2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Benimde sinirim bozuldu Lohusa kadınları sabahlık dışında başka bi kıyafetle düşünemiyor demek ki

Ben de şu 2li yenidogan için uygun bi modeli var ya onu alacağım inşallah

Eki Görüntüle 2048458

Ben de bundan dusundum canım azck tipsiz geldi bana ayıcık koymuslar da begenemedim saglık icin iyimiş ama bazı kucuk bebekler tutamıyomus bu emziği oyle okumustum umarım bizimkiler tutar kolik molik olmazlar :)

Benimde sinirim bozuldu Lohusa kadınları sabahlık dışında başka bi kıyafetle düşünemiyor demek ki
Sacmaladigininda farkinda degilki takmiyim diyorum karismasi bile deli ediyor sunu yapariz bunu yaparız bakiyim ben seninle ayni gorustemiym gecende dis dis sarimsak yiyor bana da ye dedi sevmem ben dedim Elifede yedirirz diyor sen gormeden yeriz biz diyor Allahım bakalim ben cocuguma ne yediricem faydali tamam ama karismak zorundamisn yok sen gidince oje surerim yok sunu yedirirm sen böyle yap ben sana bırakırm çocuğumu cok bekle zaten terbiye yok agiz bozuk Allah dusurmesinde birakmak zorunda kalacağım bir durum olmasin insaAllah bak sinirlendim yine

Trendyoldan almistim sanki 22 tlye aldim ama tam emin degilim kağuçuk aldim ben cok yumusak oluyor kolay emiyor bebekler
Canım chicco nun kauçuk emziğini mi aldın peki? Hani her yeri kauçuk olanı? Ben avent ve chicco tam kauçuk arasında kaldım da

Kızlar sabahtan beri yazılanları okuyorum daha 1840.sayfadayım Neyse karşıma konular çıktıkça bende cevap yazıyorum. Siz konuları konuşmuş ardından zaman geçmiş ne konuştuğunuzu unutmuş durumdasınız bense şimdi konulara dahil oluyorum

Neyse vitamin hapları konuşulmuş. Benim hamilelik öncesinden beri folik asit kullandım tabi bırakalı baya oldu hatırlamıyorum sanırım 12.haftalarda bıraktım. Sonra bir test yapıldı bana (kan+idrar) baya ayrıntılı. Yaklaşık 8 sayfa falan sonuç çıktı. O zaman doktor tebrik etti beni hamilelik öncesinde kendine çok iyi bakmışsın hiçbir eksiğin fazlan yok diye Hiç vitamin yazmadı. Ama geçen hafta doktora gittim işte azıcık bir yorulmayla hemen gözleirm kararıyor falan dedim. Son tahlillerime göre sadece d vitaminim düşükmüş ve demir ilacını her gün kullan dedi. Ben anlamadım d vitaminiyle demir aynı şey mi? Benim biildiğim değiller. Neyse diğer yazdıklarımı da 3 günde 1 kullan dedi. Eczaneye gittim reçetemdekileri almaya aman Allah'ım kadın tüm vitaminleri vermiş bana Neyse sonuç her gün 1 ad. demir ilacı, 1 ad. multivitamin alıyorum (multivitaminde de d vit. var diye her gün alıyorum), burun spreyi sıkıyorum (azıcık yorulmayla oluşan sol kulak tıkanıklığımın sebebi sinüzitmiş ) 3 günde bir calsium ve magnezyum alıyorum. Hafta da 1 de devit 3 alıyorum (asıl d vitamini). Çok şey içiyormuşum gibi görünüyor ama 3 günde bir içiyorum çoğunu ve az çok kendime geldim çok şükür. Şimdi daha enerjiğim ve hemen yorulmuyorum. Sol kulağım hali hazırda tıkalı.

Kızlar ilk doğum ya kilolar kalır sanıyorlar hiç korkmayın hepsi gidiyor bebekle uğraşmaktan emzirmekten hiç takmayin :))

Kalsiyum ve magnezyumu neden 3 gunde bir aliyorsun bana her gun dedi bacak aralarimdaki agrilardan dolayi

Kizlar ya bende bas donmesi oluyor saga ve sirt ustu yatincada nefesim daraliyor hele yemek yersem yatamiyorum bile yaa yemek yemeye korkar oldum

Şu kayinvalide mevzusuna bir örnek de benden gelsin.kizim için doğum günümde 16 ekimde bayb shower yapacağım. Kvalidem urfada yaşıyorlar. Telde gelmek isterseniz beklerim parti yapıcam vs dedim.seni de orda gormek isterim anne dedim.sagolsun tabi gelirim vs dedi çok hoşuna gitti filan.pesine de patlattı bombayı 8 yıldır bekliyoruz tabi geliriz diye:)bende haklısın anne dedim ve gelmek istersen doğumda da birkaç günlüğüne gelebileceğini söyledim. O da gelirim ama maksimum 2 gun kalırım dedi.siz rahatsız oluyorsunuz demez mi:)
Bende evet anne haklısın, o dönem neye ihtiyacım olur ne kadar yanımda birini isterim bilemiyorum ilk defa anne olucam dedim.sen daha kalmak istersen bize yakın zaten dayıda da kalırsın dedim.o da bakarız filan dedi.esimin dayisi kendisinin de kıymetli abisi bize yakın sayılır.
  • Şimdi şöyle bir durum var,hakikaten çok iyi niyetli (ki bazen kasıtlı da olabiliyor) laf söylüyor.ama ben şuraya geldim artık. Yani durumu kabullendim ve savaş açmıyorum artık. Eskiden niye böyle dedi,yok şöyle böyle canım sıkılırdı. Şimdi espriye vurarak tatlılıkla meseleyi istediğim şekle getirebiliyorum. Benim kvalidemin beni tek sıkan tutumu oğlunu aşırı kayirmasi. 2 aylık hamileyken 4 günlüğüne gelmişti. 2.gundem sonra bunaldım çünkü mesela eşimle sakalasiyoruz veya bana birşey söylüyor eşim, kendisi hemen tetikte.surekli bana oğlum bunu demek istedi vs deyip açıklama yapıyor. Bende birkaç kere olduğunda dedim ki anne oğlun benim 7 yıllık eşim,ben ne demek istediğini anlıyorum ama sen niye sürekli açıklama yapıyorsun onu anlayamıyorum dedim böyle saf saf.soka girdi,bozuldu.ve birkaç saat sonra oğlu ona bi konuyla ilgili fikrini sorduğunda ben karışmam siz rahatsız oluyorsunuz demez mi..Yani şunu gördüm, hem aşırı koruyarak ilişkimizi zora sokuyor,bunu söylediğinde de ben karışmam siz sorun yapiyorsunuz muamelesi.bu onun ne kadar ilişki kurmayı bilmediğinin en açık göstergesi. Bende artık o kısmı da kabullendim,bana eşlik edecek biri değil ve ne yazikki bu engellerin birçoğu onunla ilgili diye.cok şükür uzak yaşıyoruz ve sık sık biraraya gelmeyince tetiklenmiyorum. Yoksa yakında olsa dengeleme elbette daha zor olurdu.ama ben hep şunu söylerim, kötü görünmekten korkmadan tatlılıkla sınırı çizmeyi bilmek gerekiyor.her zaman beceremiyor insan,ama oluyor.onceden o yine böyleydi, böyle garip bir müdahale tarzı vardı vs.ben bişey diyemezdim, kendimce idare ediyorum sözde. Ama en büyük sorun bu idare etmeden geliyor bence.cani yansa da bozulsa da sınırlarımı bilmeli.tabi bende..îşte böyle kızlar:) Allah önümüze her durumda uzlasabilecegimiz makul insanlar çıkarsın diyelim..

Şu stetoskopu iyi ki almışım kalp atışını duyamadım ama tekmelerini vurmalarini duyabiliyorum o değilde ben dün hareketsizligine üzülmustum olduğunu unuttum dinleseydim ya neyse geçti kızım kıpır kıpır cok şükür hepsini hissettirmesede hareket ediyor

Ne kadar guzel anlatmissin. Ama bu her yigidin harci diil. Oglunun yaninda kasitli olarak salaga yatip lafi soyleyip ogluyla arani gerip sonra da ben sizin iyiliginiz icin soyluyorum diyen bi kvye senin kadar sakin davranamiorum ben. Icim almio. Ozellikle her seyi yapip yapip ben sizin iyiliginizi istiorum deyince kafasini duvarlara vura vura patlatmak istiorum.

Allah yardımcın olsun canım , sabrını bol etsin

Valla ben henüz bir yıllık evliyim nasıl idare edeceğimi bilmiyorum. bazen ağzıma gelen herşeyi söylemek istiyorum kimi zaman kendimi sıkıyorum. doğup büyümediğin bir aileye sahip olmak çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…