2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Selam herkes,
Annem geldi bugün evi topladık boya için kıpırdayamıyorum şuan çok yoruldum üstelik çoğu işi de annem yaptı enerjim kalmadı
Kızımın gözüne bakıyorum uyusa da yatsam diye..
Yarın 4 boyutlu var bakalım neler olacak..

aynen canim dedigin gibi bazen cok fazla dinliyoruz kendimizi.ben yavas yavas astim kendimi.gunese alerjim olmasina ragmen gecen hafta tatile gittim mesala ustelik 10 saatlik araba yolculugu bile yaptim.kizimla surekli sudaydik cok iyi geldi bana.allaha sukur hamileligim bastan beri iyi gecti benim.midemin bulandigi cikarttigim ac karna ogurdugum zamanlarimda oldu ama hep hamilelik olacak o kadar dedim.simdi iyiyiz sukur.alisverise baslamalisin bence bana cok iyi geldi.her gittigimde bir suru sey almiyorum ama secerek begendiklerimi aliyorum.hatta koleksiyon sekilde odada duruyo.isten eve gelince direk o odaya giriyorum :)).cok dinlememek lazim kendimizi.ve ne olursa olsun adamla kardes olmamaliyiz bence :)))ki bence alirsverise basladiginda daha da iyi hissedeceksin kendini.kizimin boyunu bilmiyorum malesef seyretmekten doktorun soylemedigi seylerinsormayi unuttugum oluyor cogu zaman.dun ayrintilida 390 gram cikmisti bugun kendi doktorumda 425 gram cikti.sadece bende kasilmalar basladi.magnezyuma basladik.ve gece artik her dondugumde uyaniyorum.biraz uykuda zorlanmaya basladim.senin varmi kasilmalarin.uyku durumun nasil.bide sen kac kilo aldin?

Ayyy ayni ben. Bizde de bugun benzer telas vardi. Benmde herseyi annem yapti nerdeyse ama Perisan.oldum. kasiklarim belim o kadar agriyo ki.

Doğru söylüyorsun Hamilelik gerçekten moral işi..kilosu ultrason aletinden bir diğerine bile bu kadar farkediyor demekki..bende bir haftadır magnezyum ara vermiştim. İshalim vardı..geçti şimdi yarın başlayacağım..bana çok iyi geliyor..uyku meselesinde soyle;kendime bir hamile destek yastığı aldım, ona sarılıyorum..o çok rahat ettirdi..ağrılarım oluyordu..bu yastık her bölgeden destekliyor iyi oldu..kilo çok almadım, benim hala dışarıdan pek belli değil bebiş..akşam galiba yedikleriminde etkisiyle biraz çıkıyor. Sabahları baya az..61 kilo başlamıştım..şu an 63 kiloyum yani 2 kilo aldım..o da şöyle oldu,61 ile başladım ama ilk aylarda 58.5 a düştüm..sonra tekrar alışamadım geçtim. Böyle..
Alışveriş konusunda da çok heyecanlıyım, evim küçük, kendi odama bir besik ve bi sifonyer alayım diyorum.biraz bakındım netten çok cici şeyler var insanın aklını çeliyor..ama önemli olan kullanışlı olması..bakalım yavaştan bakicaz işte..

Kizlar tatilde oldugumuz icin cok fazla takip edemiyorum yazilanlari. Son zamanlarda konusuldu mu bilmiyorum ama tetanoz asisi oldunuz mu? Ve bu konuda ne dusunuyorsunuz? Doktorum kendisi icin cok onemli olmamakla birlikte olup olmama tercihini bana birakti, ben de hala kararsizim. Cok vaktim de kalmadi sanirim olacaksam bu aralar olmam gerekiyor herhalde.

Canımm grupta asiyi olan da var : bi zararı yok nolcak deyip

olmayacağım ben diyen de var: artık her yer steril deyip

Ama genel olarak acı duymAmis çoğunluk

20 ve 22 de 2 doz halinde uygulayacak benim sağlık ocağı 20 dolunca gel demişti ilk doz için

Hakkınızdan hayırlısı olsun. içini ferah tut. Demesi kolay biliyorum ama stres üzüntü sana ümitsizlikten başka birşey sağlamaz. İnşallah sağlıklıdir bebeğin, bebeklerimiz. Burun kemiği hakkında birşey söyledi mi doktor? Allah muhafaza bildiğim kadarıyla down sendromlu çocukların burun kemiği olmuyor.

Kızlar afp test sonucum şimdi çıktı ama referans aralıklarını bilmiyorum nette de baktım bulamadım delirdim resmen . Elinde aralık bildigisi olan paylaşabilir mi ? Benim 2 ki test sıkıntılı çıktığı için bunun sonucunu çok merak ettim

Eklentiler

• IMG_0744.webp
    10 KB · Görüntüleme: 69
Bebeğim pazar günü 21 haftalık olacak inşallah. Artık hareketlerini de hissetmeye başladım üstelik. Bugün tam altı kez tekme attı. Çok tatlıydı ve çok mutlu oldum. İkili, üçlü hiçbir testi yaptırmadim. Üç gün önce tetanos aşımı yaptırdım onda da hafif bir şişlik ve hafif bir ağrı yaşadım o kadar. Çok önemli sorunlar yaratmadı benim için çok şükür. Hiçbir test yaptırmama rağmen çocuğumun organ durumunu öğrenmek için dün ayrıntılı için gün aldım. Ayın yirmisine gel dedi. Ama burada ki yorumları okuyunca çok büyük çelişkide kaldım. Gitsem mi? Yoksa gitmesem mi? O stres ve üzüntüyu yaşamak istemiyorum. Şimdiden korkmaya başladım, ya kötü birşey var derse diye. Ne yapmalıyım?

Canımcım afp değeri önemli 1.5 üstü riskli doktor bana öyle demişti senin degeri açtım ama göremedim

Canım afp testi sonucu tek başına değerlendirilmiyor mesela benimki 63 küsur çıkmıştı ne yapacağımı şaşırmıştım doktordan cevap gelene kadar. Yanlış görmüyorsam seninki 43 lü bir değer çıkmış. Bu tek başına yeterli değil. Afp mom değeri önemli. Onun da 2.5 altında olması gerekiyor. Hastanenin bana yolladıkları sonuçta afp mom kısmını yazmamışlardı zaten o değer bölümünün alt kısmında da risk oranı yazıyor düşük, orta, yüksek diye ve ayrıca nöral tüp defekti riski de yazıyor. Ama senin de sonucunda sadece afp kısmını yazıp raporlama kısmını yazmamışlar gördüğüm kadarıyla. Endişe etme canım doktorun sonucun tamamını görüp güzel haberler verecektir sana :)

Cnm bn dün yaptırdım ikinci dozu da 1 ay sonraya gün verdi. Açıkçası zararı yok faydası var neden yaptırmayalım diye düşünüyorum azıcık bir risk bile olsa riske girmeye değmez bence. Dr um da yaptırabilirsin dedi ve agrı sızı hiç olmadı bende, bünyeden bünyeye değişiyor herhalde.

Çok heyecanlıyım gece yola çıkacaz eşimi görmeme saatler kaldı kızımda heyecanlı sanırım baya bir gergin kasıklarım
S selifor canim gozun aydin.. Cok iyi gelecek sana esini gormek

Kizlar bu arada ben de bugun tetanoz asimi oldum. Ilk doz. Bir de bir ay sonraya cagirdilar gebelik suresince 2 doz vuruluyor gebelikten sonra da yanilmiyorsam bir ya da 2 doz seklimde. Sizde de bu sekilde mi?

Evet gebelikte 2 doz oluyor aşı, sonrasında 2 doz daha oluyor bu da senin isteğine bağlı

Gebelikten sonraki ilk doz seni 5 yıl koruyor, sonraki dozu da yaptırırsan doğurganlık çağın boyunca korunmuş oluyorsun ki ben hepsini yaptırmayı planlıyorum. İlerde tekrar gebe kalma durumunda aşıya gerek kalmayacak demek oluyor

Kızlar saat geçti Ama doktoruma mesaj attım dayanamadım . AFP değeri de mom ve düzeltilmiş mom değeri de normal çıktı binlerce şükür . 2 gündür test çıktı çıkacak diye bekliyorum . Bugün De 9 da mail attılar . Ömrümden ömür gitti . Şükürler olsun bebeğim beni yanıltmadı, güvenimi boşa çıkarmadı . Aylar sonra ilk kez rahat bir uyku uyuyacağım .

Himm sagol canim. Baskalarinin yorumlarindan(su an hatirlayamadim kimin yorumu oldugunu) gebelikte 3 doz mu vuruluyor acaba diye dusunmustum, sorun yok o zaman.

watashiwa ben de hicbir agrisi sizisi olmadi canim umarim sende de olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…