- 7 Aralık 2016
- 718
- 1.103
- 33
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #33.821
Ben ilk 6 ay uyku tulumu kullanacagim. Battaniye yastik hicbisey kullanmicam.kızlar meraba birşey sorucam.
biz bebişler doğunca beşiğe nasıl yatırıcaz.
uyku tulumuyla mı yoksa battaniyeye sarıp mı ??????
Nasıl bi uyku Tulumu aldın askılı altı torba gibi olanlardan mi bi de hemen bahar gelicek kalın mi aldın ince mi canimBen ilk 6 ay uyku tulumu kullanacagim. Battaniye yastik hicbisey kullanmicam.
Hehehe :))) benimki de bazen uykuda bilinçdışı yapiyor biseyler ama sonra toparliyor kendini hamile olduğumdan beri ilişkiden çok korkuyor:) işime de geldi valla benim hormonlar pek bi sakin annelik babalık duygusu bize cinselligi unutturduSenin eşin de hakkaten çok korkuyormuşBizim kız da gece karnımda tepindiği için eşim gece dokunuyor. Ben önce yatıyorum, eşim daha geç yatar. Bütün gece durmadan harekette. Dün gece de gelmiş yatmış duymadım önce, sonra baktım popomda bi el var, karnımı ararken yanlışlıkla olmuş yoksa hiç öyle bişey yapacağı yok
Yok canım solunumu falan kendi yapıyor artık her şey bebeğe bağlıymış emmeyi başarınca kavuşucaz inşallahinşallah başlar cnm. öbür türlü sağlığı yerinde mi bir sıkıntısı varmı
Sare koy, anlamı da güzel hemsen tavsiye etmiştin değilmi canım
biz de de tsm tersi eşim , ben hala alışamadım, çok farklı geliyor , ama anlamı çok güzel ..Ben çok severim ve önerdim de eşime ama eşim sevmedi. Size hayırlı olsun, çok güzel isim gerçekten.
tabiki de İnan, ben de ist da peritinolog/ kendı doktorum/ ve tüp de uzman doktoruma sordum, 3 ü de detaylıdan sonra bırak gerek yok dedi. Ama tabi alışmış olduğun için sanki bırakınca bişe olacak gibi geliyor. Doktorum beni şöyle rahatlamıştı; sen gönlün rahat etsin diye bırakmıyorsan ona bişe olur diye hiç sıkıntı yapma, baktık gelişiminde bi durgunluk var, tekrar başlarız dedi, bu cümlesi beni rahatlatmıştı.. çünkü kan akımı , plesantayla bebeğin daha iyi beslenmesini sağlıyor.Arkadaşlar genel bir cevap veriyim, Mesajlar çok birikince etiketleyemiyorum :)
Doktor kontrolümüz iyi geçti, zaten biliyorsunuz artık burada mezura ile ölçüp kalp atışlarına bakıyorlar :) bu hafta itibariyle rutin olarak vajinal bakteri kontrolüne başladılar. Haftaya çıkacak sonuç. Bir de kontrollerimiz artık haftada bire düştü.
Sadece tansiyonum biraz yüksek çıktı ilk başta, baş ağrısı ve gözümde görme bozukluğu var mı diye sordular, yok dedim. Ama yine de kan testi istedi. Sonrasında tansiyonum da düştü zaten.
Artık bekleme sürecine girdik dedi, suyun gelirse filan hastaneye geleceksin, onun dışında bebeğin hareketlerini takip edeceksin dediler. Bunlar dışında 40 hafta dolana kadar bekleyeceğiz, ondan sonra gelmezse doğumu başlatacağız dediler.
Gelelim diğer can alıcı noktaya, kan sulandırıcı iğne... bebekte gelişim geriliği veya plesantada ilk haftalarda gelişim problemi yoksa kullanmana gerek yok, biz burada bu ilaçları kullandırmıyoruz dediler. 2000 yılına kadar kullandırıyorduk, sonraki araştırmalarda gerek görülmedi dediler. Ve şimdi bırakmamı söylediler. Tabi ki bu beni korkutuyor çünkü Türkiye de doktorlar gözümüzü korkutmuşlar ama bugün iki hematolog da bunu söyleyince güvenmek geliyor içimden.
bizde de yok kapanış. bakalım nereye kadar. sizin eşleriniz nasıl korkuyor yaa. benim eşim hiç korkmuyor. nedense bende korkmuyorum. oğlumda 37 dolunca öpüşme koklaşma oluyordu ama tam birleşmeyi bırakmıştık. oğlum 40+0 da doğmuştu
Valla yazilanlari okuyunca ben şok:)) biz hamile oldugumu öğrenince kapanış da kendiliğinden olmuştu. 5. Ayin baslari da bir kere yaptık eşim günlerce vicdan azabi çekti ya bisey oldusa diyegeçen eşime dedim ki açılma kolay olmasi için doktorlar ilişki tavsiye ediyor. Ben yapamam vicdanim sizlar bir yeriniz acir diyo :)) oh beee evliligimin en rahat 9 ayı oldu diyorum ama sonrasinda beni bekleyen ekşından da korusun Allah beni
Benim eşim de şimdi şimdi çekiniyorama yapmak zorundayız kusura bakmasın, normal doğum için rahmin yumuşaması için faydası olur diyorlar
Kiz benim kocam karnimdan korkuyorbebek karnimda camasir makinesi gibi dönüyor elini zor koyduruyorum üstüne eskiden minik tekmelerinden korkmazdi simdi bebek cok net belli kemikleri sert eline geliyor o kadar korkuyor ki dokun diyorum gidip karşı koltuktan bana bakiyot korkarak :)) aşkım sen doguma girince ben aglamaktan perişan olurum nasıl cikacak o bebek diyo yani bırak ilişkiyi kocam bende bir hastalik varmis gibi davraniyor :)) amaaan valla benim hormonlar da yerlerde zaten canim hic istemiyor ama lohusalik bitince hemen ikinci cocuk patlamasi olacakmis öyle diyo
Senin eşin de hakkaten çok korkuyormuşBizim kız da gece karnımda tepindiği için eşim gece dokunuyor. Ben önce yatıyorum, eşim daha geç yatar. Bütün gece durmadan harekette. Dün gece de gelmiş yatmış duymadım önce, sonra baktım popomda bi el var, karnımı ararken yanlışlıkla olmuş yoksa hiç öyle bişey yapacağı yok
Ayy kizlaaaar çok güldüm Allah 'ta sizi güldürsün bebeğe birşey olur korkusu çok oluyor evet karşı tarafta bizde 1 ay oldu o konuyu kapatali ama normal doğum için denenebilirmi bilmiyorum ben çok kasiliyorum yaaaHehehe :))) benimki de bazen uykuda bilinçdışı yapiyor biseyler ama sonra toparliyor kendini hamile olduğumdan beri ilişkiden çok korkuyor:) işime de geldi valla benim hormonlar pek bi sakin annelik babalık duygusu bize cinselligi unutturdu
Yaramistir inşallah canim ya . Büyüsün inşallah bebisler.[/QUOTEÇ
Bugün ki kontrolde daha iyiydi/
Tahin pekmeZ
Günde 2 defa muz
Portakal/ mandalina
Soda
Yemeni tavsiye ederim
Hadi bakalım gözün aydın. Yaa ne güzel keşke bir doktorda bana bırak dese aspirini bıraktık bir sorun olmadı çok şükür kaç haftadır Bunda da olmaz bence canım. Türkiye geriden gidiyor o zaman olanda bize oluyor belki 10 15 sene sonra burada da kullandırmazlarArkadaşlar genel bir cevap veriyim, Mesajlar çok birikince etiketleyemiyorum :)
Doktor kontrolümüz iyi geçti, zaten biliyorsunuz artık burada mezura ile ölçüp kalp atışlarına bakıyorlar :) bu hafta itibariyle rutin olarak vajinal bakteri kontrolüne başladılar. Haftaya çıkacak sonuç. Bir de kontrollerimiz artık haftada bire düştü.
Sadece tansiyonum biraz yüksek çıktı ilk başta, baş ağrısı ve gözümde görme bozukluğu var mı diye sordular, yok dedim. Ama yine de kan testi istedi. Sonrasında tansiyonum da düştü zaten.
Artık bekleme sürecine girdik dedi, suyun gelirse filan hastaneye geleceksin, onun dışında bebeğin hareketlerini takip edeceksin dediler. Bunlar dışında 40 hafta dolana kadar bekleyeceğiz, ondan sonra gelmezse doğumu başlatacağız dediler.
Gelelim diğer can alıcı noktaya, kan sulandırıcı iğne... bebekte gelişim geriliği veya plesantada ilk haftalarda gelişim problemi yoksa kullanmana gerek yok, biz burada bu ilaçları kullandırmıyoruz dediler. 2000 yılına kadar kullandırıyorduk, sonraki araştırmalarda gerek görülmedi dediler. Ve şimdi bırakmamı söylediler. Tabi ki bu beni korkutuyor çünkü Türkiye de doktorlar gözümüzü korkutmuşlar ama bugün iki hematolog da bunu söyleyince güvenmek geliyor içimden.
doğum sonrası için ne dedi peki? benim kafam sonrası için çok karışık.Arkadaşlar genel bir cevap veriyim, Mesajlar çok birikince etiketleyemiyorum :)
Canim bir arkadas var hamile son günlerine geldi. Doktoru sakin cinselligi birakmayin hatta her gün yapın cati açılmasında cok etkili demiş. Ben de eşime soyledim adam düşüncesinden bile ürperdiAyy kizlaaaar çok güldüm Allah 'ta sizi güldürsün bebeğe birşey olur korkusu çok oluyor evet karşı tarafta bizde 1 ay oldu o konuyu kapatali ama normal doğum için denenebilirmi bilmiyorum ben çok kasiliyorum yaaa
Pazartesi gideceğim sorayim bakalim.biz çok ara vermedik zaten haftada 1 oluyordu genelde benim hormonlar çok tuhaftı normalde kaçan ben sürekli ister olmuştum kendimden korkuyordum artıkCanim bir arkadas var hamile son günlerine geldi. Doktoru sakin cinselligi birakmayin hatta her gün yapın cati açılmasında cok etkili demiş. Ben de eşime soyledim adam düşüncesinden bile ürperditamam biz yapamayız o kesin ama siz isterseniz doktorunuza sorun bu durumu faydasi olacaksa neden olmasin
Ay bende mi bıraksam acaba ya rahat rahat doğumu mu yaparım zaten gelmişiz 36. Haftayabiz de de tsm tersi eşim , ben hala alışamadım, çok farklı geliyor , ama anlamı çok güzel ..
tabiki de İnan, ben de ist da peritinolog/ kendı doktorum/ ve tüp de uzman doktoruma sordum, 3 ü de detaylıdan sonra bırak gerek yok dedi. Ama tabi alışmış olduğun için sanki bırakınca bişe olacak gibi geliyor. Doktorum beni şöyle rahatlamıştı; sen gönlün rahat etsin diye bırakmıyorsan ona bişe olur diye hiç sıkıntı yapma, baktık gelişiminde bi durgunluk var, tekrar başlarız dedi, bu cümlesi beni rahatlatmıştı.. çünkü kan akımı , plesantayla bebeğin daha iyi beslenmesini sağlıyor.
Çok tatlıymiş Güle güle giyesin. Ben almadım daha bakayım bi canimBen bunu aldim canim, cok kalin degil. Onceden polar almistim, hatta buraya da yazdim arkadaslar polar onermedi gittim geri verdim onu. IKEA`dan alan arkadaslarim var cok memnunlar bu arada. Benim yasadigim yerde cok soguk olmuyor, eger usurse icine kalin giydiririm dedim.
Bizim arkadaşlar fotoğrafçı gece gündüz ne zaman olursa gelecekler Doğuma video sonra Doğan fotolar olarak Doğum hikayesi klip yapacaklar oda süslemeyeceğim kapı susumuz çikolata olacak sonrasında zaten istediğim zaman kostüm vs. Çekeriz dediler ben önden hamileyken çekim yaptırsam mi diye düşündüm eşim oralı olmadı bebek yokken anlamı yok hava da soguk dedi sonra dedim zaten fil gibi oldum fotolarda güzel çıkmamBugün hiç aklımda yokken yenidoğan çekimi yaptırmaya karar verdim. Var mı yaptıracak olan? Normalde bu tip şeyleri fazla telaş olarak gören ben hamilelikte tacıdır, kapı süsüdür, yenidoğan çekimidir pek heveslendim nedense
O neydi gızzzBu arada hala ilişkiye devam eden var mı?
Kuzum bence embiye hanıma git bie kerede olsa bi git elektrik alırsan devam etAh be kuzum kadının bana psikolog gibi olmasına ne hcet. Randevumuz 5 dakika zor sürüyo. Ultrosona bakıyo bakıyo tamam diyo gönderiyo. Ne çocuğun yüzünü görebiliyoruz ne bişeyi. Kendi çapında bişilere bakıp herley iyi diyip yolluyor. Çok rahatsız oluyorum ve o kadar sinir oluyorum ki bi gün çok papaz olucaz ama hayırlısıyla az kaldı
Neva bence güzeliddialı bir isim. ismine benzerse ateş gibi adam olacakay bende alev mi koysam. bizde karar veremedik. serra ve neva arasında kaldık. serraya arkadaşları sera diye dalga geçerler deniyor. neva ya da bizim köyde nivaa beee derler deniyor. egeliyiz ya. şive den dolayı. seyran olsun diyorum. iki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuş diye. neşeli şanslı mutlu anlamları taşısın istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?