Maşallah canım tontik yanaklını Allah ım esirgesin tüm bebişlerimizi dikkat et canım kendine bende merak ediyorum kızçemi daha görüş gününe 19 güm varEki Görüntüle 2050085
SELAM tombiş yanak oğlumu gördük
Eklediğim resim yanaklar için
Anası 4 kg almış 1 ayda maşallah
Oğlumda 1 kg ileri gidiyor şuanda dedi, sağlığı iyi çok şükür şeker testine gerek yok dedi sevindim yediklerine dikkat et kg almamaya çalış dedi
Kızımı 69 ile doğurmuştum şimdi 68 kg yım
Bebek kanalda Doğum kanalında yürüyüş fazlası yasak , yorulmak yasak sen kendi doktorun ol iyi hissetmediğini hiç bir şeyi yapma dedi
Evet canım simdi sorun yok zaten mesele doğumdan sonra ondada 6 ay yok en cokta normal dogum yaparsam o gelene kadar toparlnir diye sevinyorumNeyse allahtan kocan gelio
Kızlar daha bu doğumdan sonra korunma işi var ben sansliym 6 ay esim yok o gelene kadar ben toparlanicam ama hiç korunmadim evleneli nasıl olucak bilmiyorum neyse bunun zamanı gelince konusu olucak illakimeltem_kaya bazi geceleriyle aklıma getirdi
Canın güldüm şu "bazı akşamlar" kısmına :) biz de geçen konuşmuştuk bu konuyu bebek yerinde rahatça yatsın biri gidecekse biz gideriz dedik
Bak biz o "bazi aksamlar"kismini hic dusunmemistik
Kızlar daha bu doğumdan sonra korunma işi var ben sansliym 6 ay esim yok o gelene kadar ben toparlanicam ama hiç korunmadim evleneli nasıl olucak bilmiyorum neyse bunun zamanı gelince konusu olucak illakimeltem_kaya bazi geceleriyle aklıma getirdi
ben de bir ara magnezyumu içme fobisi oluşmuştu resmen o zamanlar yarım bardak suda eritip üzerini meyve suyu dolduruyordum. belki sen de birşey içinde eritsen. ama kesinlikle doktoruna sormadan yapma bazı haplar eritilince ya da çiğneyerek yiyince zehirliyor cnmKızlar ilaç muhabbeti yapmışsınız okuyunca yine moralim bozuldu. Sorunum şuki normalde ilaç yutmaktan hiç korkmayan bir insanken hamileliğimde doktorun önerdiği decavit diye bir ilacı yutarken boğazımda kaldı. İnanın o an ölecek gibi oldum kitlendim bi süre ne yutabildim ne çıkarabildim. O günden sonra psikolojik olarak hap yutamıyorum. Birkaç kere başka hapları yuttum özellikle doktora daha küçük ilaç yazdırdık aldık o kadar para verip ama olmuyor gitmiyor. Yani 2 3 kere içtim ama hepsi yine boğazımda önce takılı kaldı. Aklım almıyor takır takır hap yutan ben artık ilacı 3e bile bölsem yutamıyorum ilaç görünce kalbim hızlı hızlı çarpıyor. Hayır kan değerlerim vitaminlerim en son iyi çıktı ama gebelikte ilerledikçe sorunlar yaşayabilirmişim napıcam bilmiyorum hep suçluluk duyuyorum bu konuda. Birde bu işin ömürlük boyutu var ilerde farklı hastalıklarda ilaç içmem gerektiğinde nolucak bilmiyorum. Bu konuda gerçekten çok mutsuzum.
Sagol canım deneyim ikisinide
Kurucakmisiniz açınca canım öyle olursa açık halinin olculerini yazabilirmisn bana ic olcusuyle acik hali birkac cm farkli oluyor ya ondan insaAllah memnun kalirisniz bende alirsam bende kalırm kızlarımız mışıl mışıl uyurlsr iclerinde
Bikeere olmus canım stres yapma bence birsey olmaz dikkat et gittiğnde doktoruna da sorarsınmerhaba arkadaslar Allah hepimize hayirli dogumlar nasip etsin. malum saglikli beslenmek gerekiyor. bende cok dikkat ediyorum ama bugun yedigim bi sey aluminyum folyoda pismis ben kesinlikle kullanmiyorum ama moralim bozuldu agir metallerden uzak kalmamiz lazim. bi kere olan biseyden bebegim az da olsa etkilenirmi diye dusunmekten sinirlerim bozuldu aranizda konuyla alakali bilgisi olan varmi
Kızlar rüyamı anlatayım da amin diyin
Bugun ruyamda dogumumu gordum nasıl rahat nasıl cool bir havam vardınişanım falan geliyor dur ya hemen gitmeyim doktora diyorum sancı mancı yok doktora gidiyorum bolca da acılmam olmus ama hicbi sey de hissetmemiştim kaygı korku da yok doktorum bi konuşuyo dogum seçeneklerini icinde sezaryen yok acayip normal yanlısı ve normal sekilde dikissiz filan şıpp diye doguruyorum
Allah'ımrüyalarla amel edilmez ama belki Amin dersek basımıza gelirr insallah ruyamdakinden de kolay olur dogumlarımııız
Benim aklıma hapla korunmak yatıyor preyi sevmiyorum oda hic korunmadik ya afedersin temas seyinden işte araya engel giriyorBelki biz de bazı geceler pre bazı geceler dogum kontrol ile takılırız ah gecelerrr sensiz gecelerr kabus gibii coker geceeeler
84mu poff iste bu olmadı canım cok genismis gerçekten benim planladığm yere baya genis neyse baska yere uydurucam artık yazarken dis olculeride yazsalarmis bazilarinda yazıyor bunda yoktucanım haklıymışsın iyi ki kapıdan geçiririz diye hesaplamamışız. en geniş yeri ayakları oradan ölçünce 84-124 çıktı şaşırdım ben de
Bende degilde arkadasimda cikti her 2 gebeliginde de cok sık az az yedi oyle olumcul bir diyet degil bol bol yiyodun sadece 8 öğün falan yedi cok saglikli bir gebelik gecirdi 7 8 kilo aldi tum hamileligi boyuncaMerhaba arkadaslar sadece dün girmedim.Ne kadar cok okudum valla masallah :)Biz de dün kontrole gittik çok şükür kötü bi durumumuz yok ama aclık tokluk sekeri yaptırdık aclık 85 sıkıntı yokda tokluk ilk lokmadan sonra 2 saat gecti öle kan verdim 145 cıktı doktorum cok yüksek dedi moralım cok bozuldu.diyabet diyeti önerdi diyetisyene gitmen sart dedi 2 hafta sonra tokluk sekerime bakılıcam gerektiğnde seker yüklemesi yaptırıcam diyabet diyeti yapam varmı ?
Maşallah canım tontik yanaklını Allah ım esirgesin tüm bebişlerimizi dikkat et canım kendine bende merak ediyorum kızçemi daha görüş gününe 19 güm var
Favorilerime aldım listeni canım paylaşım için teşekkürler :)kızlar diyet listemi paylaşayım diyetisyenim çok çok tatlı bir kadın sabah 25 dakika öğleden sonra 55 dakika konuştu eşim ve bizimle harika bir insan. bana çok olumlu şeyler söyledi hatta tartmadı bile genel bir beslenme listesi verdi kendine göre ayarla dedi. mesela benim gün içinde yediklerim verdiği listenin 1/3ü falan. ben mızmız ede ede o kadar yiyemem şunu yemem bu fazla dedim diye minimum verdi. arada listede yazanlardan olmak şartıyla fazla da kaçırsam sorun olmayacağını söyledi. çok güzel görünüyorsun hem 30 kilo alsan ne olacak 2 ayda verirsin dedi. kocaman kocaman öptüm onu..
SABAH 07:00-08:30
1 yemek kaşığı pekmez
2 haşlanmış yumurta
2 kibrit kutusu kadar peynir
5 tane zeytin
2 ince dilim tambuğday ekmeği
Yağsız salata/söğüş
ARA ÖĞÜN 10:00-10:30
2 porsiyon meyve
ÖĞLE 12:00-12:30
1 kase çorba
8 yemek kaşığı sebze yemeği
2 ince dilim tambuğday ekmeği
Sınırsız yağsız salata
ARA ÖĞÜN 15:00-15:30
3-4 adet kuru kayısı veya 1 çorba kaşığı kuru üzüm
1 su bardağı yoğurt
1 porsiyon meyve
AKŞAM 12:00-12:30
1 kase çorba
6 kaşık kurubaklagil veya 4 köfte büyüklüğünde et
1 su bardağı ayran
6 yemek kaşığı sebze yemeği
Sınırsız yağsız salata
ARA ÖĞÜN 21:00-22:30
1 çay bardağı çerez (kuru yemiş)
1 su bardağı süt veya yoğurt
1 porsiyon meyve
*yağsız salata veya çiğ sebze gün içinde sınırsız
*öğle yemeği ve akşam yemeği öğünleri yer değiştirebilir
*ara öğünler yer değiştirebilir
*1 bardak yoğurt =1 bardak süt = 2 bardak ayran
*1 kase çorba = 1 dilim tam buğday ekmeği = 4 kaşık pilav/makarna
*1 pors. Meyve = 4 kuru kayısı = 1 çk. Kuru üzüm = 2 incir
* et = balık = tavuk = mantar
Rahat ol pijamayi dogru almasan ne olur beb ek kendine baktirir merak etme ......alisveris sayfasina bakarsan orda paylasiyoruz neler aldigimiziMerhaba arkadaslar nasilsiniz? Ya ilk gebeligim bu ama ben bazen kendimi hicbisey halledemeyecek gibi hissediyorum, lohusa takimi baktim bugun nasil alacagim ne sekildr kullanisli olur bilemedim. Henuz ne yatak ne kiyafet battaniye sampuan hicbisey almadim . Ne marka alacagim ne sekilde kullanisli olur bilemiyorum yetersiz bi anne mi olacagim dedim kendi kendime sonra da stres yapma die teskin ettim kendimi ama siz nasil karar veriyorsunuz mesela lohusa takimi taci terligi nasil bisey alacaksiniz? Tecrubeli anneler lohusa takimi sadece hastanede mi giyiliyor eve geldikden sonra misafirlerinizi falan onunla mu karsiliyorsunuz yoksa ?
Favorilerime aldım listeni canım paylaşım için teşekkürler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?