2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Canım hayırlı olsun çok sevindim sağlıklı olmasına darısı başımıza.
Benim de en başından beri düşük 0003 aynı senin gibi. Düzenli kan veriyorum. Serbest t3 t4 antpo antitg bunlara bakılıyor sonuçta hamilelikten ötürü beta hcg hormonu ile alakalı olduğu anlaşıldı. Beni de çok tedirgin etti ilk doktor. Ama bu doktorum çok rahatlattı sağolsun. arkadaşım dediği Muzaffer beye gidiyorum ben de.
Sonuç olarak hiçbir zararı olmayan bir durum olduğu anlaşıldı. Tsh yüksekliği çok daha zararlı çünkü vücut çok az hormon salgılıyor ve bu hormon zekayı etkiliyor. Bizde ise bu hormon çok salgılanıyor. Zararı Yok yani. İnşallah diğer değerlerin de temiz çıkar ama hiç stres yapma derim.

kizimdada kullanmisdim.gercekden cok faydali.yarindan baslayayim o zaman

Tsh için tekrarmı kan veriyoruz bana önceden bakmıştı sonra yinemi bakıyorlar, bu benim uyuşuk dr niye hiç bişey yapmıyo

Hamilelikte tsh in 0.5 ile 2 arasinda olmasi gerekiyor. Benim 3un uzerine oldugu icin ilac kullaniyorum. Ilk iki ay ilac kullanmak ragmen dusuremedik. Doktorumun cok umrunda degil gibi ve Duzgun takip yaptigina guvenmiyorum. Herseye iyi yazip gecmis. Bu yuzden bi gece oturdum Sabaha kadar arastirdim okudum. Her ay tiroidime bakilmasini ve ilacimin gunluk dozajinin 25mg den 50 mg ye cikarilmasi gerektigini telefon edip dontoruma ben soyledim. Ayrica Kanda serbest dolasan t4 u olmuyordu onu da olc dedim. Sonuclari alip kendim yine karsilastirdim. Bun ay dozaji arttirdigimiz icin ilk defa tsh im 1.9a dusmus. T4 te hamilelikte icin normal gorunuyordu.
Bugun randevum var bundan sonra t3e de bakilsin diyecegim. Endekrine sevk etmesinini isteyecegim. Kotu doktor insani bilgi sahibi yapiyor. Ayrica her gorusmem 400$ sigortam 1200$ kendi cebimden odedikten sonra basliyor. Aralik ayinda yine sifirlaniyor. Is yerim masraflarimin yarisini karsiliyor ama Tahmin edersiniz ki adam akilli bakmadiklari icin Cok sinirliyim.. Bu arada bu doktorun internet uzerindeki yorumlari 5uzerinden 4bucuk. Ozellikle dogum sirasinda komplikasyon oldugu zaman bolgenin en iyilerindenmis o yuzden acile ve zor doguma onu cagirirlarmis. Her zaman doguma kendi doktorunuza girmiyor burda. Yani simdi ayrilsam bile yine ayni doktora denk gelme ihtimali var.

Uzun yazdim kusura bakmayin. Cok kararsizim doktor konusunda. Ve danisabilecegim kimse yok.

Doktoruma söylim bari içten içe kavruluyorum resmen. Rennie falan fayda vermedi çünkü.
Damla sakizi receli arayin. Genelde aktarda oluyor. Sabah ac karnina bir kasik yiyorsunuz cook sekerli koyu kivamli ve beyaz bir sey. Benim baslangic ulserimi tedavi etmisti. Hamilelikte sikinti olacagini sanmiyorum ama fazladan seker aliyorsunuz. Diger sekerleri azaltirsiniz

Şeker ve tatlı şeyler kullanmıyorum pek aram yok. Denicem kesinlikle 1 haftadır çok fenalardayım çünkü. Benimde normalde midem problemli hep yediklerime dikkat ederim. Şimdi daha çok dikkat ettiğim halde yanıyor çok. Aktardan alacağım yarın. Çok sağolun.

Merhaba kızlar
biraz geç oldu ama ben de gruba katılayım dedim evde enerjisi bitmeyen bir ufaklıkla çok aktif yazamasam da elimden geldiği kadar takip etmeye çalışıyorum. Hepimiz hayırlısıyla sağ salim kucağımıza alırız inşallah bebeklerimizi.

Slm kızlar bu formu yeni gördüm biz 2018 Mayıs anneleri hadi tanışalım kaynasalim formunda konuşuyorduk kacirtmisim demek ki neyse bende Mayıs annesi olcam Rabbim kısmet ederse 16 Mayıs tahmini doğumum hepimize sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah Rabbimiz

Kızlar Ege üniversitesinde endokrin doktoru tavsiye edebilecek varmı.. ben poliklinikten Utku beye gidiyorum.. ama çok önemsemiyor gibi geldi yazılanları okuyunca..benim TSH 3.5 ve doktor ilacimi 0.25 di arttırdı.. ve tahlillerde sadece TSH a bakıyor,*t3_t4 e hiç bakmiyor.. acaba bu normal mi.. ben dahiliye de yada kadın doğumda baktirdigimda hepsine bakıyorlardı..uzmanları olsun diye endokrine gittim daha az inceliyor sanki..

Hamile oldugunuzu soyleyin. Hamilelik degerleri normal degerlerden farkli. Degerlerini bana yakin. 0.50 mi simdi yeni dozunuz? Bir aya ikinin altina iner diye dusunuyorum. Mutlaka her ay kan verin takip ettirin.

Bende şimdi bebe yağı kullanıyorum cnm dört. aydan sonra bioil çatlak kremi ne basliycm bide tavsiyem daha önce iki çocuk doğurmuş biri olarak uzun süreli yaptığınız banyolarda zeytin yağı ile güzelce yağların gobusu banyonun buharinda çok az catlagim var oda göbek bolgemde değil iç bacak kısmında ben ilk hamileliğinde deneyimsizdm biraz oraların catliyagini hiç dusunmuyodum hiç bişey sürmesini ama göbek bel çevrem bekarliktaki gibi

Canım sende 2016 nisan annelerinde mıydın yoksa mogaminin grup muydu hatırlıyorum bir yerden hoşgeldin hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah eski nickim mgul

Günaydın Kızlar ,
Doktorlarınız tahlillerde hiç iyotunuzu ölçtümü benim ki ölçmedi
İyot zeka gelişimi için çok önemliymiş

Canım sende 2016 nisan annelerinde mıydın yoksa mogaminin grup muydu hatırlıyorum bir yerden hoşgeldin hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah eski nickim mgul

evet mgul'cum, nisan değil ama 2016 mayıs annesiyim. 1,5 yaşında bir oğlum var. Kısmetse yine aynı tarihlerde 2018 mayıs annesi olacağım gibi görünüyor.

D ddades malesef 2li testteki b-hcg değeri cinsiyet tahmininde tutmuyor canım. benim ilk bebekte 122 idi değerim ve oğlum oldu. aynı şekilde yüksek değerle kızı olan da oldu. Ve düşük değerle de hem kızı hem oğlu olan oldu. Yani o değerle sağlıklı bir cinsiyet tahmini malesef yapılamıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…