- 8 Şubat 2008
- 6.873
- 613
- 363
Urfa'dayim canım kaç yıldır tayin ciksada kurtulsak artik
canım merhaba,Kizlar sagolun yorumlarınız iyi geldi..toplu cevap vereyim..
Ben hiç bir testi yaptirmadim. 12.haftada ense kalınlığı ölçümü çok iyiydi 1.1 di..ve bugüne kadar bebekle ilgili bi sorun gozlenmemisti. Bugünde organlarda,dudakta veya ölçülen bakılan hiç bisey de sorun yoktu.sadece bu haftada ense 6 mm sinirmis. Bizim 7 çıktı. Doktor 8 tane gösterge var dedi down için. .senin sadece ense kalınlığı var dedi.ama ense kalınlığı güçlü bir gostergedir dedi..o yüzden riske atmayıp baktır dedi.netten biraz baktım. Bu şekilde olan bikac kişi var..bebeklerini sağlıkla kucaklarına almışlar. Bir çoğu testi yaptırmış.
Ne bileyim,öyle bi donemde yaşıyoruz ki ben hiç kafam bulanmasın diye hiç testleri yaptirmamistim. Ayrintili ya da organlarına bi baksınlar diye girdim.girmez olaydım diyorum.
Bi süre eşimle düşüneceğiz. Kendi doktoruma da danisacagim. Duruma göre bakacagiz artık. .çok sagolun arkadaşlar desteğiniz için. .çok teşekkürler
bugunde benim kontrolum vardı.doktorumla omega işini konuştum.direk fındık bahçeniz var mı dedi:) fındık,ceviz ve badem tüketiyoruz dedi.tmm dedim adama :))doktor bu konuda birşey önermedi bana ama eşim bi soralım diyor bende acele etmiyorum çok katkı almayayım doğal olsun diyorum ceviz yemeye çalışıyorum balık pek yemedim açıkçası ama kışa haftada 1-2 koyarım menüye inşallah
Kızlar merhabalar
Ayrıntılı ultrasondan çıktım. .diğer tüm herşey normal ama ensede biraz kalınlık çıktı. .doktor genel goruntun iyi ama aklın kalmasın amniyosentez veya harmony test den yaptır bence dedi..
Bende şaşkınım ve üzüldüm biraz tabi.böyle bişey başına gelen var mı? Bi yanım diyor ki Allahın izniyle bi sorun yok..öbür yanım bu kadar hafta aklım kalır mı diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
fiyat önemli tabi :)
arkadaşımın hamileliği sırasındada çok araştırmıştık, içime de siniyor , benim ki net o yüzden :)
Kizlar sagolun yorumlarınız iyi geldi..toplu cevap vereyim..
Ben hiç bir testi yaptirmadim. 12.haftada ense kalınlığı ölçümü çok iyiydi 1.1 di..ve bugüne kadar bebekle ilgili bi sorun gozlenmemisti. Bugünde organlarda,dudakta veya ölçülen bakılan hiç bisey de sorun yoktu.sadece bu haftada ense 6 mm sinirmis. Bizim 7 çıktı. Doktor 8 tane gösterge var dedi down için. .senin sadece ense kalınlığı var dedi.ama ense kalınlığı güçlü bir gostergedir dedi..o yüzden riske atmayıp baktır dedi.netten biraz baktım. Bu şekilde olan bikac kişi var..bebeklerini sağlıkla kucaklarına almışlar. Bir çoğu testi yaptırmış.
Ne bileyim,öyle bi donemde yaşıyoruz ki ben hiç kafam bulanmasın diye hiç testleri yaptirmamistim. Ayrintili ya da organlarına bi baksınlar diye girdim.girmez olaydım diyorum.
Bi süre eşimle düşüneceğiz. Kendi doktoruma da danisacagim. Duruma göre bakacagiz artık. .çok sagolun arkadaşlar desteğiniz için. .çok teşekkürler
Canım icini ferah tut düşünün karar verin doktoruna danis ama üzülme bu süre içinde bebisinde etkilenmesin Allahin izniyle birsey çıkmazKizlar sagolun yorumlarınız iyi geldi..toplu cevap vereyim..
bugunde benim kontrolum vardı.doktorumla omega işini konuştum.direk fındık bahçeniz var mı dedi:) fındık,ceviz ve badem tüketiyoruz dedi.tmm dedim adama :))
Ben hicbirini yapmadim daha senin icin sonuclarin iyi cikmasina sevindim bebislerimizi saglikli kucagimiza aliriz insallah :)Rica ederim canım 2 lş testin iyi çıktı ise 3 lüyü gerek görmüyor BaZı doktorlar Benin 3 lü riskli çıktı ki yanılma payı en yüksek test 3 lü testmiş 2 li iyi çıktığı halde bende 3 lü de yaptırdım 33 yaşındayım yas riskinden dolayı oranım 381/1 çıktı doktor beni araştırma hastanesine gönderdi perinatoloji bölümüne aminosentez gerekli mi değil mi diye kabus gibi günler geçirdim orda detaylı ultrasona girdim cok şükür Gerek kalmadı ama kabus gibi günler geçirdim gerc ekten
Ben normal doğumu çok istedim olamayınca emzirmeyi daha da fazla onemsedim azıcık suçluluk psikolojisine kapıldım kızım 600 gr alıyordu ben ısrarla mama vermedim... Bol bol sütümüz olsun insallahMaşallah süper vermissin ben de emzirmeyi çok istiyorum insallah emer. Hem bebisin sağlığı hem bizim için.. annem çocuklarını birer ay emzirebilmis emmemisiz ınş öyle olmaz..
Bende öğrenemedim daha 19+5 bitti bugün napalim kısmet artıkMerhaba kızlar bugün 17+2 doktora gittim 15 haftada yüzde 80 erkek demişti şimdi ilk bakılta kız gibi gördüm ama çıkıntısı var dedi. Çıkıntı illa erkek midir? Aklım karıştı herkes öğrendi ben de merak ediyorum başına böyle bir şey gelen var mı
canım merhaba,
ne kadar içini rahatlatır bilmiyorum ama dun bende ayrıntılıya girdim.bugunde kendi doktoruma gittim sonucu göstermeye.ayrıntılıda ki doktor bana 2-4 lü testi yapıp yapmadığımı sordu.aklımda soru işaereti oluşturdu malesef.bugun kendi doktorumla paylaştım.çünkü bana 2li testi falan yaptırmamıştı.sadece ense kalınlığını ölçmüştü.bugun tekrar o zaman ki dediklerini yineledi.benim için yani dokturum için hamilelik boyunca en önemli şey 12.haftada ki ense kalınğı demişti ve bugun yine aynısını tekrarladı.kendi dokturunla konuştuğunda içinin çok daha rahatlayacağını düşünüyorum.
canım merhaba,
ne kadar içini rahatlatır bilmiyorum ama dun bende ayrıntılıya girdim.bugunde kendi doktoruma gittim sonucu göstermeye.ayrıntılıda ki doktor bana 2-4 lü testi yapıp yapmadığımı sordu.aklımda soru işaereti oluşturdu malesef.bugun kendi doktorumla paylaştım.çünkü bana 2li testi falan yaptırmamıştı.sadece ense kalınlığını ölçmüştü.bugun tekrar o zaman ki dediklerini yineledi.benim için yani dokturum için hamilelik boyunca en önemli şey 12.haftada ki ense kalınğı demişti ve bugun yine aynısını tekrarladı.kendi dokturunla konuştuğunda içinin çok daha rahatlayacağını düşünüyorum.
Bu yüzden doktora çok sık gitmeye karşıyım canım bırak kendi haline bak eğer akraba evliliğiyse ya da kan uyuşmazlığı falan varsa o durumlar başka ama sağlıklı olan bebeğe o kadar şey soyleyipte hiç bir şey cikmayanlari gördükçe daha da soguyorum doktorlardan gerçi onların suçu değil sadece tahmin ve olasılıklara bakıyorlarValla bu gereksiz olcumlerle biz kendimizi ve miniklerimizi uzuyoruz.Bizde de böbrekte genisleme vardı.Bugun kontrolde sordugumda bobreklerde sıkıntı yok dedi.Neye inanacagımı sasirdim
Ilk hamileligimde hic boyle olcumler yoktu.Kafa karıstrmaktan baska bisey degil.Allaha emanet olsun minikler artık.
Aminn ins.canım.Bu yüzden doktora çok sık gitmeye karşıyım canım bırak kendi haline bak eğer akraba evliliğiyse ya da kan uyuşmazlığı falan varsa o durumlar başka ama sağlıklı olan bebeğe o kadar şey soyleyipte hiç bir şey cikmayanlari gördükçe daha da soguyorum doktorlardan gerçi onların suçu değil sadece tahmin ve olasılıklara bakıyorlar
Rabbim herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin kimseyi sınamasın inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?