2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Canım ben hiç yemedim çiğ et ama bilemiyorum avidite testi yaptıracagım aynı zamanda tekrar testi tekrarlatabilirim ama bugun yaşadıgım üzüntü mahvetti beni en erken ptesi yaptırabilirim zaten testi

Ben yatmiyorm psikolojik olarak birsey olur falan diye yana meyilli yatmaya bile çekiniyorum ama daha zaman var sanırım dikkat etmemiz için
Canım bende nasıl rahat edersem öyle yatıyorum henüz karın engel olmuyor son aylarda zor oluyor
Ama en iyis sola yatmakmıi hamilelikte

Canim valla ben su an aslinda bebise diil kendime aliyorum aslinda.
Tup bebek tedavi sureclerinden fln da gectigim icin cok uzuntulu zamanlar yasadim. Arkadaslarimin bebekleriyle magazalara girerdim ay cok tatli ben de bakayim diye bi bakardim magazadan cikarken iyice huzun kaplamis, bi eksik hissediyordum kendimi.
O yuzden su an alisverisin benim icin ayri bir anlami var.
Dedigin gibi Allah kullanmayi nasip etsin insallah

Canım kış bebekleri olacağı için enaz 3/4 tane penye al daha kullanıilı oluyor
eğer hevesin varsa al tabiki heray az az alınca ekonomik olarakta daha az sarsar :) bende ki battaniyeler pembiş pembiş dr da erkeğe benzetti:) bakalım cinsiyeti tam belli olunca ufak tefek bende baslayacağım

Ben bu ay ki kotami doldurdum artik. Dedigin gibi her ay biraz biraz alacagim hem maddi olarak ta birden yuklenmemis oluruz. Valla ben kiyafet disinda ki seyleri seyleri unisex almaya calisiyorum cok cok begendigim biseye denk gelmedikce ne bilim arkadan gelen olur belki :))
Ama cok tatli seyler var ya valla esim dur demese magazayi topluycam nerdeyse.

L Lilyumm_ nasıl oldun canım azalma var mi kanama da. Agrin sancin var mi. Pihti dusmesinden hic korkma. Asıl icerde kalirsa daha tehlikeli. Hic uzme kendini canim yavrunu düşün onu kucağına alacağını emzireceğini birlikte gezeceğini hep güzel anları düşün umudunu kaybetme canım. İkiniz için dua edeceğim...

Canım bende nasıl rahat edersem öyle yatıyorum henüz karın engel olmuyor son aylarda zor oluyor
Ama en iyis sola yatmakmıi hamilelikte
Aynen canım sola yatmak iyiymis ama kacinci haftadan sonra dikkat etmek gerek arastirayim doktor bani ciftcinin uygulamasi var bende ona bakayım en iyisi güzel bilgiler var orda tavsiye ederim bu arada

Gebelikte yatış pozisyonu, sadece konforunuz değil, tıbbi olarak da çok önemlidir.
Gebeliğin başında, yatış pozisyonunuz çok önemli değildir. Ortalama 25-30. haftaya kadar, istediğiniz pozisyonda yatabilirsiniz. Anne adayların çekincesi özellikle alışık oldukları yüz üstü pozisyonda, bebeğin sıkışıp zarar göreceği düşüncesidir. Yüz üstü pozisyon, bebeğin eterafını saran amniyon sıvısı sayesinde bebeğe zarar vermez ve korkulmamalıdır. 6. ayda sonra ise, büyüyen karnınız sebebiyle durum değişir ve yüz üstü pozisyonda siz de rahat edemezsiniz.
Sırt üstü yatmanız da bebek için sakıncalıdır.
Çünkü; gebelik ilerledikçe, büyüyen rahim, annenin omurgası boyunca seyreden ana damarlarına bası yapar. Özellikle son aylarda, bebekle beraber, 6 kg a varan ağırlık, annenin kalbe geri getiren damarlarına bası yapınca, kalbe dönen kan azalır ve annede tansiyon düşmesine sebep olur. Buna supin hipotansif sendromu denir. Bunun bir diğer kötü sonucu da, rahme giden kan da azalacağından, bebeğe giden kan azalacaktır. Bu nedenle, tam sırt üstü yatıştan kaçınmak gerekir. Tam sol ya da sağ yanınıza yatmanız gerekmezken, karnınızı biraz da olsa yana çevirerek yatmanız, bu basıyı azaltır. Çünkü devamlı aynı pozisyonda yatmanız mümkün değildir ve gece boyunca dönmeniz normaldir.
En çok önerilen, sol yan yatıştır. Bu durumda, hem bebeğe giden kan akımı artar, hem de annenin böbreklerinden idrar daha rahat süzüleceği için, ödem ve el ayak ve bileklerde şişlik azalır. Ama bu devamlı sol yan yatılması anlamına gelmez çünkü konforunuzu bozabilir. Sadece, göbeğinizi yana düşürmek yeterlidir. Siz uykuya daldığınızda, farkında olmadan tam sırt üstü dönmemeniz için, sırtınızın yan tarafına bir yastık da koyabilirsiniz.
Bir veya her iki diziniz kıvrı şekilde yana dönerek, bacaklar arasına ve karnın altına yastık da koyabilirsiniz.
Yine artan vücut ağırlığı, sırt üstü yatmanız durumunda, horlamaya ve uyku apnesine sebep olabilir.
Gebeliğe özel yastıklardan da fayda görebilirsiniz.

Bu şekilde yazıyor Banu Çiftçi nin uygulamasında

Ne yazık ki kanama devam ediyor canım. Ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilmiyorum. Hastanedeyim salı gününe kadar yatacağım söylendi. Tuvalet için bile kalkmıyorum yapılması gereken her şey yapılıyor biliyorum ama çok üzülüyorum önceden de kaybım olduğu için Diyorum Rabbim nasip ettiyse doğacak ama çok üzülüyorum kanama alanı çok büyük olduğu için. Dediğin esmayı okuyorum Allah razı olsun canım

Arkadaşlar hepinize tek tek teşekkür ederim dualarınız ve desteğiniz için Allah hepinizden razı olsun benim kanamam devam ediyor maalesef. Desteğiniz çok duygulandırdı ve mutlu etti beni bi yerlerde tanımasam da bize dua eden güzel insanlar var çok teşekkür ederim

Kızlar merhaba çok kanamam var kocaman pıhtı düşürdüm sabah. Salı gününe kadar hastanede kalacağım büyük bi kanama alanı var kese etrafında lütfen lütfen bize dua edin
Canım çok geçmiş olsun , Allah şifa versin, bebişinizi size bağışlasın

Allah acil şifalar versin canım. İnşallah güzel haberler verirsin bizlere canım. Sebebi belli miymis kanamanin bisey dediler mi

Allah güç kuvvet versin çok geçmis olsun canım . Bebeğin çok güçlü milyonlarca rakibini geride bıraktı sana tutunabilmek için . Şimdi sende ona sımsıkı tutun ve güçlü ol . Herşey Rabbimden . Allah hayırlısı versin . Güzel haberler bekliyorum bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…