2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Orta yolu bulmak böyle durumlarda zor oluyor ama allahtan ben ne dersem kimse üzerime laf etmez :) sizin tecrübelerden yararlanmak en iyisi olacak yeni nesil gümbür gümbür :)))

aynen canım ikisini de dinle ama kendi bildiğini yap bebeğini kucağına al bak elbette bize de soracağın olacak ama usta anne olacaksın.
Bir benek doğduğunda bir anne doğarmış. Seninde doğumuna az kaldı şimd bilmediğin bir şey olduğundan endişe ediyorsun

Kendi doktorum da 50 ml olanin daha mantikli.oldugunu.soyledi. benm saglik.ocagindaki doktorum cok super bi adam. Sirf o adam icin oturdugum.yerde diil annemlerin ordaki saglik ocaginda kaydim. Ozellikle cildiye de uzman adam. 15 yil ayak mantarindan cektim gitmedigim.doktor kalmadi en som bu adam tedavi etti 6 yildir rahatim. 8 yil sackiranla cebellestim. Kafamdaki sacin 4 te 3 u dokuldu. Yine gitmedigim.hastane denemedigim.yontem kalmadi. Yine bu adam tedavi etti. Hastanedekilerden cok daha iyi bi doktor bence

Derin derin nefes alıp sakinleşiyoruz canım. 9ayın büyük kısmını devirdik zaten geri kalan üç ay birisini parçalamadan geçer inşallah lohusalıkta eve kapanmamak lazım. Hem henüz yaşamadığımız günün kaygısını şimdiden çekmeyelim o günler gelsin buluruz iyi olmanın yolunu hep birlikte :)

Sansliymissin canim ama inan istisna bi durum.
Benim saglik ocaginda ki dr folik asitin vucutta depolanan bisey oldugunu zannediyo. Sonucta herhangi bir uzmanliklari yok.
Takibinde oldugumuz drlar bizim hikayemizi bildikleri icin duruma en uygun karari veriyorlar. Benim kilo alimim su an 12 kg yu bile gecmistir bu durum da suphe uyandirdigi icin 100g oneriliyor. Yani her kosul icin tek dogru diye birsey yok canim o yuzden dr larimizi dinleyip gerisini sallamak lazim

Hah lilyumcum tam da dedigin gibi. Koy birini karsima parcaliyim o derece :)
Ben de pilatese giderken ogrendigim nefes egzersizlerini yapiyorum ve bugunler gecici bu her zaman ki sen degilsin hepsi gececek diye sakinlestirmeye calisiyorum.
Eger onu yapmazsam cidden durum vahim olacak cunku.

Şu mantara nasıl bir çözüm buldu merak ediyorum canım paylaşabilir misin? Benim bu sene ayakalrım bildiğin kokuyor. Gebelikten mi bilemedim. Mantar yok aslında ama koku var. bütün ayakkabılarıma bulaşmasın diye 3 tane ayakbbımı kuıllanıyorum. onlarıda atacağım bu gidişle.

Benim bildiğim kadarı ile önlem olsun diye herkesten isteniyor. Ama açlık kan şekeri ile yetinen doktorlar neye göre istemiyorlar bende bilmiyorum.

Canim 6 yil oldu cok net hatirlamiorum ama iki aylik ilac sprey ve krem tedavisi uyguladi. 10 gunde bi gidip cigerlerime kanima falan baktirmami istedi. Surekli takip etti. 2 ayin sonunda bakicaksin tirnaklarinda duzelme yok cok uzuluceksin ama uzerine 2 ayda ilac kullanmadan bekliceksin bi bakmissin tirnaklarin da duzelmis dedi. Dedigi gibi de oldu. 5 yasindan beri vardi bende. Geceleri kan kokusuna uyanirdim kasintidan. O hastanelerde neler ettiler bana. Serce parmagim.artik dusucekti arasi o derece acilmisti. Resmen cocuklul travmam

Çocuklar içinse biz yırttık demektir, bebeklerimize güncel yapılır diye düşünüyorum. Yine de kadın doğuma gidecek arkadaşlar da bir danışsın

Valla eşine dahi yansıtmamayi başarıyorsan bravo canım çünkü ben başaramıyorum aşırı alıngan ve stresiyim aynı şekilde. Geçmiş olsun bu arada en azından kurtuldun şeker yüklemesinden az daha dayan. 2. saatin sonunda kanini aldıktan sonra 3. saat içinde bekletecekler mi seni ? benim gittiğim yer 75 mg içirip 2 saat bekletip kan alıp 3. saati yine bekleyip bir kan daha alınacağı söylendi seninki nasil?

Benim bildiğim kadarı ile önlem olsun diye herkesten isteniyor. Ama açlık kan şekeri ile yetinen doktorlar neye göre istemiyorlar bende bilmiyorum.
F ferayegul
benim dr. kanda açlık kan şekeri ve idrar testi yaptırıyor.Kilo alımını takip ediyor. Yeme alışkanlığımı, gün içinde su tüketimimi, vucut şişliklerimi vs. kontrol ediyor. Ama bizde genetik aileden gelen şeker öyküsü var. gizli kan şekerimi gebelikten önce kontrol ettirmiştim. düzenli olarak kontrol ediliyordu. Şuan için gebelikte yaptırmaya gerek duymadılar.
Ama dediğim gibi ben riskliyim zaten bu konuda özel olarak takip ediliyorum.

Mrb kızlar. Ben iki gündür kemik ağrılarım ve kramplarımdan dolayı magnezyum kullanmaya başladım. Suya atılıp eritildikten sonra kullanılan haplardan. Kullandıktan sonra midem bulanmaya başladı. Bir buçuk aydır giden mide bulantılarm iki gündür geri geldi resmen. Bu hapı kullanıp aynı sorunu yaşayan var mı?

ay cok geçmiş olsun canım neyseki kurtulmuşsun. bende dr. gittim sprey bi ilaç verdi. düzenli kullanıyorum ama koku hala var. belki gebelikten diyip avutuyorum kendimi.

benim dr. 3. aydan itibaren verdi. O suya atılan toz şeklinde olandan benim. ilk bir ay hergün akşam yemeğinden sonra çok düzenli kullandım tüm miğde bulantılarıma rağmen. Dr. söyledim. şimdi gün aşırı alıyorum. içince miğdem berbat oluyor.

Teşekkür ediyorum cevabın için canım. Bende aslında tam olarak bunu demek istiyorum önüne gelene bu testin yapılması değilde risk grubundaysa yapılması gerektiği görüşündeyim. Ve doktora göre de değişiyor malesef. Bende yarına yükleme için randevu aldım ama vazgeçmek üzereyim. Gittiğim hastane 3 saatlik olandan yapıyormuş doktorum 2 saatlik yeter diyor. Açlık tokluk kan şekerim ve bebeğin kilosuda normal. Yani ben zararlı şu bu demiyorum gerekliyse yapılsın gerekli değilse ne anne ne bebek hırpalanmasın diye düşünüyorum sonuçta doktorlar bile kaç mg ile baslanmali kaç saat yapılmalı yapilmamali konusunda hem fikir degiller. Senin doktorun genetik bir risk olmasına rağmen kontrol altında tutup hemen yukleme testine basvurmamis bana dogrusu bu gibi geliyor

Kesinlikle kişiye özel hareket edilmesi gerekiyor. Benim Dahiliye dr. aksine şuan uyuyan devi uyandırmayalım diyor bu denli şeker yüklemesi tetikleyebileceğinden endişe ettikleri için yapmıyorlar. Zaten gizli şeker çıksa dahi suan yapacakları diyet programı vermek. Zaten ben o diyet programına benzer bir beslenme yapıyorum. hamile kaldığımdan beri canım hiç tatlı da çekmiyor şükürler olsun. Meyve tüketmine dikkat ediyorum. zetan çay kahve eskidende şekersizdi.
Gebelik şekeri ayrı bir olgu sanırım oda ayrı bişey. bilemiyorum dr. dinlemek en iyisi sağlıklı bebeklerimiz olsun inşallah.

Mide bulantısı ilaçtan kaynaklanan bir problem o zaman. Of çok can sıkıcı. çok kötüydü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…