- 18 Mayıs 2017
- 1.134
- 2.080
- 48
Merhaba arkadaslar nasilsiniz? Ya ilk gebeligim bu ama ben bazen kendimi hicbisey halledemeyecek gibi hissediyorum, lohusa takimi baktim bugun nasil alacagim ne sekildr kullanisli olur bilemedim. Henuz ne yatak ne kiyafet battaniye sampuan hicbisey almadim . Ne marka alacagim ne sekilde kullanisli olur bilemiyorum yetersiz bi anne mi olacagim dedim kendi kendime sonra da stres yapma die teskin ettim kendimi ama siz nasil karar veriyorsunuz mesela lohusa takimi taci terligi nasil bisey alacaksiniz? Tecrubeli anneler lohusa takimi sadece hastanede mi giyiliyor eve geldikden sonra misafirlerinizi falan onunla mu karsiliyorsunuz yoksa ?
Ben lohusa takımını gecelik şeklinde alacağım. Kuzenim yeni doğum yaptı onun tecrübelerinden faydalanıyorm. Doktor dikişleri kontrol edince pijama zor oluyor gecelik al dedi.Merhaba arkadaslar nasilsiniz? Ya ilk gebeligim bu ama ben bazen kendimi hicbisey halledemeyecek gibi hissediyorum, lohusa takimi baktim bugun nasil alacagim ne sekildr kullanisli olur bilemedim. Henuz ne yatak ne kiyafet battaniye sampuan hicbisey almadim . Ne marka alacagim ne sekilde kullanisli olur bilemiyorum yetersiz bi anne mi olacagim dedim kendi kendime sonra da stres yapma die teskin ettim kendimi ama siz nasil karar veriyorsunuz mesela lohusa takimi taci terligi nasil bisey alacaksiniz? Tecrubeli anneler lohusa takimi sadece hastanede mi giyiliyor eve geldikden sonra misafirlerinizi falan onunla mu karsiliyorsunuz yoksa ?
Oyle haklisin pijamayi almasam evdekilerden giysem de bisey olmaz da bu sadece bi ornek yaniRahat ol pijamayi dogru almasan ne olur beb ek kendine baktirir merak etme ......alisveris sayfasina bakarsan orda paylasiyoruz neler aldigimizi
Hemem bende bakayim tsk ederimcanım ben de aynıyım ama buradaki deneyimli anneler ve araştırmacı arkadaşlarımız sağolsun son zamanlarda ben bu işi yaparım diyorum :)
bak bu topikte de alışveriş paylaşımları var. listemi buradaki arkadaşların paylaşımları ve deneyimleri sayesinde oluşturdum
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...s-paylasimlari.1018501/page-235#post-52941675
Anladım canım teşekkür ederim bakalım ben daha diyetisyene gitmedim başlıcam insBende degilde arkadasimda cikti her 2 gebeliginde de cok sık az az yedi oyle olumcul bir diyet degil bol bol yiyodun sadece 8 öğün falan yedi cok saglikli bir gebelik gecirdi 7 8 kilo aldi tum hamileligi boyunca
Merhaba canım,Merhaba arkadaslar nasilsiniz? Ya ilk gebeligim bu ama ben bazen kendimi hicbisey halledemeyecek gibi hissediyorum, lohusa takimi baktim bugun nasil alacagim ne sekildr kullanisli olur bilemedim. Henuz ne yatak ne kiyafet battaniye sampuan hicbisey almadim . Ne marka alacagim ne sekilde kullanisli olur bilemiyorum yetersiz bi anne mi olacagim dedim kendi kendime sonra da stres yapma die teskin ettim kendimi ama siz nasil karar veriyorsunuz mesela lohusa takimi taci terligi nasil bisey alacaksiniz? Tecrubeli anneler lohusa takimi sadece hastanede mi giyiliyor eve geldikden sonra misafirlerinizi falan onunla mu karsiliyorsunuz yoksa ?
Canım bu diyabet diyeti değil herhalde normal diyet ?kızlar diyet listemi paylaşayım diyetisyenim çok çok tatlı bir kadın sabah 25 dakika öğleden sonra 55 dakika konuştu eşim ve bizimle harika bir insan. bana çok olumlu şeyler söyledi hatta tartmadı bile genel bir beslenme listesi verdi kendine göre ayarla dedi. mesela benim gün içinde yediklerim verdiği listenin 1/3ü falan. ben mızmız ede ede o kadar yiyemem şunu yemem bu fazla dedim diye minimum verdi. arada listede yazanlardan olmak şartıyla fazla da kaçırsam sorun olmayacağını söyledi. çok güzel görünüyorsun hem 30 kilo alsan ne olacak 2 ayda verirsin dedi. kocaman kocaman öptüm onu..
SABAH 07:00-08:30
1 yemek kaşığı pekmez
2 haşlanmış yumurta
2 kibrit kutusu kadar peynir
5 tane zeytin
2 ince dilim tambuğday ekmeği
Yağsız salata/söğüş
ARA ÖĞÜN 10:00-10:30
2 porsiyon meyve
ÖĞLE 12:00-12:30
1 kase çorba
8 yemek kaşığı sebze yemeği
Sınırsız yağsız salata
ARA ÖĞÜN 15:00-15:30
3-4 adet kuru kayısı veya 1 çorba kaşığı kuru üzüm
1 su bardağı yoğurt
1 porsiyon meyve
AKŞAM 12:00-12:30
1 kase çorba
6 kaşık kurubaklagil veya 4 köfte büyüklüğünde et
1 su bardağı ayran
6 yemek kaşığı sebze yemeği
Sınırsız yağsız salata
ARA ÖĞÜN 21:00-22:30
1 çay bardağı çerez (kuru yemiş)
1 su bardağı süt veya yoğurt
1 porsiyon meyve
*yağsız salata veya çiğ sebze gün içinde sınırsız
*öğle yemeği ve akşam yemeği öğünleri yer değiştirebilir
*ara öğünler yer değiştirebilir
*1 bardak yoğurt =1 bardak süt = 2 bardak ayran
*1 kase çorba = 1 dilim tam buğday ekmeği = 4 kaşık pilav/makarna
*1 pors. Meyve = 4 kuru kayısı = 1 çk. Kuru üzüm = 2 incir
* et = balık = tavuk = mantar
iyi akşamlar canım,kızlar diyet listemi paylaşayım diyetisyenim çok çok tatlı bir kadın sabah 25 dakika öğleden sonra 55 dakika konuştu eşim ve bizimle harika bir insan. bana çok olumlu şeyler söyledi hatta tartmadı bile genel bir beslenme listesi verdi kendine göre ayarla dedi. mesela benim gün içinde yediklerim verdiği listenin 1/3ü falan. ben mızmız ede ede o kadar yiyemem şunu yemem bu fazla dedim diye minimum verdi. arada listede yazanlardan olmak şartıyla fazla da kaçırsam sorun olmayacağını söyledi. çok güzel görünüyorsun hem 30 kilo alsan ne olacak 2 ayda verirsin dedi. kocaman kocaman öptüm onu..
1 yemek kaşığı pekmez
2 haşlanmış yumurta
5 tane zeytin
Yağsız salata/söğüş
2 porsiyon meyve
1 kase çorba
Sınırsız yağsız salata
1 su bardağı yoğurt
1 porsiyon meyve
1 kase çorba
1 su bardağı ayran
Sınırsız yağsız salata
1 porsiyon meyve
iyi akşamlar canım,kızlar diyet listemi paylaşayım diyetisyenim çok çok tatlı bir kadın sabah 25 dakika öğleden sonra 55 dakika konuştu eşim ve bizimle harika bir insan. bana çok olumlu şeyler söyledi hatta tartmadı bile genel bir beslenme listesi verdi kendine göre ayarla dedi. mesela benim gün içinde yediklerim verdiği listenin 1/3ü falan. ben mızmız ede ede o kadar yiyemem şunu yemem bu fazla dedim diye minimum verdi. arada listede yazanlardan olmak şartıyla fazla da kaçırsam sorun olmayacağını söyledi. çok güzel görünüyorsun hem 30 kilo alsan ne olacak 2 ayda verirsin dedi. kocaman kocaman öptüm onu..
1 yemek kaşığı pekmez
2 haşlanmış yumurta
5 tane zeytin
Yağsız salata/söğüş
2 porsiyon meyve
1 kase çorba
Sınırsız yağsız salata
1 su bardağı yoğurt
1 porsiyon meyve
1 kase çorba
1 su bardağı ayran
Sınırsız yağsız salata
1 porsiyon meyve
Yok canım normal diyet bu. iki hafta sonra şeker yüklemesinden sonra duruma göre ayarlarız diyetini dedi.Canım bu diyabet diyeti değil herhalde normal diyet ?
Çok güzel canım bu düzende beslenmen. Ben de bu listeden çok daha azını yiyordum. Ama arada kaçamak yapıyorum dedim. Mesela ayda iki kere şu, haftada bir kere bu, arada şundan, geçen şeyde yemiştim derken daha sayma istersen dedi ki haklı neredeyse her gün sağlıksız şeyler yediğimi farkettim. Bi de ben her gün hazır meyve suyu içiyordum %100 de olsa asla ağzına sürme dedi. Çürük meyvelerden yapılıyor ve tatlıdan daha kötü şeker var içinde dedi. Sen kaç kilo almıştın hamilelikte?iyi akşamlar canım,
listen hayırlı olsun
fazlasi olarak tatlı cok yiyorum ben oda elimde değil canım çok çekiyor yoksa kahvalti ,yemeğim aynen uyumlu ....
Benim aklıma hapla korunmak yatıyor preyi sevmiyorum oda hic korunmadik ya afedersin temas seyinden işte araya engel giriyor
ben 8 kilo aldim şimdidenÇok güzel canım bu düzende beslenmen. Ben de bu listeden çok daha azını yiyordum. Ama arada kaçamak yapıyorum dedim. Mesela ayda iki kere şu, haftada bir kere bu, arada şundan, geçen şeyde yemiştim derken daha sayma istersen dedi ki haklı neredeyse her gün sağlıksız şeyler yediğimi farkettim. Bi de ben her gün hazır meyve suyu içiyordum %100 de olsa asla ağzına sürme dedi. Çürük meyvelerden yapılıyor ve tatlıdan daha kötü şeker var içinde dedi. Sen kaç kilo almıştın hamilelikte?
Çok güzel canım bu düzende beslenmen. Ben de bu listeden çok daha azını yiyordum. Ama arada kaçamak yapıyorum dedim. Mesela ayda iki kere şu, haftada bir kere bu, arada şundan, geçen şeyde yemiştim derken daha sayma istersen dedi ki haklı neredeyse her gün sağlıksız şeyler yediğimi farkettim. Bi de ben her gün hazır meyve suyu içiyordum %100 de olsa asla ağzına sürme dedi. Çürük meyvelerden yapılıyor ve tatlıdan daha kötü şeker var içinde dedi. Sen kaç kilo almıştın hamilelikte?
benden iyisin canım ya beni tartmadı ben de 10 kilodan fazla aldım dedim 12 demeye utandımben 8 kilo aldim şimdiden
Ben sırf sıvı girsin vücuduma diye meyve suyu iciyoduum demek igrenc pislik böeğh miymiş gerci nasıl meyvelerden hazırlandığını az cok biliyorum ama seker konusunda o kadar zararlı oldugunu bilmiyoduummmm
Evet onunda yan etkileri var malesef illa birini secicez mecbur bakalım zamanı gelinceBiz de sevmiyoruz ama haptan da korkuyorum niyeyse :)
ay sende çok almışsın iyikide gitmişsin doktorabenden iyisin canım ya beni tartmadı ben de 10 kilodan fazla aldım dedim 12 demeye utandım
Ben %100 sağlıklıdır diyordum karışık meyve suları ekşi ekşi canım çekiyordu. Kola gibi şeker varmış içinde ve meyve şekeri daha zararlıymış. İsim falan söyledi sayılar verdi ama unuttum tabi. Bana canın ekşi çekiyorsa sodalı ayran iç dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?