2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
K Kubraliiii genel olarak yapılıyor.
Ama 1 gün önceden gittiysen falan beslenmen onların kontrolünde olunca yapılmıyormuş.
Ben geceden gittim gece dürüm dedim ebe ye lavman yaparlar bundan sonra yiyemezsin dedi

Kızlar ebe konusunu konuşalım mı? Ebenizi ayarlayın doğumda hem sizi yönlendirir hem destek olur diyorlar. Fotoğrafçı gibi ebeyi de tutucaz anlamadım ben? Bu ebeler nereden tutulur?

İlk defa duydum swn gittiğinde hangi ebe oradaysa o gelir seçemezsinki ama yurtdışında bu doğru tek ebe ilgileniyor şenlen
Bide normal Doğumun %80 ebeler ile oluyor

Hmm inşallah suyumuz sancıdan önce gelmez de oraya günler öncesinden gitmek zorunda kalmayiz. Hep hayalim de sancı süresi beş dakikaya inene kadar hastaneye gitmemek var :*

İlk defa duydum swn gittiğinde hangi ebe oradaysa o gelir seçemezsinki ama yurtdışında bu doğru tek ebe ilgileniyor şenlen
Bide normal Doğumun %80 ebeler ile oluyor
Doğumda yanına biri gelebiliyor ya o zaman ebenizi getirin diyen var bende şaşırdım. Aslında öyle biri olsa güvenilir atıyorum doktor "şu şu komplikasyon oldu seni sezaryene almak lazım" diyince o komplikasyonun gerçekten sezaryen gerektirip gerektirmediğini ebene sorarsın o yönlendirir seni. Ona göre normal doğurmak istiyorum diye diretebilirsin.

Hmm inşallah suyumuz sancıdan önce gelmez de oraya günler öncesinden gitmek zorunda kalmayiz. Hep hayalim de sancı süresi beş dakikaya inene kadar hastaneye gitmemek var :*

bunda hiç hayalim yok ilkinde böyle sancılarla falan gidecektim. Hatta sancılarımı evde çekecektim falan yani hayalde kalıyor daha çok var diyorum düşünme kendi kendime

Anladım istediğin şeyi ama burada var mı hiç bilmiyorum.biz ebelerle 36 dan sonra muhattap oluyoruz oda işte nst için bir gittiğimizde gördüğümüzü diğerinde görmüyoruz zaten Doğumda bile öyle sabah gittim mesela başka ebe akşama doğurdun başka ebe gibi.

ValentinusNF canım doula adı verilen normal doğum koçları var. Onlar tutuluyor tabii hastanenin de izin vermesi gerekiyor. Bir de gittiğiniz hastanenin doğum katındaki ebelerle tanışabilirsiniz önceden doğuma onlardan biri girerse tanıdık olur vs diye yazıyor bazı blogerlar. Fakat bunun her özel hastanede de mümkün olduğunu düşünmüyorum, zor o iş.

Ben sezeryanla doğum yaptım. Doktorum ban bir gün önceden lavman kitini verdi. Sabah hastaneye gelmeden öce evinde yap öyle gel daha iyi olur hastanede uğraşmamış olursun dedi. Tabii ben o zaman devlet hastanesinde yapmıştım oradaki tuvaletlerde zorlanırım sıkıntı olur diye böyle yapmıştık. Hiç zor bir şey değil :))

İnşallah öyle bir doktorda bana denk gelir

Biraz önce komşuma gittim o da dün doğum yaptı normal yolla. Üstelik 5. Çocuğu ama şuan acı çekiyor biraz ağrısı falan oluyormuş dedim normal doğurunca doğumdan sonra bütün ağrı acı bitiyor diyorlardı yok benim hep oluyo böyle dedi. Dedim o zaman bari sezeryan olsaydın öncesinde en azından sancı çekmezdin kızlar çok korkuyorum ya ben farkettim ben her şeyden korkuyorum daha hiç doğum yapmadım nasıl bir acı olacağını bilmiyorum peki insan bilmediği bir şeyden biliyormuşcasına nasıl bu kadar korkar uff bi an önce sağlıkla bebeğimi kucağıma almak istiyorum bu doğum işi beni benden alıyor. Yapamayacağım gibi sanki.

O bahsedilen ebeler bana gore biraz lukse kaciyor ValentinusNF . Her an ulasabiliyor oluyorsun. Sana oncesinde ozel birtakim egitimler veriyor mesela nefes egzersizleri ya da dogum sonrasi icin emzirme bebek bakimi ile ilgili bilgiler vs.
Lux ihtiyaca girdigi icin fiyat bilgisini arastirmadim bile. Standart bi hastaneye verecegin paranin fazlasini dogum kocuna verirsin diye tahmin ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…