Ben hep insanlara karsi kötü olmamak icin susuyorum canım kim beni kirsa o kötü olsun diye cevap veremiyorum böyle pasif bir yanim var kvde bunu cozmus olucakki kullanıyor iyi niyetimi aslinda beni anlamasi gerek onlar için uğraşıyorum ogullarinin yolunu bekliyorum seviyorum karnimda torunlarini taşıyorum biraz saygi duysa bana cok birsey istemiyorum ki illa karsilik vericem hayir diyicem onu istiyor zaten bu gidisle kötü olmak falan umrumda olmicak acicam agzimi kötü derse desin sevmesin küssun diyicem he birde birsey dersem esimle aram bozulur diyede korkmuyor degilim ona anlatıyorum cogu seyi oda hep alttan al boşver sen istemezsen yapmaz vs falan diyor ayy bilmiyorum canım ya neden böyle çözemedim bende ama dedigim gibi pasifligimden kaynakli galiba herkese karsi böyleyim sadece seffaf olduğum esim hariçSevgili seliforcum, senin ki dilara dan biraz daha farklı. Sen hiç yoksun be bacım. O yanlış veya yorucu da olsa öfkesi ile kendini koruyor,pata küte gidiyor.ama sen sürekli sus alttan al, idare et.sonra için sissin. Eşe dosta dertlen. Butun o ofke icinde patliyor.Buna can derler canım.idare etmenin dışında ilişki kurmayı öğrenmek gerekiyor. Ki bu da böyle konuşarak olcak bişey değil. Okumalısın, yardım almalısın. Yoksa bi ömür böyle gider.bir kere seni makul bi şekilde biseyleri ifade etmekten alıkoyan ne?söylesen ne olur?kötü gelin diye baksa ne olur mesela? Belki düşündüğün kadar kötüye atmayacak seni.belki sen kendini yavaş yavaş ifade ettikçe gelişecek ilişkiniz. İlişki böyle böyle kurulan bişey. Kimse tamamen iyi veya kötü olamaz..bunu kabul etmek önemli. Sende küsmüşsün içten içe kvalidene. Zaten esin yanında değil, özel bi dönemden geçiyorsun. Bir sürü duygu geçişi olur yani bu durumda.biraz durumunu söylemek de önemli..destege0ihtiyacin olduğu, veya sana ne iyi geliyorsa onu söylemek.
Bu gece terapistlik damarım coştu. Bu yollardan geçtiğim için yaziyorum. Evet zor ama aşılmaz diye bişey yok.sadece karşıdaki için sürekli zalim..beni işgal ediyor vs demek bize bişey kazandırmıyor. Ben niye buna izin veriyorum?veya nasıl dengelerim bu sorular önemli.
Iyi geceler canimIyi geceler hanimlar :)
Ben hep insanlara karsi kötü olmamak icin susuyorum canım kim beni kirsa o kötü olsun diye cevap veremiyorum böyle pasif bir yanim var kvde bunu cozmus olucakki kullanıyor iyi niyetimi aslinda beni anlamasi gerek onlar için uğraşıyorum ogullarinin yolunu bekliyorum seviyorum karnimda torunlarini taşıyorum biraz saygi duysa bana cok birsey istemiyorum ki illa karsilik vericem hayir diyicem onu istiyor zaten bu gidisle kötü olmak falan umrumda olmicak acicam agzimi kötü derse desin sevmesin küssun diyicem he birde birsey dersem esimle aram bozulur diyede korkmuyor degilim ona anlatıyorum cogu seyi oda hep alttan al boşver sen istemezsen yapmaz vs falan diyor ayy bilmiyorum canım ya neden böyle çözemedim bende ama dedigim gibi pasifligimden kaynakli galiba herkese karsi böyleyim sadece seffaf olduğum esim hariç
Bu aliskanlik haline gelmis bir durum sanırım canım ama artık cocuk değilim ya da tek bir birey degilim anne olucam evladim icin bunu asmaliyim onunla ilgili seylerde sınır koymayi bilmem lazım annesi benim secimlerini ben yapmaliym fikir almak tamam ama mudahale dayatma hayir yani guzellikle soylesem nolucak haklısın hayat gecmez böyle sağolasın terapi gibi oldu gerçektenHayatim kendini ifade etmek,sinir çizmek, isteklerini belirtmek neden kötü yapsın ki bir insanı? Ayrıca bu kavga ile olcak diye bişey de yok.gercekten hayır dediginde karşındaki duyar.ben susayım, hiç bi isteğimi sinirimi vs belirtmiyeyim.
Sonra karşımdaki varlık göstersin, desin ki şu şöyle olsun desin mesela..sonra o kötü olsun..neden?
Freud dogru demissirf bana canim kocami verdigi icin cook saygi duyuyorum ona. Sirf bunun icin seviorum. Ve karsiligini alamadigim.icin ofkeleniorum galiba. Ne yapayim smdi bu durumda. Artk laflari bana batmasin hayatimi isgal etmesin istiorum
Yani onu olmasini istedigim gibi diil oldugu gibi kabul edip yoluma bakayim. O zaman butun sorunlarim cozulcek mi hakikatenBu yoksunluğu (kafanda,fantazindeki olması gereken diye düşlediğin kaynananin yoklugu) nu kabul et
Zaten onunla öyle olamacagini kabul ettikce acı çekersin. Acına izin ver.sonra seni tetikleyen şeyleri keşfet. Mesela selifor sürekli kızının işgal edileceği, anne olmasına izin verilmeyeceği ile ilgili bir kaygı yaşıyor. O kaygısını anlayıp sahip çıkmalı, ancak o zaman sakinlesir. Neden tetikleniyor?Yeni doğan bir bebekle ilgili kırk kişi ayrı yorum yapar,ama ben kaygiliysam, kendi icsel korkularım varsa bunlardan etkilenirim. Yani şöyle, s.ktir edemiyorsan bunun nedeni içerde bi kaygıyı tetikliyordur. Kabul edilmemek,sevilmemek,onaylanmmak, reddedilmek, kötü görünmek gibi kaygilar..bu durumda sanırım kvalide bebeğe sahip ciktikca selifor içten içe ya çocuğuma yeterince iyi annelik yapamazsam, ya benden onu alırsa vs gibi korkularıniz olabilir
Canım masaAllah diyorum duygularımı çözdün aynende hissettiklerim korkularim bunlar bunu asmam lazim galiba anca o zaman rahatlicam ve ağzımi acip sınırımi cizmemBu yoksunluğu (kafanda,fantazindeki olması gereken diye düşlediğin kaynananin yoklugu) nu kabul et
Zaten onunla öyle olamacagini kabul ettikce acı çekersin. Acına izin ver.sonra seni tetikleyen şeyleri keşfet. Mesela selifor sürekli kızının işgal edileceği, anne olmasına izin verilmeyeceği ile ilgili bir kaygı yaşıyor. O kaygısını anlayıp sahip çıkmalı, ancak o zaman sakinlesir. Neden tetikleniyor?Yeni doğan bir bebekle ilgili kırk kişi ayrı yorum yapar,ama ben kaygiliysam, kendi icsel korkularım varsa bunlardan etkilenirim. Yani şöyle, s.ktir edemiyorsan bunun nedeni içerde bi kaygıyı tetikliyordur. Kabul edilmemek,sevilmemek,onaylanmmak, reddedilmek, kötü görünmek gibi kaygilar..bu durumda sanırım kvalide bebeğe sahip ciktikca selifor içten içe ya çocuğuma yeterince iyi annelik yapamazsam, ya benden onu alırsa vs gibi korkularıniz olabilir
Allah razı olsun canım akil vermek değil bu yol gostermek kendin yasadigin aştığın seylerden tecrbenden faydalandk insaAllah bizde öyle oluruz kendi adıma teşekkür ederim sana da iyi geceler prensesinleBu gece astım kendimi,analiz kastırıp durdum,hakkınızı helal edin.ama çok acı çektiğiniz belli.dayanamadim. fikrimi söyledim. Böyle akıl verir pozisyonda konuşmak hoşuma gitmiyor.o yüzden bu kadar danışmanlık yeter:)
çok tatlısınız,ve ordan çıkmaya çalışıyorsunuz o yüzden sizi gormesemde sevdim.insallah kendinize döner, bu durumları asarsiniz..sevgiler,iyi geceler kizlar
Hadi son cevap olsun,bu dediğin şey var ya..o kadar zordur ki aştığında ve artık ordan tetiklenmediginde vay be dersin:) yani böyle yazıldığı kadar kolay değil. Gerçekten olduğu gibi kabul etmediğin hiç kimse ile gerçek bi ilişki kurmak mümkün değil. Çünkü hep koşul var..ancak böyle olursa severim gibi..halbuki kabul etmekle onaylamak aynı şey değil ki.sen onu olduğu gibi kabul edersin,yüreğini sevgini açarsın..ve bu iyileştirir..ama bu onun davranışlarının hepsini onayladığın anlamına gelmez.tipki çocuk egitimindeki gibi.Yani onu olmasini istedigim gibi diil oldugu gibi kabul edip yoluma bakayim. O zaman butun sorunlarim cozulcek mi hakikaten
Tesekkur ederim. Zaman ayirip ilgilendigin icin. Sende cok tatlisin. Umarim basarabilirim. Umarim bu yuku artk tasimam. Gercdkten cok tesekkurlerHadi son cevap olsun,bu dediğin şey var ya..o kadar zordur ki aştığında ve artık ordan tetiklenmediginde vay be dersin:) yani böyle yazıldığı kadar kolay değil. Gerçekten olduğu gibi kabul etmediğin hiç kimse ile gerçek bi ilişki kurmak mümkün değil. Çünkü hep koşul var..ancak böyle olursa severim gibi..halbuki kabul etmekle onaylamak aynı şey değil ki.sen onu olduğu gibi kabul edersin,yüreğini sevgini açarsın..ve bu iyileştirir..ama bu onun davranışlarının hepsini onayladığın anlamına gelmez.tipki çocuk egitimindeki gibi.
Ne der anneler ? Bunu yapmazsan seni sevmem,beni üzersin vs..bu çocuğun ruhuna zarar verir.cunku çocuk olduğu gibi kabul edilmediğini görür.
Ama kabul edilemez bir davranışı nasıl belirtecegiz? Burda da yavrum bu davranışın doğru değil, bunu konuşalım..şöyle yapalım böyle yapalım vs deyip uzlaşmak..
Kacirdin galiba kizOoo kizlar terapimi var bende isterim
Kacirdin galiba kiz
Oo sen de terapi yapiomussun zatenHadi ya orguye daldim buraya gec kaldim bidaki sefere artik insallah
Oo sen de terapi yapiomussun zatenne oruosun
bende alayım elime örgü mü çanta örüyorum...Gercekten oyle ah bide boynum agrimasaoglusuma yelek oruyorum
Maşallah canım hem senin vücudun çok güzel görünüyor burdan hem de kıyafetlerine bayıldım. Nereden aldın aceba? Hem hırkayı hem içindekini25.haftadan herkese günaydınnnn
Aslında yüzüne söyleyeceksin canım, biz de her gün başkasında yesek bizde de mutfak masrafı olmaz diye. Ayyyyyy sinir oldumHamile kaldi smdi kurtulurum bulantidan gelemez dedim. Ogure ogure gezdi. Dogurdu aha smdi kurtuldum cocukla ugrasir gelemez dedm anasina birakti birakti geldibide cok yogun calisio ha. Buldugu firsatta gezio. Bana dioki ne kadar cok mutfak masrafin var biz ayda 50 tl anca harcioruz. Hergun bi arkadasinda yese birer gun annelerde yese hafta bitti iste 50 tl bile cok o zaman
Ben senin gibiyim canım. Dış kıyafetten belli olmuyor hamile olduğum. Ancak üstüme yapışan body gibi bişey giyecem ki belli olsun. Bide biraz kiloluyum ben çok değil ama balıketliyim yani sanırım ondan da belli olmuyor.Kizzlarr gunaydinnn. Dis agrisini sormayacam artik ama agliyacam resmen damaklarim cekiliyor. Birde kizlar ya gobusu kucuk olan varmi moralim bozulmaya basladi kac hafta olduk onumde kucucuk bisi yuruyus yaparken digerlerine bakiyorum bebekler ben burdayim diyo benim paytak yuruyusumden belli oluyor hamile oldugum
Ayyyyy valla dayaklık yaaa. Dövmelere doyamazsın ne uyuz kadınOnun kalasi varda kocasi ona yanasmioyoksa is yerim burdan daha yakin der kalir. Inan hic bisiden anlamio. Ameliyatliyim kendi yemegimi kendim pisirecek kadar ayakta duramiorum sancim oluo. Sabah nasilsin dedi cok agrim var dedm. Ayy gecmis olsun canim bugun musait misin oglenden sana gelcez dedi
bende alayım elime örgü mü çanta örüyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?