- 11 Mart 2008
- 56.597
- 4.466
- 873
Kızlar, ablam 39+ bilmem kaç günlük hamileydi. Kontrol için sabah hastaneye gitmişti üstelik tüm ısrarlara rağmen yürüyerek. Dr muayene ettiğinde "senin doğumun başlamış 5-6 cm açılman var" dedi. Su kesesini o an patlattı bu kadar açılması olunca. Sadece bir saat sancı sonunda 4kiloluk tosun kızını doğurdu. Ki bir gece önce birlikteydik çok hafif bir sızı var demişti ama sancı değildir bu kadar hafif olamaz diye düşünmüştü. Ben Anadolu yakasından karşıya geçene kadar doğumunu yapmıştı çıkışına yetiştim
Geçen gün dedim ki bana doğum hikayenin detaylarını anlat. "Ben hiçbir yerde okumadım, izlemedim, anlatmak isteyene anlattırmadım çünkü bu benim sürecimdi ve hepsi birbirinden farklı neden kendimi korkulu bir hikayeye hazırlayayım ki?" dedi ve anlatmadı
Yani demem o ki bu süreç illaki yaşanacak korku bize sadece ket vurur. Bu arada ablam elini ufacık bir şey kesse dünyayı inletirdi canı inanılmaz tatlıdır. O yaptıysa herkes yaparsağlık problemimiz olmasın da inşallah.
Bir de doğumhaneye girer girmez çığlık atıp bağırmaya başlamış tıpkı filmlerdeki gibi. Sonra ebe "niye bağırıyorsun ki bağıracak bir şey yok sadece beni dinle ve şimdi dedikçe ıkın" demiş. Hiç bağırmadım hep ıkındım diyor. Bebek çıkmış hala ıkınıyormuş hızını alamayıp
Ona ben de katılıyorum canım :) şıp diye doğuruverdi ki kilolu bebek olunca biz acaba sezaryene alırlar mı diye düşünmüştük hep. Allah hepimizi bir çırpıda sağlıkla kurtarsın canım.Ayyyy canimmm ne güzel bir mesaj
Allahim bize de böyle mesajlar yazmayı nasip etsin aminnnnnnn
korkulu video, korkulu doğum hikayesi konusuna tamamen katılıyorum
Ama bilgilendirici ve korkutucu olmayan hikayelere ve videolara varım diyorum ve izliyorum dinliyorum okuyorum :)
Bir de doğumhaneye girer girmez çığlık atıp bağırmaya başlamış tıpkı filmlerdeki gibi. Sonra ebe "niye bağırıyorsun ki bağıracak bir şey yok sadece beni dinle ve şimdi dedikçe ıkın" demiş. Hiç bağırmadım hep ıkındım diyor. Bebek çıkmış hala ıkınıyormuş hızını alamayıp
Oh afiyet olsun canım ben de buradan ıhlamurlu karabiberli ballı çayımı kaldırıyorumBundan sonra idolum lilyumun ablası :)
Limonlu karabiberli balli sıcak suyumu ablan için kaldırıyorum:)
İlginç bir şey daha yazayım kızlar. O dönemde annemin bir arkadaşı umreye gitmişti dönüşte Fatıma eli otu diye bir ot getirmiş. Bu ot, kadının doğum sancısı başlayınca bir suya atılır, biri de o suya Yasin suresi okurmuş. Ot açıldıkça doğum bir kolaylıkla olurmuş. Doğum sonrasında da otu bir kenara kuruması için bırakıp ot kapandıkça açılma yerleri hızla toparlanırmış. Doğumum başladı diye haber verince babam otu hemen bir suya atıp okumaya başlamış. Ki ot, el gibi açılmış doğumu çok kolay oldu. Toparlanması da kolay oldu bebek kilolu olunca epizyotomi kaçınılmazdı buna rağmen. Belki tesadüftür bilemem ama bizi çok etkilemişti.
İlginç bir şey daha yazayım kızlar. O dönemde annemin bir arkadaşı umreye gitmişti dönüşte Fatıma ana eli otu diye bir ot getirmiş. Bu ot, kadının doğum sancısı başlayınca bir suya atılır, biri de o suya Yasin suresi okurmuş. Ot açıldıkça doğum bir kolaylıkla olurmuş. Doğum sonrasında da otu bir kenara kuruması için bırakıp ot kapandıkça açılma yerleri hızla toparlanırmış. Doğumum başladı diye haber verince babam otu hemen bir suya atıp okumaya başlamış. Ki ot, el gibi açılmış doğumu çok kolay oldu. Toparlanması da kolay oldu bebek kilolu olunca epizyotomi kaçınılmazdı buna rağmen. Belki tesadüftür bilemem ama bizi çok etkilemişti.
Grubumuzun anneleri nden ilk doğum yapanlar umarım bize bilgi verir paylaşır doğum hikayesini o zaman daha bilinçli oluruz bazı konularda
Grubumuzun anneleri nden ilk doğum yapanlar umarım bize bilgi verir paylaşır doğum hikayesini o zaman daha bilinçli oluruz bazı konularda
Aktarlara bir bak canım genelde getiriyorlarmış hac ve umre zamanları. Hatta hac mevsimi yeni bittiği için getirtmiş olabilirler bu ara.O otu bende biliyorum canım bazı yerlerde Meryem Ana otu diye de biliyorum
Benim de aklımda ama bulmam zor gibi
Bi de o zamanlar yine konuşur yazarız ama açılmalar için hurma da süpermiss 38 den sonra anneler günlük düzenli yiyorlarmis
Yine doğuma cok yardimci bi şey daha var.ama.gruptaki kızlar korkabilir bilemedim yazsam mi.hahaahah 40.haftası dolup hala doğuramayanlara esle ilişki öneriliyor:)
Aktarlara bir bak canım genelde getiriyorlarmış hac ve umre zamanları. Hatta hac mevsimi yeni bittiği için getirtmiş olabilirler bu ara.
Hurmayı ben de duydum rahim kasılmalarını başlatıyormuş 38den sonra yeriz :)
Biliyorsun durumumdan dolayı yasak bize eğer normal doğum kararı verilirse(iğne kullanıyorum o yüzden hiç bilmiyorum dr ne diyecek) ve 40.haftaya kadar doğurmadıysam "hadi bey" derimsonrasında kesinnnn doğururum
Evet lilyumun ablası gibi güzel hikayeler olsun ki oynaya oynaya gidelim doguma birde aylarca bekledigimiz meleklerimizi kucağımiza almis olucaz dusuncesiyle gitsek buda biraz motivasyon olur o an dusunebilirmiym bilmiyorum ama bunu deniyicem
Benim.doktorum suyun gelir gelmez asla ayaga kalkmayacaksin ya suyun gelmesi kordon sarkmasi riski dogurur demisti.sonuc once suyum geldi hic sancim yoktu.esim kucakladi goturdu.8 saatin sonunda bir turlu acilma ve yeterli sanci olmadigi icin sezeryana girdim.aklinizda bukunsun suyunuz gelirse once gezinmeyin yurumeyin.....Aslinda en güzeli evde sanci çekmek diyorlar ama o an nasıl olacak bilemeyiz
Hastaneye sancılar 10 dk da bire düşünce gidenler bile bekliyorlarmis :) 10 dk da 3 kere olunca anca doğum haneye :)
Ama suyun gelmesi önemli. Su geldi 0 sanci yine de doğru doktora beklemek yok:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?