- 10 Mayıs 2017
- 3.024
- 4.306
- 83
Canım kiyafetler zaten temiz elde yikasana ben bebek kaç aylık olana kadar bile elde yıkadım hep makina yıpratıyor kıyafetleriYa benimkiler genelde sade renkteler. Yani full renkli birsey almadik.
Cinsiyet konusunu geç öğrendiğimiz için sade kıyafetler almayı daha uygun gördük.
En azından ben. Eşime kalsa onları bile aldirmayacakti.
Bunun dışında hafif arada pembe dikişler fln var onlar renk vermez inşaallah Die dua ediyorum.
Ben bir defada yıkamayı düşünüyordum.
Şimdi siz böyle deyince tekrar düşünüverdim de parça parça mi yikasam ki...
Ben kıyafet konusunu hiç anlamam.
Hele ki minnosunkilerden hiç anlamam.
Hangisi tüy bırakır hangisi renk verir hangisi çekilir hangisi narin fln fln hiç bilmem...
Hepsini birlikte atmayi hedefliyordum.
Yalnız kalın olan battaniye var.
Bi o komple pembe.
Onu ayrı yikayacaktim.
Ya mak. Bana ait değil. Ve ne zaman mak. İle isim olsa uzun uzadıya yıkıyor.
Ben anlamadım neden böyle yapıyor.
Normalde kısa program kullanıyorum az eşya var Die . Ama ona ragmen 3 saatte ancak bitiriyor.
800 devirde sabit makina.
Ki suan ki makina sanirim eski modellerden.
2. El fln alindi.
O yüzden kullanma kılavuzu yok elimde ama netten baktığımda normalde 30 dk da yıkama yapması beklenen program ne hikmetse 3 saat sürüyor.
Narin 30 ° de yıkama yapanlar varmış.
O yüzden sordum.
Dalinin toz sabun deterjan ı ni kullanacağım bende.
Erime olaylarina da yabanciyim.
Paket arkasindaki talimatı uygulayacağım.
3 yada 4 kaşık bırakılsın diyor su sertse.
Suyun sertligini nasil anlicam o başka mevzu zaten -_-
Bir yandan heycan im varken bir yandan da şu makina stres yaptırdı bana yaa
Bende öyleyim sürekli demek ki hormonlardan ben pirinç patates falan yiyince biraz iyi geliyor ama benimki magnezyumdan yan etkisi ishalEger cok siddetliyse, 1 tatli kasigi turk kahvesinin icine, yarim limon suyunu sıkıp karistirip tek dikiste ic, ustune de bol su ic. Bunun faydasini gordum. Ben de yeni atlattim cok sukur. Allah sifa versin.
Canım olmaz bence ama vücut su kaybettiği için suyunu bol bol iç. Haslanmıs patates ye. Çok meyve tüketme bu arada. Yine de dr a sor bence yapman gereken baska bir sey var mı diyeKızlar ishal oldum sabahran beri.. Bebeğime bişey olur mu acaba ?
Canım bn devlet hastanesinin gebelik okuluna gittim derin nefes alın karnı şişirin 16 kere de verdiğinizde bebek dogmus oluyor dedi :) ama gel gör ki böyle bir sey mümkün değil senelerce yoga yapsan belki başarırsın. Bi arkadasımda gecen dogum anını söyle anlattı derin nefes aldım nefesimi tutup ıkındıgımda bebek dogdu dedi nasıl ya dedim nefesini mi tuttun? O da evet dedi kimse bana nefesimi tutmamı söylemedi ama o anda dogurdum dedi. Yani kafam karışık sanırımDogum yaklasiyor diye ozel hareketler, nefes pratikleri filan yapiyor musunuz? Tavsiye edeceginiz video filan var mi? Cok onemli diyorlar.
Benimde dünden beri ayaklarım ve ayak bileklerim kütük gibi oldu ayaklarım kendime yaratık gibi görünüyor o tombalaklığa inanamadım görünceKızlar benim ellerim çok şişiyor ve acıyor.
Benim gibi olan var mı?
Kızlar benim ellerim çok şişiyor ve acıyor.
Benim gibi olan var mı?
Kızlar ben 29 . Haftamdan 32. Haftama kadar nst de sancım çıktığı icin alttan muayene oldum açılma varmı diye çatılara bakıyorlar orda da İnan'ın hiç bir acı hissetmedim Zaten çöl çabuk olan bir işlemHa işte böyle bir durum da var tabi.
Ama sancı için giderseniz bildiğim kadarıyla bu durumu yaşıyorsunuz.
Bu konuda daha önceden tecrübe edinmiş hamile anneler bize bilgi verse çok daha iyi olcak.
Zira ben ilk defa bu anları yaşadım . ^_^
Ben genel anestezi oldum canım. Sanırım en zoru genel anestezi. Benim ilk kalkışlarım biraz zor oluyordu. Baş dönmesi falan olduğu için kısa sürede tekrar oturmak istiyordum ama sonrası daha rahat oluyor. Sık sık yürümek gerekiyor. Yürüdükçe daha çabuk geçiyor ağrılar. Ben az yürüdüğüm için gaz sancım da oldu. Kızkardeşim epidural sezaryen oldu. Onun çok daha rahatti. Daha kısa sürede kalktı ayağa ve benim kadar ağrısı olmadı. Bel ağrısı da bende olmadı kardeşimde de olmadı.canım mümkünse sana sorularım var.. anestezi genel, epidural ve spinal varmış sen hangisini oldun? birde ilerleyen zamanlarda bel ağrısı kalabiliyor diye duydum böyle birşey oldu mu?
CAjım el ile yapılıyo çatı musyenesiCati kontrolunde parmakla mi kontrol ediyorlar acaba yoksa bi aletle mi?
Smearde bişey sokmuslardi cok acitmisti o anlikti tabi ama cok kotuydu bi de pat diye sokunca
Amin cnm inşallah sağlıkla alırız meleklerimizi kucağımıza. benimde ayaklarım çok şiş dünden beri..Ben genel anestezi oldum canım. Sanırım en zoru genel anestezi. Benim ilk kalkışlarım biraz zor oluyordu. Baş dönmesi falan olduğu için kısa sürede tekrar oturmak istiyordum ama sonrası daha rahat oluyor. Sık sık yürümek gerekiyor. Yürüdükçe daha çabuk geçiyor ağrılar. Ben az yürüdüğüm için gaz sancım da oldu. Kızkardeşim epidural sezaryen oldu. Onun çok daha rahatti. Daha kısa sürede kalktı ayağa ve benim kadar ağrısı olmadı. Bel ağrısı da bende olmadı kardeşimde de olmadı.
Benim ilk doğumda gebelik zehirlenmesi sebebiyle erken doğum oldu. Büyük bir devlet hastanesinde doğum yaptım. Doktorlar epidural yapacaklarını söylediler. Ben korkarım diye itiraz ettim. Ama doktor epidural in daha sağlıklı olduğunu biraz da kizarak söyledi ama benim kanamalarim uygun değilmiş o yüzden mecburen genel oldum. Evet doğumun her türlüsü zor. Özellikle ilk dogumumda 24 saat hiç kalkmadigim için daha fazla ağrım oldu ama benim için daha da zoru kızım kuvözde kaldı. 10 gün sürekli Bebeğimi emzirmeye gittim. O yüzden size hep diyorum ya yeter ki bebekler sağlıklı olsun. Ne kadar agriniz aciniz olursa olsun bi şekilde ayağa kalkiyorsunuz. Hiç korkmayın. Sadece bol bol dua edin. Ameliyathaneye giderken bi garip oluyor insan. Ayılınca hepsi geçiyor. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimize inşallah
Canım aylardır gidip vajinal muayene yapılmadıysa süperayy benim ki de ebeye yaptırsa bari
normalde çekinmem ama aylardır gidince doktordam bir çekinme geldi bana
bir daha görmeyecek olsam çok daha rahat olurdum galiba
Kizlar cati muayenesi en erken 38. Haftada yapilmiyor mu?
37 diye biliyorum canım ben 36 diyenlerde var
Dogum yaklasiyor diye ozel hareketler, nefes pratikleri filan yapiyor musunuz? Tavsiye edeceginiz video filan var mi? Cok onemli diyorlar.
Tatlım 30 da 60 dk yıkadım ben. Icine sinmezse ekstra durularsın ama durulamadım çünkü zaten deterjan az koydumBu arada hanımlar size bişey soracaktım.
Ya minnosun kıyafetlerini yikayacaktim daaaaaa.
Narin 30 ° de mi yıkamam lazım ?
85 dk yazıyor narin 30° için.
Sizler 30 dk da mi yikatiyorsunuz?
Eğer oyleyse ben mini 30 ayarlasam ve 30 dk da yikatsam bebeğin kıyafetlerini sorun olur mu ?
Bizim ebenin de dediği su sana istediğim hareketi öğretiyim hic fark etmez sen otomatikman içinden gelerek doğum pozisyonunu alacak ve vücudunu ayarlayacaksın dedi. Bana mantıklı geldi :)Canım bn devlet hastanesinin gebelik okuluna gittim derin nefes alın karnı şişirin 16 kere de verdiğinizde bebek dogmus oluyor dedi :) ama gel gör ki böyle bir sey mümkün değil senelerce yoga yapsan belki başarırsın. Bi arkadasımda gecen dogum anını söyle anlattı derin nefes aldım nefesimi tutup ıkındıgımda bebek dogdu dedi nasıl ya dedim nefesini mi tuttun? O da evet dedi kimse bana nefesimi tutmamı söylemedi ama o anda dogurdum dedi. Yani kafam karışık sanırımminnak123456789minnak sen mi ebeydin yanlıs etiketlemiş olmayayım bilgikerini bzimle paylasırsan süper olur
Amin cnm inşallah sağlıkla alırız meleklerimizi kucağımıza. benimde ayaklarım çok şiş dünden beri..
genelde belden kolay olduğunu söylüyor çoğu kimse ama bazıları ilerleyen zamanda fıtık ve bel ağrılarını buna bağlıyor o da beni tedirgin etti.. eşimin abisi anesteji doktoru. o aslında hepsi aynı çok fark yok belden olanlarda birazda hekimin becerisine kalmış dedi.. spinal ve epiduralde doktor daha rahat çalışıyormuş o yüzden buna yönlendirmeye çalışırmış.. genelde belli sürede doktorun işini bitirip uyandırması gerekmiş. epiduralle spinal arasındaki fark olarakta epiduralde sırtta katater kalıyormuş hastaneden çıkana kadar serum aparatı olduğu gib o da bazen hastaları rahatsız edebiliyor dedi.birde epidural ve spinalde öncesinde işaretleniyormuş nerden iğne yapılacağı hasta rahatsız olabiliyormuş giyinik olmadığı için.
Doğum yaklaştıkça korku artıyor bende..
Bu haftAda biz hazırlıcaz hadi sen atlatmıssın sıra bizde insKızlar bugün doğum çantamızı hazırladım.Bebeğe ayrı kendime ayrı çanta yaptım. Minimal bir çanta içeriği hazırladığımı düşünüyorum. Youtube da bir sürü doğum cantasi videosu izleyip kendime göre bir fikir edinip en sonunda hazırladım. Darısı hazırlamayan arkadaşların başına. Gözünüz korkmasın basina oturunca max 1 saatte hazırlanıyor.
Bu haftAda biz hazırlıcaz hadi sen atlatmıssın sıra bizde ins
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?