- Konu Sahibi kardelen384
-
- #9.281
Canım okadar ağrım olsa giderdim yinede korktumCanım ağrım varsa doktorunu ara veya acile git derim ben Düşük yapma riskinin bitmesi diye bişey yok kiAllah korusun
Eğilmedim ağdacıda yaptırdım acıdan kasıldım:) öyle yoğun ağrım olmadı şimdi hafif belimde ağrı var yaptıralı 7-8 saat oldu uzandım yatıyorum yani bişey olsa yoğun ağrı yada kanama olur değilmiEğildiğin için mi kasıldın? O tür ağrılar bir de ip çekiliyormuş gibi ağrılar kas ağrısı oluyor onlar sorun değil...adet sancısı gibi belden kasıklara doğru ilerleyen ve sık tekrarlayan sancılara dikkat etmek lazım
Yazmislarmi blmiyorum. Sonuclariniz iyi cikmis. Gecmis olsun.Tamam canim haftaya kontrolden sonra yazarim. Biraz arastirdim beta hcg yuksekligi trisomi hastaligina isaret eder felan yazinca insan dusunuyor tabi. Raporu da ekledim anlayanlr olursa eger
YATırılabilenleri varsa tabi ki onlar daha mantıklı Can'ım. Malum bizim bebişler yaza denk gelecek. Rahat rahat dışarı çıkabilmek için o aylarda kullanılabilecek bir şey olsa güzel olur. Tabi bir de iki yönlü olması gerekir. Travel dedikleriniz de bu iyice büyük olanlar sanırım.
Haklısın canım. Genelde memnun değil Zaten kimse. Gidip bakmak gerekiyor sanırım fikir edinebilmek için.
Kesinlikle bence de oto koltuğu şart Can'ım. Tabi bebiş oturur mu bilmem Bebeğini de Allah bağışlasın sana. Biz tecrübesiz anne adaylarıyız şu an :)
Estetik açıdan baston tipi olanları ben de sevmiyorum ama daha öncelik kullanışlı olması.
Diğer türleri bu yüzden kimse önermiyor.
Bence de en önemlisi çocuk koltuğu. Kızım hala kullanıyor. Geçen arabada yoktu arkada oturuyordu kısacık ani frende düştü ön koltuğa çok korktum.Çocuk koltuğu çok önemli, en pahalısını bile almaya değer çocuğu alıştırırsanız oturuyor. Oğlum 5buçuk yaşında ve arabada hala ve sadece kendi koltuğuna oturur. Şöyle düşünün biz kemeri bağlıyoruz güvendeyiz peki ya çocuk? Ani frende bile düşüp fırlayabilir başını çarpabilir...bu arada ilk zamanlar pusetle biniyor 8-9 aydan itibaren koltukta oturuyor
Canım okadar ağrım olsa giderdim yinede korktum
Yasinizdan dolayi risk biraz yukselmis, ama yine de 1:250 den az riskli Yani sikinti degiil.Kızlar doktorum haftaya telefonla ara konuşuruz demişti hastanenin sisteminden baktım çıkmış ama sizinki gibi pap a beta hcg vs yok, değerler şöyle:
İkili Test 1:3143
Kombine risk <1:10000
Trisomy 13/18+NT <1:10000
Yaş riski 1:395
Ne dersiniz??? 33 yaşındayım yaş riski mi fazla
Benim henüz bi çocuğum yok bebek arabası tecrübesi hiç yaşamadım ama gözlemlediğim kadarıyla bana kalırsa bebek arabasının küçüklüğü, taşınabilir falan olmasından ziyade içi yani bebeğim temas edeceği yatacağı yerler ve güvenliği çok daha önemli varsın açıp kapamak bana eziyet olsun.. çünkü dışarı çıktığımız da saatlerce dolanıyoruz cocuklar içinde uyuyo ve rahat etmesi çok önemli.. çift yönlü olmalı özellikler ilk 1 sene anne ve bebek göz temasında bulunmalı.. ben araştırmalarımı böyle yapıyorum aklımda da bi tane var bi 6-7 aylık olayım hayırlısıyla gidip alıcam.. oto koltuğu herşeyden önemli onu en iyi olanını almayı düşünüyorum çünkü istanbul’da yaşıyorum Allah korusun ama trafik magandasıyla dolu istanbul trafiği emniyet önemli..Bence de en önemlisi çocuk koltuğu. Kızım hala kullanıyor. Geçen arabada yoktu arkada oturuyordu kısacık ani frende düştü ön koltuğa çok korktum.
Kızlar ben travel da çok rahat ettim ya baya da kullandım sonra baston almadım mı aldım valla ama 1.5 2 yıl çok iyiydi rahattı bence. Markadan markaya değişiyordur belki.
Can'ım geçenlerde ben de temizlendim. Dr eldiveni ile yaptım. Ben de baya kasılmıştım o gün. Ağrım olmuştu. Ama geçti sonra.Eğilmedim ağdacıda yaptırdım acıdan kasıldım:) öyle yoğun ağrım olmadı şimdi hafif belimde ağrı var yaptıralı 7-8 saat oldu uzandım yatıyorum yani bişey olsa yoğun ağrı yada kanama olur değilmi
Hangi marka modeldi Can'ım seninki?Bence de en önemlisi çocuk koltuğu. Kızım hala kullanıyor. Geçen arabada yoktu arkada oturuyordu kısacık ani frende düştü ön koltuğa çok korktum.
Kızlar ben travel da çok rahat ettim ya baya da kullandım sonra baston almadım mı aldım valla ama 1.5 2 yıl çok iyiydi rahattı bence. Markadan markaya değişiyordur belki.
Can'ım geçenlerde ben de temizlendim. Dr eldiveni ile yaptım. Ben de baya kasılmıştım o gün. Ağrım olmuştu. Ama geçti sonra.
Ay sağol canım inş benimde bişey olmaz töbe valla bi daha zorlamıycam kendimi
Prenatal (karisik hamile vitamini) hamile kalmadan once baslamistik. Icinde folik asit var. Gecen hafta tekrar bakti icerigine demir miktarini gormek icin. Folik var bunda birak demedi. O yuzden devam.F fcevriye Merak ediyorum Amerika'da doktorlar vitaminler konusunda ne diyor? Folik asidi ne zaman biraktiriyorlar ya da biraktiracaklar mi? Prenatal vitamin kullaniyor musunuz? Iceriginde neler var kullaniyorsaniz? Cok soru sordum kusura bakmayin.
Ben folik asidi biraktim birkac haftadir. Sadece omega3 aliyorum. Demirim iyi oldugu icin herhangi birsey kullanmiyorum simdilik. Doktorum da pek vitamin kullandirmayi sevmiyor. Ilerleyen haftalarda sadece demir kullandiracakmis. Ama diger bircok doktor kalsiyum demir d vitamini iceren vitaminleri veriyor burada. Sizin orayi da merak ettim.
Arkadaslar iyi aksamlar, ikili test sonucunda betahcg degeri 200 ve uzeri cikan var mi? Degerin yuksek cikmasi ne anlama geliyor?
Anladım canım çok gerekli değil ohalde.. Ben martta doğum yapıp kaybettim canım 7 aylık doğdu 12 gün yaşadı Bu yüzden tek iğne vuruldum martta ki doğumdan 2 ay önce olmuştum aşı şimdi hiç olmadım daha zamanı gelmedi zaten ama o gebelikte ki doz buna yetermi acaba onu düşündüm... ve ben sezeryanlıyım Oyüzden korkuyorum dikişlerden İnş bi sıkıntı yaşamam sağlıklı bir şekilde alırız yavrularımızı İnşallah
Tüm gün sağ kasığımdan aşağıya doğru sancı çektim 1 -2 saat arayla .14,15. Haftalarında var mı bu ağrıyı çeken ? Kontrolüme de daha var gitsem mi acaba doktora pazartesi bilemedimaraştırdım sağ kaşık ağrısı normal deniyor kasların uzamasından deniyor ama şiddeti fazla sanki
Kizlar hepinize mutlu hafta sonlari diliyorum ikili test sonucum cikmis ineternetden baktim hafta ici randavum var bende birsey anlamadim sonuclarda risk olup olmadigini nasil anliyabiliriz hangi deger onemli acaba bilgisi olan varmi
Canim ense kalinligi 1.6 yasim 30
Merhaba arkadaslar,benim ikili test sonucumda t 13/18 de risk cikti ..fetal dna verdik sali carsamba sonuclarimi alicam.siZden ricam dua etmeniz
Çocuk koltuğu çok önemli, en pahalısını bile almaya değer çocuğu alıştırırsanız oturuyor. Oğlum 5buçuk yaşında ve arabada hala ve sadece kendi koltuğuna oturur. Şöyle düşünün biz kemeri bağlıyoruz güvendeyiz peki ya çocuk? Ani frende bile düşüp fırlayabilir başını çarpabilir...bu arada ilk zamanlar pusetle biniyor 8-9 aydan itibaren koltukta oturuyor
@sofiarya canim merak ettigim bir sey var sana danisayim dedim. Yarin randevum var ikili test de yapilacakti. Bu arada yarin 13+1 olacak. Gec mi acaba. Bir de etrafimda cok kisi yaptirma eger risk cikarsa dortlu taramaya kadar cok var. stres yaparsin bir sey yoksa da bosuna stres yasayacaksin. Dortlude normal de cikabilir sonucta falan dediler. Direk dortluyu yaptir ve ayrintili ultrasonu bekle dediler. Ne derece mantikli acaba. Dortlu tarama her seyi arastirmis oluyor mu? Doktorumla henus konusmadik yrin ona da danisip ona gore karar veririm dedim ama senin fikrin nedir. Sen testi yaptirdin bildigim kadariyla. Yaptirmasam da direk dortlu zamani dortluyu yaptirsam nasil olur acaba
Kizlar benim tuyler artacağına azaliyo ya bariz bi sekilde ne diyosunuz daha once boyle bisey tecrube eden var mi?
F fcevriye canim ben 29 yasindayim. Yas riskim 1/600 mesela. Bi de hcg mom degerim yuksek cikti neden acaba bir fikrin varmi doktorla gorusmedim henuz. Pappa da 1.66 momYasinizdan dolayi risk biraz yukselmis, ama yine de 1:250 den az riskli Yani sikinti degiil.
birde asil bakmaniz gereken rakam bunun Yas ve Kan dahil yapilan hasap kombine risk. Yani hem yasinizi hem Kan degerlerinizi katinca 1: 10000. Yani cok cook dusuk bir riskiniz var. Iyisiniz. Gecmis olsun.
Bu arada Ben de 34 yasindayim. Kombine riskim sizin gibi dusuk cikti. Yas riski soylemediler ayrica. Ohh
Ablam 39 yasinda mayis annesi turkiyede.onun Yas risk 1:1000 lerde. Sizin yasiniz daha genc biraz kafa karistirici.
Beta mom kac? Ense kalinligi kac. Yas yerine kombine bakmak lazim. Kombine soyluyorlar sonucta. Pappa biraz yuksek ama yine de cook yuksek degil
Dediginde haklisin da onlarda biraz konforsuz ve dandik duruyor yaa. Yani guvenli degilmis gibime geliyor hep :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?