2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262

Tipta şöyle bisi gozlemledim ben yanlis bisi soyleyip kirici yada farkli algilanmakta istemiyorum ama erkek doktorlar bayan doktorlardan daha kibar ve isini daha iyi yapiyo istisnalar vardir tabi o ayri

Tipta şöyle bisi gozlemledim ben yanlis bisi soyleyip kirici yada farkli algilanmakta istemiyorum ama erkek doktorlar bayan doktorlardan daha kibar ve isini daha iyi yapiyo istisnalar vardir tabi o ayri
ben hamileliğim boyunca 3 erkek doktor bir bayan doktora gittim
o 3 erkek doktorun ağzından o bayan doktorun söylediklerinin tek kelimesi bile çıkmadı
ben çok tuhaf olmuştum
belki işinde iyiydi ama benimle öyle konuşmasını sevmedim ben

Kizlar dun aksam yasadigim kanama sonrasi kasilmalar basladi ve acil ameliyata alindim oglum dogdu sukur suan nefes almasinda sikinti var onu atmaya calisiyor kuvezde beni ne siz sorun ne ben soylim en iyisi normal dogurun.
Canım gözün aydın hayırlı olsun kuvezden inşallah bi an once çıkar topigimizin ikinci bebeğine geldi satışı üçüncüye vaktinde sağlıkla gelsinler artuk doğum haberleri almaya başladık ...

Eger cati normal doguma musait degilse bosuna ebeler bakmasin diye bakiyolar iste Bende cuma gunu gidicem bakalim nasi biseymis noluyomus

Hanımlar, bende hayatımda İlk kez cati muayenesi oldum.
Ben sancı için gittim.
Poliklinik teki Dr bakmadi.
Ben yatışa gittiğimde.
Nts ye baglanilip, durum kontrolü yapılınca sanırım ebe idi. İlk o baktı.
Ve çok tuhafti ya. -_-
Elle bakiolar. Yan iparmakla
Sonra odamıza gectigimizde kimse bakmadi .zaten Dr yüzü görmek imkansiz gibiydi.
Her neyse. Taburcu olacağımız gün yani çok istedik. .
O ara orda olan Dr erkekti.
Geldi dosyalarımizi kontrol etti.
Çıkmak istiyor musunuz dedi.
Hepimiz (3 kisi ) bir ağızdan eveeet, dedik.
Sonra bana çamaşırını indir dedi.
Valla yine ebenin ki gibi bakiverdi. Ama bayağı uzun tuttu ve tabi bayağı derinde gitti.
İlk yapan ebe sn lik sürmüştü.
2. Kontrol de Dr bakti ve karşımda da 2 hemşire vardı.
Dr cekincek bise yok , dediydi. Onlar da hemşire ve ebeler dddi. Yani korkacak sakincak bise yok dddi. Ama ona ragmen utandim yüzümü elimle kapadim .
Eşime daha soylemedim valla.
O da zaten böyle şeylere takmaz.
Sonuçta mevzu bebek.
Yeter ki kontroller sağlam olsun.
Imm muayene esnasında jel sürüyor eline.
Jel ı su geldi , ile karıştıranlar varmış.
Hatta bu yüzden kadını gözlem altına almislar 4 gun. Sonra anlaşılmış. Kadın da aynı gün taburcu oldu.
Ben çatı muayenesi ne zaman olunur bilmem etmem. Ama başıma beklemeden geldi. Allah tan sanki başıma negelecegini biliyormsuum gibisinden sorunsuz gittim. Yoksa sittim sene doktorun yüzüne bakamazdim.

bende bu hafta ağda mı felan yapayım diyorum
hele hazırlıksız yakalanırsam çok daha fena
eşim ben takıldığım için bayana mı olsan acaba diyor
eee peki çatın musaitmiymiş doğuma

Anamm ben odaya esimle giriyorum hep ilk aletle baktiginda bile esimin rengi solmustu oyle bisi olursa duser bayilir orda garibim inceden bi tirstim simdi

bende bu hafta ağda mı felan yapayım diyorum
hele hazırlıksız yakalanırsam çok daha fena
eşim ben takıldığım için bayana mı olsan acaba diyor
eee peki çatın musaitmiymiş doğuma

Valla o an utancimdan ve sadece eve gitme istegim olduğundan aklıma başka bise gelmedi.

Şimdi sizler konuşunca aklıma geldi .
Niye sormadiysam.... :/
Bilmiyorum. Bu konuda birsey soylemedi.
Sadece açılma yok dedi.
Herşey normal dedi.
Sancilarimizin olmasi normalmis.
Bu yuzden bi müdahaleleri olamazmis.
Eger acilma ve su gelme durumu olursa hastaneye gelmemizi soyledi ve yolladı.
Merak ettim şimdi yaaaaaa acaba uygun mu benim çatim.
Sezeryan olmak istemiyorum.
Oraya gelenlerin çoğuda normal dogum icin hazırlanırken. Suni sancı da veriolarmis.
Doğum esnasında sezeryana almışlar.
O yüzden gözüm çok korktu. ....
Yani evdeki hesap çarşıya uymuyor olabiliyor..

tühh inşaallah dosyana yazmışlardır
bir daha yaptırmak zorunda kalmazsın

Kizlar cati muayenesi en erken 38. Haftada yapilmiyor mu?

Benimde bi blgim olmadığından hatta yine burda konusurken denk gelmiştim.
Doğuma yakın zamanda demişlerdi fln .
Benim içimde rahat etmişti.
Ama malesef sancı fln mevzulari olursa.
Bakıyorlar...

Anamm ben odaya esimle giriyorum hep ilk aletle baktiginda bile esimin rengi solmustu oyle bisi olursa duser bayilir orda garibim inceden bi tirstim simdi

Benimle yatan bi bayan daha vardı.
O da hep aletle baktiriyormus.
İlk defa o da elle muayene oluverdi. Ve çok utanmisti ben gibi.
Birebir poliklinik te muayane olmadığım için bişey diyemem. Ama diğer sureclerde malesef bu uygulama ister istemez yapılıyormuş bunu öğrendim.

Aletle bakildiginda oda karanlik sayilcak durumdaydi ustumde uzunca bi ortu vardi doktor oyle bakmadan yerlestirmisti aleti ama is el parmak olunca nasil olur bilemedim

Insaallah ama sürekli bakiyorlarmis ya.
Hani ne olur ne olmazindan.

Devlet hastanesinde sancilar baslayinca asistanlar ve ebeler tarafindan sürekli kontrol edildigini orda dogum yapan kisilerden duymuştum ama ozelde durum nasil oluyo bilemiyorum cunku ozelde normal dogum yapan tanidigim yok :))

Aletle bakildiginda oda karanlik sayilcak durumdaydi ustumde uzunca bi ortu vardi doktor oyle bakmadan yerlestirmisti aleti ama is el parmak olunca nasil olur bilemedim

Şimdi şöyle .
Zaten yine üstünüzde örtü oluyor.
Ama altta ne varsa çıkarıyorsunuz.
Sonra bacağınızı genisce acip kiriyorsunuz
Ve kendinize doğru cekiyorsunuz.
Sonra doktor da eline sürdüğü jel ile bakıverio.
Şimdi şöyle bir durumu daha atlamış oldum.
Utancimdan yuzumu kapadığım için alttan birebir baktı mi bakmadi mi hatirlamiyorum.
Sadece örtüyü kaldırır kaldirmazlum gözümü kapadim. Sonra içine parmağını goturunce yüzümü kapadim.
Deve kuşu gibi başımı gömdüm diğer herşey ortada

Devlet hastanesinde sancilar baslayinca asistanlar ve ebeler tarafindan sürekli kontrol edildigini orda dogum yapan kisilerden duymuştum ama ozelde durum nasil oluyo bilemiyorum cunku ozelde normal dogum yapan tanidigim yok :))

Ha işte böyle bir durum da var tabi.
Ama sancı için giderseniz bildiğim kadarıyla bu durumu yaşıyorsunuz.
Bu konuda daha önceden tecrübe edinmiş hamile anneler bize bilgi verse çok daha iyi olcak.
Zira ben ilk defa bu anları yaşadım . ^_^

Ayni sekil muayene iste catal dedikleri alette sadece biri ultrasyon biri parmakki buda baya sey degistirir yani neyse doktora gidince anlicam nolcagini yapicakmi yapmicak mi

Bu arada hanımlar size bişey soracaktım.
Ya minnosun kıyafetlerini yikayacaktim daaaaaa.
Narin 30 ° de mi yıkamam lazım ?
85 dk yazıyor narin 30° için.
Sizler 30 dk da mi yikatiyorsunuz?

Eğer oyleyse ben mini 30 ayarlasam ve 30 dk da yikatsam bebeğin kıyafetlerini sorun olur mu ?

Cevreden duydugum ve bikac yerde okuduğum kadarıyla sancilar sıklaşmadan hastaneye gitmeyin diyolar onlari daha az yaşamak icin hastanedr bekleme suresi daha az olsun diye

Canim ben 40 da 75 dk yikadim sonra ekstra durulama yaptim
Soyle bisey yaşadım sizlerede tecrube olsun cunku ablam olmasa ben oyle bisey dusunemezdim lcw dan aldigim sari bir pantolon ve ustlugumuz vardi ablam boya verebilir ben bi deniyim diye lavaboda kenarindan biraz yikayinca sapsari boya verdi onu ayri yikadik bazi kiyafet ve renklere dikkat edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…