2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
O gıcıklık yapmış- bende cleaxane yazdırmaya gittim , kim yazdıysa en başta o yazsın dedi... yani ona gitmedim tarzında konuştu

annem ve akşamları eşim vardı. Ama bebek 2 saatte bir emzir değistir biraz bekle derken zaten gazlı bir bebekti sık uyanırdi ancak denk geliyordu. Gece annem bakıyordu dinleneyim biraz diye herseyi ondan bekleyemiyordum.

Sling ve sonrasında da kanguru kullandım bende. Slingte biraz büyükse ayaklı tulum olabiliyor. Yani kasmasa yeter. Ayaksızda almıştim zaten genelde onu kullandım.

Dedim ya bebeğe gore değisir benim oğlum kolikti. Ama sakinse bebek cay kahve bile içilir

Ütülemek ilk zamanlar doktor önerisi aslında. Ben normalde çok rahatım şasırıyor insanlar ama en azından iç badiler ütülense iyi olabilir çünkü bebekler ilk zmaanlar biraz hassas. Yani ben ilk haftadan itibaren dısarıda cıktım çokta sakınmadım ama ütü sanırım uyum sağlama sürecinde öneriliyor.

Kızlar gittik döndük. Bebeğin gelişimi normal çok şükür, rahim ağzı ölçtü yine 2,9 çıktı, bu haftalarda normal ama 34 e kadar progestan kullan risk almayalım dedi. Bir de dönmemiş minik adam henüz makat geliş şu an, artık yer daralıyor dönmesi zorlaşıyor dedi.

Herkesten ricam doktora gidenler bu konuyu sorabilir mi? Kaçıncı haftaya kadar döner bu minikler.

Pazartesi gideceğim, kontrolümde unutmazsam sorarım, benimki döndü gerçi , ama bazen sürekli dönüyor gibi geliyor:))

Çok şükür risk yok en azından. Benim 35 te daha dönmemisti hıçkırıktanda anlıyordum. 36+2 de döndü hissettim zaten. 37+3tede normal doğum yaptım 3.5 kiloydu. Doktor son an bile döner demisti sezeryan gerekse bile bekleriz doğum belirtisini dedi gerçektende döndü dediği gibi.

Çok
Ben suslu cok sevmiyorum. Olabildigince sade seyler aldim o yuzden :))

Hijyen açısından utuleniyor diye biliyorum. Kendime pek takmam ama bebek olunca utulerim gibi geliyor. Benim annem hala camasirlari coraplari vs utuler misal
Çok hijyene alışmasın o sıpalar. Ben hiç ütülemedim kız.

Son haftaya kadar dönerler canım. Benim oğlum 37 den sonra dönmüştü

Minnoş iyiymiş ya arkadasların da dediği gibi döner inşallah canım

Sen en iyisi tarifi buraya koy herkes merak etti
Aslında bildiğimiz kek tarifi :)) sadece şeker yerine içine 1 çay bardağından daha az pekmez koyuyorum. Harika yumuşacık kek oluyor. Cevizli fındıklı yaparsanız daha iyi olur. Hem tatlı ihtiyacını bastırıyor hem de diğer şekerli tatlı, çikolata, bisküviden daha sağlıklı. Hatta beyaz un yerine tam buğday unuyla da yapılabilir. Ama ben hiç tam buğday unuyla denemedim.

1.saat tokluk ölçtüm biraz önce 70 çıktı . Düşük değil mi sizce . Biseyler daha yemem gerek diye düşünüyorum

Ya sling konusunda ben cok korktum ya baglayamam ben bebegimi onaa ama ilk aylarda cok rahat oluyor falan diyorlar. Facebookta bir grup var ona bakiyorum da kafam karisti. Varmi sizin onereceginiz. Kanguruyu boba 4g almayi dusunuyirum.

Benimkide ölçtü takibinde olmadığım ama öneri üzerine gittiğim bir doktor. Rahim âğzının 34 mm olduğunu progestanı kullanmamın çok gereksiz olduğunu söyleyip bıraktırdı. Bunu sana kullandıran doktor etik hareket etmiyor dedi. 25mm altındakilere progestan kullandırıyorum dedi. Bende tüp bebek yapan doktorumu aradım. O da kullanma deyince bıraktım artık.

Valla soyleyenlerin yalancisiyim ama ilk 6 ay sanirim utulemek gerekiyor ozellikle zibinlari. Ha ne var zaten altlari bezli oldugu icin genital organlar cok etkilenmiyor ama yinede utulemek idrar yolu enfeksiyonu vs uzak tutmak icin utulemek gerek diyor herkes.
Ha bende boyle diyorum da nereye kadar utulerim bilmiyorum..

Zaten ilk kez duydugum bir sey ama birkac kisi birden dedi. Sac banti tak diye.aldim bende olmadi foto cekmelik sus yapariz

Benimkide makat gelis. Son haftaya kadar doner diyor doktorum. Sanirim benimki dondu cunku erken dogum riskin var bebek bas gelis dedigi zamanlar gibi assagida hissediyorum yine. Birde su var 24 haftadan sonra benim ki hep makat gelisti. Dedim bucocuk donmeyecek mi hic. Ohoo o kirk kere donmustur randevulara ters denk geliyordur. 40. Haftaya kadar yolu var donemsi icin dedi. Son randevuda da mumkunse son haftaya kadar donmesin zaten erken dogum riski yok bu sekilde dedi :)
Hem benim ki ters olurda senin ki duz olur mu sandin :) boşuna mi besik kerttik kiz biz
Çok

Çok hijyene alışmasın o sıpalar. Ben hiç ütülemedim kız.

Valla ben bir iddiada bulunamiycam. Utuleyelim diye ciktik yok hayirlisi gerisi

Deneyeyim bakalim bende. Glutensiz un var evde onla denerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…