Arkadaşlar genel bir cevap veriyim, Mesajlar çok birikince etiketleyemiyorum :)
Doktor kontrolümüz iyi geçti, zaten biliyorsunuz artık burada mezura ile ölçüp kalp atışlarına bakıyorlar :) bu hafta itibariyle rutin olarak vajinal bakteri kontrolüne başladılar. Haftaya çıkacak sonuç. Bir de kontrollerimiz artık haftada bire düştü.
Sadece tansiyonum biraz yüksek çıktı ilk başta, baş ağrısı ve gözümde görme bozukluğu var mı diye sordular, yok dedim. Ama yine de kan testi istedi. Sonrasında tansiyonum da düştü zaten.
Artık bekleme sürecine girdik dedi, suyun gelirse filan hastaneye geleceksin, onun dışında bebeğin hareketlerini takip edeceksin dediler. Bunlar dışında 40 hafta dolana kadar bekleyeceğiz, ondan sonra gelmezse doğumu başlatacağız dediler.
Gelelim diğer can alıcı noktaya, kan sulandırıcı iğne... bebekte gelişim geriliği veya plesantada ilk haftalarda gelişim problemi yoksa kullanmana gerek yok, biz burada bu ilaçları kullandırmıyoruz dediler. 2000 yılına kadar kullandırıyorduk, sonraki araştırmalarda gerek görülmedi dediler. Ve şimdi bırakmamı söylediler. Tabi ki bu beni korkutuyor çünkü Türkiye de doktorlar gözümüzü korkutmuşlar ama bugün iki hematolog da bunu söyleyince güvenmek geliyor içimden.