Kızlar devlet hastanesindeki doktorum yoktu . Özele gittim , özeldeki doktor Da gebeliğin başından beri takip ediyordu . 2 doktor ile devam ediyordum . Doktor bunlar sadece bir veri , rakamsal şey kesinlikle teşhis değil dedi. Ama evet risk yüksek gözüküyor dedi . Ama şöyle düşün dedi 1/2 bile olsa %50 sağlıklı olma ihtimali var dedi . Ultrason ile tekrar baktı . Her şeyi çok iyi gelişimi mükemmel dedi . Mide cebini gördü , idrar kesesini , böbreklerini ... Sıkıntılı olsa kalp aritmisi olurdu , ya da böbrekleri büyük olurdu dedi . Ense kalınlığında da sıkıntı Yok dedi . Bence sıkıntı Yok çok sağlıklı bebek dedi .
3 yol var önünde dedi . Ya hiçbir şey yapmayacaksın . Ya amniosentez yaptıracaksın ki önermem bu kadar istenen , aranan , uğraşılan bir bebek dedi . Ya da kromozom testi yaptıracaksın dedi .
Eğer ağlamayı kesersem salim kafayla bir düşünceğim . Bu arada amniosentez 1500 lira , kromozom testi 3500 lira
1/39 canım risk durumum . İyi dileklerin için çok teşekkür ederimCanım 1/ kaç gözüküyo net göremedim resimde ama doktorun çok güzel yaklaşmış, çok güzel anlatmış bence,Benim çok yakın bi arkadaşımın da çok yüksekti oranı,ense kalınlığı 2,9du. Ama çok sağlıklı oldu bebeği, güzel düşün sen, uğraşılan bi bebek diyosun aklına olumsuz birşey getirme bence, Rabbim en hayırlısını vermiştir emin ol. İçim rahat etmez merak ederim öğrenmek isterim dersen yaptır tabi ama kromozom testi yaptır bence, amniyoantez biraz riskli diye biliyorum.
ben gebeligin basindan beri ankaradan kusadasi ordan izmir ordan yunan adasi ordan ankara ordan giresuna gectim cok da yogun calistim sadece swyahat ederken ara verip yuruyun o kadar dedi doktorum rahat ol dediben bu aksam memlekete geciyorum kizlar. ama.icime korku düştü. yolda birsey olur mu diye. gerci sıkıntılı haftalari atlattik.sukurler olsun
Ben bu down sendronu konusunu cok arastirdim testini tam okuyamiyorum ama seninde kaybolan ikiz sendromun olmustu galiba eger doktorun kanda pirene yada hormony test derse sakin kabul etme kaybolan ikiz sendromunda bu testler hatali sonuc veriyo. Ikilide de ayni durum oluyormuymus bi sor istersen doktoruna birde ense kalinligi kacti burun kemigi olusmus mutduKızlar doktorum yokmuş bugün gösteremedim ama anladığım kadarıyla down sendromlu olma riski çok yüksek değil mi bebeğin ?
Canım ense kalınlığı normaldi , burun kemiği de oluşmuştu . Ya sen beni nasıl mutlu ettin anlatamam , evet kaybolan ikiz sendromu yaşamıştım .Ben bu down sendronu konusunu cok arastirdim testini tam okuyamiyorum ama seninde kaybolan ikiz sendromun olmustu galiba eger doktorun kanda pirene yada hormony test derse sakin kabul etme kaybolan ikiz sendromunda bu testler hatali sonuc veriyo. Ikilide de ayni durum oluyormuymus bi sor istersen doktoruna birde ense kalinligi kacti burun kemigi olusmus mutdu
Canım ense kalınlığı normaldi , burun kemiği de oluşmuştu . Ya sen beni nasıl mutlu ettin anlatamam , evet kaybolan ikiz sendromu yaşamıştım .
Tatlım, ense kalınlığı ve kalp ritmi zaten tek başına sağlıklı olduğunu gösterir için rahat olsun. Maddi imkanın elveriyorsa hiç düşünmeden kromozom testi yaptırmani öneriyorum canim. Ya da hicbir sey yaptirmayadabilirsin, amniosentez konusunda doktorunla aynı fikirdeyim. Iyi düşün canim iyi de olacak, güzel haberlerle geleceksin insallahKızlar devlet hastanesindeki doktorum yoktu . Özele gittim , özeldeki doktor Da gebeliğin başından beri takip ediyordu . 2 doktor ile devam ediyordum . Doktor bunlar sadece bir veri , rakamsal şey kesinlikle teşhis değil dedi. Ama evet risk yüksek gözüküyor dedi . Ama şöyle düşün dedi 1/2 bile olsa %50 sağlıklı olma ihtimali var dedi . Ultrason ile tekrar baktı . Her şeyi çok iyi gelişimi mükemmel dedi . Mide cebini gördü , idrar kesesini , böbreklerini ... Sıkıntılı olsa kalp aritmisi olurdu , ya da böbrekleri büyük olurdu dedi . Ense kalınlığında da sıkıntı Yok dedi . Bence sıkıntı Yok çok sağlıklı bebek dedi .
3 yol var önünde dedi . Ya hiçbir şey yapmayacaksın . Ya amniosentez yaptıracaksın ki önermem bu kadar istenen , aranan , uğraşılan bir bebek dedi . Ya da kromozom testi yaptıracaksın dedi .
Eğer ağlamayı kesersem salim kafayla bir düşünceğim . Bu arada amniosentez 1500 lira , kromozom testi 3500 lira
Aaa baaaaakkk B Badekuti nin bahsettigini bilmiyirdum ben. Mantıken de cok dogru, belki de ikizinin riski cıktı testte, ve vücüdun zaten sonlandırdı. Ozaman kromozom testi de çok anlamlı olmaz. Bencede burun kemiği ense kalınlığı kalp ritmi yeterlidir sağlıklı oldugunu anlamaya, hiç üzülme tatlim.Canım ense kalınlığı normaldi , burun kemiği de oluşmuştu . Ya sen beni nasıl mutlu ettin anlatamam , evet kaybolan ikiz sendromu yaşamıştım .
Ayy hayırlı haberler inşallah canım, evet evet bugün yarın gelir haber :)8 Temmuz'da vermiştim canım eli kulağındadır diyorum hep ümit bakıyorum yok çıkmamış oluyo :)
Benim kuzeniminde kaybolan ikiz olayindan bebegi teke dusmustu. 2li 3lu 4lu yaptirdi amniyoya yanasmadi harmony icinde gerekli maddi butceleri yoktu. Yaptirdigi tum testlerde down sendromu yuksek.cikti. doktoru kaybolan ikizde boyle olur cok gecerliligi yok dedi. Ama 9 ay agladi. Smdi canavar gibi 9 yasinda oglu var. Sakin uzulme. O testin bi gecerliligi yokCanım ense kalınlığı normaldi , burun kemiği de oluşmuştu . Ya sen beni nasıl mutlu ettin anlatamam , evet kaybolan ikiz sendromu yaşamıştım .
Soylemesi ayip hic bulantim olmadan gebelik basindan beri 5 kilo verdim daha da almadim.Kızlar 13 arti 5 çıktı bugün ultrason
2 kilo almisim
Doktorum kontrol altında tut dedi yaaaaa dikkat et dedi
2 kilo normal değil mi ki :) ya da bende potansiyel gördü sanırım :)
Neyyyy 2 kilo muuu? Ne güzel yaaa, ben 55,5 kilodan 60a çıktım. Ve 15+5 teyim. Sadece 2hafta bar aramızda ve Ben coşmuşum :)Kızlar 13 arti 5 çıktı bugün ultrason
2 kilo almisim
Neyyyy 2 kilo muuu? Ne güzel yaaa, ben 55,5 kilodan 60a çıktım. Ve 15+5 teyim. Sadece 2hafta bar aramızda ve Ben coşmuşum :)
Kızlar devlet hastanesindeki doktorum yoktu . Özele gittim , özeldeki doktor Da gebeliğin başından beri takip ediyordu . 2 doktor ile devam ediyordum . Doktor bunlar sadece bir veri , rakamsal şey kesinlikle teşhis değil dedi. Ama evet risk yüksek gözüküyor dedi . Ama şöyle düşün dedi 1/2 bile olsa %50 sağlıklı olma ihtimali var dedi . Ultrason ile tekrar baktı . Her şeyi çok iyi gelişimi mükemmel dedi . Mide cebini gördü , idrar kesesini , böbreklerini ... Sıkıntılı olsa kalp aritmisi olurdu , ya da böbrekleri büyük olurdu dedi . Ense kalınlığında da sıkıntı Yok dedi . Bence sıkıntı Yok çok sağlıklı bebek dedi .
Ben çok yiyorum, hatta abartip 2 gece once yiypte yatmis olmama ragmen gece 3te midem kazinmis sekilde uyandim, turşu attım agzima ve yattım: / tontiş olucam ben :)2 haftada bu gidişle ben seni yakalarim:)
O yüzden dikkat etmeye başlayım valla doktorum keser beni :)
yesa kızın hayırlı olsun canım ilk cocuğun kız olması cok güzel bir şey bakalım netleşir önümüzdeki haftalarda
İki kilo fazla değil bence
Her aya bir kilo normal demişti benim gittiğim dr
İlk 4ay 2-5 kilo arası normal kabul ediliyor.(dr.kağan kocatepe)Kızlar 13 arti 5 çıktı bugün ultrason
2 kilo almisim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?