- Konu Sahibi kardelen384
-
- #9.301
Düşündüklerimi yazmışsın canım arkadaşlar baston pusete konuluyor diyor ama ona kemer bağlasan da bebiş küçücük kalıyor pek güvenli değil bence. Bir de anakucağında olmalı eğimli olması açısından. Ee anakucağını baston pusetin içine koyarım diye düşünürsen o da güvenli değil. Gerçekten çok çabuk uçuyor bebekler Allah korusun çok hafiflet ya. Ben bebek arabasıyla 3 4 saat gezebiliyordum bebek çok rahattı. 23 kiloyu da öyle verdim zatenBenim henüz bi çocuğum yok bebek arabası tecrübesi hiç yaşamadım ama gözlemlediğim kadarıyla bana kalırsa bebek arabasının küçüklüğü, taşınabilir falan olmasından ziyade içi yani bebeğim temas edeceği yatacağı yerler ve güvenliği çok daha önemli varsın açıp kapamak bana eziyet olsun.. çünkü dışarı çıktığımız da saatlerce dolanıyoruz cocuklar içinde uyuyo ve rahat etmesi çok önemli.. çift yönlü olmalı özellikler ilk 1 sene anne ve bebek göz temasında bulunmalı.. ben araştırmalarımı böyle yapıyorum aklımda da bi tane var bi 6-7 aylık olayım hayırlısıyla gidip alıcam.. oto koltuğu herşeyden önemli onu en iyi olanını almayı düşünüyorum çünkü istanbul’da yaşıyorum Allah korusun ama trafik magandasıyla dolu istanbul trafiği emniyet önemli..
Oto koltuğu joie ebebekten almıştım canım şubatta çok memnunum. İsofix li olması önemli bir güvenlik ayrıntısıCan'ım geçenlerde ben de temizlendim. Dr eldiveni ile yaptım. Ben de baya kasılmıştım o gün. Ağrım olmuştu. Ama geçti sonra.
Hangi marka modeldi Can'ım seninki?
MArkası ne acaba. Rahatsız oluyor olabilir mi kemeri falan sıkıyordur. Akıl vermek için değil yanlış anlama da gözden kaçabiliyor bazen. Benim kızım 2.5 yaşında 8 aylık itibari ile biniyor ama ilk bir yıl çok ağladı emme olayından dolayı. Hep arabada emmek istiyordu. Ondan olabilir mi?Oto koltuğu aldım milyar verdim hatta ne oldu sizce ? Kesinlikle oturmuyor ! Koltuğa koyduğumuz an deli gibi çığlık atıyor umursamayalım susar dedik geçen mosmor oldu ve arkasından hemen kustu ne yapacağımı bilmiyorum . Bir ee kucağımda gitse bile arada yüne kusuyor ne yapabilirim sizce ?
Ay ne güzel ya. Keşke Türkiye de de olsa. Önde bebek bile görebiliyorsunuz burada. Hatta ve hatta Babakucağında direksiyonda bileBayanlar oto koltugu burada zorunlu. Eger kullansaniz cezasi yuksek ve buyuk ihtimal bebeginizin velayetini kaybediyorsunuz. Cocugunuzu alip baskasina veriyorlar. Hamileyken uyusturucu kullanmaya es tutuluyor gibi dusunun.
Hastanede oto koltugu nun bebek konulan kismini gostermezseniz bebegi disari cikarmaniza izin vermiyorlar.
Mesala uzun yoldasiniz bebek agladi emzireyim istiyorsunuz o zaman arabayi benzinlige cekip oyle emziriyorsunuz. Kesinlikle araba icinde kisa sureli olarak bile bebegi koltuktan cozmek yok. Sonucta bebek kemersiz gidiyorum o sirada.
Gerci burada arka koltuktan da emniyet kemeri sart. Ve arabaya kemer sayisindan fazla kisi binemiyorsunuz. Turkiyede buyukleri koruyamiyoruz kucukleri nasil koruyalim.
Quinny ve maclaren bayağı pahalı Can'ım.Oto koltuğu joie ebebekten almıştım canım şubatta çok memnunum. İsofix li olması önemli bir güvenlik ayrıntısı
Araba da kraft twist eco. İki tarafa da dönebiliyor diye almıştım. Ama aynı fiyata casual cadillac var o çok daha güzel bence. Arkadaşımda var amakucağı çok büyük. Quinny gibi bir marka var o çok güzel. İnglesina yanlış yazmadıysam ve maclaren bunlar çok güzel bence.
Casual cadillac arabasını biliyorum canım ama otokoltuğunhakkında fikrim Yok. Sanırım onlarda isofix denilen araba koltuğuna yerleştirilen Demir aparat yok. Sadece kemerle bağlanıyor koltuğa. Üst düzey güvenlik derseniz isofix ki alın derim. Ben 600 küsura almıştım oto koltuğunu.Quinny ve maclaren bayağı pahalı Can'ım.
Ama casual cadillac iyiymiş
Jokerin sayfasında soo baby markalı bir oto koltuğu var. 99 tl.
ArkDaşım ilk oğlunda kullanmıştı. 2. Ye hamile.
Memnun kalmış. Şimdi tekrar aynısından aldı. Çok da uygun fiyatı.
Hcg mom 2.46, ense 1.4 papp a mom 1.66Beta mom kac? Ense kalinligi kac. Yas yerine kombine bakmak lazim. Kombine soyluyorlar sonucta. Pappa biraz yuksek ama yine de cook yuksek degil
Ense kalinligi normal o yuzden simdilik gonlunuzu ferah tutun. Beta HCG yuksek ama pappa nin yuksek cikmasi on u dengelemis gibi dusunun. Sizin icin en iyi degeri yine doktorun hesaplattigi algoritma soyler ama siz simdilik rahat olun.Hcg mom 2.46, ense 1.4 papp a mom 1.66
MArkası ne acaba. Rahatsız oluyor olabilir mi kemeri falan sıkıyordur. Akıl vermek için değil yanlış anlama da gözden kaçabiliyor bazen. Benim kızım 2.5 yaşında 8 aylık itibari ile biniyor ama ilk bir yıl çok ağladı emme olayından dolayı. Hep arabada emmek istiyordu. Ondan olabilir mi?
Maxi cosi tobi aldık canım . Yatar pozisyonda da denedim kemeri çok bol da bıraktım hatta kemeri bağlamadım 1 keresinde ne yapacak diye . KoltUktan al memeyi ver emmiyor . Yani derdi koltukHatta bebek arabasında bile mac 30 dk durur yok canım ne yanlış anlaması fikşr alışverişi yapıyrıuz sonuçta buraa :)
Çok geçmiş olsun korkma temiz çıkıcak göreceksin bende yaşadım stres yapma lütfen lütfen lütfen... Bol dua ve sabırla bekle lütfenMerhaba arkadaslar,benim ikili test sonucumda t 13/18 de risk cikti ..fetal dna verdik sali carsamba sonuclarimi alicam.siZden ricam dua etmeniz
Canım ağdanın sorun olacağını zannetmiyorum..çok sıkıp kasmış olabilirsin kendini mümkün olduğunca işlem esnasında rahat olmaya çalış..bir kaç gün biraz dinlenmeni tavsiye ederimKızlar bizim düşük yapma riskimiz ne zaman bitiyorbugün ağdayla çok kasıldım pek ağda yapmıyorum ama bi rahat edeyim dedim biraz ağrım oldu korktum Allah korusun kanama olmadığı sürece düşmedi demek değilmi
bütün bu test sonuçlarını beraber yorumlamak gerekir..diğer sonuçların iyi gözüküyor..sistem otomatik olarak yaş durumuna göre belli bir risk çıkarıyor..endişelenip bebişi yormayın ..Kızlar doktorum haftaya telefonla ara konuşuruz demişti hastanenin sisteminden baktım çıkmış ama sizinki gibi pap a beta hcg vs yok, değerler şöyle:
İkili Test 1:3143
Kombine risk <1:10000
Trisomy 13/18+NT <1:10000
Yaş riski 1:395
Ne dersiniz??? 33 yaşındayım yaş riski mi fazla
İkili test kötü çıkmıştı tabi ben amniyosentez bekledim 15 haftadan önce olmuyordu sonra bide sonucu bekledim stres ağlaya ağlaya nefes alamaz hale gelmiştim sonucum çıktı tertemizdi ikili test yanılmıştı.. Malesef... Stresten budefa gelişim geriliği başlamıştı zaten beslenemiyomuş bebiş ve kalbi artik dayanmaz hale geldi acilen sezeryan oldum canım 12 gün dayandı 6.5 aylıkken doğdu 1 kiloyu geçmesi lazımken 480 gram doğdu 21. Haftada kaldı ben ilerledim ama o gelmedi... Kaybettim... Sonra pıhtılaşma çıktı meydana sebep bu dediler zaten yaşaması mucize dediler ama benim yaşayan 2 çocuğum vardı zaten... Nasıl olur dediler,... Velhasıl tıp biyere kadar inanın bana tıp falan artık boş geliyor.... Ondan sonra yumurtan bitti tüp bebek şansın bile yok asla dediler fsh hormonu tavandı... 5 ay da ona ağladım... Sonuç ikiz hamile kaldım... Hayatım roman velhasıl... Rabbim kendini hatırlatır bazen gel duaya diye benide huzuruna çağırdı... Ben öyle düşünüyorum.... Şimdi şükür ve sabırla bekliyorum ikizlerin biri sonlansada 1 bebeğimle yola devam ediyorum elhamdülillah...rabbim hepimize hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin inşallahZeynosrkn84 Yaranizi desmek gibi olmasin ama neden kaybettiniz onceki bebeginizi? Umarim bu sefer saglikli olur.
Cok uzulmussunuz. Simdi rahat olun umarim saglikli olur bebeklerimizİkili test kötü çıkmıştı tabi ben amniyosentez bekledim 15 haftadan önce olmuyordu sonra bide sonucu bekledim stres ağlaya ağlaya nefes alamaz hale gelmiştim sonucum çıktı tertemizdi ikili test yanılmıştı.. Malesef... Stresten budefa gelişim geriliği başlamıştı zaten beslenemiyomuş bebiş ve kalbi artik dayanmaz hale geldi acilen sezeryan oldum canım 12 gün dayandı 6.5 aylıkken doğdu 1 kiloyu geçmesi lazımken 480 gram doğdu 21. Haftada kaldı ben ilerledim ama o gelmedi... Kaybettim... Sonra pıhtılaşma çıktı meydana sebep bu dediler zaten yaşaması mucize dediler ama benim yaşayan 2 çocuğum vardı zaten... Nasıl olur dediler,... Velhasıl tıp biyere kadar inanın bana tıp falan artık boş geliyor.... Ondan sonra yumurtan bitti tüp bebek şansın bile yok asla dediler fsh hormonu tavandı... 5 ay da ona ağladım... Sonuç ikiz hamile kaldım... Hayatım roman velhasıl... Rabbim kendini hatırlatır bazen gel duaya diye benide huzuruna çağırdı... Ben öyle düşünüyorum.... Şimdi şükür ve sabırla bekliyorum ikizlerin biri sonlansada 1 bebeğimle yola devam ediyorum elhamdülillah...rabbim hepimize hayırlı sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin inşallah
Amin akıllandım şimdi ama biliyorum ki ben kendimide yırtsam nasibim neyse onu görücem dikkat ediyorum tabiki tedbiri aldım takdiri Allaha bıraktım... İnş canım şurada ne kaldı 22 hafta sonra doğum haberleri başlıcak bu sayfalarda İnş herkes yavrularına kavuşacak..Cok uzulmussunuz. Simdi rahat olun umarim saglikli olur bebeklerimiz
Tüm gün biraz sıkıntı yaptım ama şuan iyiyim çok şükür yarın okul var fazla yormayayım kendimiCanım ağdanın sorun olacağını zannetmiyorum..çok sıkıp kasmış olabilirsin kendini mümkün olduğunca işlem esnasında rahat olmaya çalış..bir kaç gün biraz dinlenmeni tavsiye ederim
bütün bu test sonuçlarını beraber yorumlamak gerekir..diğer sonuçların iyi gözüküyor..sistem otomatik olarak yaş durumuna göre belli bir risk çıkarıyor..endişelenip bebişi yormayın ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?