- 13 Nisan 2016
- 3.264
- 2.812
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #28.281
O gıcıklık yapmış- bende cleaxane yazdırmaya gittim , kim yazdıysa en başta o yazsın dedi... yani ona gitmedim tarzında konuştu37 de de isgoremezlik belgesi gibi bi belge alıyoruz canım kamuda öyle özeli bilmiyorum.kanuna göre zaten calisamiyoruz ama belgesini vermek gerekiyor.doktor olayında da arkadaşım yaşadı 37de başka doktora gidince o vermemiş 32de kimden çalışabilir raporu aldıysan ondan alman gerekiyor demiş.
Ama zaten raporda hangi tarihe kadar çalışabileceğin yazıyor, ne gerek var ki40 yazacağıma 49 yazmısım cnm yanlıslıkla basmısım
özelden alıyorsan 2 rapor devletten alıyorsan tek rapor
ozelde devam edebılır ve 37 de ızne cıkar raporu
ama devlette ıkısı de ıcınde yazıyormus
annem ve akşamları eşim vardı. Ama bebek 2 saatte bir emzir değistir biraz bekle derken zaten gazlı bir bebekti sık uyanırdi ancak denk geliyordu. Gece annem bakıyordu dinleneyim biraz diye herseyi ondan bekleyemiyordum.Ben ayaklı tulumu sling ve kanguru kullanacağımdan dolayı tercih etmedim pek. İlk aylarda yanında biri yok muydu pekİ yardımcı olabilecek? Sonuçta bebek dışında evin günlük rutinleri de var bunlar nasıl halloluyor o zor dediğin dönemde?
Ütülemek ilk zamanlar doktor önerisi aslında. Ben normalde çok rahatım şasırıyor insanlar ama en azından iç badiler ütülense iyi olabilir çünkü bebekler ilk zmaanlar biraz hassas. Yani ben ilk haftadan itibaren dısarıda cıktım çokta sakınmadım ama ütü sanırım uyum sağlama sürecinde öneriliyor.E kaçıncı aya kadar gidecek o hijyeniklik? Ben fazla rahatım sanırım ya, çok öyle hijyenik olsun bebeğin cildine dokunmasın hassasiyetinde değilim, deterjanı ıslak pamuğu vs elbet dikkat ederek aldım ama, ütülemem her seferinde, cildin daha da hassaslaştığını düşünüyorum o şekilde
Pazartesi gideceğim, kontrolümde unutmazsam sorarım, benimki döndü gerçi , ama bazen sürekli dönüyor gibi geliyor:))Kızlar gittik döndük. Bebeğin gelişimi normal çok şükür, rahim ağzı ölçtü yine 2,9 çıktı, bu haftalarda normal ama 34 e kadar progestan kullan risk almayalım dedi. Bir de dönmemiş minik adam henüz makat geliş şu an, artık yer daralıyor dönmesi zorlaşıyor dedi.
Herkesten ricam doktora gidenler bu konuyu sorabilir mi? Kaçıncı haftaya kadar döner bu minikler.
Çok şükür risk yok en azından. Benim 35 te daha dönmemisti hıçkırıktanda anlıyordum. 36+2 de döndü hissettim zaten. 37+3tede normal doğum yaptım 3.5 kiloydu. Doktor son an bile döner demisti sezeryan gerekse bile bekleriz doğum belirtisini dedi gerçektende döndü dediği gibi.Kızlar gittik döndük. Bebeğin gelişimi normal çok şükür, rahim ağzı ölçtü yine 2,9 çıktı, bu haftalarda normal ama 34 e kadar progestan kullan risk almayalım dedi. Bir de dönmemiş minik adam henüz makat geliş şu an, artık yer daralıyor dönmesi zorlaşıyor dedi.
Herkesten ricam doktora gidenler bu konuyu sorabilir mi? Kaçıncı haftaya kadar döner bu minikler.
Çok hijyene alışmasın o sıpalar. Ben hiç ütülemedim kız.Ben suslu cok sevmiyorum. Olabildigince sade seyler aldim o yuzden :))
Hijyen açısından utuleniyor diye biliyorum. Kendime pek takmam ama bebek olunca utulerim gibi geliyor. Benim annem hala camasirlari coraplari vs utuler misal
Son haftaya kadar dönerler canım. Benim oğlum 37 den sonra dönmüştüKızlar gittik döndük. Bebeğin gelişimi normal çok şükür, rahim ağzı ölçtü yine 2,9 çıktı, bu haftalarda normal ama 34 e kadar progestan kullan risk almayalım dedi. Bir de dönmemiş minik adam henüz makat geliş şu an, artık yer daralıyor dönmesi zorlaşıyor dedi.
Minnoş iyiymiş ya arkadasların da dediği gibi döner inşallah canımKızlar gittik döndük. Bebeğin gelişimi normal çok şükür, rahim ağzı ölçtü yine 2,9 çıktı, bu haftalarda normal ama 34 e kadar progestan kullan risk almayalım dedi. Bir de dönmemiş minik adam henüz makat geliş şu an, artık yer daralıyor dönmesi zorlaşıyor dedi.
Aslında bildiğimiz kek tarifi :)) sadece şeker yerine içine 1 çay bardağından daha az pekmez koyuyorum. Harika yumuşacık kek oluyor. Cevizli fındıklı yaparsanız daha iyi olur. Hem tatlı ihtiyacını bastırıyor hem de diğer şekerli tatlı, çikolata, bisküviden daha sağlıklı. Hatta beyaz un yerine tam buğday unuyla da yapılabilir. Ama ben hiç tam buğday unuyla denemedim.Sen en iyisi tarifi buraya koy herkes merak etti
Canım hissedigim küçük kalp atışı şeyler hıçkırık ise evet benimkini de tutuyorKızlar benim bebiş sürekli hıçkırık tutuyor sizdede oluyormu
Evet cnm benimde öyle 3 dk falan sürüyorCanım hissedigim küçük kalp atışı şeyler hıçkırık ise evet benimkini de tutuyor
Ya sling konusunda ben cok korktum ya baglayamam ben bebegimi onaa ama ilk aylarda cok rahat oluyor falan diyorlar. Facebookta bir grup var ona bakiyorum da kafam karisti. Varmi sizin onereceginiz. Kanguruyu boba 4g almayi dusunuyirum.annem ve akşamları eşim vardı. Ama bebek 2 saatte bir emzir değistir biraz bekle derken zaten gazlı bir bebekti sık uyanırdi ancak denk geliyordu. Gece annem bakıyordu dinleneyim biraz diye herseyi ondan bekleyemiyordum.
Sling ve sonrasında da kanguru kullandım bende. Slingte biraz büyükse ayaklı tulum olabiliyor. Yani kasmasa yeter. Ayaksızda almıştim zaten genelde onu kullandım.
Dedim ya bebeğe gore değisir benim oğlum kolikti. Ama sakinse bebek cay kahve bile içilir
Benimkide ölçtü takibinde olmadığım ama öneri üzerine gittiğim bir doktor. Rahim âğzının 34 mm olduğunu progestanı kullanmamın çok gereksiz olduğunu söyleyip bıraktırdı. Bunu sana kullandıran doktor etik hareket etmiyor dedi. 25mm altındakilere progestan kullandırıyorum dediKızlar gittik döndük. Bebeğin gelişimi normal çok şükür, rahim ağzı ölçtü yine 2,9 çıktı, bu haftalarda normal ama 34 e kadar progestan kullan risk almayalım dedi. Bir de dönmemiş minik adam henüz makat geliş şu an, artık yer daralıyor dönmesi zorlaşıyor dedi.
Canım bir yerde okumuştum. Bebekler artık nefes egzersizleri yaparlarmış ve biz onu hıçkırıkla karıştırabilirmişiz.Kızlar benim bebiş sürekli hıçkırık tutuyor sizdede oluyormu
Ben de size soracaktım sürekli hıçkırıyor sanki normal mi ki acaba dr a sormayı unutmuşum bugunKızlar benim bebiş sürekli hıçkırık tutuyor sizdede oluyormu
E kaçıncı aya kadar gidecek o hijyeniklik? Ben fazla rahatım sanırım ya, çok öyle hijyenik olsun bebeğin cildine dokunmasın hassasiyetinde değilim, deterjanı ıslak pamuğu vs elbet dikkat ederek aldım ama, ütülemem her seferinde, cildin daha da hassaslaştığını düşünüyorum o şekilde
Makinaya sonrada kurutmaya atar yıkarım durumu olmuyor bence. Yani bende olmadı en azından. Tuvalete zor gidiyordum. Tüm boşluklarda da uyuyordum. Bebeğe bağlı sanırım. Ilk 6 ay herşeyi 6 aydan sonrada sadece iç kıyafetleri ütüledim. Ama çok çok almıştım. Hatta herseyi duruyor ama bunada aldım dayanamayıp biraz birseyler.
Ayaklı tulum almayın deniliyor ama ben en çok onları kullandım. Bayada giydi büyüyüncede giyemez deniliyor ama heo üstüne göre giydi zaten ayaksızda olsa giydirmeyecektim.
Kulakların kıvrılması ve başın şekli şehir efsanesi bence. Hic dikkat etmedim nasil yatırdiğimada şapkayada zaten yaz bebeğiydi ve sonuçta kulaklarıda kafasıda cok düzgün. :)
Benimkide makat gelis. Son haftaya kadar doner diyor doktorum. Sanirim benimki dondu cunku erken dogum riskin var bebek bas gelis dedigi zamanlar gibi assagida hissediyorum yine. Birde su var 24 haftadan sonra benim ki hep makat gelisti. Dedim bucocuk donmeyecek mi hic. Ohoo o kirk kere donmustur randevulara ters denk geliyordur. 40. Haftaya kadar yolu var donemsi icin dedi. Son randevuda da mumkunse son haftaya kadar donmesin zaten erken dogum riski yok bu sekilde dedi :)Kızlar gittik döndük. Bebeğin gelişimi normal çok şükür, rahim ağzı ölçtü yine 2,9 çıktı, bu haftalarda normal ama 34 e kadar progestan kullan risk almayalım dedi. Bir de dönmemiş minik adam henüz makat geliş şu an, artık yer daralıyor dönmesi zorlaşıyor dedi.
Çok
Çok hijyene alışmasın o sıpalar. Ben hiç ütülemedim kız.
Deneyeyim bakalim bende. Glutensiz un var evde onla denerimAslında bildiğimiz kek tarifi :)) sadece şeker yerine içine 1 çay bardağından daha az pekmez koyuyorum. Harika yumuşacık kek oluyor. Cevizli fındıklı yaparsanız daha iyi olur. Hem tatlı ihtiyacını bastırıyor hem de diğer şekerli tatlı, çikolata, bisküviden daha sağlıklı. Hatta beyaz un yerine tam buğday unuyla da yapılabilir. Ama ben hiç tam buğday unuyla denemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?