• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
selamlar herkese, doktor kontrolüm vardı, her şey yolunda çok şükür. geceleri ayağıma kramp giriyordu onun için yarım muz, iki kuru kayısı ve günde bir maden suyu önerdi. geçmezse magnezyum veririm dedi. 30+5’te 1750 gr olmuş minişim :emir_bebek:haftasıyla uyumluymuş. sağlıkla gelsin tüm bebişlerimiz inşallah.

Ay ne olacaz biz boyle her gecen hafta bir onceki.haftami ariyorum resmen :KK43:
Aynen. Bir de ben bu ara bitlenmis gibi kaşınıyorum. Ozellikle göğüslerim. Geceleri kasimaktan uyuyamiyorum simdi de. Kasimak catlak olusumunu hizlandiriyor biliyorum ama engel olamiyorum.

Hanimlar 33. Haftada sanci yasayan bir ben degilimdir dimi? Doktorum nst ye soktu sanci cikmadi usg da da sikinti goremedi ama ben sra ara ciddi sancilaniyorum. Belden bi vuruyo aha diyorum tamam bu sefer dogum sancisi basladi. Sonra geciyo ama geldiginde ciddi zorluyo. :KK43:
Benim de iki gundur belim cok agiriyor. Bebisler agirlastigi icin olabilir ama. Doktora gitmedim henuz.

Hanimlar 33. Haftada sanci yasayan bir ben degilimdir dimi? Doktorum nst ye soktu sanci cikmadi usg da da sikinti goremedi ama ben sra ara ciddi sancilaniyorum. Belden bi vuruyo aha diyorum tamam bu sefer dogum sancisi basladi. Sonra geciyo ama geldiginde ciddi zorluyo. :KK43:
Bu haftalarda yalancı sancı normalmis. Ama siklasirsa ve dayanilmayacak olursa o zaman korkmak gerekirmis

Aynen. Bir de ben bu ara bitlenmis gibi kaşınıyorum. Ozellikle göğüslerim. Geceleri kasimaktan uyuyamiyorum simdi de. Kasimak catlak olusumunu hizlandiriyor biliyorum ama engel olamiyorum.
Ayniyiz yavrum ya gogsum gogsumun hemen alti gobek baslangicim falan fena kasiniyo parmak icimle kasiyorum bazende kalkip yag suruyorum. 1 2 tane catlagim olustu 33. Haftaya kadar umarim artmaz

Kızlar bugün itibariyle izne ayrılmış bulunuyorum darısı bekleyen arkadaşların başına kontrolümüzde iyi geçti çok şükür suyu çok iyi nstmiz çok iyi dedi kafası aşağıdaymış boyumuz 43cm kilomuz 2100gr herşey yolunda
Masallah canim bebise.izninde hayirli oldun .
İzne ayrılan arkadaşlar hayırlı uğurlu olsun. Benim daha bir haftam vardı ama risk nedeniyle bu haftanın başından beri izne ayrılmış durumdayım. Aklımda mart sonuna kadar çalışmak vardı halbuki ama kısmet değilmiş. İzne ayrıldıktan sonra okulda çok yorulduğumu farkettim. Bugün annemle kızımın eşyalarını yıkadık ütüledik, epey iş halledilmiş oldu, içim biraz daha rahatladı. Umarım hepimiz huzurla güzellikle tamamlayalım eksikleri :anneadayı:
Hayirli olsun canim iznin artik yavas yavas hazirliklari tamamlarsin enazindan

Ayniyiz yavrum ya gogsum gogsumun hemen alti gobek baslangicim falan fena kasiniyo parmak icimle kasiyorum bazende kalkip yag suruyorum. 1 2 tane catlagim olustu 33. Haftaya kadar umarim artmaz
İnsallah ya. Gobegime fazla bulasmadi henuz kasinti. Hali hazirda ergenlikten kalma bi dolu catlagim olduğu icin heralde daha esneyecek yeri var karnimin. Benim de bu zamandan sonra baslar heralde kasinip catlamaya.

Doktorum yalanci sanci bunlar dedi ama yalancisi buysa gercegini dusunmek istemiyorum :KK43:
Ayy oyle deme ya. İlla ki atlatiriz. Unutulmayacak gecmeyecek bir aci olsaydi kimse 2. Yi 3. Yu dogurmazdi. Ben iki sefer oyle cok agrili sanci cektim bir dk bile surmedi ama daha 20 li haftalardaydi. Sonra hic yasamadim. Yasamamak da beni korkutuyor acaba diyorum dogumum zor mu gececek :(

İnsallah ya. Gobegime fazla bulasmadi henuz kasinti. Hali hazirda ergenlikten kalma bi dolu catlagim olduğu icin heralde daha esneyecek yeri var karnimin. Benim de bu zamandan sonra baslar heralde kasinip catlamaya.
Ay aman dilini isir catlama kuzum ya. Ama yag surmeyi krem surmeyi ihmal etme surkeli nemlendir cildini.

Kizlar cok yorgunum ya bekledigimden cok erken agirlastim.Oglumda hic boyle degildim.Dogumdan onceki gune kadar bakirkoyde alisveristeydim.
Simdi alisveriste hep dinleniyorum.yada yemek yiyorum :)

Ayy oyle deme ya. İlla ki atlatiriz. Unutulmayacak gecmeyecek bir aci olsaydi kimse 2. Yi 3. Yu dogurmazdi. Ben iki sefer oyle cok agrili sanci cektim bir dk bile surmedi ama daha 20 li haftalardaydi. Sonra hic yasamadim. Yasamamak da beni korkutuyor acaba diyorum dogumum zor mu gececek :KK43:
Yok yok oyle sartlama kendini kuzum. Hic sanci cekmeden doguranlari biliyorum bi ara kafayi yemistim surekli dogum hikayeleri okuyodum. Senin dedigin gibi 2. 3. Yapiyolar diye dusununce insanin ici rahatliyo evet diyorum katlanilmiycak bisey olsa kimse yapmaz. Belkide biz boyle yapa yapa endise ede ede korkutuyoruz kendimizi dogumu zorlastiriyoruz. Bi amaaan bisey olmiycak biraz sanci cekcem ikincam bitcek diye dusunup sartlasak kendimi b3lki daha kolay olcak hersey bizim icin.

Ay aman dilini isir catlama kuzum ya. Ama yag surmeyi krem surmeyi ihmal etme surkeli nemlendir cildini.
Sürüyorum basindan beri. İnsallah olmaz.
Kizlar cok yorgunum ya bekledigimden cok erken agirlastim.Oglumda hic boyle degildim.Dogumdan onceki gune kadar bakirkoyde alisveristeydim.
Ayy bende oyleyim. İlk gebeligim. Şu son bir hafta da çöktüm resmen. Yemek yeyince midem rahatsiz ediyor. Yemedigimde veya az yedigimde sanki aldigim enerji hem bebege hem bana yetmiyor. Surekli yorgunum, öğlen 2 ye 3 e kadar kendime gelemiyorum. İnan kac gundur yatagi bile toplamiyorum ya.
Yok yok oyle sartlama kendini kuzum. Hic sanci cekmeden doguranlari biliyorum bi ara kafayi yemistim surekli dogum hikayeleri okuyodum. Senin dedigin gibi 2. 3. Yapiyolar diye dusununce insanin ici rahatliyo evet diyorum katlanilmiycak bisey olsa kimse yapmaz. Belkide biz boyle yapa yapa endise ede ede korkutuyoruz kendimizi dogumu zorlastiriyoruz. Bi amaaan bisey olmiycak biraz sanci cekcem ikincam bitcek diye dusunup sartlasak kendimi b3lki daha kolay olcak hersey bizim icin.
Okuma dogum hikayesi ya insani cok etkiliyor. Ben hic okumuyorum. Hamile kalmadan once yillar once okuduklarim arada aklima geliyor kendime kiziyorum. Niye okudun sanki diye.

Sürüyorum basindan beri. İnsallah olmaz.

Ayy bende oyleyim. İlk gebeligim. Şu son bir hafta da çöktüm resmen. Yemek yeyince midem rahatsiz ediyor. Yemedigimde veya az yedigimde sanki aldigim enerji hem bebege hem bana yetmiyor. Surekli yorgunum, öğlen 2 ye 3 e kadar kendime gelemiyorum. İnan kac gundur yatagi bile toplamiyorum ya.

Okuma dogum hikayesi ya insani cok etkiliyor. Ben hic okumuyorum. Hamile kalmadan once yillar once okuduklarim arada aklima geliyor kendime kiziyorum. Niye okudun sanki diye.
Yok yavrum pozitif dogum hikayelerini okudum baya bi. O yuzden diyorum hic sanci cekmeden doguranlar var. Kadin anlatiyo adet sancisi gibi geldi hast gittim catala ciktim 3. Ikinmada bebek cikti ule oynaya odamiza geldik diyo. Hayretle okuyorum. Neden bizde oyle olmayalimki. Biraz dusunce psikoloji gercekten

arkadaslar dualariyla iyi dilekleriyle yanimda oldugunuz icin cok tesekkur ederim etiketlemeyip unuttuklarimda dahil cok sağolun..
sabah erkenden hastaneye gittik mr cekildim ne kotu biseymis Allahim mezar gibi 50 dk surdu diyebilirum bide oo sesler cok kotuydu anlatamam bebeğim surekli tekmeledi rahatsiz oldu hep dua ettim.. nasil soguktu varya iykide atletimi cikatmamisim dedim.. gonullu iskence tabutu :KK47::sinirli: mr sonucum carsamba gunu cikacakmis.. carsambaya kadar yatip dinlenicem insallh... sonrada Allah buyuk o_O tv falan kapattim uzandim cocugum dinlensin cok sesli ortamdaydi dinlensin kuzum... herkese iyi gunler .. :anne:

insallah carsamba guzel haberler verirler sana sonuc icin inan bende senin kadar merak ediyorum. Allahim bebeklerimize acil sifalar versin

F fcevriye ay bende bilmiyorum ki canim neden kokuyor daha 2 yaşında özellikle parmak araları kokuyor mantar olacak diye devamlı kontrol ediyorum terli bırakmıyorum ki mantara davet olmasın birşey de gözükmüyor ama eskisi kadar olmasa da kokuyor :KK43:
Birde çok ateşli diye çocuğu resmen sirkeye yatırdık. Sirkeli bez devamlı üzerindeydi. Iyilestikten sonra bir süre çocuk terledikce sirke kokmaya başladı :KK70: şükür geçti o koku ama uzun bir gül kokulu yavrun yerine sirke kokulu yavrum diye sevdim

Canim birde ben dün yürüyüşe çıkmıştım gelince birşey yapicam dedim ama hatırlayamadım şimdi ismini görünce anımsadım. Dün 30 dk tempolu olmak üzere 40 dk yürüyüş yaptım

Havalar isininca arada bir corapsiz birakirsiniz havalandirirsiniz. Bir sey olmaz. Onemli olan surekli ayakkabi icinde pismesin ayaklari. Burda bazi anneler bebeklerine corap eldiven vs giydirmeye karsilar, hatta bu kendinden patikli tulumlari da giydirmiyorlar. Bebeklerin ter bezleri gelismemistir, ayak ve ellerinden havalandirma saglar diyorlar.
Ben herhalde corap giydiririm kendim usuyen biriyim cunku. Ama kat kat giydirmeyi dusunmuyorum normal buyukler ne giyiyorsa o kadar. Baska bir arkadasimin amerikali doktoru sadece gocmenler bebeklerini kat kat giydiriyor diyormus :kahve:

Ben de 45 dakika ayni sekilde yurudum dun gece ama sonuna dogru hafiften karnimin altinda agri hissetmeye basladim. turp gibi uyandim o yuzden sanirim spordan kacmak icin bahane ariyorum. Bir de el parmaklarimda uyusma oldugu icin yuruyus uzerine bir de karpal tunnel egzersizi bulup 5 dakikada elimi kolumu cekistirdim. bu sabah daha iyiyim.

Yok yavrum pozitif dogum hikayelerini okudum baya bi. O yuzden diyorum hic sanci cekmeden doguranlar var. Kadin anlatiyo adet sancisi gibi geldi hast gittim catala ciktim 3. Ikinmada bebek cikti ule oynaya odamiza geldik diyo. Hayretle okuyorum. Neden bizde oyle olmayalimki. Biraz dusunce psikoloji gercekten
Ay insallah. Ne guzelmis o dogum. Ben pozitif dogum hikayelerine de bakmiyorum. Hepsi ozel hastanede, sevdikleriyle beraber, epiduralli dogum yapmis, pozitif hikayem diye anlatıyor. Heralde pozitif olur, en basta sevdiklerin yaninda olacak. Malesef benim onu yapma şansım olmadigi icin biraktim o hikayeleri okumayi. Ben eminim epidurale gerek yok sanci cekerken ortam karanlik olsa, yanimda da sadece esim olsa o kadar kolay dogum yaparim ki! Herkesinkinden pozitif olur :D ama devlette doguracagim. Sanci odasi, buz gibi dogumhane. Sevdiklerimden uzakta yapayanlizim. Beni geren sey bu. Ben bi bogazim agridiginda bile iyilesene kadar hungur hungur aglarim, yalniz hissediyorum hastayken diye. O yuzden bana gore pozitif bir hikaye yok. Ama yine de korkmuyorum dogumdan. Tek korkum sezeryana mecbur kalmak veya bebegime bir zarar gelmesi. Allahim insallah normal dogumla sag salim kucagima almayi nasip eder.

canım vitaminlerine dikkat ediyor musun? demir düşükse o da yorgunluk yapıyor. çalışıyorsan izne ayrılıp biraz dinlenmene bak bence, doğumdan sonra daha da yorulacağız çünkü :anne::KK45:

Bebekleri titreyen anneler,
:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
internette bebeklerin daha sinir sistemi tam gelismedigi icin arada oyle, beyin titresim moduna aliyormus ama zarari yokmus. Titresim geciren bebekler de sinir sistemi gelisince ya da dogunca normal titresimsiz bebege donuyormus. benimki bir kez saglam titredi sonra bir daha olmad o yuzden takmiyorum ama siz yine de doktorunuza sorun.

Back
X