2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286

Ben bugün sordum ve Doğumdan sonra bile bir süre devam dedi demir, multivitamin için. Valla hepsi başka telden çalıyor.

Süper, maşallah :) inşallah normal Doğum yaparız ben de çok istiyorum. Kendini psikolojik olarak hazırla bence, korku olarak değil de doğanın en normal günahlı diye bakmaya çalış

Ben doktorun muayenehanesine gidiyorum. Anlaşmalı, doğum yapacağım hastaneye gittik salı günü eşimle. Gezdik, bakındık, normal doğum odasına da girdik. Normal odanın daha büyüğüydü ve bir iki ekipman vardı tabii fazladan. Aslında bence de korkulacak bir şey yok. Sadece nasıl da geçti zaman aslında hayret verici ve şaka maka az vaktimiz kaldı. Umarım vaktinden önce gelmez hiçbiri ve umarım en azından çoğumuz normal doğum yaparız şartlar elverir de... :)

benim 2 kere çok yüksek çıkan kan sonucum bu seferde çok düşük çıktı. ilacı azaltalım mı derken doz yükseltecek bu gidişle. vallahi ben bunu anlamıyorum artık iyice psikolojim bozuldu.

Gidip bir köye yerleşesin geldi iki gündür, doktor filan olmadan doğuracağım :) her dakika bir şey değişiyor. Dün akşamla bu sabah arasında bir sürü konu farklı. Bebeğin konumu değişmiş, dün 1 hafta öndeydi bu sabah 3 gün geri. Mantıksız yani. Bence takmamaya çalış yoksa oynatmaya az kaldı.

İnşallah canım.

Bu arada bugün İlk kez nst ye bağlandım. Doktor bakalım dedi, 20 dakika o sesleri dinlemek çok güzeldi.

Ama eşim her zaman ki gibi bombayı patlattı en başta, hemşireye bu garip sesleri mi dinleyeceğiz 20 dakika dedi. Biz hemşireyle gö göze gelip, onlar kalp atışı deyince de telgraf sesi gibi yahu dedi :)

Kızlar ben de kahvaltıda yediğim marul, her gün çıkıyorum kabızlık son buldu diyebilirim , onu da memleketten geldiği için bitsin diye yiyordum, tesadüfen buldum yani.. artık sağlıcakla duruma gelmiştim

Eğer coraspin tarzında kan sulandırıcı, ya da pıhtılaşma için ilaç kullanıyorsak yüzden yazmamış olabilir

Farklı doktora gidince öyle oluyor demek ki, bir arkadaş burda başka doktora gidip satını farklı söyleyip, herşey normal dediği de olmuştu

Takmayayim takmayayim diyorumda sabah kalkiyorum yastik kan. Agzimi calkaliyorum agzim kan.oturuyorum film izliyorum basliyor burnum kanamaya.hapsuruyorum kan. Yani zaten bunlar olmasa takmayacagim ama hal boyle olunca takilmadan olmuyor.

Benimki her gidişimde "kan ilacin var mı" diye soruyo ama mağnezyum, kalsiyum hiç sormuyo. "Daha ne kadar kullanacagız kan ilacını" diye sordugumda "doğuma kadar devam" demişti.

Ben bugün sordum ve Doğumdan sonra bile bir süre devam dedi demir, multivitamin için. Valla hepsi başka telden çalıyor.

Bu doktorlar ne garip biri Ali diyor biri Veli.... ama doktorun doğrusunu demiş canım çünkü doğum yapan arkadaşlarımda devam ettiler kan haplarına vitaminlerine. Bizimki ölü taklidi yapıyor resmen bana

benim 2 kere çok yüksek çıkan kan sonucum bu seferde çok düşük çıktı. ilacı azaltalım mı derken doz yükseltecek bu gidişle. vallahi ben bunu anlamıyorum artık iyice psikolojim bozuldu.

Canım başka bi doktora görünsene. Çok kafanı karıştırıyor bu doktor senin. Bi öyle diyo bi böyle. İyice feleğini şaşırdın cidden çok zor işin

Takmayayim takmayayim diyorumda sabah kalkiyorum yastik kan. Agzimi calkaliyorum agzim kan.oturuyorum film izliyorum basliyor burnum kanamaya.hapsuruyorum kan. Yani zaten bunlar olmasa takmayacagim ama hal boyle olunca takilmadan olmuyor.
Bir gün herşey iyi desen yine birsey çıkıyor. Doktorun iyi ama ben olsam başka bir doktora görünürdüm.

Benim ilk başlarda kanama şeklinde değil de burnumu silerken peceteye kan bulaşiyodu ama eser miktarda...sizinkini okuyorum okuyorum doktorun bildigim bisey vardir diyorum...ben de bu hafta bitene kadar bebek aspirini kullanıp biraķicam...

Canım başka bi doktora görünsene. Çok kafanı karıştırıyor bu doktor senin. Bi öyle diyo bi böyle. İyice feleğini şaşırdın cidden çok zor işin
Doktorla alakali degil ki. 3 farkli hastanede ayni testi yaptirdim. Birindecok yuksek birinde dusuk cikti. Artik 3.hastanenin sonucunu bekliyorum. Icime mi dogdu nedir. 3. Bir alternatife gitmek nedir. Iyi ki gitmisim bakalim orada ne cikacak.

Bir gün herşey iyi desen yine birsey çıkıyor. Doktorun iyi ama ben olsam başka bir doktora görünürdüm.
Ya zaten baska alternatiflerle en basindan gorusuyorum. Onlar kan sulandiriciyabgerek yok diyor. Ama baska bir taraf bebegin kalbi durabilir deyince o riske giremiyorum ki. Yani 10 tane doktor kullanma desede yine kullanacagim.

Bende ona guveniyorum. Aspirini bu hafta bırakacağız dedi. Birakinca dengelenir mi yoksa kople mi sarpa sarar ondands emin degilim artik.

Aranızda benim gibi potansiyel dogum tarihlerine takan var mı, şöyle ki ; sezaryan planlıyoruz, en erken 20 veya 22 Ocak ile cetvelimde göruldugu gibi şubatın ilk gunleri. Ben mumkun oldugunca bebegim gelişsin...büyüsün istiyorum tabi akli selim bir anneden beklenecegi gibi. Doktorum doğal olarak son haftalarda belli olur...belki de 15 Ocakta dogmak.istiycek diyo su azalir mi normal mi gider bilmiyoruz tabi (son gidisimde her şey yolundaydi) sonraki gidisimde de Ocak sonu alabiliriz diyo. 20 Ocak oglak burcu...2 gun sonrasi Kova burcu. Bunu ozellikle ayarlamaya calismam ama 2 gunle olacak biseyse ben şu 19 Ocakta yariyil tatiline önlem olarak doktor da cocuklu biri sonucta riske etmeden, kontrole birine gidip gidip son anda farkli bir doktora kendimi teslim etmek istemiyorum. Su akar yolunu bulur, rahat ol diyorum kendime ama kendimi gene bunlari dusunurken buluyorum. Normal dogum yapabilmeyi cok isterim son ana kadar bekleyip ama bir iki kisiden o esnada doktorlar kendilerine kolaylik olsun diye kesik atip bilmem nereye kadar kesiyolar bir suru dikisimiz var deyince urkuyorum. Insan bilmediklerinden korkarmış derler...dogum esnasida her şeyin farkında olup bebegimi hemen emzirebilmek, ayik olmak istiyorum bu yüzden epidural tercih edicem.

Son düzenleme:
Kanguru veya sling aldınız mi...kacıncı aydan sonra kullanabiliyoruz...ben de bebek arabasindan cok onlari tercih edecegimi öngörüyorum ama bilemedim

Bana bir arkadaşımdan geldi sağolsun, neko slingle boba 4g kanguru. Kendisi çok memnundu bobadan, bebeği büyüdüğünden toddler boya geçti, şu anda onu kullanıyor. Babywearing grubuna katıldığımdan beridir kanguru ve sling pratik görünmeye başladı, kullanan herkes bebek arabasına çok da ihtiyaç duymadığından bahsediyor, bakalım uygulamada göreceğiz..

Selam kizlar tam bugday unu almistik, un kullanilan yemeklerde denedim daha bi de balikta ve benim sekeri hic etkilemiyor. Cok sevindim. Birazdan da @zey90nep in verdigi tarifi keki denicem ayni unla, sonuclari yazarim.
Tam buğday unuyla çok iyi anlaştık biz aynen ben de çorbalarda balıkta krepte poğaçada vs neyde gerekiyorsa kullanıyorum ama kek pekmezli olunca cesaret edemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…