İyi geceler kızlar gecenin bu saati beni uykusuzluğa iten konular var sanırım psikolojim sürekli değişiyoraslında her şey iyiydi ama. Biz küçük bi ilçede yaşıyoruz ve merkeze 2 saat uzaklıkta demiştim hatırlarsanız. Burda hastane yok gibi bi şey dün içinde hastaneye gittik. Normalde özelde bi doktora gittim hep bu sefer ortamı görmek açısından devlete gitmiştim Allah için iyide ilgilendiler. Ultrasonda bakıldı suyum falanda iyiydi. Şeker yüklemesi istedi ama randevu saatim bile geç vakitti ilk kanımı 10 buçuk gibi verdim 12buçuğa kadar aç kalmam gerekiyordu. Tabi normalde ertesi gün erken saate sıra veriyorlarmış o kadar aç kalınamayacağı için ama bizim ilçeye dönmemiz gerektiği için bütün işlemleri bi günde halletmemiz gerekiyordu. Dahiliye de tsh içinde randevum vardı bu koşuşturma esnasında ki neredeyse her şeyimle eşim ilgilenmesine rağmen 2. Kanı verdikten sonra fenalaştım. O kadar kötüydü ki ne görebildim ne duyabildim tansiyonum o kadar düşmüşki kadın nabız alamamış bi ara. Sonra kendime geldim bi şeyler yedim çok afedersiniz onlarda geri çıkardım inanın çocukluğumda sonra ilk defa kustum her şey berbattı. Neyse sonra diğer konudan bahsediyim tsh değerim aslında normal değer aralığında 3.8 falan çıkıyor her zaman ama hamileler için 2.5 olması gerekiyormuş. Guatr var mı diye ultrasona girdim temiz çıktı. T4 değeri ile birlikte değerlendirilmesi gerekiyormuş o sonucumda çıkmadı kesin bir şey öğrenmedim yani ama t4 her zaman normal çıkıyordu zaten bikaç doktor önemsenecek bi değer değil demişti kimiside baya yüksek hamile için dedi. Ki ilaç yazsada gebelik sürecimde hap yutamamaya başladım ona zaten ayrı üzülüyorum. Oysaki buna rağmen yani. Hiç ilaç kullanmama rağmen kansızlığım bile yokmuş 12.1 çıktı değer. Bilemiyorum bugün yaşadıklarımdan sonra kendimi daha kötü hissettim bi şeker yüklemeyi bile yapamadım tansiyonum düştü zaten doğumdan acayip korkuyorum nasıl olacak ne olacak sanki doğuramayacakmışım gibi. Tamam kimsenin içinde o çocuk kalmıyor elbet çıkıyor ama bilemiyorum gecenin bu saati uykumu elimden alan bu sorunlar neden var? Allah'tan her anımda sonsuz destek veren eşim var o da olmasa kendimi düşünemiyorum. O kadar uzun yazdım ki okuyacak olanınız varsa sizinde canınızı sıktım ama işte böyle yazdıkça biraz daha rahatlıyorum.
Canım boşuna bu kadar dert ediyorsun hamileyiz bedenimizde bir can daha var yaşadıkların çok normal ve olağan.
Misal ben şeker yükleme testine gittim açlığa dayanamayip kendimi pastaneye attim bi güzel kahvaltı yaptım
Yükleme yaptıramadim. Senin kadar aç beklemiş olsaydım aynı şeyler muhtemelen benimde başıma gelecekti
Sıkma canını lütfen
Kızlar sağolun arada bir gelip gidiyor işte bunlar çok narin yetiştim galiba ufacık şeyler bile beni sarsıyor dediğiniz gibi küçük bi ilçede olmak beni çok korkutuyor doğumun olacağı zamanlar burda yollar kapanıyor metrelerce kar oluyor en çok ondan tedirginim evlenene kadar böyle bi yerde hiç yaşamadım doğma büyüme istanbullu idim bütün imkanlara rahatlıkla ulaşıyorduk ve buda insanı güvende hissettieiyordu. Şimdi onun eksikliğini yaşıyorum galiba.Canim zaten saat 10 a kadar ac durmak bile bizim tansiyon seker yerinden oynatabiliyor hele de sekeri dusuk bi insansan aclik insani o hale getirebilir , tsh icin de hic canini sikma bazi doktorlar asiri pimpirikli kimisi de fazlasiyla rahat kucuk bi sehirde olmak hastanenin uzak olmasi falan seni boyle kotu dusuncelere sevk etmis olabilir, ayrica benim her adet donemim cok kotu gecerdi hamile kaldigimdan beri de sanki her ay gununu takip ediyor ve yine ayni stres sikinti yaoiyorum kafama herseyi takiyorum zaman zaman depresyona giriyorum oluyor geciyor dogum icin de bol bol dua et burda hepimiz birbirimize dua edelim Allah hepimize kolay ve hayirli dogumlar nasip etsin cogu gitti azi kaldi simdi gunlerimizi hazirliklarimizi konusuyoruz bi iki aya dogum cok kolay oldu kizlar tabi agri oluyo ama kucagima alinca hersey gecti die yazacagiz mis kokulu yavrularimiza kavusunca
Hepimiz Allah'a emanetiz canımKızlar sağolun arada bir gelip gidiyor işte bunlar çok narin yetiştim galiba ufacık şeyler bile beni sarsıyor dediğiniz gibi küçük bi ilçede olmak beni çok korkutuyor doğumun olacağı zamanlar burda yollar kapanıyor metrelerce kar oluyor en çok ondan tedirginim evlenene kadar böyle bi yerde hiç yaşamadım doğma büyüme istanbullu idim bütün imkanlara rahatlıkla ulaşıyorduk ve buda insanı güvende hissettieiyordu. Şimdi onun eksikliğini yaşıyorum galiba.
Panik atak yok aslında ama doğumdan çok korkuyorum ve hastane ortamı beni bunaltıyor. Sağlıkçıyım aslında ama çalışmıyorum bana göre bir iş değil pek fazla. Birde ufacık bir şeker yüklemesinde bile neler yaşadım doğumda ne yapacağım korkusu saldı içime.
ben 2 haftada 3 kilo alınca doktor inanamadı o zaman aynen böyle güldüm bendeizinde bi annem bi kaynanam güzel baktı ama doktora anlatamazsın işte sonraki 2 hafta kilo almadım en azından doktorun gönlünü öyle alıcam
Teşekkür ederiz canimBen çok begendim güle güle kullanın kuçuk prensesle
bende artık tutamıyorum kendimi. Mesela ekmeği normalde yemezdim ama şimdi yemeğin yanında muhteşem geliyo. Her yemekten sonra tatlı bişeyler arıyorum :) bazende diyorum boşver şimdi tadını çıkar hamileliğin sonra bir şekilde verilir o kilolar. Tabi bu düşüncemi doktorum duymasınbu sefer hasteneye gidip bebeğine kavuşacaksın bunu düşünüp kendini motive edebilirsin dediğim gibi hiç olmadı genel anestezi ile sezeryan yanı ne fenalaşırsın me bir şey olur
ben ne yapacağım acaba ay sonu kontrolüm bide daha çok var ben hala yiyorum inatla
bende artık tutamıyorum kendimi. Mesela ekmeği normalde yemezdim ama şimdi yemeğin yanında muhteşem geliyo. Her yemekten sonra tatlı bişeyler arıyorum :) bazende diyorum boşver şimdi tadını çıkar hamileliğin sonra bir şekilde verilir o kilolar. Tabi bu düşüncemi doktorum duymasın
25+5 de gitmistim bende 930 gr di canim bende seninkini merak ediyorum bakalim kac grKizlar perşembe günü doktora gitcem oğluşumu görmeye ❤
25+4 olcam o gün. Bu günlerde gittiğinizde bebeğiniz kac gramdi. Cok merak ediyorum büyümüş mü diye :)
25+5 de gitmistim bende 930 gr di canim bende seninkini merak ediyorum bakalim kac gr
Benimkide 3 hafta onden gidiyomus zaten 27-28 hafta ile uyumlu dedi ozamanMaşallah cok iyiymis canim kilosu. Ben 20 gun önce gittiğimde 444 gram cikti ayrintili da bir de bir hafta gerilik vardı. O kadar büyümüş olacağını sanmiyorum ama inşallah 700 gram olmuştur :)
Doğru diyorsun canım önemli olan bebeğimizin sağlığıTest sonucunda hangisi kan değeri oluyor ? Yani kısaltması hangisi ? Ben hep karıştırıyorum şunları
25+3 862 gramdı benimde ama kıyaslama canım her bebek başka inan bana kızımda 34 haftalarda 3200 diyordu doktor doğumda 3.010 doğdu:):):)Kizlar perşembe günü doktora gitcem oğluşumu görmeye ❤
25+4 olcam o gün. Bu günlerde gittiğinizde bebeğiniz kac gramdi. Cok merak ediyorum büyümüş mü diye :)
25+3 862 gramdı benimde ama kıyaslama canım her bebek başka inan bana kızımda 34 haftalarda 3200 diyordu doktor doğumda 3.010 doğdu:):):)Kizlar perşembe günü doktora gitcem oğluşumu görmeye ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?