- 10 Mayıs 2017
- 3.024
- 4.306
- 83
Canım ultrasyondaki ölçümlere takılma çok sürekli değişiyor benimki geçen ay 2 hafta ilerdeydi bu ay bir hafta geri doktor normal olduğunu söylediMerhaba güzel anneler. Az önce ayrınıtlı ultrason raporumu inceledim ben 21+5 te ayrıntılı ultrason yaptırdım. Femur uzunluğu tam bir hafta geride yani 20+5 . Baş çevresi de bir hafta ileride yani 22+5. Buna dikkat etmemiştim doktora sormadım . Sizin raporlar nasıl????
Normal doğum olursa ki inşallah ne bileyim ne zaman olacağı belli değil ya.
Aaaaaaaa ne güzellllllll herkese değilimis ben herkes sandim :) ama bana yapsınlar ben isterim hahahahahh
Bide doğum da kaka yapma şeysi var ya. bende şans yok korkuyorum başıma gelecek diye
Kızlar sizin ilk doğum ya korkmayın ya makat kaslarınız sıkıdır kolay kolay yapmazsınız ben kendimden korkuyorum doğum yaptım eskisi gibi değil sanki tutamam gibi geliyorDogum sancisinin yanında birsey degildir tabiki
Haklısın canım istemeyerek epizyotomi oldum gerekliymis o anki duruma da bağlıydı gerçi keşke istediğimiz gibi rahat rahat dogursak hepimizin doğru dürüst ebesi ve doktoru olsa ohhKızlar şu normal ve doğal doğum meselesinde ben dogumunuza bebeğinize sahip çıkın derim.sistem ortada,hiç bi doktor çok uğraşmak istemiyor.su özel doğum destekçisi meselesini iyi biliyorum isim gereği. İstanbulda istanbul doğum akademisi var.bura da keskesiz dogum kursları var.ve onların yetiştirdikleri doğum destekçileri var.bu doğum destekçileri;ebe,doula,veya doğum psikoloğu olabilir.bunlar 2 yıllık özel bir eğitimden geçiyorlar. Bu kursları araştırın arkadaşlar. 2 günlük eğitimle çok açılır ufkunuz. Bizzat oranın yaptığı 2 günlük esli kurslar biraz pahalı. Örneğin 800 1000 TL gibi.ama...ordan mezun olan ve kendi kursunu açan birçok ebe,psikolog ve doula var.bu kurslar yine iki gün 300 400 lira civarında. Benim doğum psikoloğu bir tanıdığım var.dogumdan önce 4 seans doğumla ilgili terapi ve doğum boyunca yanımda olucak ve hepsi dahil 1000 TL. Siz tercihiniz ebeden yana da olabilir.doktorunuzun da işine gelir size destek olan profesyonel birinin olması. He buna da param yok diyorsanız, burdan mezun olan stajyerler var araştırın..bunlar yeni mezun birkaç doğuma girmeleri gerekiyor.ve bedavaya bu hizmeti sunuyorlar.bunlari bulun.dogum odanızda rahatlatıcı teknikler,masaj,duş, Los ortam,güzel koku vs ile annede oksitosin denilen hormonun salgilanmasina yardımcı oluyorlar aslında. Kimse odaya alinmiyor.cunku doğum yapılan oda seksen yapılan oda kadar mahremdir. Ekstra gereksiz ve rutin müdahale istemiyorlar.gebeye epizyotomi, dalgalar ı karşılarken zorla nst ye bağlanması, veya damar yolu açılması gibi..
He yok ben hiç istemiyorum diyorsanız, ki bence insanın kendine haksızlık etmesi olur.bedavaya veya uyguna bu hizmeti ve destegi niye almayalim ki..en azından keskesiz dogum sitesinden pozitif doğum hikayelerini okuyun.size saçma korkulu şeyleri anlatan kişilere kulak tıkayın. Yine iyi bişey yapmış olursunuz..
Kızlar sizin ilk doğum ya korkmayın ya makat kaslarınız sıkıdır kolay kolay yapmazsınız ben kendimden korkuyorum doğum yaptım eskisi gibi değil sanki tutamam gibi geliyor
Doğum yapanla yapmayan bir olur mu canımOoooooooo makat kasi alırım bi dal hahhaha:)
Neden tutamiyirmussun canım ya kimin kızından eksiğin var:)
Merhaba güzel anneler. Az önce ayrınıtlı ultrason raporumu inceledim ben 21+5 te ayrıntılı ultrason yaptırdım. Femur uzunluğu tam bir hafta geride yani 20+5 . Baş çevresi de bir hafta ileride yani 22+5. Buna dikkat etmemiştim doktora sormadım . Sizin raporlar nasıl????
Canım iyi yönlerine odaklan kötüleri düşünme (çok kolay dimi) ya ben açıkçası hamilelik yükünden ve zorluklarından kurtulacağım diye bakıyorum doğuma pek korkmuyorum. Adet sancısının biraz daha fazlasını çekicem ama taş çatlasın 1 gün ağrı çekeyim bu yani. Sonsua dek sürmeyecek hatta uzun da sürmeyecek o ağrı, muhtemelen bikaç saat baya kötü çekeceğiz (o da dayanılabilir düzeyde) en kötü ağrı da doğum anında oluyormuş o da zaten 5 dakika.. Bikaç ıkınana kadar acı çekiyorsun. Biliyor gibi konuşuyorum ama anlatılanlar böyle. Yani millet ne şartlarda doğuruyor, binlerce yıldır her yaşta ki kadın doğum yapıyor demek ki o kadar kötü değil. Bunları düşün. Son olarak bizler kadın olarak zaten çeşitli fiziksel acılar çekiyoruz malesef dayanıklıyız ve hazırız yani
Oyyy ne güzel olurdu :)Çık gel yarın akşam beraber yiyelim//
Evet içinde sütte var bu akşam ıslatırım yarın yaparım artık
Çok zor geçiyor gerçekten , inşallah bir an önce düzelirsin toparlarsın.
Benimde abur cubur ve tatlı zaten gereksiz şeyleri çok yiyorum bide benim kahvaltı alışkanlığım yoktur iş hayatından dolayı genelde Mısır gevreği yiyordum hep.
iyi akşamlar kızlar yemeğimi yedim şimdi evde yürüyüş yapacağım leslie yaparak formmumu koruyacağım hızlı yapmadan normal olarak yediklerimi yakmak için
Aynen katılıyorum canım israf her zaman kötüdür dünyada o kadar aç çıplak hasta muhtaç çocuk varken biz neler neler düşünüp alıyoruz çok üzülüyorumÇevremde o kadar cok hamilelik ve doğumda butcesini asan var ki ...zaruri olmayan seylere cok para harcamayin cok cok iyi bir maddi durumunuz yoksa ; sonra ya ne gereksiz para harcamisim demeyin ornegin şu dogum koçu , 3 bin 5 binlik pusetler falan bana cok gereksiz geliyor....nedense he olur ayda 20 30 bin gelirin amemna ama dogum sonrasi borclar girtlaga dayanabiliyor sonra .....
Çevremde o kadar cok hamilelik ve doğumda butcesini asan var ki ...zaruri olmayan seylere cok para harcamayin cok cok iyi bir maddi durumunuz yoksa ; sonra ya ne gereksiz para harcamisim demeyin ornegin şu dogum koçu , 3 bin 5 binlik pusetler falan bana cok gereksiz geliyor....nedense he olur ayda 20 30 bin gelirin amemna ama dogum sonrasi borclar girtlaga dayanabiliyor sonra .....
Ben de tersi durumdan muzdaripim canim.Ayy kızlar ben pek dilli bi tip değilim, bebeğimle de çok konuşamıyorum. "aşkım uyandın mı sen, kuzucuuummm, nerdeymiş bebeğim" falan diyorum bu kadar fazlası gelmiyor. Ama bunları söylerken bile ya gözlerim doluyor yada ağlıyorumcidden insan çok duygusal oluyormuş. Eşimin göğsüne yatıyorum, ya ona bişey olursa diye düşünüp ağlamaya başlıyorum
Benim de 26 haftam doldu. Bugun doktora gittim 4,5 kg almisim, doktor az almissin, daha alabilirsin rahat ol dediBebek de 900 grammis. Sizin doktor bir yorum yapiyor mu kilonuza?
Ayy kızlar ben pek dilli bi tip değilim, bebeğimle de çok konuşamıyorum. "aşkım uyandın mı sen, kuzucuuummm, nerdeymiş bebeğim" falan diyorum bu kadar fazlası gelmiyor. Ama bunları söylerken bile ya gözlerim doluyor yada ağlıyorumcidden insan çok duygusal oluyormuş. Eşimin göğsüne yatıyorum, ya ona bişey olursa diye düşünüp ağlamaya başlıyorum
Ben de tersi durumdan muzdaripim canim.
Hic konusmuyorum bebekle o an sacma geliyo ve tabi ki hep dua ediyorum Allah tamamina erdirsin diye ama cok duugusal bir bag kuramiyorum niyeyse.
Cogu arkadasim cok normal dese de burayi okuyunca kendimi garipsiyorum ne yalan soyleyeyim
Ben duygusal bağ kursam da öyle uzun uzun konuşup sevemiyorum bebişi. Bence iki durumda normal hiç garipsemeBen de tersi durumdan muzdaripim canim.
Hic konusmuyorum bebekle o an sacma geliyo ve tabi ki hep dua ediyorum Allah tamamina erdirsin diye ama cok duugusal bir bag kuramiyorum niyeyse.
Cogu arkadasim cok normal dese de burayi okuyunca kendimi garipsiyorum ne yalan soyleyeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?