2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262

Canım doktorun süper öncelikle tut yakasından bırakma

Sonrasında ise ben şöyle yapardım heralde

3lu test yaptırirdim onun sonuçları ile beraber değerlendirmesini isterdim 2li testi.

Ki 3 lu testin güzel çıkacak kafanda rahat edecek gibi geliyor bana

1/39 canım risk durumum . İyi dileklerin için çok teşekkür ederim

B
ben bu aksam memlekete geciyorum kizlar. ama.icime korku düştü. yolda birsey olur mu diye. gerci sıkıntılı haftalari atlattik.sukurler olsun
ben gebeligin basindan beri ankaradan kusadasi ordan izmir ordan yunan adasi ordan ankara ordan giresuna gectim cok da yogun calistim sadece swyahat ederken ara verip yuruyun o kadar dedi doktorum rahat ol dedi

Kızlar doktorum yokmuş bugün gösteremedim ama anladığım kadarıyla down sendromlu olma riski çok yüksek değil mi bebeğin ?
Ben bu down sendronu konusunu cok arastirdim testini tam okuyamiyorum ama seninde kaybolan ikiz sendromun olmustu galiba eger doktorun kanda pirene yada hormony test derse sakin kabul etme kaybolan ikiz sendromunda bu testler hatali sonuc veriyo. Ikilide de ayni durum oluyormuymus bi sor istersen doktoruna birde ense kalinligi kacti burun kemigi olusmus mutdu

Canım ense kalınlığı normaldi , burun kemiği de oluşmuştu . Ya sen beni nasıl mutlu ettin anlatamam , evet kaybolan ikiz sendromu yaşamıştım .

Tatlım, ense kalınlığı ve kalp ritmi zaten tek başına sağlıklı olduğunu gösterir için rahat olsun. Maddi imkanın elveriyorsa hiç düşünmeden kromozom testi yaptırmani öneriyorum canim. Ya da hicbir sey yaptirmayadabilirsin, amniosentez konusunda doktorunla aynı fikirdeyim. Iyi düşün canim iyi de olacak, güzel haberlerle geleceksin insallah

Canım ense kalınlığı normaldi , burun kemiği de oluşmuştu . Ya sen beni nasıl mutlu ettin anlatamam , evet kaybolan ikiz sendromu yaşamıştım .
Aaa baaaaakkk B Badekuti nin bahsettigini bilmiyirdum ben. Mantıken de cok dogru, belki de ikizinin riski cıktı testte, ve vücüdun zaten sonlandırdı. Ozaman kromozom testi de çok anlamlı olmaz. Bencede burun kemiği ense kalınlığı kalp ritmi yeterlidir sağlıklı oldugunu anlamaya, hiç üzülme tatlim.

Kızlar 13 arti 5 çıktı bugün ultrason

2 kilo almisim

Doktorum kontrol altında tut dedi yaaaaa dikkat et dedi

2 kilo normal değil mi ki :) ya da bende potansiyel gördü sanırım :)

Benim kuzeniminde kaybolan ikiz olayindan bebegi teke dusmustu. 2li 3lu 4lu yaptirdi amniyoya yanasmadi harmony icinde gerekli maddi butceleri yoktu. Yaptirdigi tum testlerde down sendromu yuksek.cikti. doktoru kaybolan ikizde boyle olur cok gecerliligi yok dedi. Ama 9 ay agladi. Smdi canavar gibi 9 yasinda oglu var. Sakin uzulme. O testin bi gecerliligi yok

2 kilo almisim

Soylemesi ayip hic bulantim olmadan gebelik basindan beri 5 kilo verdim daha da almadim. 2 kilo az gibi gorunuo kuzum ama 6. Aydan sonra zaten cok alcaz. O yuzden cok olabilir ileriyi dusununce. Bol su ic o zaman kilo alimin cok az oluo

2 kilo almisim

Neyyyy 2 kilo muuu? Ne güzel yaaa, ben 55,5 kilodan 60a çıktım. Ve 15+5 teyim. Sadece 2hafta bar aramızda ve Ben coşmuşum :)

Canımmm öncelikle doktorunun yaklaşımına bayıldımmm.. Bence bi aksilik olsa doktorun ultrasonda mutlaka farkederdi. Benim doktorum bebeğin hareketlerinden bile anlaşılır bir terslik olup olmadığı demişti. Seninki çok sağlıklı demiş baksana. Ben de onlarca örnek duydum ikili testte riski yüksek olup da, bebeğini çok sağlıklı bir şekilde kucağına alan.
Ki senin kaybolan ikiz sendromun varmış. İnan benim içim çok rahatladı senin açından. 3500 çok para evet ama içinin rahatlaması açısından vermeye değer mi, bence değer. Çünkü biliyorum 9 ay hiçbirşeyin tadını çıkaramayacaksın. Hep aklında acaba olacak. Ama için rahat olsun bence sapasağlam doğacak bebeğin, sonra bugünlerden bahsedip, güleceğiz nasıl korkmuştuk diye:)

deryali08 canım sen ikiz bir gebelik gecirip o yok olmuştu sanırım onun için kan değerin yüksek çıkıp oran bu sekilde çıktı diye düsünüyorum
Cünkü böbreklerinde kalp ritminde de dr lar süpheye düsüp söylüyorlar
İçini ferah tut

yesa kızın hayırlı olsun canım ilk cocuğun kız olması cok güzel bir şey bakalım netleşir önümüzdeki haftalarda

İki kilo fazla değil bence
Her aya bir kilo normal demişti benim gittiğim dr

Bir belgesel izlemistim yillar once dogum yapan bir kadin oldugunde kaninda erkek kromazomu cikmis her anne olene kadar vucudundan bir parca evladindan tasirmis kaybolan ikiz sendromunda kromazom testi onerilmiyor arkadaslar cok ehil bi doktorda amniosentez en guzeli ben yaptirdim kizimdaco kadar korkulacak bisey degil sonucu beklemek cok zordu ama artik 3 gunde sonuc alinanlari var hizli turu evet ultrason cok onemli ama bazende hic belirti vermeden olabiliyor bu down sendromu sarkici ozgun ugurlunun bile sendromlu cocugu var tum testleri guzel sonuc vermis bazen nasip dogmasi gereken cocuklarda oluyor.... alicak nefesleri oluyor ikili testin guvenilirligi yuzde 70lerde dolayisiyla cok da korkulacak bir sonuc degil ikilinin risk vermesi ....

2 haftada bu gidişle ben seni yakalarim:)

O yüzden dikkat etmeye başlayım valla doktorum keser beni :)
Ben çok yiyorum, hatta abartip 2 gece once yiypte yatmis olmama ragmen gece 3te midem kazinmis sekilde uyandim, turşu attım agzima ve yattım: / tontiş olucam ben :)

2 kilo almisim

İlk 4ay 2-5 kilo arası normal kabul ediliyor.(dr.kağan kocatepe)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…