2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
nemesis Homely_angel yardımınıza ihtiyacım var
Bu konuda bilgilerinize ve düşüncelerinize güveniyorum bana yardımcı olur musunuz?
Bebekle ilgili tüm alışverişlerimiz tamamlandı. Bursa'da yaşıyorum belki biliyorsunuzdur ve eşim bebe sektöründe çalışıyor. Burada vişne caddesi var Bebek üzerine toptancılar. Bütün markaların satıldığı yer aslında. Eşimde bebeci olduğu için bebek kıyafetlerini en sona bırakmıştık. Şuana kadar bi çorap dahi almadık ve cumartesi günü gidip tüm ihtiyaçlarını bi günde alıcaz. Eşim ona göre liste çıkarmamı istiyor. He derseniz ki eşin zaten bebeci az çok bilir neyin alınması gerektiğini diye ama onlar sadece üretim imalat ve toptanla ilgileniyor. Yani işin satış kısmında neyin satılıp neye daha çok ihtiyaç olduğunu bilmiyor. Neler almalıyım ? Nelerden kaçar tane almam gerek? Oğlum olucak ve 3 aya kadar kullanabilceği a dan z ye almam gereken şeyleri bana yazıp yardımcı olur musunuz ?
- Söz başka bişi istemicem çok cahilim bu konuda

Ben altina ayak koydurmicam canim. Direk yere degcek. Boy olarak bende kararsizim o yuzden hala dusunuyorum :)) Birde kapi nolcak sanki itince aciliyor sanki :))

valla ben ne bulduysam aldım
ama araştırmalarımdan çıkan sonucu diyeyim.
hastane çantası için 2 set hastane çıkışı lazım. bende aldım 2 tane.
kış bebeği olacakalrı için bol bol alttan çıtçıtlı uzun kollu body aldım. bunun yandan bağlananlarıda varmış ilk ay daha kolay oluyor kullanması dedi burada ki arkadaşlar 3 4 çiftte öyle aldım. benim sanırım 15 çift filan zıbınım oldu.
burada ki arkadaşlar aslında ayaklı tulum alma dedi. ama ben eskişehirliyim hava burada soğuk ve yeni doğanların ayakları çok üşür dedi herkes o yüzden bolca ayaklı tulum aldım. bebekler çabuk büyüyor bir giyilen bir daha giyilmiyor dedi genellikle arkadaşlar ama üşüyeceğine bir daha giymesin napak dedim aldım :)
bolca eşofman tarzı kıyafet aldım ben. rahat rahat giysin diye. ve önerilere uyarak ayaksız tulumlardanda aldımç.
yelek aldım birkaç tane. ev sıcak olacak ama gerekirse uzun kollu zıbın üstü yelek giydiririm dedim. bizim evde şuan hala tişort şort geziyoruz biz kaloriferlerimiz güzel yanıyor. kışında çok serin olmaz sanıyorum. o yüzden ince bişeyin üstüne giydirmelik çok kalın olmayan yeleklerden tercih ettim..
yine burda ki arkadaşların önerisi ile 4 çift kilotlu çorap aldım. 10 12 çift normal çorap aldım. bizim evde çorap canavarı var çünkü anca yeter dedim
ben biraz manyak olduğum için haddinden fazla kundak almışım. sen o kadar alma biraz acaleciliğime geldi açıkcası kundak işi her gördüğümü aldım. ama en çok woolnat ın merinos yününden olanını ve halonun yada owlininkini öneririm. bu woolnatın atletini filan ben kullandım çok güzel. kundağı da iyi gelir gibi geliyor bana.
kıyafet için değil ama bolca müslin bez battaniye mendil aldım ben. alıyorum alıyorum hala al diyorlar. sanırım bebekli evlerde bende ki çorap canavarına benzeyen müslin canavarıda var ne kadar alsan yetmiyor akraba olabilirler
sapka ve saç bantıda aldım. kulakları kırılmasın al dediler aldım. ne alaka bilmiyorum. ama inatlasmadım bu konuda

aklıma gelenler bu kadar

Kiz bebek dogunca zaten 53 cm olmuyormu en fazla. şimdiden 49 sa ooo :))) masallah ona

Kızlar açlık tokluk ölçtürtmüştüm
Korka korka gittim sonuçları almaya göstermeye
Açlık 73 tokluk 148 çıktı
Ben tabi eror verdim korktum panik oldum
Doktor biz bunda sınırı 160sayıyoruz dedi
Zaten ben sana ölçüm için bal reçel ekmek ye bol bol demiştim evet çok yedim gerçekten kalhvaltıda bi dilim ekmek yiyorum normalde kahvaltıya gittiğimiz için abartı yedim dedim
Düzenine diyetine devam et ama korkulacak bir şekerin yok senin dedi
Siz ne düşünüyorsunuz sonuç için yemek yemekten su bile içemedim dün

Canım bizim de yatağımız 80*160 ve çok güzel bir boy olmuş, daha büyüğü bebek için çok olurmuş bence. Kapıyı kesin yaptır derim, istediğin zaman açık bırakabilirsin sonuçta. Yükseklik konusunda eşim yanıltmıyorsa biraz yüksek geldi bana. Ben çözüm olarak yatağı iki yükseklikte koyulabilirsin istedim. Şu an yüksek olana koyduk ama ayağa kalkmaya başlayınca alt kademeye indireceğim. O zaman kapısından emeklese bile 19 cm den aşağı inmesi gerekecek ki oraya bir de minder koyarım diye düşündüm.

Yaa teşekkür ederim hepsini not ettim. İnsanlar o kadar kafamı karıştırdılar ki çıldırmak üzereydim iyi ki sormuşum. Bide mayıs ayında bebişler 3 aylık olucak e ondan sonrası yaz diye herkesten bi fikir çıkıyodu çok kafam karışmıştı. Tekrar teşekkür ediyorum canım sağol

onu banada dediler. ama benim bebiş 28 kasımda 40 cm di. demekki 56 cm civarı doğacak. o yüzden 0-3 ve 3-6 ay aldım aldıklarımın genelini. birde diyorum ya burası eskişehir. ayazzz soğukkk ısssızzzz temmuz sonuna kadar kışlıklar kalmaz bebiş için. ancak olur 6 ay. o yüzden çokta takılmıyorum. ben hazırlıklı olayım varsın kullanılmasın. demekki başkasının nasibi der ihtiyacı olana hediye ederim.
rica ederim ayrıca. aklına başka şey takılırsa sor yine de de başka bir şey sormam söz deme bende aklıma takıldıkça soruyorum.
mesela hala elektirkli burun aspiratörü ve göbek bağı bakım bantı bulamadım :/

Kızlar bu pijama sizce nasıl lohusa için. Kolları fazla mi dantelli bebek için alerji filan yapar mi acaba ? Bugün TV de denk geldim pijama alırken dikkat edin bebek alerji olmasın diye aklıma takıldı

Eklentiler

• Screenshot_2017-12-07-09-15-51.webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 90
Senin seker yuklemesi olmadi mi? Bu sekilde mi olctu?

Canım ben doktor sana niye pekmez, reçel filan ye öyle geldi anlamadım ama bildiği vardır tabi sonuçta . Kahvaltıdan ne kadar süre sonra gittin o da önemli tabi. 140-120 arası sinir diye biliyorum ama yiyip gittiğin için 160 demiş olabilir . Sen yine dediği gibi diyete dikkat et inşallah.

Kizlar ben Avent in sterilizasyon makinesini aldim. Kv dedi ki bunlar zararli biberon ve emziklerin kaynatilmasi gerekiyor dedi. Ben bu konuda cok cahilim ama simdi ona da soramadim :) Nasil yani tencerenin icine biberon ve emzikleri atip kaynaticakmiyiz? Plastikler bozulmazlar mi? Kafamda deli sorular

kızlar ben bu çatı ağrısından ne rahat yürüyebiliyorum ne uzun süre oturabiliyorum daha çok ağrıyor.
bunu yaşayan varmı ya?tüm vajinam ağrıyor üst kısmı resmen.

Banada anlamı mutlu şen şakrak şanslı anlamlarına gelen kız ismi lazım. Mutlu olsun diyorum eşim kulağa hoş gelmiyor diyor. Şenay olsa ş harfi var diyoruz. Kıl tüy derken kalacak isim
Mutlu erkekte duydum ben güzel değil bence ama Neşe ye ne dersin hem kibar güzel bir isim bence

Benim oglumunkinin eni 80 dar oluyor yanına benim de yatmami istiyor uyuturken sıkışıyoruz
En fazla 90 oluoyr sanırım 90/190 olunca cereceve olarak aryıormus 2 metreyı bulur dedı oda bana buyuk geldı cocuk odasına

Ben altina ayak koydurmicam canim. Direk yere degcek. Boy olarak bende kararsizim o yuzden hala dusunuyorum :)) Birde kapi nolcak sanki itince aciliyor sanki :))
aslında cok yuksek degıl kapıyıda sundan istedim kuuzm cock kucukken cozemez dıye cunku odası üst kat odadan cıkınca 1 adımda merdıvenle asagı ınıyor orayada keza korulamalık koyacagız benım ev 2 katlı ama ıkı kapı olsun kı bız duyana kadar engellerle savassın ıstıyoruz
Kiz bebek dogunca zaten 53 cm olmuyormu en fazla. şimdiden 49 sa ooo :))) masallah ona
40 yazacagıma 49 yazmısım yanlıkla benım bebe dev olacak aslında
deidğinb gibi olmadı minder ya da eşim bi takta kestırır merdiven tarzı oyle yaparım yüksek olursa

kuzum bursada soguk tulum ayaklı ayaksız uzun kollu cıt cıtlı badı
bı de zıbın dedıklerı alt ustlerden al
bende cok aldım zıbın
hastane cıkısı aldım bı 20li baya fazla o yeter hastaneye dedım bı de onun gıbı kutuda olmayan 10 lu aldım o ecık daha büyük onu sonra bile giyer diye aldım
3-6 aylık da aldım 2-4 aylık aldım h&m den
cunku suan arkadasımın bebegı 50 günlük resmen 3 aylıkları gıyıyor
0-3 aylık en fazla 15 gun kullanıyor dıyorlar çekme payı da düşünülünde sen 2-6 aylık 2-4 aylıkta al bence
kızlar ben bu çatı ağrısından ne rahat yürüyebiliyorum ne uzun süre oturabiliyorum daha çok ağrıyor.
bunu yaşayan varmı ya?tüm vajinam ağrıyor üst kısmı resmen.
canım sen bi idrar ver doktoruna danış çatı muaynesi yapsın doktorun olmadı
ve calsyum kullan dıyebılır bı kullan gecer bence benim calsıyumla gectı agrım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…