2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Ya kızlar şimdi bu perşembe nasipse ben 20.haftamı doldurucam yani 21e gireceğim. Mantıken 5 ayım bitmiş olacak değil mi? Çünkü 4 haftayla 1 ay bitiyorsa 20 haftayla 5 ay biter. Yani haftaya benim 5 ayım bitecek 6ya gireceğim diye hesaplıyorum. Ama geriye 3,5 ay kalıyor hani 9,5 aylıkken doğum yaptığımızı düşünürsem, aralığın ortası benim 9,5 ayıma denk geliyor. E ama doğum zamanım ocak 18 dendi. Yani her hamile için geçerli bu karmaşa ben çözemedim ya çözen var mı acaba?
Son adet tarihinin ilk gunu neydi

Ya kızlar şimdi bu perşembe nasipse ben 20.haftamı doldurucam yani 21e gireceğim. Mantıken 5 ayım bitmiş olacak değil mi? Çünkü 4 haftayla 1 ay bitiyorsa 20 haftayla 5 ay biter. Yani haftaya benim 5 ayım bitecek 6ya gireceğim diye hesaplıyorum. Ama geriye 3,5 ay kalıyor hani 9,5 aylıkken doğum yaptığımızı düşünürsem, aralığın ortası benim 9,5 ayıma denk geliyor. E ama doğum zamanım ocak 18 dendi. Yani her hamile için geçerli bu karmaşa ben çözemedim ya çözen var mı acaba?

Hamilelikte ay hesabı biraz farklı

7 14 21 28 diye değil 30 gün tam 1 ay ediyor

Yani mesela ben 2 aylık diyorum 8. Hafta doldu diyelim 7 çarpı 8 56 aslında 2 aylık demem için 4 gün daha beklemem gerekiyor

O yüzden ay söylemeyin hafta söyleyin diyorlar

20.hafta bitince 4.5 ayı tamamlamis oluyorsun canım bana 18e girince artık 4 ayliksin diye yazmisti ordan anladim bende o zaman 4.5olduk saniyordum farkli hesap yani onu görünce anladım mevzuyu

Niye öyle olsun ki canı.m

40 hafta diyelim 40 çarpı 7 eşittir 280 gün

9 ay 10 gün diyelim 9 çarpı 30 arti 10 eşittir 280 gün

Hamilelik 280 günlük bir süreç zaten :)
Böyle hesaplayınca tamam oluyor ama şöyle düşün bu iki gün içinde 5ayım bitiyorsa eğer haftalık hesaba göre, geriye ayyyy pardon yaa (burda jeton düşer :kızgın:) 3,5 ay kalıyor diyorum da 4,5 ay kalıyor pardon yaa ben yanlış hesaplamışım :KK51:

O zaman kuzu haftalık hesaba göre 5 ayı bitiriyorum diyorum ama bu linke daha günü gününe hesaplıyor ben 4 ay 20 günlük hamileymişim, 10 gün sonra aslında 5 ayım bitecek

Aynen canım 2 günün değil 10 günün var 5 aylık olmana

O da dediğim gibi bir ay 28 gün değil her zman 30 gündür hamilelikte, ondan kaynaklanıyor :)

Esim istedi aslında canım bursayi o atti ortaya askerde bir arkadaşı orda yasiyormus sartlar iyi is imkani vs demis orhangaziyi falan dedi esim bilmiyorum bir seçenek işte ama kafama koydum diyebilirim baska sehirde olsa ailelerimizle çocukla saatler sürmeyn bir yer falan kabulm insaAllah hayirlisiyla gerçekleşir musmutlu yaşarız çekirdek ailelerimizle sen şimdi hangi ildesin
Bende istanbul da yasiyorum ve kızım ilkokula başlamadan daha küçük bir ege kasabasına taşınmak istiyorum

Süper bir karar olur bence de canım imkanlar güzel olsada hersey elimizin altinda olsada istanbul çekilmiyor
istanbulda yaşıyorum ama sadece zorluklarını yaşayarak geçiyor günler, evlenince eskişehirden geldim veee hiç sevmedim.. 1 yıldır kırtasiye işletiyoruz Allahım eğitim sistemi korkunç üstüne bir de sınıflar kalabalık özel okula zaten karşıyım (öğrenci =müşteri) vs vs küçük bir yerleşim yerinde öğrenci az olur öğretmenle ilişki daha sıcak olur ( tabii o da şans ) öğrenimdeki eksikleri babası bende gidermeye çalışırız yeterki kafamız rahat olsun... daha az insan daha çok huzur getirir diye umut edenlerdenim

istanbulda yaşıyorum ama sadece zorluklarını yaşayarak geçiyor günler, evlenince eskişehirden geldim veee hiç sevmedim.. 1 yıldır kırtasiye işletiyoruz Allahım eğitim sistemi korkunç üstüne bir de sınıflar kalabalık özel okula zaten karşıyım (öğrenci =müşteri) vs vs küçük bir yerleşim yerinde öğrenci az olur öğretmenle ilişki daha sıcak olur ( tabii o da şans ) öğrenimdeki eksikleri babası bende gidermeye çalışırız yeterki kafamız rahat olsun... daha az insan daha çok huzur getirir diye umut edenlerdenim
Aynen canım haklısın insaAllah hayalimizdeki gibi olur hersey

Kizlarrr bdv ye de konu açtim ama burayada yaziyim dedim ben bu saćlarımi kafama cok taktim resim yukledim bi bakin yaa rezil durumda artik.kocamdan bile utanıyorum ...5 aydir boyamadim ..doktorum bu hafta izin verdi ama kendin karar ver yinede dedi ucunu acik birakinca hala icim rahat etmedi varmi hamileyken sacini boyayan kizlarr bi akil verin napim
canım benim saç nedir ki sen esine ilgini ver muhabbetini ver birde dünya tatlisi bebek vereceksin daha ne olsun, sonra bakimini yaparsin yeterki bebegin saglikla kucagina almak nasip olsun allahim tummm isteyenlere nasip etsin inşallah
buarada akrabam hemsire kiz boyamadi normalde boyasiz gezmezdi senin sacinda onun yaninda hiçbirşey

Back
X