- 18 Mayıs 2017
- 218
- 534
- 103
- 39
Ne kadar guzel anlatmissin. Ama bu her yigidin harci diil. Oglunun yaninda kasitli olarak salaga yatip lafi soyleyip ogluyla arani gerip sonra da ben sizin iyiliginiz icin soyluyorum diyen bi kvye senin kadar sakin davranamiorum ben. Icim almio. Ozellikle her seyi yapip yapip ben sizin iyiliginizi istiorum deyince kafasini duvarlara vura vura patlatmak istiorum.
On numero analiz yapmissinOfkelenmemek mümkün değildir mutlaka.cunku resmen manipule ediyor hatun.ama bildiği tek yol bu.ben onu söylüyorum. Bu kadın böyle ölecek. Ama ben onunla her görüştüğümde kendimi eşimi veya çocuğumu tuketiyorsam bu benimle ilgili olur.ben de çok tosladim, ve gördüm ki böyle ömür geçirmek bana bağlı. Çünkü düşünsene gündeminde oluyor böyle olunca,aslında yanında değil ama seni işgal etmeye devam ediyor.istedigi kadar boktan olsun,ben buna izin vermemeye çalışıyorum, ve bence değişebilecek tek şey de bu.yoksa o niye böyle veya ne kadar şöyle böyleler bitmiyor.bunlarda hep kendimi negatif hissetmeme sebep.biraz s.ktir etmeyi bilmek gerekiyor yani.burdan ona ekmek çıkmaz bilecek.bende sinirimi çizicem, ona soyleyemeyip orda burda aglamiycam. Çünkü bu da başkalarını işgal olur.senin paylastiklarindan anladığım sen kendini öfke ile koruyorsun.disardan pat küt gibi duruyorsun,ama için öyle degil.aslinda tek yol devrim değil:)
Sen madem görüyorsun yapmaya çalıştığını,biraz salağa safa yatıp benzer bi yolla kontrolde tutmak en iyisi.anlasilan sen net bi şekilde söyleyeceğini söylüyorsun ama kesmiyor.cunku bi parçanda niye böyle diye kabul edemiyor.yani savas modu. Ben yıllarca o savaştan sonra sulh yapanlardanim. Ve inan bedenim bile sinyaller veriyordu artik.kamburlasmistim.kilo almistim.sulh olunca icimde,simdi verdim bikac yildir.o kamburum bile duzeldi.sanki ustumden yuk kalkti.Tabiki çok zordu.ve hala zor.bunlar çok zor konular.cok iyi anlıyorum.
Valla ben henüz bir yıllık evliyim nasıl idare edeceğimi bilmiyorum. bazen ağzıma gelen herşeyi söylemek istiyorum kimi zaman kendimi sıkıyorum. doğup büyümediğin bir aileye sahip olmak çok zor.
Icerde saga sola savrulup kendini sabit tutmaya calisiodur yavrucakiyi akşamlar kızlar tüm gün biriken mesajlarınızı okuyordum.
misafir konusu olmuş bugün bi arkadaşıma bundan sonra misafir kabul edebileceğimi sanmıyorum illa gelmek isteyene de bir kuru çay veririm gelirken püskevitini de kendi getirsin dedim. arkadaş da iyi o zaman bir ara sen bana gelirsin dedi. hazırlığını yap telefonla ara çağır yuvarlak cümleler kurmayalım dedim :) eşim mızmız etti kadını bozdun bi de evine mi gidicen diye
kaynana konusunda da eşimin olmadığı bir zaman telefonla konuşurken kaynanama anlayacağı dilde anlatıcam derdimi.. bir gün gelsin baksın sevsin gitsin çok uzak değiliz 1.5 saat aramız var. zaten biliyor benim evim iki kişilik; iki kişilik yatak odası iki kişilik çalışma odası ve bir köşe takımı.. bi de bana yardımcı olmak için annem gelecek kendisi düşünsün..
bugün hava serindi kendimi kuş gibi özgür hissettim kendimizi dağa doğaya saldık :) bugün bir şey farkettim araba virajlı yollarda sağa sola dönerken ya da çok sallanınca bebeğim canımı acıtıyor. kendini mi geriyor napıyor anlamadım. sabah kahvaltısından sonra çıktım 19da geldim eve ayaklarım davul gibi şişmiş yüzükleri parmağımdan zorla çıkardım mahvolmuşum ya. bundan sonra hastaneden başka uzun boylu bir yere gitmem. şeker testini bile bana yakın hastaneye gidiceğim..
Canım seni tebrik ederim basarmissin asmissin benim yazdıklarımı okuduysan banada tavsiye ver esimde yok yanımda doğumdan sonra nasıl idare edicem ben bu kadını esimin hatrina kirmamaya cevap vermemeye çalışıyorum ama kafasina gore kararlar alıyor buda benim hic hoslanmadigim birsey hele konu bebegim olunca ki bana kisirmisim gibi davrandi diye yazmistim o konuda aşırı sekilde kirginim icimden atamiyorum sogudum bir kere tekrar isinamiyorum dogumdan sonra onun karismalariyla kendimi strese sokup lohusaligimi zehir etmek istemiyorum korkuyorum sütüm olursa kesilir falan diye nasil basaricam bilmiyorumOfkelenmemek mümkün değildir mutlaka.cunku resmen manipule ediyor hatun.ama bildiği tek yol bu.ben onu söylüyorum. Bu kadın böyle ölecek. Ama ben onunla her görüştüğümde kendimi eşimi veya çocuğumu tuketiyorsam bu benimle ilgili olur.ben de çok tosladim, ve gördüm ki böyle ömür geçirmek bana bağlı. Çünkü düşünsene gündeminde oluyor böyle olunca,aslında yanında değil ama seni işgal etmeye devam ediyor.istedigi kadar boktan olsun,ben buna izin vermemeye çalışıyorum, ve bence değişebilecek tek şey de bu.yoksa o niye böyle veya ne kadar şöyle böyleler bitmiyor.bunlarda hep kendimi negatif hissetmeme sebep.biraz s.ktir etmeyi bilmek gerekiyor yani.burdan ona ekmek çıkmaz bilecek.bende sinirimi çizicem, ona soyleyemeyip orda burda aglamiycam. Çünkü bu da başkalarını işgal olur.senin paylastiklarindan anladığım sen kendini öfke ile koruyorsun.disardan pat küt gibi duruyorsun,ama için öyle degil.aslinda tek yol devrim değil:)
Sen madem görüyorsun yapmaya çalıştığını,biraz salağa safa yatıp benzer bi yolla kontrolde tutmak en iyisi.anlasilan sen net bi şekilde söyleyeceğini söylüyorsun ama kesmiyor.cunku bi parçanda niye böyle diye kabul edemiyor.yani savas modu. Ben yıllarca o savaştan sonra sulh yapanlardanim. Ve inan bedenim bile sinyaller veriyordu artik.kamburlasmistim.kilo almistim.sulh olunca icimde,simdi verdim bikac yildir.o kamburum bile duzeldi.sanki ustumden yuk kalkti.Tabiki çok zordu.ve hala zor.bunlar çok zor konular.cok iyi anlıyorum.
Icerde saga sola savrulup kendini sabit tutmaya calisiodur yavrucakvirajlarda basini dondurmussun
Ek olarak en cok sevindigim sey bu surecte ona anne kpye baba dememis olmak. Anne baba desem.eminim daha cok uzulurdum H Hayrosgiller
Ayy ben gecen yil orduya gittim de o yollar beni bile mahvetti minnak bebek napsinaynen ya zavallı bebişim kemerle ve ellerime sabitledim ama karadenizin kıvrımlı yollarından nasibini aldıkarnımı yırtacak sandım çivi gibi ayağı mı elimi batırdı içerden kastı kendini demek ki
On numero analiz yapmissinevet yuzune herseyi soyleyip yine de hazmedemiorum. Cunku evliligimin 4 yilinda genel manada hersey cok iyiydi. Cunku alterbatifim yoktu. Sagda solda dilara cok iyi diye konusan kaynanam bi gelin daha alinc zannedersin yeniden dogdu baska bi karakterde. Annemle kavga edince kalbini kirmaktan cekinmeyen ben ona cok itinali davrandim. Asil mesela verdigimin onda birini gorememek. Elbette eltime kotu davransin istemiorum. Ama esit tutmayisi beni cok kirdi. Ki kizi almadan once ben bisi demeden aldi karsisina ben size esit davrancam cart curt ahkam kesti. Yapmayacaksan soyleme yani benim mantigim bu. O sagda solda hakkimda konustukca ben ona agir konusmaya basladim. Ben agir konustukca o sinirini asmaya basladi. O asti ben ilerlettim konusmayi. Ben iletlettim o bi level daha atladi. Smdi aramizda perde kalmadi. Herseyi bam bam.bam soyluyorum. Keske boyle olmasayfi. Cunku en basta benim ona evlat onun bana anne olmayacagi bilinciyle gelmistim ben. Ama anladim ki teyze bile olmazmis bana. Asil kizginligim bunu anlayamadigim icin kendime
Anne baba olayinda artk yapacak bisey yok. Esim anne baba demek istemedi. O istemeyince bende demedim. Inat meselesinde de ilk olarak herseyi acikliorum bak bu beni uzuyo bu zoruma gidiyo oglunun yaninda bana bunu bunu deme sonra kavga edioruz die. 3 saat sonra oglu gelio pat die soyluyo sonra iyiligini istiorum dio. Gelde yapma yani. Boyle kaynana olcaksam yaziklar olsun banaCanım cok kizdigini anlıyorum cok cok hakli sebeplerinde var ama ne bileyim mesela senin gelinin yada damadin oyle demese uzulmez misin.
Simdi ben yaparsam ona oyle o da bna yapsin dersin de bide şöyle düşün onlar yaşlı bizim gibi dusunemiyorlar ve bizde yaslancaz bir gün.
Bence ofkelendikce daha kötü olacak herşey biraz iyi gecinmeye calis inatla mutlaka o da yumuşar. O da uzuluyordur cocugundan laf yiyormus gibi zoruna gidiyordur belki de
Sen psikoloji mi okudunDemek ki daha büyük bi parçanda onun tarafından sevilmek ve korunmak istiyor.asil öfken muhtemelen bununla ilgili. Yeni bi kardeş gelir de büyük çocuk ebeveyn adaleti saglayamayinca kıskançlık durumuna girer ya.onun gibi biraz.ama suna bakmak lazım, bu kadın muhtemelen hiç farkında olmadan buradan besleniyor.yani sen ve eltin kıyasından..senin önünde de çok yol yok.ya onunla samimi bi konuşma yapacaksın, kendi kirilganligini açacaksın, seni ne üzdü nasıl bi ilişki istiyorsun onu anlatacaksın. O da ya bundan anlayacak (ki bu konuşmanın içeriğine bağlı, çünkü çok üzülünce insan suclayabiliyor,suçlamadan konusmalisin).Ya da bu konuşmadan da anlamayıp savunmaya geçip aynı moda devam edecek.sende bu aşamada karar vereceksin.belki de onunla eskisi gibi olamamin acısını bir süre yaşayıp, önüne bakacaksın. Çünkü bu anlattığın biraz da büyük çocuğun annesini ve sevgisini kaybetmesi gibi..bundan korkması gibi.bazi çocuk bu ayrılığa öfke ile karşılık verir bazısı daha çok yapışarak. Ama biz yetiskiniz. İkisi de seçeneklerde yok:) ben kvalideme gelmeden önce bu meselelerimi annemle hallettim,Annem yok gibi bir kadın. Ve senin bu yaptıkların tanıdık geldi.ama bizde kahramanlar annem ve bendim. Annemi affedince bitti gitti.yoklugu kabul etmek çok zordur arkadaşım, ama insanı büyütür. Kendi kendinin ebeveyni olursun.sevgini de sınırını da kendine sen çizersin. Çünkü yetişkin olmak böyle bişey. Hele ki bu günlerde bu çok önemli çünkü anne olacağız..
Ay içim şişti neyse,öyle iste
Anne baba olayinda artk yapacak bisey yok. Esim anne baba demek istemedi. O istemeyince bende demedim. Inat meselesinde de ilk olarak herseyi acikliorum bak bu beni uzuyo bu zoruma gidiyo oglunun yaninda bana bunu bunu deme sonra kavga edioruz die. 3 saat sonra oglu gelio pat die soyluyo sonra iyiligini istiorum dio. Gelde yapma yani. Boyle kaynana olcaksam yaziklar olsun bana
Sen psikoloji mi okudunkendimi ciplak hissediorum suan. Artk duzelecek bi durum.yok. ben onu yok sayicam o beni yok sayicak ve zamanla aliscaz buna napalim
Savas mi demek ki bu. Smdiye kadar taktim artik takmak istemiorum demek istedim benceSavasa9devam diyorsun yani,ne yapalım bu da bi tercih:)
Canım seni tebrik ederim basarmissin asmissin benim yazdıklarımı okuduysan banada tavsiye ver esimde yok yanımda doğumdan sonra nasıl idare edicem ben bu kadını esimin hatrina kirmamaya cevap vermemeye çalışıyorum ama kafasina gore kararlar alıyor buda benim hic hoslanmadigim birsey hele konu bebegim olunca ki bana kisirmisim gibi davrandi diye yazmistim o konuda aşırı sekilde kirginim icimden atamiyorum sogudum bir kere tekrar isinamiyorum dogumdan sonra onun karismalariyla kendimi strese sokup lohusaligimi zehir etmek istemiyorum korkuyorum sütüm olursa kesilir falan diye nasil basaricam bilmiyorum
Savas mi demek ki bu. Smdiye kadar taktim artik takmak istemiorum demek istedim benceenerjimi vaktimi buna harcamak yerine kendi sagligima bebegime kocama harcama istiorum sadece
Freud dogru demisBu duyguyla bunu yapamayacağını söylüyorum canım, karsidakini yok saymak savaştır. Bak Freud amca demiş ki bir kişi bir yere bakıyorsa orda ilgilendiği birşey vardır, bir kişi bir yere bilerek bakmıyorsa orada kesinlikle ilgilendiği bişey vardir:) bana biraz bunu cagristirdi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?