- 11 Ocak 2017
- 2.606
- 1.266
- 83
- 34
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #29.261
Teşekkür ederim canım biraz daha rahatladım düne göre bakalımAhaha uzayda koloni kur kiz bizde geliriz :))
Hic bozma moralini dogum seklini sadece bebek belirler diyor tum doktorlar. Kullanilan ilaclar etkilemezmis.
Ben bunu anlamıyorum ani doğum yapsan ne olacak? Suyun gelse mesela bu korkuylamı gireceksin doğuma. Tamam önlem alsınlar ama korkutmak cok yanlış geliyor.Aynen zaten direk bebeği kaybedebiliriz o sorumluluğu ben alamam dedi Eşimde hemen panik oluyor tabi hemen sezeryan günü verse eşim tamam diyecek bence de sezeryan daha riskli olmalı kanama açısından. Neyse Mersin'e gidince orada netleşecek herşey ama kötüyüm şu an Mersinde ki doktorun ne diyeceğini merak ediyorum moralimi bozdu gıcık
Zaten 33. Haftaya girmişsin 32 de kesiliyor canım pıhtılaşma yoksa hiç bir sorun olmaz benceCoraspini ben de biraktim bu hafta (hatta benimki coraspin de değil bebek aspirini, daha önceden ciddi bir mide kanamam var) ama bebeğe zararı olur mu diye sormadim çünkü en baştan zaten bu haftalarda bırakirız demisti. Gecen ay şehir dışına annemlere gittigimde kontrolümü orda devlette tecrubeli bir doktorda yapmıstım ve aspirinden söz edince..."son ay bırakacaginizi biliyosunuz degil mi" demişti. Bebeğe zararı olacagini dusunmek istemiyorum. Daha onceden düşüğüm oldugundan ve bir cok hamileye tedbiren verildigini varsaymak istiyorum.
Bende bunu düşündüm iğne kullanırken aniden doğum yapan hiç mi yok yani 35 te 34 te elbette vardır. Ya işte kendi işine sezeryan geliyor 20 DKK uğraşmak varken neden 20 saat uğraşsınki.Ben bunu anlamıyorum ani doğum yapsan ne olacak? Suyun gelse mesela bu korkuylamı gireceksin doğuma. Tamam önlem alsınlar ama korkutmak cok yanlış geliyor.
Canım ben iğne yapıyordum hastaneye suyum mu sızıyor acaba diye gittim 37+0 da yatırdılar beni doğuma iğnemi yapmıştım o gün bir sorun olmadıBende bunu düşündüm iğne kullanırken aniden doğum yapan hiç mi yok yani 35 te 34 te elbette vardır. Ya işte kendi işine sezeryan geliyor 20 DKK uğraşmak varken neden 20 saat uğraşsınki.
Evet asıl sorun bu ben doktora sormuştum normal doğuma engel değil dedi. Neden risk alsın ki doktorda eğer engel olsa. Kesinlikle işlerine geliyor. Ben sabah gittim hastaneye gecenin bir yarısına kadar kac kere git gel yaptı kadın ee tabi dogum anıda belli değil işini gücünü bana göre ayarladı mecburen. Sezeryan yapsa direk sabah yarım saatte yap gönder olacakti. Bence doguma sahip cıkmak önemliBende bunu düşündüm iğne kullanırken aniden doğum yapan hiç mi yok yani 35 te 34 te elbette vardır. Ya işte kendi işine sezeryan geliyor 20 DKK uğraşmak varken neden 20 saat uğraşsınki.
Hatta sana önce normal doğum yapmaya çalışmışlardı değil mi iğneyi o gün vurduğu halde demekki engel olan bir şey değilCanım ben iğne yapıyordum hastaneye suyum mu sızıyor acaba diye gittim 37+0 da yatırdılar beni doğuma iğnemi yapmıştım o gün bir sorun olmadı
Ellerine sağlık. Çok şık olmuş. Güle güle kullansınAllahım insanlarin elinden neler geliyo masallah...
Oh canım valla bunu duymak biraz rahatlsttı beni. Bence bazıları sadece ticari gözle bakıyor yani kadın doğum doktoru olmak ayrı bir şey insan bu işi sahiplenerek severek yapmalı sadece para kazanmak için değil bu mesleği bilerek seçiyorlar gerekirse uykusuz da kalacak 20 saat uğraşacakta. Senin doktorun iyiymişEvet asıl sorun bu ben doktora sormuştum normal doğuma engel değil dedi. Neden risk alsın ki doktorda eğer engel olsa. Kesinlikle işlerine geliyor. Ben sabah gittim hastaneye gecenin bir yarısına kadar kac kere git gel yaptı kadın ee tabi dogum anıda belli değil işini gücünü bana göre ayarladı mecburen. Sezeryan yapsa direk sabah yarım saatte yap gönder olacakti. Bence doguma sahip cıkmak önemli
Evet canım resmen psikolojimi bozdu dün gece uyuyamadim. Zaten onda doğum yapmayacağım ama işte insan etkileniyor yine de doğuda görev yapıyoruz Mersinde doğum yapacağım ama oradaki doktorla hiç görüşemedim daha umarım daha iyi olur
Ha ha bende öyle diyorum Canım okulda doğuracağım bu gidişleyarın 32. haftamıza giriyoruz veeeeeeeee çalışabilir raporu alıcaz .
ŞU GÜN BU GÜN EVE GEÇİCEM DERKEN İŞ YERİNDE DOĞURUCAM BAKIN GÖRÜN
Darısı basıma inş benimde biter kasılmalarım taş gibi kesilmekten sıkıldımCanım ben duruldum. 3.4 gündür sıkıntım yok. Heralde 3.4 gün sonra gene kasılırım diıorum
Ignenin etkisi zaten 12 saatmis canim. Yogun kanama riski ilk 4 saatte oluyormus. Ee hicbir dogumda 4 saatten az olmadigindan igne risk yaratmaz dedi doktorum. Coraspin tarzi haplarin etkisi 72 saate kadar surdugunden daha erken bıraktiriyorlar.Bende bunu düşündüm iğne kullanırken aniden doğum yapan hiç mi yok yani 35 te 34 te elbette vardır. Ya işte kendi işine sezeryan geliyor 20 DKK uğraşmak varken neden 20 saat uğraşsınki.
Benimde düzensiz ama baya sert oluyoruz nedense inş düzelir korkuyorum erken gelmesin diye sürekli dogum düşünür oldum simdidenGeçmiş olsun. Benimde var kasılmalar ama düzensiz diye önemsemiyorum hiç.
Benimde eşim kalıcak yanımda kızıma kaynanam bakar annem Tekirdağ da ve astım onu değilde eşimi istiyorum yanımda :)Düşündüm düşündüm ve hastane de yanımda eşimin kalmasına karar verdim ne anne ne kaynanaBöylece oğluma da annem bakabilecek aklım kalmıcak yedi mi uyudu mu diye
32 esik haftalardan sanirim. Ben 29 da gitmistim. Bana 32 de gel dedi. Bence bekleme git 32 de.Kızlar en son 29 kasımda gitmiştim doktora 2 hafta düzenli giden varmı
Ben 34 u bekleyip öyle gidiyim diyorum kilosunu da merak etmiyor degilim de
Yaaa malesef ağızlarında n çıkan lafların bizi nasıl etkileyebileceğini düşünmüyorlar. Benimde bir kürtajım var maalesef neyseki güzel günlere kavuşmuşsun sende inşallah sağ salim kucağımızada alırız da kurtuluruz bir süre bu doktorlardan. Arkadaşına da maşallah hakikaten boş yere bebekler imiz e stresHiç alginı-moralini bozma. Ben cok takıntılı ve detayciyim normalde ama bazen diyorum ki kendime "annelerimiz hamileyken folik asitten tutun da acaba kan ilaclariydi...magnezyumlardı, balik yaglari v.s. bir yığın ilacla mi yasadilar, misal bans kan ilaci verilmisti 2 gunde beni yerlere serdi o ilaç, kullanmadım bana faydadan cok zararı oluyor diye...kontrole gittigimde ilaci degistirdik...Anaannem kac dogum yapmis ne ultrason görmuşler ne bişey...ben hassas bir bunyeye sahibim...maalesef mide kanamasindan düsük sonrasi kürtaja kadar sevimsiz deneyimlerim oldu. Kendimi kobay gibi hissettim cogu vakit o yuzden hic enerjimi düsürmek istemiyorum. 1 sene once sinirimi bozan ve kimyami altüst eden bir doktoru saglik bakanligi hattina şikayet etmistim. Ardindan hastane heyetinden başhekime kadar arayip dil döktüler ama bunlar benim o anki üzüntümü telafi edemez. Sağlam gittigim odadan omuzlarım çökmüs ve darmadağın çıkmistim. Bir sözleriyle dunyamiz kararabiliyor. Neyse ki dogumu o doktorda yapmayacakmışsın. Inşallah gün gelecek bu günleri hatirlayinca kendimizi boş yere üzmüşüz deyip güler geceriz. Arkadasim gecen hafta dogum yapti. Gebelik boyunca kan kusturdular kiza, 2'li test supheli, yok bebegin böbrekte sıkintı olabilirmiş, 4'lü sıkıntılı derken maşallah 3.700 kg'da nur topu gibi bir oğlan dogurdu "gebeligimi zehir ettiler bana şimdi bakiyorum da çocugumu boşuna strese sokmuşuz aylarca" dedi. Geçecek bunlar...hepsi geçecek.
Hm anladım canım ne kadar iyi bir doktorun var bilimsel gerçeklerle açıklama yapıyorIgnenin etkisi zaten 12 saatmis canim. Yogun kanama riski ilk 4 saatte oluyormus. Ee hicbir dogumda 4 saatten az olmadigindan igne risk yaratmaz dedi doktorum. Coraspin tarzi haplarin etkisi 72 saate kadar surdugunden daha erken bıraktiriyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?