- 9 Şubat 2007
- 6.965
- 3.485
- 698
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #28.261
benim bildiğim mermersahı bu canım yanı bunu agız el için kullanıyorlar daha yumusak pamuklu müslinden sankimüslin ve mermerşahı aynı şey diye biliyorum. değil mi
Kulaklari nasıl kiriliyormus ki onu anlamadım saç bantı takmak mi gerekiyormusvalla ben ne bulduysam aldım
ama araştırmalarımdan çıkan sonucu diyeyim.
hastane çantası için 2 set hastane çıkışı lazım. bende aldım 2 tane.
kış bebeği olacakalrı için bol bol alttan çıtçıtlı uzun kollu body aldım. bunun yandan bağlananlarıda varmış ilk ay daha kolay oluyor kullanması dedi burada ki arkadaşlar 3 4 çiftte öyle aldım. benim sanırım 15 çift filan zıbınım oldu.
burada ki arkadaşlar aslında ayaklı tulum alma dedi. ama ben eskişehirliyim hava burada soğuk ve yeni doğanların ayakları çok üşür dedi herkes o yüzden bolca ayaklı tulum aldım. bebekler çabuk büyüyor bir giyilen bir daha giyilmiyor dedi genellikle arkadaşlar ama üşüyeceğine bir daha giymesin napak dedim aldım :)
bolca eşofman tarzı kıyafet aldım ben. rahat rahat giysin diye. ve önerilere uyarak ayaksız tulumlardanda aldımç.
yelek aldım birkaç tane. ev sıcak olacak ama gerekirse uzun kollu zıbın üstü yelek giydiririm dedim. bizim evde şuan hala tişort şort geziyoruz biz kaloriferlerimiz güzel yanıyor. kışında çok serin olmaz sanıyorum. o yüzden ince bişeyin üstüne giydirmelik çok kalın olmayan yeleklerden tercih ettim..
yine burda ki arkadaşların önerisi ile 4 çift kilotlu çorap aldım. 10 12 çift normal çorap aldım. bizim evde çorap canavarı var çünküanca yeter dedim
ben biraz manyak olduğum için haddinden fazla kundak almışım. sen o kadar almabiraz acaleciliğime geldi açıkcası kundak işi her gördüğümü aldım. ama en çok woolnat ın merinos yününden olanını ve halonun yada owlininkini öneririm. bu woolnatın atletini filan ben kullandım çok güzel. kundağı da iyi gelir gibi geliyor bana.
kıyafet için değil ama bolca müslin bez battaniye mendil aldım ben. alıyorum alıyorum hala al diyorlar. sanırım bebekli evlerde bende ki çorap canavarına benzeyen müslin canavarıda var ne kadar alsan yetmiyorakraba olabilirler
sapka ve saç bantıda aldım. kulakları kırılmasın al dediler aldım. ne alaka bilmiyorum. ama inatlasmadım bu konuda
aklıma gelenler bu kadar
Kızlar açlık tokluk ölçtürtmüştüm
Korka korka gittim sonuçları almaya göstermeye
Açlık 73 tokluk 148 çıktı
Ben tabi eror verdim korktum panik oldum
Doktor biz bunda sınırı 160sayıyoruz dedi
Zaten ben sana ölçüm için bal reçel ekmek ye bol bol demiştim evet çok yedim gerçekten kalhvaltıda bi dilim ekmek yiyorum normalde kahvaltıya gittiğimiz için abartı yedim dedim
Düzenine diyetine devam et ama korkulacak bir şekerin yok senin dedi
Siz ne düşünüyorsunuz sonuç için yemek yemekten su bile içemedim dün
genelde 3 6 ay arası aldım ben dün bi arkadasa gittik bebek görmeye daha 2 aylık.ilk bir ay giydirmis küçükleri hep 3 6 aylık giyiyormus artık.alt üst al bol bolYaa teşekkür ederim hepsini not ettim. İnsanlar o kadar kafamı karıştırdılar ki çıldırmak üzereydim iyi ki sormuşum. Bide mayıs ayında bebişler 3 aylık olucak e ondan sonrası yaz diye herkesten bi fikir çıkıyodu çok kafam karışmıştı. Tekrar teşekkür ediyorum canım sağol
Ama benimki montessori değil ikeanin yataklarindan tabi dediğin gibi büyük olurEn fazla 90 oluoyr sanırım 90/190 olunca cereceve olarak aryıormus 2 metreyı bulur dedı oda bana buyuk geldı cocuk odasına
Ama onda nefesini çocuk hissetmiyor uçlarında sungerleri oluyor canım ben de çok rahat kullandim tabi sen bilirsin canım içine sinmiyorsanefesle çekme fikri bana pek sıcak gelmiyor :/
müslin canavarını unutma 3 5 örtü daha al bence
aynen her gittigim mağazada Muslin örtü var 1tane aldım ben de yaz için de alırım belki üstüne ortmelikAy ben bi tane aldım anlatıldığı kadar cazip gelmedi bana:) neye kullanıldığını bile çözemedim:) penye battaniyeleri tercih ederim sanki
Sonuçta hareket etmis canım bazı günler az hareket ediyor benimki de bazı günler ooo tepiniyor resmen bence hiç hareket hissetmek panik sebebi rahat ol.Arkadaşlar bebek hareketleriyle başım dertte. Benim gibi az diye kafasına takan başka kimse var mı?kontrolüm cumartesiydi yarına aldım. Sırf içim biraz daha erken rahat etsin diye. Mesela bugün hissettim mi evet hissettim ama toplamda 10u bulmamistir. Ve hep hafif hareketler. Ay bilmiyorum bende mi tuhaflik var yoksa bebekten bebeğe değişir mi normal mi acaba? Benzer hislerde arkadaş varsa bana yazabilir mi dertleşmeye ihtiyacım var
Ben de bebeğin duruşuna yoruyorum aslında biraz ama insan yine de huylaniyor. Benim makat durustu en son dr öyle söylemişti. Bi de plasenta bebeğin önünde kaliyo sanırım değişmediyse tabi. Çünkü fotoğraf çekemedi dr plasenta gorunuyo bebek arkada kaliyo demisti. Umarım bunlardan sebep az hissediyorumdur.Canım duruşundan kaynaklanıyor olabilir hemen telaşlanma. Ben de ters dururken daha az hissediyorfum. Bi dr a git bakalım ne diyecek
benim bildiğim mermersahı bu canım yanı bunu agız el için kullanıyorlar daha yumusak pamuklu müslinden sanki
küçükken okula giderken cebimize koyulan sümük mendili aslında
Kulaklari nasıl kiriliyormus ki onu anlamadım saç bantı takmak mi gerekiyormus
1.saat mi ölcturdun canım doktorun iyi dediyse sevindim tabi dikkat etmeye devam ben dün eve gelince çikolata yedim ödül mahiyetinde bi de ctesi gün var orda yicem bonus ay bu bebeler bizi ne hale soktu
genelde 3 6 ay arası aldım ben dün bi arkadasa gittik bebek görmeye daha 2 aylık.ilk bir ay giydirmis küçükleri hep 3 6 aylık giyiyormus artık.alt üst al bol bol
Ama benimki montessori değil ikeanin yataklarindan tabi dediğin gibi büyük olur
Ama onda nefesini çocuk hissetmiyor uçlarında sungerleri oluyor canım ben de çok rahat kullandim tabi sen bilirsin canım içine sinmiyorsa
aynen her gittigim mağazada Muslin örtü var 1tane aldım ben de yaz için de alırım belki üstüne ortmelik
Sonuçta hareket etmis canım bazı günler az hareket ediyor benimki de bazı günler ooo tepiniyor resmen bence hiç hareket hissetmek panik sebebi rahat ol.
Attım cnmBana da atar misin canimmm
Sen en iyisi tarifi buraya koy herkes merak ettiAttım cnm
Teoride mantikli ama su var hergun o makinayi yikayip kirutup utuleyecek halin olacak mi :))Sizin listeleri görünce anladım ki ben hiç bir şey almamışımkızlar her gün gibi çamaşır makinası çalışır zaten neden her şeyden fazla fazla almak gerekiyor ki, ben max 2 saat içinde yıkar kuruturum diye çok fazla body çorap tulum vs almadım, zaten fazla kullanılamayacak şeyler, yanlış mı düşünüyorum atladığım bir detay mı var?
Teoride mantikli ama su var hergun o makinayi yikayip kirutup utuleyecek halin olacak mi :))
Birde bebek kusarsa bezi tasarsa vs durumu var. Gunde 5 6 kere ust degistirmenin gerektigi zamanlar oluyormus. Ee birde su var Neticede her yikama bi yipranma pamuklu bir kumas kac kere yikanir kurur ki. 8 10 yikamada yipranir gider.
Anladim canim instagramda falan çok küçük bebeklere takiyorlar ya rahat oluyor mu acaba benim kızım da süslü olsun istiyorum ama rahatsız da etsin istememtamam işte aynısı. mermerşahı dedikleride müslin. zaten konuştuktan sonra baktım internette mermerşahı ve müslin aynı şey yazıyor. müslin örtüler bir tık daha kalın bunlardan sanırım o da kalite kalite değişiyor. ağız ve omuz bezi ebatlarındakiler resimde ki gibi ince. benimkiler de böyle.
valla öyle bir rivayet var ama şehir efsanesimi bilemem. diyorlar ki bebek yatarken kulağı kıvrılırsa henüz kıkırdaklar çok yumuşak olduğundan şekil bozukluğu olur muş. o yüzden şapka yada saç bantı takmak lazımmış =) mış mışta miş miş muş muş işte =) neticede aldım birkaç bant :)
Canim benim yaz olsa giyilir bi citcitli tamam ama bunda 2 kat giyinçek ve ilk günler kakalar bele kadar çıkıyor ve öyle yogun oluyorsun ki 2saatte yıkar kuruturum pek olmuyorSizin listeleri görünce anladım ki ben hiç bir şey almamışımkızlar her gün gibi çamaşır makinası çalışır zaten neden her şeyden fazla fazla almak gerekiyor ki, ben max 2 saat içinde yıkar kuruturum diye çok fazla body çorap tulum vs almadım, zaten fazla kullanılamayacak şeyler, yanlış mı düşünüyorum atladığım bir detay mı var?
Canim benim yaz olsa giyilir bi citcitli tamam ama bunda 2 kat giyinçek ve ilk günler kakalar bele kadar çıkıyor ve öyle yogun oluyorsun ki 2saatte yıkar kuruturum pek olmuyor
Güzel haberlerle dönersin inşallah canımkızlar 18:00 de perinatolog ile randevu var, ben de yine heyecan tavan
Anladim canim instagramda falan çok küçük bebeklere takiyorlar ya rahat oluyor mu acaba benim kızım da süslü olsun istiyorum ama rahatsız da etsin istemem
E zaten bebek hemen büyüyecek o bodyler 8-10 kere bile giyilemeyecek, varsın yıpransın. Yıkama kurutma sorun değil, her seferinde niye ütüleyeceğiz? Ben ilk yıkamada ütülemeyi düşünüyorum sadece.
Ben suslu cok sevmiyorum. Olabildigince sade seyler aldim o yuzden :))
Hijyen açısından utuleniyor diye biliyorum. Kendime pek takmam ama bebek olunca utulerim gibi geliyor. Benim annem hala camasirlari coraplari vs utuler misal
Makinaya sonrada kurutmaya atar yıkarım durumu olmuyor bence. Yani bende olmadı en azından. Tuvalete zor gidiyordum. Tüm boşluklarda da uyuyordum. Bebeğe bağlı sanırım. Ilk 6 ay herşeyi 6 aydan sonrada sadece iç kıyafetleri ütüledim. Ama çok çok almıştım. Hatta herseyi duruyor ama bunada aldım dayanamayıp biraz birseyler.
Ayaklı tulum almayın deniliyor ama ben en çok onları kullandım. Bayada giydi büyüyüncede giyemez deniliyor ama heo üstüne göre giydi zaten ayaksızda olsa giydirmeyecektim.
Kulakların kıvrılması ve başın şekli şehir efsanesi bence. Hic dikkat etmedim nasil yatırdiğimada şapkayada zaten yaz bebeğiydi ve sonuçta kulaklarıda kafasıda cok düzgün. :)
o zaman senin dr beni görmesin hiç18 kilo aldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?