- 31 Ağustos 2016
- 385
- 485
- 103
- 30
Bende annemin seker aletiyle ölçtüm hep normal değerde çıktı sormadim da ama halada arada ölçüyorum28. Hafta diyebiliyorum senşn tam sonuna denk gelecek istersen dr bi ara sor belki öncesinde gel der. Benimde annemde gizli şeker var ama bende çıkmadı. Tokluk ölçtüm evde annemin şeker aleti ile sonuçlara baktı dr gerek görmedi.
Canımm sen Anadolu'dan Avrupa'ya geçiyorsun di mi hastane için? Ya bilemedim ama yoğun saatler için çok büyük risk bana göre. Çünkü ben burdan annemlere giderken (32km) yolu 2.5 saatte gidemediğimizi hem de bunun bir iki defa değil kaç kez tekrarlandığını biliyorum. Hele bir de kaza olduysa Of ki ne of. Avrasya işine yarar bu yakada ama karşıda Merter, Şirinevler yolu hep felç.Kızlar şu an 2400. sayfadayım, doğum zorluklarından bahsetmişsiniz de bişey sorucam size. Ya biz ocak ayında doğuracağız kısmetse. Kar-kış-kıyamet. Nasıl yetişeceğiz hastaneye? Dediğiniz gibi genelde uzun sürüyor doğum ama kısa da sürebilir?? Hadi onu geçtim kardan yolların kapalı olduğunu biliyorum ben İstanbul da bile.. Mahalle aralarında falan arabalar kalıyor. Ayyy felaket tellalı gibi oldum ama düşününce bu bu ihtimaller az da değil. Hepinizin hastanesi yakın mı mesela? Benim hastanem evime 50 km de....
Bende annemin seker aletiyle ölçtüm hep normal değerde çıktı sormadim da ama halada arada ölçüyorum28. Hafta diyebiliyorum senşn tam sonuna denk gelecek istersen dr bi ara sor belki öncesinde gel der. Benimde annemde gizli şeker var ama bende çıkmadı. Tokluk ölçtüm evde annemin şeker aleti ile sonuçlara baktı dr gerek görmedi.
Umarim benim kizimda öyle bi süpriz yapar bana canım hastanede oturup doğum anını beklemek daha zor ve korkutucu oluraslında gerçekten çok güzel bir Doğumun oldu Hatta hep diyorum doğuracağımı bilmeden doğurdum doğumhaneye bile girerken hala doktorum gelecek o karar verecek diye girdim
bana da mantıklı geldi. hatta ebe "bebe yağını ya da göğüs kremini bebeğine yedirir misin tabi ki hayır ama zeytin yağını kaşıkla bile içirsen birşey olmaz hatta yarar sağlar" dedicanım benim ablamda herşey için zeytinyağı kullanmış
bebeğe masaj yaparken, pişikte, kendinde hepsine çok iyi gelmiş
bende şimdilik pişik kremi, bebe yağı almadım evimde doğal zeytinyağı var işe yaramazsa o zaman alacağım
Canımm ben bugun evdeyim yine var hareket ama sen çalışırken isteyken gör resmen o kadar az ki
Ben artık azlik coluk bakmıyorum gün içerisinde hissettim mi hissettim tamamdır diyorum
Kızlar şu an 2400. sayfadayım, doğum zorluklarından bahsetmişsiniz de bişey sorucam size. Ya biz ocak ayında doğuracağız kısmetse. Kar-kış-kıyamet. Nasıl yetişeceğiz hastaneye? Dediğiniz gibi genelde uzun sürüyor doğum ama kısa da sürebilir?? Hadi onu geçtim kardan yolların kapalı olduğunu biliyorum ben İstanbul da bile.. Mahalle aralarında falan arabalar kalıyor. Ayyy felaket tellalı gibi oldum ama düşününce bu bu ihtimaller az da değil. Hepinizin hastanesi yakın mı mesela? Benim hastanem evime 50 km de....
ben bu çatlaklığı başka yerlerde de yapıyorum. kalabalık yerlerde falan hiç uğraşmıyorum biri bana yardım edebilir miii diye yüksek sesle soruyorum elbet biri yardıma koşuyorBayıldım sana yaa hahahahahahahAfferimm çok iyi yapmışsın valla, ben olsam kimse yer vermezse gurur yapar ayakta giderim. Neyin gururuysa???
bana da mantıklı geldi. hatta ebe "bebe yağını ya da göğüs kremini bebeğine yedirir misin tabi ki hayır ama zeytin yağını kaşıkla bile içirsen birşey olmaz hatta yarar sağlar" dedi
Bugün emin oldum ben de hareket konusunda fazla hassas davrandığımın. sabah kahvaltıdan sonra hiç hissetmedim az önce hissettim bi de. tüm gün hareket ettim temizlik yaptım yürüdüm konuştum ve tek hareket hissetmedim. sanırım hareketlerini az hissedenler genellikle çalışan bayanlar..
benimki de 75 kmama karadeniz sahil yolu üzerinden gidiliyor ve hiç kapanmıyor diye korkmuyorum. zaten eşime ya da başkasına güvenemem ben direkt ambulans çağıracağım. kanamam olduğunda ambulansla 35 dakika gitmiştik hastaneye.
ben bu çatlaklığı başka yerlerde de yapıyorum. kalabalık yerlerde falan hiç uğraşmıyorum biri bana yardım edebilir miii diye yüksek sesle soruyorum elbet biri yardıma koşuyortabi bu arada salak bi tipim var insanlar saf olduğumu düşünüyor sanırım
bana da mantıklı geldi. hatta ebe "bebe yağını ya da göğüs kremini bebeğine yedirir misin tabi ki hayır ama zeytin yağını kaşıkla bile içirsen birşey olmaz hatta yarar sağlar" dedi
Bugün emin oldum ben de hareket konusunda fazla hassas davrandığımın. sabah kahvaltıdan sonra hiç hissetmedim az önce hissettim bi de. tüm gün hareket ettim temizlik yaptım yürüdüm konuştum ve tek hareket hissetmedim. sanırım hareketlerini az hissedenler genellikle çalışan bayanlar..
benimki de 75 kmama karadeniz sahil yolu üzerinden gidiliyor ve hiç kapanmıyor diye korkmuyorum. zaten eşime ya da başkasına güvenemem ben direkt ambulans çağıracağım. kanamam olduğunda ambulansla 35 dakika gitmiştik hastaneye.
ben bu çatlaklığı başka yerlerde de yapıyorum. kalabalık yerlerde falan hiç uğraşmıyorum biri bana yardım edebilir miii diye yüksek sesle soruyorum elbet biri yardıma koşuyortabi bu arada salak bi tipim var insanlar saf olduğumu düşünüyor sanırım
Ben instagramdan alışveriş yaptığım da hep aynı şeyi yaşıyorum. Tövbe ettim Valla. Oradan alırken bir beden büyük alacaksın. Her zaman küçük oluyor kalıplarıModalabiodan aldigim fotograf cekimi elbisesi gecen hafta cuma geldi. Kucuk geldi. Degisime gonderdim. Pazartesi ellerine ulasti. Sali vericem kargoya dedi. Ama ne zaman verdi taaaaaa cumartesi. Degisime gonderirken gidis donus 10 tl odeyin dedi odedim. Bugun kargo gelince bi 6 bucuk lira daha odedim. Bana dioki benle alakali diil kargoyla alakali. E sen alici odemeli gonderirsen kargo napsin dimi. Yarin cekimim var yemin ediorum 2 haftada zor kavustum.elbiseye. daha denemedim de ustelik. Ilk defa boyle bisey yasiyorum soklardayim
Dahiliye doktoru tanıdık vardı sordum yok canım seker yuklemesi öyle olmaz sanmiyorum dedi kafam karıştı yaşlı emekli olduğu için mi acaba kimi şeker yüklemesi dedi kimi yok dedi ama artık emin oldumAynen canım
Ac karnina kan ver
Şekerli su iç
1 saat bekle
Tekrar kan ver
İşte bu şeker yüklemesi :)
yesa kuzu nasıl oldun toparlandın mı biraz? Benim düzeleceğine ağırlaşıyor sanki gribim. Üst solunum yollarım bağımsızlıklarını ilan etmiş durumda.
Bende annemin seker aletiyle ölçtüm hep normal değerde çıktı sormadim da ama halada arada ölçüyorum
Umarim benim kizimda öyle bi süpriz yapar bana canım hastanede oturup doğum anını beklemek daha zor ve korkutucu olur
Tam olarak bu şekilde canım yükleme :) yesa nın dediği gibiDahiliye doktoru tanıdık vardı sordum yok canım seker yuklemesi öyle olmaz sanmiyorum dedi kafam karıştı yaşlı emekli olduğu için mi acaba kimi şeker yüklemesi dedi kimi yok dedi ama artık emin oldumsağol canim
Fatma ana eli otunu bende duydum. Kuzenim ıstanbul da yaşıyor. O bulup alışmışti. İnşallah bende bulurum.İlginç bir şey daha yazayım kızlar. O dönemde annemin bir arkadaşı umreye gitmişti dönüşte Fatıma ana eli otu diye bir ot getirmiş. Bu ot, kadının doğum sancısı başlayınca bir suya atılır, biri de o suya Yasin suresi okurmuş. Ot açıldıkça doğum bir kolaylıkla olurmuş. Doğum sonrasında da otu bir kenara kuruması için bırakıp ot kapandıkça açılma yerleri hızla toparlanırmış. Doğumum başladı diye haber verince babam otu hemen bir suya atıp okumaya başlamış. Ki ot, el gibi açılmış doğumu çok kolay oldu. Toparlanması da kolay oldu bebek kilolu olunca epizyotomi kaçınılmazdı buna rağmen. Belki tesadüftür bilemem ama bizi çok etkilemişti.
Yok vallahi ilk defa yasadim.Ben instagramdan alışveriş yaptığım da hep aynı şeyi yaşıyorum. Tövbe ettim Valla. Oradan alırken bir beden büyük alacaksın. Her zaman küçük oluyor kalıpları
Bravoooaz sonraaa......
bebek çantasını mı hazırlıyorsunuz ? anneler gelince yapılır ya genelde
Ayy çok merak ediyorum nasıl bi animız olacak sabırsızlıkla bekliyorum bazen bazende korkuyorum hiç hazır değilim böyle bişi için diyorum hayırlısı artık hepimiz için canım deneyimli bir anne olarak paylaştıkların için tşk ederim gerçekten mutlu oldumÖlç not al dr gidnce gösterirsin belki oda değerlerine bakıp gerek görmez
İnşallah ama yine de şanslısın aşamalarını bilmiyorsun detaylı anlatan olmazsa da bilmeden doğurursun
Bende de aynı problem var. Ağlamak istiyorumKaburgasi batma yapan var mi cok canım yanıyor dayanamiyorum hic durmadan batıyor gece uykusu artik hic yok sanki kemiğim kırılmış etimi kesiyor ne ayakta durmakla ne yatmakla gecmiyor
Hayirli olsun canım bende yıkayıp utuleyip hazırlim diyorum da eşim acele etme daha zaman çok diyor sonra yine yikarım diye tutturursun diyor ama yapan arkadaşlar varsa bende başlarım artıkBravoooEvet kabataslak hazırladık ama daha ortada çanta yok poşete koyduk Yarın çanta alacak gibiym bakalım. Bugün bebek kıyafetlerini falan yıkayıp ütüledik. Ayyy çok zevkliydi yaa
Aynen canım biz hareket ettikçe sallanıp uyuyorlar :)
Bu arada yerim senin saf salak halini çok tatlisinnn:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?