- 7 Eylül 2016
- 704
- 781
- 103
Canım rahat ol bu zamana kadar sıkıntıya sebep olduğunu sanmam ama bu zamandan sonra her şeyden ufak ufak azar azar yemende fayda var, benim görümcem 8 ay hastanede geçirdi, serumla beslendi, çünkü yediğini çıkartıyordu. Erken doğum yaptı, oğlu da pek tatlı, şuanda 10 yaşında, ama belki erken doğum kaynaklıdır, nefes darlığı çekiyor. O sebeple artık ufaktan yemeğe baslamalisin. Bir de doktorun vitamin verdiyse aksatmadan almanı tavsiye ederim, en azından açığı kapatırsın, çerez ye canım, bolca yemene de gerek yok, bir tane at ağzına aklına geldikce. Bol porsiyon yemeğe zorlama kendini, atiştırmalık ye belki yavaştan alisirsin. Ben mesela süt icemiyorum diye, sütü bardagin ceyregine koyuyorum, doldurunca gözüm korkuyor :) ya da çay bardağına koy. Canim ne çekiyorsa onu ye canim. Bende salata yiyemiyorum. Salatalık soyuyorum tek başına salatalık yiyorum, domates dilimleyip tuzlayıp yiyorum. Yoğurt yiyebilmek icin cacık yapıyorum, çok uzun yazdım ama ne seviyorsan öyle tüket bence,Kızlar birşey sormak istiyorum size. Ben hamile kaldıktan sonra 2 kilo verdim ve 4.ayıma girmeme rağmen kilo almadım. Kusmalarım geçti sayılır ama canım hiçbirley yemek istemiyor. Bebeğime ne tür bi zararı olur kızlar. Korkuyorum gelişemicek diye. Ama her kontrole gittiğimde çok şükür herşey normal diyor doktorum. Ne yapmalıyım? Tavsiyeleriniz varmı?
İşte buu :) okuduğum izlediğim kadarıyla özellikle kolik bebeği olan anneler memnun kalmış ve evde birçok işini bebekle birlikte halledebilmek de cabası:)Ben sling alicam ilki gazliydi uykusuzdu almadigima pismanim cok rahatlatiyor bebegi diyorlar ayrica yemek bile yiyemiyordum kucagimda cocuk devamli bari yemek yerim tum zorluklara hazir ve nazir olacagim bu sefer
Canım rahat ol bu zamana kadar sıkıntıya sebep olduğunu sanmam ama bu zamandan sonra her şeyden ufak ufak azar azar yemende fayda var, benim görümcem 8 ay hastanede geçirdi, serumla beslendi, çünkü yediğini çıkartıyordu. Erken doğum yaptı, oğlu da pek tatlı, şuanda 10 yaşında, ama belki erken doğum kaynaklıdır, nefes darlığı çekiyor. O sebeple artık ufaktan yemeğe baslamalisin. Bir de doktorun vitamin verdiyse aksatmadan almanı tavsiye ederim, en azından açığı kapatırsın, çerez ye canım, bolca yemene de gerek yok, bir tane at ağzına aklına geldikce. Bol porsiyon yemeğe zorlama kendini, atiştırmalık ye belki yavaştan alisirsin. Ben mesela süt icemiyorum diye, sütü bardagin ceyregine koyuyorum, doldurunca gözüm korkuyor :) ya da çay bardağına koy. Canim ne çekiyorsa onu ye canim. Bende salata yiyemiyorum. Salatalık soyuyorum tek başına salatalık yiyorum, domates dilimleyip tuzlayıp yiyorum. Yoğurt yiyebilmek icin cacık yapıyorum, çok uzun yazdım ama ne seviyorsan öyle tüket bence,[/QUOT
Ve sonuç 4 kilo aldım: ) tabi benim gibi şişmezsin umarım :) @Masalll92
Canim evde de o sekil kullandiginda bebek cok kucakci olmaz mi. Heralde bebegin surekli kucakta olma mecburiyeti de yipraticidirBen sling alicam ilki gazliydi uykusuzdu almadigima pismanim cok rahatlatiyor bebegi diyorlar ayrica yemek bile yiyemiyordum kucagimda cocuk devamli bari yemek yerim tum zorluklara hazir ve nazir olacagim bu sefer
dusuyo mudur gercektebkızlar ben size bişey sorucam yardımcı olurmusunuz şimdi örneğin ben iki hastaneye gidiyorum biri özel biri devlet diyelim muayaneye şimdi bunların ekranlarına bu düşüyomu yani dr ekranına hangi kadın dogumcuya gittigim veyahut hangi hastaneye yada devlete gittiğim veya devlette nere gittiğim anlatabilmişimdir umarım kızlar
özel muayehane gebelerinin bilgilerini devlete veriyorlar, sen zaten yasal olarak hamile olduğunu sağlık ocağına bildirmek zorundasın, cezasi var. Devlete gidince de devlet kayıtlarına girmiş oluyor ama hususi birinin gelip incelemesi gerekir seni görebilmesi için. Doktorun kendi ekranından özelde ki muayelerini görebildiğini sanmiyorum. Ancak sağlık ocağına bildirim gitmişse belki en fazla bir gebelik geçirmişsiniz diyebilir. Yani böyle düşünüyorum.kızlar ben size bişey sorucam yardımcı olurmusunuz şimdi örneğin ben iki hastaneye gidiyorum biri özel biri devlet diyelim muayaneye şimdi bunların ekranlarına bu düşüyomu yani dr ekranına hangi kadın dogumcuya gittigim veyahut hangi hastaneye yada devlete gittiğim veya devlette nere gittiğim anlatabilmişimdir umarım kızlar
Bebek ilk uc ay uzmanlara gore kucaga alismaz zaten zor bir cocuk buyuten anlar bu tezi...kucakta bile susmuyordu ki kucaga alismis olsun slingle kalp atisini duyuyor annenin ve de sicak da iyi geliyormus gazina deniyor...keske denemeye gerek kalmasa...Canim evde de o sekil kullandiginda bebek cok kucakci olmaz mi. Heralde bebegin surekli kucakta olma mecburiyeti de yipraticidir
canım bende bilmiyorum ben devlete gittiğimde özelde ikili test yaptırdığımı söyledi mesela ondan bilmiyorumdusuyo mudur gercekteb
yani canım devlet görüyo diyosun özel görüyomu acaba devlete gittiğimi acaba canım?özel muayehane gebelerinin bilgilerini devlete veriyorlar, sen zaten yasal olarak hamile olduğunu sağlık ocağına bildirmek zorundasın, cezasi var. Devlete gidince de devlet kayıtlarına girmiş oluyor ama hususi birinin gelip incelemesi gerekir seni görebilmesi için. Doktorun kendi ekranından özelde ki muayelerini görebildiğini sanmiyorum. Ancak sağlık ocağına bildirim gitmişse belki en fazla bir gebelik geçirmişsiniz diyebilir. Yani böyle düşünüyorum.
Kullanımı, takması, bebeği çıkartması kolay geldi sanki bana, buarada ilk kez duydum, kangurulara bakarken görmüştüm ama adını bilmiyordum, faydalarini da bilmiyordum, ben belki denerimBebek ilk uc ay uzmanlara gore kucaga alismaz zaten zor bir cocuk buyuten anlar bu tezi...kucakta bile susmuyordu ki kucaga alismis olsun slingle kalp atisini duyuyor annenin ve de sicak da iyi geliyormus gazina deniyor...keske denemeye gerek kalmasa...
Hiç sanmıyorum canim özel görmüyordur. Ama bende mantık yürütuyorum. Devletin gordugunu dusunuyorum Çünkü özele gittiğimde bilgilerimi bir kağıda girdiler, ay sonunda sağlık bakanlığında bildiriyoruz dediler. Bu da demek oluyor ki ozele gittgini devlet biliyor. Ama doktorlar ekranında görebiliyorlar mi onu bilemem.canım bende bilmiyorum ben devlete gittiğimde özelde ikili test yaptırdığımı söyledi mesela ondan bilmiyorum
yani canım devlet görüyo diyosun özel görüyomu acaba devlete gittiğimi acaba canım?
anladım canım yani sadece devlet hastaesi görebilir diyosun oda bence sadece gebe lik varmı kürtaj varmı bide bazı önemli testlerdir herhalde yani özel de gözükmez diyosun ama aynı hastanede farklı doktor gördüde oda aynı hastane oldugu içindir herhalde dimi:)ay ben bugun senin kafanıda şişirdim:)Hiç sanmıyorum canim özel görmüyordur. Ama bende mantık yürütuyorum. Devletin gordugunu dusunuyorum Çünkü özele gittiğimde bilgilerimi bir kağıda girdiler, ay sonunda sağlık bakanlığında bildiriyoruz dediler. Bu da demek oluyor ki ozele gittgini devlet biliyor. Ama doktorlar ekranında görebiliyorlar mi onu bilemem.
Hehehe :) yok kız niye şişsin kafam :) tabi canim aynı hastaneyse aynı sistemi kullananlar bence hasta bilgilerini gorurler. Ama ben tahmin yürüyorum özellerin bilmemesi ile ilgili. Bence bilmiyorlardir devlet kayitlarini.anladım canım yani sadece devlet hastaesi görebilir diyosun oda bence sadece gebe lik varmı kürtaj varmı bide bazı önemli testlerdir herhalde yani özel de gözükmez diyosun ama aynı hastanede farklı doktor gördüde oda aynı hastane oldugu içindir herhalde dimi:)ay ben bugun senin kafanıda şişirdim:)
ay çok saol canım benim haklısın sonucta görseler hep bilgiler birbirine girerdi hep farklı hastaneye gitsek :) bugunkü soru hakkımı doldurdum :) iyi geceler :)Hehehe :) yok kız niye şişsin kafam :) tabi canim aynı hastaneyse aynı sistemi kullananlar bence hasta bilgilerini gorurler. Ama ben tahmin yürüyorum özellerin bilmemesi ile ilgili. Bence bilmiyorlardir devlet kayitlarini.
Rica ederim canim :) iyi geceler :)ay çok saol canım benim haklısın sonucta görseler hep bilgiler birbirine girerdi hep farklı hastaneye gitsek :) bugunkü soru hakkımı doldurdum :) iyi geceler :)
Canım rahat ol bu zamana kadar sıkıntıya sebep olduğunu sanmam ama bu zamandan sonra her şeyden ufak ufak azar azar yemende fayda var, benim görümcem 8 ay hastanede geçirdi, serumla beslendi, çünkü yediğini çıkartıyordu. Erken doğum yaptı, oğlu da pek tatlı, şuanda 10 yaşında, ama belki erken doğum kaynaklıdır, nefes darlığı çekiyor. O sebeple artık ufaktan yemeğe baslamalisin. Bir de doktorun vitamin verdiyse aksatmadan almanı tavsiye ederim, en azından açığı kapatırsın, çerez ye canım, bolca yemene de gerek yok, bir tane at ağzına aklına geldikce. Bol porsiyon yemeğe zorlama kendini, atiştırmalık ye belki yavaştan alisirsin. Ben mesela süt icemiyorum diye, sütü bardagin ceyregine koyuyorum, doldurunca gözüm korkuyor :) ya da çay bardağına koy. Canim ne çekiyorsa onu ye canim. Bende salata yiyemiyorum. Salatalık soyuyorum tek başına salatalık yiyorum, domates dilimleyip tuzlayıp yiyorum. Yoğurt yiyebilmek icin cacık yapıyorum, çok uzun yazdım ama ne seviyorsan öyle tüket bence,
Ben :) 15. Haftadayım ve daha çok erken olduğunu düşünüyorumKızlar ben daha hiç bir alışverişe başlamadım hatta araştırmaya bile başlamadım henüz. Benim gibi olan var mı aranızda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?