2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Kızlar çok tatlısınız Doğum muhabbetinize çok güldüm. Sular geliyor yatağa geçiyor , sokaklarda sular gelşyo falan
İnsan bilmediği şeyden korkarmış , acı falan değil aslında ne yaşayacağınızı bilmediğiniz için tedirgin oluyorsunuz onu da sallayın düşünmeyin. Bide Doğum sancısı gelecek ya anlamazsın demiş birisi anlamamak elde değil böyle evdeki ufak tefek sancı gibi bir şey değil belli aralıklarla sık sık giren bir sancı genelde de tubaletij var gibi hissedersin.

B Badekuti şöyle bir şey duydun mu ?
İkinci Doğum da açılma daha hızlı oluyormuş tabi Doğumda var mı böyle bir şey?
İkinci , üçüncü doğuracak anneler?

Kızlar, ablam 39+ bilmem kaç günlük hamileydi. Kontrol için sabah hastaneye gitmişti üstelik tüm ısrarlara rağmen yürüyerek. Dr muayene ettiğinde "senin doğumun başlamış 5-6 cm açılman var" dedi. Su kesesini o an patlattı bu kadar açılması olunca. Sadece bir saat sancı sonunda 4kiloluk tosun kızını doğurdu. Ki bir gece önce birlikteydik çok hafif bir sızı var demişti ama sancı değildir bu kadar hafif olamaz diye düşünmüştü. Ben Anadolu yakasından karşıya geçene kadar doğumunu yapmıştı çıkışına yetiştim
Geçen gün dedim ki bana doğum hikayenin detaylarını anlat. "Ben hiçbir yerde okumadım, izlemedim, anlatmak isteyene anlattırmadım çünkü bu benim sürecimdi ve hepsi birbirinden farklı neden kendimi korkulu bir hikayeye hazırlayayım ki?" dedi ve anlatmadı
Yani demem o ki bu süreç illaki yaşanacak korku bize sadece ket vurur. Bu arada ablam elini ufacık bir şey kesse dünyayı inletirdi canı inanılmaz tatlıdır. O yaptıysa herkes yapar sağlık problemimiz olmasın da inşallah.

Ayyyy canimmm ne güzel bir mesaj

Allahim bize de böyle mesajlar yazmayı nasip etsin aminnnnnnn

korkulu video, korkulu doğum hikayesi konusuna tamamen katılıyorum

Ama bilgilendirici ve korkutucu olmayan hikayelere ve videolara varım diyorum ve izliyorum dinliyorum okuyorum :)

Bir de doğumhaneye girer girmez çığlık atıp bağırmaya başlamış tıpkı filmlerdeki gibi. Sonra ebe "niye bağırıyorsun ki bağıracak bir şey yok sadece beni dinle ve şimdi dedikçe ıkın" demiş. Hiç bağırmadım hep ıkındım diyor. Bebek çıkmış hala ıkınıyormuş hızını alamayıp

Ona ben de katılıyorum canım :) şıp diye doğuruverdi ki kilolu bebek olunca biz acaba sezaryene alırlar mı diye düşünmüştük hep. Allah hepimizi bir çırpıda sağlıkla kurtarsın canım.

Bundan sonra idolum lilyumun ablası :)

Limonlu karabiberli balli sıcak suyumu ablan için kaldırıyorum:)

İlginç bir şey daha yazayım kızlar. O dönemde annemin bir arkadaşı umreye gitmişti dönüşte Fatıma ana eli otu diye bir ot getirmiş. Bu ot, kadının doğum sancısı başlayınca bir suya atılır, biri de o suya Yasin suresi okurmuş. Ot açıldıkça doğum bir kolaylıkla olurmuş. Doğum sonrasında da otu bir kenara kuruması için bırakıp ot kapandıkça açılma yerleri hızla toparlanırmış. Doğumum başladı diye haber verince babam otu hemen bir suya atıp okumaya başlamış. Ki ot, el gibi açılmış doğumu çok kolay oldu. Toparlanması da kolay oldu bebek kilolu olunca epizyotomi kaçınılmazdı buna rağmen. Belki tesadüftür bilemem ama bizi çok etkilemişti.

O otu bende biliyorum canım bazı yerlerde Meryem Ana otu diye de biliyorum

Benim de aklımda ama bulmam zor gibi

Bi de o zamanlar yine konuşur yazarız ama açılmalar için hurma da süpermiss 38 den sonra anneler günlük düzenli yiyorlarmis

Yine doğuma cok yardimci bi şey daha var.ama.gruptaki kızlar korkabilir bilemedim yazsam mi.hahaahah 40.haftası dolup hala doğuramayanlara esle ilişki öneriliyor:)

Doğru canım duymuştum ben bu otu
Bide acve hurması öyle kolaylaştırır diyorlar ben eşime aldırdım o akşam Doğuma gittim yemeden Hatta hep diyorum ne etkiliymiş yemeden doğurdum

Grubumuzun anneleri nden ilk doğum yapanlar umarım bize bilgi verir paylaşır doğum hikayesini o zaman daha bilinçli oluruz bazı konularda

Daha önce paylaşmıştım canım.
39. Haftamda suyum geld diye gittim 5 cm açıklık vardı ve hisisetmşyprdum sancı. Suni sancı takınca da daha hızlı açılmaya başladım.
Doğumum çok güzel ve kolaydı
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/24-01-2015-prensesim-dunyaya-gozlerini-acti.860104/

Grubumuzun anneleri nden ilk doğum yapanlar umarım bize bilgi verir paylaşır doğum hikayesini o zaman daha bilinçli oluruz bazı konularda

Aynen mantikli ama doğumu rahat sıkıntısiz geçenler yazsın

Diğerleri son kişi doğurana kadar beklesin S selifor sanırım sona kalırsan yaz. "Ben de dogurdum her türlü hikayeye varız artik" diye :)

Aktarlara bir bak canım genelde getiriyorlarmış hac ve umre zamanları. Hatta hac mevsimi yeni bittiği için getirtmiş olabilirler bu ara.
Hurmayı ben de duydum rahim kasılmalarını başlatıyormuş 38den sonra yeriz :)
Biliyorsun durumumdan dolayı yasak bize eğer normal doğum kararı verilirse(iğne kullanıyorum o yüzden hiç bilmiyorum dr ne diyecek) ve 40.haftaya kadar doğurmadıysam "hadi bey" derim sonrasında kesinnnn doğururum

Bakayım canım valla ya çok sağol vardır belki :)

Evet lilyumun ablası gibi güzel hikayeler olsun ki oynaya oynaya gidelim doguma birde aylarca bekledigimiz meleklerimizi kucağımiza almis olucaz dusuncesiyle gitsek buda biraz motivasyon olur o an dusunebilirmiym bilmiyorum ama bunu deniyicem
Benimki bu gelişimle gider satla arayi kapamazsa 20ocaktan sonra her an gelebilirmis gibi hissediyorum ben canım zaten burda en son olanda sanırım 31 ocak 3-4 kisi anca sonlara kalırız bir yerde iyi oldu sona kalmam tecrubelerinizden yararlanicam hastaneye şunu aldim isime yaramadı şu lazımdı keske alsaydim veya süt gaz va seyleri icin bilgilenicem önden gidenlerden ayy o günlerin heyecani kapladi icimi birden çok güzel olcak ki

Benim.doktorum suyun gelir gelmez asla ayaga kalkmayacaksin ya suyun gelmesi kordon sarkmasi riski dogurur demisti.sonuc once suyum geldi hic sancim yoktu.esim kucakladi goturdu.8 saatin sonunda bir turlu acilma ve yeterli sanci olmadigi icin sezeryana girdim.aklinizda bukunsun suyunuz gelirse once gezinmeyin yurumeyin.....

B Badekuti şöyle bir şey duydun mu ?
İkinci Doğum da açılma daha hızlı oluyormuş tabi Doğumda var mı böyle bir şey?
İkinci , üçüncü doğuracak anneler?
Canim.eltim 3 tane dogurdu en uzun dogum ilki en kisasi 3. Surmus hatta 3.yu dogururken epidural etki edemeden kizi doguverdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…