• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Düşük tehlikesinden sonra böbrek başladı. Doktorum da anlayışlıdır. Heyetlerle kapattım yılı.
Alışverişe gidemedim. Sadece hastane için dışarı çıktım desem yeridir. Çoğu şeyi e bebek şubat indiriminden aldım. Kaybetme korkusuyla da pek bir şey alamadım zaten. Bez ıslak mendil biberon gibi acil şeyleri aldım. Sağlıkla gelsinler de bir günde gidip alınır eksikler
Evet Allah başta sana sonra bize yardım etsin cok iyi anlıyorum seni.sende az alışverıs yapmışsın dedigin gibi, ikizlerin sağlıkla gelsinde, alınır hepsi.moralli devam tam gaz :KK66:

ftmkya ftmkya ben de sevi bebe kiraz çekirdekli reflü yatağı aldım. Evet hafif bir koku var. Kılıfını yıkayıp havalandırınca geçer diye düşündüm. Kuzenim de sevi bebe kullandı kötü bir sey demedi. Deneyip göreceğiz artık. Inşallah memnun kalırım.

kardelen384 kardelen384 canim gönderilerini takip ediyorum Allah kolaylık versin canim çok zor bir çok arkadaşım dile getirdiği gibi biz bir bebekle zorlanıyoruz. Ne zaman urolojiye gözükeceksin canim kaçırmış olabilirim.
Alış-veriş paraya bakıyor varsa bütçen 1 günde bitiyor yoksa böyle taksit taksit alıyorsun işte. Zaten doğuma 3 parca şey lazım onları alıp çantanı hazırlayınca korkma gerisi yapılır.

Gittim canım sabah ac karnına yine yüksekti evde saglık ocagına gittim ordada yüksek cıktı kahvaltı edip gittim dr normal cıktı 12 8 ama benim normalde tansiyonum 10 6 filan cıkıyodu hep dr da bu sınır senin icin dedi tuzu kes dedi hamur isini yaglı yiyecekleri filan muaynede etti oğlum iyi şükür sabah aksam ölcüp takip edicem artık tahlil yaptı onlarda yarın sabah cıkıcak proteine filan bakcak bakalım sıkıntı cıkmaz insallah
Benimki de yuksek çıkıyor arasira malesef. Batta bir kere 14/9 , 3 saat sonraki ölçümde 15/11 çıkmıştı. Doktor yatış veriyordu hatta zorlamaya calisti ama ben yatmadim. Ondan sonra bir hafta degisik araliklarla olctugumde 11-12 civarlarinda seyretti doktora soyledim. O da dikkat etmem gerektigini soyledi. Bazen ben de endise ediyorum yukseldigini hissediyorum ama malesef tansiyon aletim yok. İnsallah bir sorun yasamadan aliriz yavrularimizi kucagimiza. Beyaz ekmek-un tuzdan daha cok yukseltiyor. Ben ne zaman beyaz ekmek yesem kendimi kotu hissediyorum basim zonkluyor. Tuzu da ben normalde daha fazla kullaniyordum. Simdi normal sınırlar icine cektim. Hani su yemegin tadina bakmadan tuz atanlar var ya :) oyle soyleyim mutlaka tuzu belirgin yerdim.
ftmkya ftmkya canım geçmiş olsun ya inşallah hep düşük çıkar. Bebek de kordon var mıydı biliyor musun. Bana bir arkadaş suyunu hep limonlu içerek tansiyon sorununu hamilelikte aştığını söyledi. Ben bilmiyordum ilk hamileliğimde 13 14 le geçirdim günlerimi ama çok zordu Allah yardımcın olsun inşallah sende hemen geçer. Sen de bir dene istersen sürahiye limon sıkıp hep o sudan içmiş.
İlk hamileliginde bir problem yasadin mi canim? Zorluklari nerdeydi. Benimki de bazen fazla yuksek cikiyor. Limon gercekten cok etkili. Ben tansiyonumun yukseldigini hissettigimde gidip kasiga yarim limon sıkıyorum yarim saat sürmeden kendime geliyorum. Limonlu suyu ben de deneyim. En azindan hep dengede durur.
selam kızlar.ben hala bebek bezi konusunda kararsızım ya. prima alayım ilk etapta diyorum ama yenidoğan mı yoksa premum care mı,bide kaçlı paketletlerden alsam.sanırım oğluşum 4 kg gibi doğacak yani 4kg altında olacağını düşünmüyorum
Ben huggies 1 ve 2 numara aldim. Ama 1 numara asiri kucuk. Benimki de 4 civari dogabilir, allahim saglikla kucaklarimiza almak nasip etsin. Ama 4 civari dogarsa bence 1 numarasi gelmez. Elim bile daha buyuk bezden oyle soyleyim :) hatta ilk aldigimda acaba prematüre mi aldim yanlislikla diye paketi baya bi inceledimZ ben huggies den devam edecegim 3 bedene gecene kadar. 3 den sonra bozuyormus cunku bez 1 ve 2 numaralari daha iyiymis. Simdi bir kucuk paket gobek bağı oyuntulu prima alacagim bir hafta gidene kadar. Sonra huggies.
arkadaslar dualariyla iyi dilekleriyle yanimda oldugunuz icin cok tesekkur ederim etiketlemeyip unuttuklarimda dahil cok sağolun..
sabah erkenden hastaneye gittik mr cekildim ne kotu biseymis Allahim mezar gibi 50 dk surdu diyebilirum bide oo sesler cok kotuydu anlatamam bebeğim surekli tekmeledi rahatsiz oldu hep dua ettim.. nasil soguktu varya iykide atletimi cikatmamisim dedim.. gonullu iskence tabutu :KK47::sinirli: mr sonucum carsamba gunu cikacakmis.. carsambaya kadar yatip dinlenicem insallh... sonrada Allah buyuk o_O tv falan kapattim uzandim cocugum dinlensin cok sesli ortamdaydi dinlensin kuzum... herkese iyi gunler .. :anne:
Canim insallah iyi haberler alirsin. Mr normalde bile cok kotu hamilelikte daha da fenadir allahim kimseye yasatmasin. Ben simdi bile rahat yerimde 50 dk duramiyorum :D
Yok canim giymiyor ole uzun süre rahatsız oluyor haspam ama daha azaldı. Yazın bile parmak araları kokuyordu canim. Ki yazın pek birşey giydirmiyorum. Genetik de olamaz ne benim ne babasının ayakları kokar. Ama oğlan dayiya kız halaya derler ya -ay inşallah benzemez Rabbim benzetmesin - dayisinin yani kardeşimin kokar

Ben kokan ayakkabının içine karbonat atıp bir gece açık havada bekletince geçtiğini biliyorum. Ihtiyaci olan icin bu bilgiyide paylaşayım.
Gratiste deodorant bolumunde deodorant benzeri bir tuz satiliyor. Suan markasini hatirlayamadim. Ciddi dusunursen alacak olursan bakarim :D icerigi sadeve dogal tuz, yani kaya tuzuna deodorant sekli vermisler gibi dusun. Ben yillardir deodorant olarak onu kullaniyorum ( hatta 4 yildir, daha yariya inmedi) o terlemeyi engellemiyor ancak kötü koku olusumunu cok guzel engelliyor. Ürünün üstüne ayak kokusuna karşı da kullanildigi yaziyor. Uzerini islatip uyguluyorsun. Hicbir kimyasali yok, cok pratik ve bence cok ise yariyor. Yavrun icin banyodan sonra ayak tabanlarina islatip surebilirsin. Bence ise yarayabilir denemekte fayda var. Bir de biliyorsundur travazol krem var. Benim ayaklarimda mantar vardi. Cok kisa surede gecirdi. O kremi de deneyebilirsin. Mantar yoksa bile oglunda yine kokuya sebep olan bi makteri bir sey vardir illaki. Ona iyi gelebilir.

Anne bebek fiyonk ve tül istedim, takı yastığı, kapı süsü, lohusa terlik taç, nazar ayeti magnet derken baya bi oldu :eek: hepsini başka başka yerlerden bakmaktan çok yorulmuştum, fiyatlar gayet uygun, çok sordum soruşturdum. Sen teslim alıp resim atınca kalitesinden de emin oluruz
Hani sayfa? Cok merak ettim ben de bakayim.

kardelen384 kardelen384 canim gönderilerini takip ediyorum Allah kolaylık versin canim çok zor bir çok arkadaşım dile getirdiği gibi biz bir bebekle zorlanıyoruz. Ne zaman urolojiye gözükeceksin canim kaçırmış olabilirim.
Alış-veriş paraya bakıyor varsa bütçen 1 günde bitiyor yoksa böyle taksit taksit alıyorsun işte. Zaten doğuma 3 parca şey lazım onları alıp çantanı hazırlayınca korkma gerisi yapılır.

Tecrübesizlik de var. Ne gerek olur ne gerek olmaz bilemedim. Kuvezde bez ve mama dışında bir şey lazim degil zaten. Bugün hastane için sipariş ettiğin pijama geldi. Bence hazırım ya:anne::anne:

Ürolog şehir dışındaymış. Pazartesi gideceğim.
Hepimiz sağlıkla doğuralım inş.

arkadaslar dualariyla iyi dilekleriyle yanimda oldugunuz icin cok tesekkur ederim etiketlemeyip unuttuklarimda dahil cok sağolun..
sabah erkenden hastaneye gittik mr cekildim ne kotu biseymis Allahim mezar gibi 50 dk surdu diyebilirum bide oo sesler cok kotuydu anlatamam bebeğim surekli tekmeledi rahatsiz oldu hep dua ettim.. nasil soguktu varya iykide atletimi cikatmamisim dedim.. gonullu iskence tabutu :KK47::sinirli: mr sonucum carsamba gunu cikacakmis.. carsambaya kadar yatip dinlenicem insallh... sonrada Allah buyuk o_O tv falan kapattim uzandim cocugum dinlensin cok sesli ortamdaydi dinlensin kuzum... herkese iyi gunler .. :anne:
canım inşallah çarşamba günü hayırlı haberlerle dönersin. sağlıkla sıhhatle zamanında kucağına alırsın bebişini

33. Haftada gobegi kendine batan bi ben degilimdir herhalde kizlar. Otursam batiyo yatsam batiyo 33 te boyleyse 37 38 dusunemiyorum ne olacak halimiz. Yan yatinca bile zorlaniyorum artik :(

minikoglan minikoglan
Okumustum cnm seninde tansiyonun cıktıgını bende cok cok tuzlu yemem severim yine ama bugünden itibaren iyice azalttım limonlu su farkettiriyo gercekten sabah aksam takip edicem bakalım cokta kafaya takmıyım diyorum streste etkiliyo cünkü akısına bırakıcam artık tuzu azaltarak beyaz ekmekte yerdim bu arada ama bi haftadır tam bugday aldım hep anlık bişeydi belkide bilmiyorumki yarın tahlilleri bekliyorum

33. Haftada gobegi kendine batan bi ben degilimdir herhalde kizlar. Otursam batiyo yatsam batiyo 33 te boyleyse 37 38 dusunemiyorum ne olacak halimiz. Yan yatinca bile zorlaniyorum artik :KK43:
Benim de kaburgalarim batiyor ve midem de bir agirlik var hep aç olsam bile.

minikoglan minikoglan
Okumustum cnm seninde tansiyonun cıktıgını bende cok cok tuzlu yemem severim yine ama bugünden itibaren iyice azalttım limonlu su farkettiriyo gercekten sabah aksam takip edicem bakalım cokta kafaya takmıyım diyorum streste etkiliyo cünkü akısına bırakıcam artık tuzu azaltarak beyaz ekmekte yerdim bu arada ama bi haftadır tam bugday aldım hep anlık bişeydi belkide bilmiyorumki yarın tahlilleri bekliyorum
İnsallah guzel sonuclar alirsin. İdrarinda protein cikmazsa cok problem olmaz heralde. Bu arada tahlilleri acil laboratuvarinda verince 1 saat icinde cikiyor sonuclar aklimda bulunsun.

Benimki de yuksek çıkıyor arasira malesef. Batta bir kere 14/9 , 3 saat sonraki ölçümde 15/11 çıkmıştı. Doktor yatış veriyordu hatta zorlamaya calisti ama ben yatmadim. Ondan sonra bir hafta degisik araliklarla olctugumde 11-12 civarlarinda seyretti doktora soyledim. O da dikkat etmem gerektigini soyledi. Bazen ben de endise ediyorum yukseldigini hissediyorum ama malesef tansiyon aletim yok. İnsallah bir sorun yasamadan aliriz yavrularimizi kucagimiza. Beyaz ekmek-un tuzdan daha cok yukseltiyor. Ben ne zaman beyaz ekmek yesem kendimi kotu hissediyorum basim zonkluyor. Tuzu da ben normalde daha fazla kullaniyordum. Simdi normal sınırlar icine cektim. Hani su yemegin tadina bakmadan tuz atanlar var ya :) oyle soyleyim mutlaka tuzu belirgin yerdim.

İlk hamileliginde bir problem yasadin mi canim? Zorluklari nerdeydi. Benimki de bazen fazla yuksek cikiyor. Limon gercekten cok etkili. Ben tansiyonumun yukseldigini hissettigimde gidip kasiga yarim limon sıkıyorum yarim saat sürmeden kendime geliyorum. Limonlu suyu ben de deneyim. En azindan hep dengede durur.

Ben huggies 1 ve 2 numara aldim. Ama 1 numara asiri kucuk. Benimki de 4 civari dogabilir, allahim saglikla kucaklarimiza almak nasip etsin. Ama 4 civari dogarsa bence 1 numarasi gelmez. Elim bile daha buyuk bezden oyle soyleyim :) hatta ilk aldigimda acaba prematüre mi aldim yanlislikla diye paketi baya bi inceledimZ ben huggies den devam edecegim 3 bedene gecene kadar. 3 den sonra bozuyormus cunku bez 1 ve 2 numaralari daha iyiymis. Simdi bir kucuk paket gobek bağı oyuntulu prima alacagim bir hafta gidene kadar. Sonra huggies.

Canim insallah iyi haberler alirsin. Mr normalde bile cok kotu hamilelikte daha da fenadir allahim kimseye yasatmasin. Ben simdi bile rahat yerimde 50 dk duramiyorum :KK70:

Gratiste deodorant bolumunde deodorant benzeri bir tuz satiliyor. Suan markasini hatirlayamadim. Ciddi dusunursen alacak olursan bakarim :KK70: icerigi sadeve dogal tuz, yani kaya tuzuna deodorant sekli vermisler gibi dusun. Ben yillardir deodorant olarak onu kullaniyorum ( hatta 4 yildir, daha yariya inmedi) o terlemeyi engellemiyor ancak kötü koku olusumunu cok guzel engelliyor. Ürünün üstüne ayak kokusuna karşı da kullanildigi yaziyor. Uzerini islatip uyguluyorsun. Hicbir kimyasali yok, cok pratik ve bence cok ise yariyor. Yavrun icin banyodan sonra ayak tabanlarina islatip surebilirsin. Bence ise yarayabilir denemekte fayda var. Bir de biliyorsundur travazol krem var. Benim ayaklarimda mantar vardi. Cok kisa surede gecirdi. O kremi de deneyebilirsin. Mantar yoksa bile oglunda yine kokuya sebep olan bi makteri bir sey vardir illaki. Ona iyi gelebilir.

Eylül’ün renkli dünyası canım

Giyecek battaniye havlu vs hazırladık hurca koyduk da kaynayacaklardı bilememiştim, haftada bir kaynatayım dediğin gibi, kendime de bi hurc yaptım gecelik,atlet,havlu vs yıkadık ütüledik de, ayrıntıları hazırlayacağım. Ayy onları hazırlamak da ayrı bir heyecan :)
Kesinlikle evime gitsemde bebisimin ciclerini yıkatsam diyorum :)

Ya temkinli gitmek istiyor olabilir kuzum. Sen yine yemek istediklerini ye sadece abartma. Hamileyim bisey olmaz diye gitme. Ama aman bunu yemeyim seker cikar falan diyede dusunme. Cok sukur temiz cikmis icin rahat olsun canim.
Öyle canım dikkat etmeye çalışıyorum n çok abartıyorum n de hic yememezlik yapıyorum hayırlısı ins

Canim insallah iyi haberler alirsin. Mr normalde bile cok kotu hamilelikte daha da fenadir allahim kimseye yasatmasin. Ben simdi bile rahat yerimde 50 dk duramiyorum :KK70:

Gratiste deodorant bolumunde deodorant benzeri bir tuz satiliyor. Suan markasini hatirlayamadim. Ciddi dusunursen alacak olursan bakarim :KK70: icerigi sadeve dogal tuz, yani kaya tuzuna deodorant sekli vermisler gibi dusun. Ben yillardir deodorant olarak onu kullaniyorum ( hatta 4 yildir, daha yariya inmedi) o terlemeyi engellemiyor ancak kötü koku olusumunu cok guzel engelliyor. Ürünün üstüne ayak kokusuna karşı da kullanildigi yaziyor. Uzerini islatip uyguluyorsun. Hicbir kimyasali yok, cok pratik ve bence cok ise yariyor. Yavrun icin banyodan sonra ayak tabanlarina islatip surebilirsin. Bence ise yarayabilir denemekte fayda var. Bir de biliyorsundur travazol krem var. Benim ayaklarimda mantar vardi. Cok kisa surede gecirdi. O kremi de deneyebilirsin. Mantar yoksa bile oglunda yine kokuya sebep olan bi makteri bir sey vardir illaki. Ona iyi gelebilir.

Ben tuzu tamamen kesmedim belki tamamen kessem rahatlardım ama azaltmıştım ona rağmen çok ödemim oldu akşamları şişiyordum ayaklarım çok ağrıyordu. Bebek tansiyon yüksekliğinde az kilo alırmış hep onun stresi vardı allaha şükür kilosunda sorun olmadı ama. Hergün ölçüyordum 14 olunca hastaneye koşuyordum. Bir ara 3 günde bir bile gittim. Ama dediğin gibi tuzu seven bir yapım vardı. Şimdi korkumdan hiçbirşeye tuz eklemiyorum. Bir de doktor sen 14 ölçüyorsun ama o daha fazladır aslında hersn erken alabiliriz diyordu sürekli. Sizin yerinizde olsam tamamen keserim tuzu. Ben çok şişmiştm sizin şansınız az kilo almışsınız maşallah çok iyi o

Ben tuzu tamamen kesmedim belki tamamen kessem rahatlardım ama azaltmıştım ona rağmen çok ödemim oldu akşamları şişiyordum ayaklarım çok ağrıyordu. Bebek tansiyon yüksekliğinde az kilo alırmış hep onun stresi vardı allaha şükür kilosunda sorun olmadı ama. Hergün ölçüyordum 14 olunca hastaneye koşuyordum. Bir ara 3 günde bir bile gittim. Ama dediğin gibi tuzu seven bir yapım vardı. Şimdi korkumdan hiçbirşeye tuz eklemiyorum. Bir de doktor sen 14 ölçüyorsun ama o daha fazladır aslında hersn erken alabiliriz diyordu sürekli. Sizin yerinizde olsam tamamen keserim tuzu. Ben çok şişmiştm sizin şansınız az kilo almışsınız maşallah çok iyi o

Hamileliğin basından beri mi vardı peki canım sonra mı cıktı benim hic ödemim yok aksine rahatım kiloda almadım 5 kilo aldım sadece bebişte iki hf da yarım kilo kadar almıstım bu zamana kadarda yüksek cıkmadı hiç sasırdım bende anlık bi durum mu acaba diyorum aksamki gibi hissetmedim mesela bi daha sabah biraz o kdr aksam gözlerim yuvalarından cıkcak gibi agrıdı

Back
X