Doktoruma daha önce bu konuyu sorduğumda su kesesi açılsa inan çok rahat anlarsın artık demişti. Bir de bu haftalarda akıntımın çoğalabileceğini söylemişti gerçekten de çoğaldı akıntım.Kızlar birşey sorucam yardım lütfen su gelmesi nasıl oluyor akıntım var ama su gibi peçete koydum şimdi sıklığını kontrol edicem bildiginiz panik oldum benim gibi birseu yasayan varmı aranızda cok korkuyoeum
Canım normalde bir memurun ücretsize ayrılabilmesi için 5 yılını doldurması gerekir. Ama doğum sonrası biz analık iznimiz olan 24ay ücretsiz izni dilediğimiz şekilde kullanabiliyoruz. Yıl doldurma şartı bu durumda gerekli değil.hanımlar ücretsiz izin almak için memuriyetin 5 yılını doldurmak gibi bir şart yok değil mi?
Aynen ben 8 e gırdım diyorum biliyorum oyle oldugunu zaten hemen gecıp bitiyorCanım yanlış hesap yaptın bizim günümüz aynı ben bu salı 7 ay 1 haftalık olacağım
8 aylık olsaydık 40 günümüz kalmış olurdu ama daha 65 günümüz var
Dolan ay söylenir ama bazıları içinde bulundukları ayı söylüyor :)
Canım bende öyle aman aman sevgi içerisinde değilim çünkü daha anne olmadığımı düşünüyorum . Annelik emek verdikçe oluşan bir duygu. Şuan sadece merhamet ve acıma duygusu var bebeğime karşı çünkü paylasimimiz henüz onun karnımda ufak hareketlerinden ibaret. belki bu yüzden bende de yapabilecek miyim korkusu var. bu durumu bir kaç kişiye söyledim "onun sevgisi insana tüm işleri yaptırıyor hemde isteyerek severek" dediler. o yüzden bebek olduktan sonra bende aramızdaki bağın bambaşka boyuta geçeceğini guclenecegini hissediyorum. bir nebze endişem geçiyor :)Tabi ki butun zorluklarina talip olarak ciktik bu yola canim ama ister istemez elimde degil korkuyorum.
Etrafimda ki insanlar benden daha heyecanlilar ve sevgi gosterilerinde bulunuyorlar karnima :)
Tam tarif te edemiyorumbdegisik bi korku simdiden lohusa depresyonuna mi giriyorum nedir anlamadim valla. Kendimi su an dunyanin en cirkin kadini hissetmem de cabasi
Kızlar birşey sorucam yardım lütfen su gelmesi nasıl oluyor akıntım var ama su gibi peçete koydum şimdi sıklığını kontrol edicem bildiginiz panik oldum benim gibi birseu yasayan varmı aranızda cok korkuyoeum
Tam olarak bilmiyorum canım ama olmaması lazım çünkü bebek olması ücretsiz izin için bir gerekçe zatenhanımlar ücretsiz izin almak için memuriyetin 5 yılını doldurmak gibi bir şart yok değil mi?
Tabi ki butun zorluklarina talip olarak ciktik bu yola canim ama ister istemez elimde degil korkuyorum.
Etrafimda ki insanlar benden daha heyecanlilar ve sevgi gosterilerinde bulunuyorlar karnima :)
Tam tarif te edemiyorumbdegisik bi korku simdiden lohusa depresyonuna mi giriyorum nedir anlamadim valla. Kendimi su an dunyanin en cirkin kadini hissetmem de cabasi
canım yazdığı tüm kaygıları inan bende yaşıyorum ve coğumuz aynı duygulardayız diye düşünüyorum. Çok takmamaya calış oluruna bırak.. ben bu düşüncelerle cok endişelendiğimde daha sorumsuz hayatta hiç bir emeli olmadan sırf doğum yapmış sorumsuz anneleri düşünüyorum.. Ben eğitimliyim, daha aklı başındayım ben mi beceremicem diyip kendimi gaza getiririyorum...Kizlar bende dogum yaklastikca bir korku olusmaya basladi. Sebebini anlamaya calisiyorum ama kestiremiyorum da. Dogumdan mi, bebege bakamam mi acaba korkusundan mi, hayatimin ciddi anlamda degiseceginden dolayi mi bilmiyorum.
Bir bilinmezlik korkusu gibi. Ben mi tuhafim bilmiyorum ki?
Var mi aranizda benzerini yasayan
Benim de hamileliğimin basından beri geçmeyen bir idrar yolu enfeksiyonum var Can'ım senin akıntın cok muydu peki
Canım normalde bir memurun ücretsize ayrılabilmesi için 5 yılını doldurması gerekir. Ama doğum sonrası biz analık iznimiz olan 24ay ücretsiz izni dilediğimiz şekilde kullanabiliyoruz. Yıl doldurma şartı bu durumda gerekli değil.
sağolun hanımlarTam olarak bilmiyorum canım ama olmaması lazım çünkü bebek olması ücretsiz izin için bir gerekçe zaten
Canım benim kültürde enfeksiyon üremiyor ama sürekli idrar da enfeksiyon cıkıyor evet idrar yolu enfeksiyonu erken doğumu tetikliyor sanıeım Şen'inle haftamız aynı sağlıkla gelsin bizim minikler insallahİlk başta şeffaf az az oluyordu su gibi, şimdi sarı akıntım var ve fazlalaştı 1-2 gündür, tahlilde de az bakteri yazıyor, o yüzden kültür sonucunu beklemem lazım, hangi antibiyotiğin kullanılacağının belirlenmesi için ama erken doğumu tetikleyebilir dedi doktorum. Sıcak su torbası ile ayaklarımı ısıtıp yatıyorum. Kasılmalarım da var, kasık ağrılarım da :/
Canım bende öyle aman aman sevgi içerisinde değilim çünkü daha anne olmadığımı düşünüyorum . Annelik emek verdikçe oluşan bir duygu. Şuan sadece merhamet ve acıma duygusu var bebeğime karşı çünkü paylasimimiz henüz onun karnımda ufak hareketlerinden ibaret. belki bu yüzden bende de yapabilecek miyim korkusu var. bu durumu bir kaç kişiye söyledim "onun sevgisi insana tüm işleri yaptırıyor hemde isteyerek severek" dediler. o yüzden bebek olduktan sonra bende aramızdaki bağın bambaşka boyuta geçeceğini guclenecegini hissediyorum. bir nebze endişem geçiyor :)
En güzel, minnoş hallerimiz canım hiçççç takılma. İnsan illa düşünecek, takacak bir şey buluyor. Biz anneliği ilk defa tadacağız nasipse, zaman zaman tedirginlik yaşamamız gayet normal. Yetememe hissi çevremde gördüğüm her annede var açıkçası. Annelik evhamdır de geçson aylarımızın tadını çıkar kuzum. Başından beri zor hamilelik geçiriyorum biliyorsun eve tıkıldım kaldım resmen. Ama şimdi diyorum ki şu bebeğin içimdeki hislerini yaşayabilmek için tekrar hamile kalabilirim :) isyana bağladığımız günler de gelecektir elbet ama keyiften dört köşe olacağımız anların daha çok olacağına inanıyorum ben
canım yazdığı tüm kaygıları inan bende yaşıyorum ve coğumuz aynı duygulardayız diye düşünüyorum. Çok takmamaya calış oluruna bırak.. ben bu düşüncelerle cok endişelendiğimde daha sorumsuz hayatta hiç bir emeli olmadan sırf doğum yapmış sorumsuz anneleri düşünüyorum.. Ben eğitimliyim, daha aklı başındayım ben mi beceremicem diyip kendimi gaza getiririyorum...
Birde o eski rahat hayatımı duşümünüp artık eskisi gibi olmayacağını düşündüğümde de yeter kac yıl daha rahat yasacayaktın yaşadın yaşayacağını felan diyip azarlıyorum kendimi :)
aslında koca bir bilinmezlik tüm kaygılarımızın sebebi... Allah yardımcımız olacaktır verecektir o gücü bize..
Allahın izniyle herşey güzel olacak... çok iyi anne olmak göreceli bişey tabi ama eminim elimizden geleni yapacağız... Evlatlarımızı eşimizi mutlu edecek kadar anneleği başaracağız İnşallah... Asıl herşey doğumdan sonra başlayacak minnacık bir yürek canlı hayata atılmak için bize ihtiyaç duyacak ve bizde varımızı yoğumuzu koyacağız... Allah gzüel ömür nasip etsin sağlık sanip etsin üstesinden geleceğiz... @Lilyumm_ dediği gibi annelik evham etmek zaten herşey mükemmel olsa biz yine endişe duyacağız yavrularımız için:)Sizde de benzer seyler var demek. Hani yetebilir miyim, benden iyi anne olur mu vs gibi sorular belki saglikli olani bilemiyorum da. Bebek dogduktan sonra da anneligimize objektif gozle bakmamizi saglayacak belki.
Bu birkac gun korku hissim yogunlasinca acaba tek miyim diye dusunmustum, yalniz olmadigimi bilmek iyi geldi.
Kizlar cok garip geliyor yahu. Yani sunun surasinda yaklasik 1,5 ay sonra ailelerimize bir kisi eklenmis olacak dusunsenize. Hepimiz cok cok iyi anneler olabiliriz insallah.
Herkes te korku vardır benim de üçüncü bebek bende saglıklı olacak mı o korku var hep ikisi cok şükür saglıklı ama üçüncü de insan bi tek bunu düşünüyor galiba cünkü zaten rahatlıgım cok tan elden gittiKizlar bende dogum yaklastikca bir korku olusmaya basladi. Sebebini anlamaya calisiyorum ama kestiremiyorum da. Dogumdan mi, bebege bakamam mi acaba korkusundan mi, hayatimin ciddi anlamda degiseceginden dolayi mi bilmiyorum.
Bir bilinmezlik korkusu gibi. Ben mi tuhafim bilmiyorum ki?
Var mi aranizda benzerini yasayan
Kızlar kan değerlerim çok düşmüş ya ne yesem de düzelse acaba ilaç kullanıyorum ama demek ki sömürmeye başladı beni kizcem
Canım benim kültürde enfeksiyon üremiyor ama sürekli idrar da enfeksiyon cıkıyor evet idrar yolu enfeksiyonu erken doğumu tetikliyor sanıeım Şen'inle haftamız aynı sağlıkla gelsin bizim minikler insallah
Ohh canım öyle misafir hep gelsin,ben gelmeden hazırlıyorum ikram yaparkende dur sen falan diyorlar ama ben durmuyorum belki benden de kaynaklanıyordur boşuna hizmet etmeye çalışıyorum sonra da yorulup ufff diyorum :))canım takma stres yapma aslında haklısın... benimde gelenim cok oluyor merak ediyorlar ama abartmadan cıkıp gidiyorlar hiç bişey hazırlamama musade etmiyorlar... Kendileri giriyor mutfağa ben misafir gibiyim... seninkiler akıl edemiyorsa kibarca söylersin... tabi büyük olunca zor benimkiler sağolsun cok anlayışlılar.. evimi temizlemeye bile kalkıyorlar abartmayın diyorum...
Bu kadar sabretmişsin bence riske girme bende çok kötü bakımsız hissediyorum kendimi hatta sarı olduğu için saçım diplerim çıktığı için kötü görünüyor ve bembeyaz oldu saçlarım önceden beyazım yoktu gebelik mi yaptı anlamadım ama yinede boyatmıcamgünaydın hanımlarbişey danışacağım. hamilelikten midir nedendir kendimi paspal hissediyorum hijyenime temizliğime çok dikkat ediyorum ama bi değişiklik istiyorum, saçlarımı boyatmayı düşündüm ama bebişe bi zararı olur mu ? ya da boyatan var mı aranızda ? saçlarım hep doğaldı ama boyatmak istiyorum şöyle biraz moralim yerine gelsin istiyorum . ne düşünüyorsunuz bu konuda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?