2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
müslin ve mermerşahı aynı şey diye biliyorum. değil mi
benim bildiğim mermersahı bu canım yanı bunu agız el için kullanıyorlar daha yumusak pamuklu müslinden sanki
küçükken okula giderken cebimize koyulan sümük mendili aslında

Eklentiler

• sevi-bebe-mendil-penye-mermersahi-10lu-mavi-82276.webp
    6,5 KB · Görüntüleme: 57
Kulaklari nasıl kiriliyormus ki onu anlamadım saç bantı takmak mi gerekiyormus

1.saat mi ölcturdun canım doktorun iyi dediyse sevindim tabi dikkat etmeye devam ben dün eve gelince çikolata yedim ödül mahiyetinde bi de ctesi gün var orda yicem bonus ay bu bebeler bizi ne hale soktu

genelde 3 6 ay arası aldım ben dün bi arkadasa gittik bebek görmeye daha 2 aylık.ilk bir ay giydirmis küçükleri hep 3 6 aylık giyiyormus artık.alt üst al bol bol

En fazla 90 oluoyr sanırım 90/190 olunca cereceve olarak aryıormus 2 metreyı bulur dedı oda bana buyuk geldı cocuk odasına
Ama benimki montessori değil ikeanin yataklarindan tabi dediğin gibi büyük olur

nefesle çekme fikri bana pek sıcak gelmiyor :/

müslin canavarını unutma 3 5 örtü daha al bence
Ama onda nefesini çocuk hissetmiyor uçlarında sungerleri oluyor canım ben de çok rahat kullandim tabi sen bilirsin canım içine sinmiyorsa

Ay ben bi tane aldım anlatıldığı kadar cazip gelmedi bana:) neye kullanıldığını bile çözemedim:) penye battaniyeleri tercih ederim sanki
aynen her gittigim mağazada Muslin örtü var 1tane aldım ben de yaz için de alırım belki üstüne ortmelik

Sonuçta hareket etmis canım bazı günler az hareket ediyor benimki de bazı günler ooo tepiniyor resmen bence hiç hareket hissetmek panik sebebi rahat ol.

Canım duruşundan kaynaklanıyor olabilir hemen telaşlanma. Ben de ters dururken daha az hissediyorfum. Bi dr a git bakalım ne diyecek
Ben de bebeğin duruşuna yoruyorum aslında biraz ama insan yine de huylaniyor. Benim makat durustu en son dr öyle söylemişti. Bi de plasenta bebeğin önünde kaliyo sanırım değişmediyse tabi. Çünkü fotoğraf çekemedi dr plasenta gorunuyo bebek arkada kaliyo demisti. Umarım bunlardan sebep az hissediyorumdur.

benim bildiğim mermersahı bu canım yanı bunu agız el için kullanıyorlar daha yumusak pamuklu müslinden sanki
küçükken okula giderken cebimize koyulan sümük mendili aslında

tamam işte aynısı. mermerşahı dedikleride müslin. zaten konuştuktan sonra baktım internette mermerşahı ve müslin aynı şey yazıyor. müslin örtüler bir tık daha kalın bunlardan sanırım o da kalite kalite değişiyor. ağız ve omuz bezi ebatlarındakiler resimde ki gibi ince. benimkiler de böyle.

valla öyle bir rivayet var ama şehir efsanesimi bilemem. diyorlar ki bebek yatarken kulağı kıvrılırsa henüz kıkırdaklar çok yumuşak olduğundan şekil bozukluğu olur muş. o yüzden şapka yada saç bantı takmak lazımmış =) mış mışta miş miş muş muş işte =) neticede aldım birkaç bant :)

Sizin listeleri görünce anladım ki ben hiç bir şey almamışım kızlar her gün gibi çamaşır makinası çalışır zaten neden her şeyden fazla fazla almak gerekiyor ki, ben max 2 saat içinde yıkar kuruturum diye çok fazla body çorap tulum vs almadım, zaten fazla kullanılamayacak şeyler, yanlış mı düşünüyorum atladığım bir detay mı var?

Teoride mantikli ama su var hergun o makinayi yikayip kirutup utuleyecek halin olacak mi :))
Birde bebek kusarsa bezi tasarsa vs durumu var. Gunde 5 6 kere ust degistirmenin gerektigi zamanlar oluyormus. Ee birde su var Neticede her yikama bi yipranma pamuklu bir kumas kac kere yikanir kurur ki. 8 10 yikamada yipranir gider.

E zaten bebek hemen büyüyecek o bodyler 8-10 kere bile giyilemeyecek, varsın yıpransın. Yıkama kurutma sorun değil, her seferinde niye ütüleyeceğiz? Ben ilk yıkamada ütülemeyi düşünüyorum sadece.

Anladim canim instagramda falan çok küçük bebeklere takiyorlar ya rahat oluyor mu acaba benim kızım da süslü olsun istiyorum ama rahatsız da etsin istemem

Canim benim yaz olsa giyilir bi citcitli tamam ama bunda 2 kat giyinçek ve ilk günler kakalar bele kadar çıkıyor ve öyle yogun oluyorsun ki 2saatte yıkar kuruturum pek olmuyor

Canim benim yaz olsa giyilir bi citcitli tamam ama bunda 2 kat giyinçek ve ilk günler kakalar bele kadar çıkıyor ve öyle yogun oluyorsun ki 2saatte yıkar kuruturum pek olmuyor

Neden olmasın ki, makineye atmak ordan kurutma makinesine atmak mı vakit alıyor? Yani gerçekten bilmediğimden soruyorum cidden

Anladim canim instagramda falan çok küçük bebeklere takiyorlar ya rahat oluyor mu acaba benim kızım da süslü olsun istiyorum ama rahatsız da etsin istemem

Ben suslu cok sevmiyorum. Olabildigince sade seyler aldim o yuzden :))
E zaten bebek hemen büyüyecek o bodyler 8-10 kere bile giyilemeyecek, varsın yıpransın. Yıkama kurutma sorun değil, her seferinde niye ütüleyeceğiz? Ben ilk yıkamada ütülemeyi düşünüyorum sadece.

Hijyen açısından utuleniyor diye biliyorum. Kendime pek takmam ama bebek olunca utulerim gibi geliyor. Benim annem hala camasirlari coraplari vs utuler misal

Ben suslu cok sevmiyorum. Olabildigince sade seyler aldim o yuzden :))

Hijyen açısından utuleniyor diye biliyorum. Kendime pek takmam ama bebek olunca utulerim gibi geliyor. Benim annem hala camasirlari coraplari vs utuler misal

E kaçıncı aya kadar gidecek o hijyeniklik? Ben fazla rahatım sanırım ya, çok öyle hijyenik olsun bebeğin cildine dokunmasın hassasiyetinde değilim, deterjanı ıslak pamuğu vs elbet dikkat ederek aldım ama, ütülemem her seferinde, cildin daha da hassaslaştığını düşünüyorum o şekilde

Makinaya sonrada kurutmaya atar yıkarım durumu olmuyor bence. Yani bende olmadı en azından. Tuvalete zor gidiyordum. Tüm boşluklarda da uyuyordum. Bebeğe bağlı sanırım. Ilk 6 ay herşeyi 6 aydan sonrada sadece iç kıyafetleri ütüledim. Ama çok çok almıştım. Hatta herseyi duruyor ama bunada aldım dayanamayıp biraz birseyler.

Ayaklı tulum almayın deniliyor ama ben en çok onları kullandım. Bayada giydi büyüyüncede giyemez deniliyor ama heo üstüne göre giydi zaten ayaksızda olsa giydirmeyecektim.

Kulakların kıvrılması ve başın şekli şehir efsanesi bence. Hic dikkat etmedim nasil yatırdiğimada şapkayada zaten yaz bebeğiydi ve sonuçta kulaklarıda kafasıda cok düzgün. :)

Ben ayaklı tulumu sling ve kanguru kullanacağımdan dolayı tercih etmedim pek. İlk aylarda yanında biri yok muydu pekİ yardımcı olabilecek? Sonuçta bebek dışında evin günlük rutinleri de var bunlar nasıl halloluyor o zor dediğin dönemde?

Ben kesinlikle ütüleyemem ilk sefer ütüledim yeter:) mikroplara da alışsın. Minik minik sabredemem de gerek de görmüyorum. Ben de dogum sonrası çok rahatsızdım bırak çamaşır atmayı bezini bile değiştiremedim annem gidesiye. Emzirmek için zor kalkardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…