- 5 Eylül 2016
- 1.042
- 1.470
- 133
- 48
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #9.321
Bende bende 160 cm boy. 63 kilo ile hamile kaldım. 64.5 oldum. Tostoparlak olurum vallaİnşallah almayız son zamanlarda, boyu kısa biri olarak eminim varil gibi yuvarlanırımbünye meselesi demekki. Demir kan ilacı alıyormusun doktorum bana bunlar kabız yapar demişti.
Ben oğluma 3 sene önce Quinny zapp xtra aldım. Taş gibi sağlam araba, manevra kabiliyeti harika. Tam yatiyor ve en önemlisi bebek anneye dönükte durabiliyor. Ilk 6 ay bebekler güven acisindan anneyi görmek ister. Biz ilk aylar öyle kullandık. Sonra dışa dönük kullandık. Arabanın sadece 2 sıkıntısı var. Sepeti küçük ve iki parça olarak katlanıyor. Şu an da bir üst modeli Quinny zapp xtra 2 çıktı. O tek parça kapanıyor. Paraya kiyacaklara kesinlikle tavsiyemdir. Bu arada araba 3 tekerlekli, görüntü olarak biraz farklı ama ben çok beğeniyorumOto koltuğu joie ebebekten almıştım canım şubatta çok memnunum. İsofix li olması önemli bir güvenlik ayrıntısı
Araba da kraft twist eco. İki tarafa da dönebiliyor diye almıştım. Ama aynı fiyata casual cadillac var o çok daha güzel bence. Arkadaşımda var amakucağı çok büyük. Quinny gibi bir marka var o çok güzel. İnglesina yanlış yazmadıysam ve maclaren bunlar çok güzel bence.
Biraz pahalı gerçekten ben arabaya okadar para vermem sanırımBen oğluma 3 sene önce Quinny zapp xtra aldım. Taş gibi sağlam araba, manevra kabiliyeti harika. Tam yatiyor ve en önemlisi bebek anneye dönükte durabiliyor. Ilk 6 ay bebekler güven acisindan anneyi görmek ister. Biz ilk aylar öyle kullandık. Sonra dışa dönük kullandık. Arabanın sadece 2 sıkıntısı var. Sepeti küçük ve iki parça olarak katlanıyor. Şu an da bir üst modeli Quinny zapp xtra 2 çıktı. O tek parça kapanıyor. Paraya kiyacaklara kesinlikle tavsiyemdir. Bu arada araba 3 tekerlekli, görüntü olarak biraz farklı ama ben çok beğeniyorum
Güvenlik herşeyden önemli ve bebeğin rahat etmesi ben de daha aklımda cocuk bile yokken avmlerde görüyodum stokke arabaları biliyorum çok kaba pahalı falan ama 6. Aydan sonra alcam ondan onun oto koltuğuda yatış özellikli rahat eder bebek içinde.. ama senin dediğin casual da cok güzel arkadaşım kullanıyo sağlam arabaDüşündüklerimi yazmışsın canım arkadaşlar baston pusete konuluyor diyor ama ona kemer bağlasan da bebiş küçücük kalıyor pek güvenli değil bence. Bir de anakucağında olmalı eğimli olması açısından. Ee anakucağını baston pusetin içine koyarım diye düşünürsen o da güvenli değil. Gerçekten çok çabuk uçuyor bebekler Allah korusun çok hafiflet ya. Ben bebek arabasıyla 3 4 saat gezebiliyordum bebek çok rahattı. 23 kiloyu da öyle verdim zatensaatlerce yürürdüm. Bilmiyorum her kullanım farklı tecrübe. Bir de her bebek de farklı belki ama ben ilk güvenliğe bakıyorum. Ben kraft twist eco kullandım ama daha iyi markalar gözlemledim. Casual cadillac fiyatına göre favorim. Fiyatı 2 nin üstü olup çok daha iyi arabalar da var tabi
Tostoparlak mı dedin?? Ben 1,58 boy 66 kiloyla hamile kaldım şuan 74 kiloyum sanırım kilo alma rekoru bende kendimi boğasım geliyo! Hergün de 1 saat yürüyorum deli olcamBende bende 160 cm boy. 63 kilo ile hamile kaldım. 64.5 oldum. Tostoparlak olurum valla. Ben kan sulandırıcı iğne . Coraspin ve folik asit kullanıyorum canım. demir ilacı vs almıyorum çok şükür değerlerim iyi çıktı. Forumlarda okuduğum kadarıyla bazı arkadaşlar folik asitinde kabızlık yaptığını yazmıştı. Çok şükür internet dışında da hayat var. Bazı konularda kendimi man kafa hissederdim valla.
Canımm dikkat et hızlı kilo almışsın gerekirse diyetisyene git bence ben ekmeği hamuru kestim meselaTostoparlak mı dedin?? Ben 1,58 boy 66 kiloyla hamile kaldım şuan 74 kiloyum sanırım kilo alma rekoru bende kendimi boğasım geliyo! Hergün de 1 saat yürüyorum deli olcam
Canım benim bebek arabam baston tipi fakat aynı zamanda puseti de vardı . İlk 5 ay puseti taktım . Sığmamaya başlayınca puseti çıkardım altını kullanmaya başladımBen ev tipi ana kucağı istiyorum. Yeğenimden biliyorum gerçekten çok işe yarıyor Can'ım.
Can'ım o baston tipi arabalara bebiş küçükken binebiliyor mu? Yani Doğum Mayıs ayına geleceği için yazın 3-4 aylık olacak bebişler. O baston tipi arabalar sanki daha büyük bebişler için. Büyüyünce de kış oluyor. Kış için de çok uygun değil gibi. Ya kusura bakma ilk bebeğim. Hiç bilmediğim için soruyorum
Oto koltuğu aldım milyar verdim hatta ne oldu sizce ? Kesinlikle oturmuyor ! Koltuğa koyduğumuz an deli gibi çığlık atıyor umursamayalım susar dedik geçen mosmor oldu ve arkasından hemen kustu ne yapacağımı bilmiyorum . Bir ee kucağımda gitse bile arada yüne kusuyor ne yapabilirim sizce ?
İkili test kötü çıkmıştı tabi ben amniyosentez bekledim 15 haftadan önce olmuyordu sonra bide sonucu bekledim stres ağlaya ağlaya nefes alamaz hale gelmiştim sonucum çıktı tertemizdi ikili test yanılmıştı.. Malesef... Stresten budefa gelişim geriliği başlamıştı zaten beslenemiyomuş bebiş ve kalbi artik dayanmaz hale geldi acilen sezeryan oldum canım 12 gün dayandı 6.5 aylıkken doğdu 1 kiloyu geçmesi lazımken 480 gram doğdu 21. Haftada kaldı ben ilerledim ama o gelmedi... Kaybettim... Sonra pıhtılaşma çıktı meydana sebep bu dediler zaten yaşaması mucize dediler ama benim yaşayan 2 çocuğum vardı zaten... Nasıl olur dediler,... Velhasıl tıp biyere kadar inanın bana tıp falan artık boş geliyor.... Ondan sonra yumurtan bitti tüp bebek şansın bile yok asla dediler fsh hormonu tavandı... 5 ay da ona ağladım... Sonuç ikiz hamile kaldım... Hayatım roman velhasıl... Rabbim kendini hatırlatır bazen gel duaya diye benide huzuruna çağırdı... Ben öyle düşünüyorum.... Şimdi şükür ve sabırla bekliyorum ikizlerin biri sonlansada 1 bebeğimle yola devam ediyorum elhamdülillah...rabbim hepimize hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin inşallah
Baston tipi olanların da puset çıkartıp takmalı olanları varsa düşünülebilir aslında Can'ım.Canım benim bebek arabam baston tipi fakat aynı zamanda puseti de vardı . İlk 5 ay puseti taktım . Sığmamaya başlayınca puseti çıkardım altını kullanmaya başladım
Ogrenecegimiz çok şey var sanırımBaston tipi olanların da puset çıkartıp takmalı olanları varsa düşünülebilir aslında Can'ım.
Ben onlarda Yok sanıyordum.
YaaaaaKızlar ben ağda konusunu bayan kadın doğum uzmanına sormuştum. Tavsiye etmiyorum rahimde kasılmalara sebep oluyor demişti. Benim gebeligimin tüp bebekle olduğunu bildiği içinde özellikle kıymetli gebeliklerde hiç tavsiye etmediğini söyledi. Bilgilendirme açısından paylaşmak istedim.
Kızlar ben ağda konusunu bayan kadın doğum uzmanına sormuştum. Tavsiye etmiyorum rahimde kasılmalara sebep oluyor demişti. Benim gebeligimin tüp bebekle olduğunu bildiği içinde özellikle kıymetli gebeliklerde hiç tavsiye etmediğini söyledi. Bilgilendirme açısından paylaşmak istedim.
Bende ağda dışında hicbisey kullanmamistim yıllardır ama mecburen bıraktım.Yaaaaaben ağda yapmıyorum. Eldiven kullanıyorum ama ister istemez kasılıyorum tabi yine de. Başka şey de kullanamam ki.
Bu güne dek kullanmadım. İyice tetikler. Zaten zor kurtuldum
Bende kesinlikle çünkü ağda ne kadar rahatlikmis meğer.insanin hamileyken cani cok tatli oluyor. kizimdayken 37 haftalikken yaptirdim. 41 haftada sezeryan oldugum icin ozel bolge disinda agda yapiyorum. sezeryan birsey olur diye cok korktum. ikinci cocukdan sonra lazer dusunuyorum. artik
Yani eldiven ağda kadar kasmıyor. Tek tek aldığın için. Ağda da daha büyük alan daha çok stres yaşatıyorBende ağda dışında hicbisey kullanmamistim yıllardır ama mecburen bıraktım.
Kızlar ben ağda konusunu bayan kadın doğum uzmanına sormuştum. Tavsiye etmiyorum rahimde kasılmalara sebep oluyor demişti. Benim gebeligimin tüp bebekle olduğunu bildiği içinde özellikle kıymetli gebeliklerde hiç tavsiye etmediğini söyledi. Bilgilendirme açısından paylaşmak istedim.
Ay şaşkın :) kız benim doktorum 14. haftadan önce tamamlanmaz cinsel organ dedi 14ü bekletti sen niye acele ettin bari ortak renk alsaydın hep çok güzel ama iyi günlerde giysin inşMerak eden arkadaşlarım için aldığım ürünlerin sayfasını yüklüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?