2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Saol canm bnm ay uyku yokki uyumak icin 8000 kuzu sayiyorum boş uykum var ama son bir haftam kaldi düşüncelerden heycan korkudan uyuyamiyorum ki
Bırak kuzuları bugünler gelmez daha.ilerde çok uykusuz kalacaksın. Rahat ol her iş olacağına varıyor hayırlısını dileyelim Allahtan

Bırak kuzuları bugünler gelmez daha.ilerde çok uykusuz kalacaksın. Rahat ol her iş olacağına varıyor hayırlısını dileyelim Allahtan
4 saat uyudum ruyamda da kuzucuklar gordum artik nasil saydiysam haklisin canm bu gunler uykumu alip hazirlik yapmam lazim sonradan uyku olmicak

Kendini şartlamdırma canım normal diye hayırlısını dile.psikolojik bir durum kolay değil.öyle ya da böyle anne olucaz sonuçta.sağlıkla doğsunlar gerisi boş inan sen nasıl rahat hissediyorsan öyle olsun

Kesinlikle acı vermiyor cnm. Tabi doktora göre değişir. Azar azar genişleterek sokuyorlar genelde acıdı deyince hemen bırakıyotlar.

Sağol cnm. Merak ediyorum ssvd deneyip yavrusu veya kendisine bişi olan hasta varmı. Nette rastlayamadım. Ama olmuş gibi tavırları var. Almanyada arkadaşımın arkadaşı biZle beraber sezeryan olmuş 5 sene önce. Ardından 2 defa da normal doğum yapmış. Çok yakın arkadaşım bunu söyleyen. Palavra değil yani. Neden denenmiyoki. İlla yapılacak demiyorum deneyelim diyorum. 2 cm açıklıkla hemen rahim yırtılacak değilki. Zaten okadar açıklık olabilir bende. Çok afedersiniz 2 gün önce eşimle ilişkiyd girdik ondan 2-3 gün öncede beraber olmuştuk. eşim vajinamın son iki ilişkide daha geniş olduğunu söyledi ki bende öyle hissettim. Beraber olduğumuzu anlayamadım. Bunları doktotlara desem heralde ameliyathaneye hücum ettirecekler beni. Keşke oraya gelme fikrini daha önce akıl edeydim.

Yani bir riski olabilir, rahimde dikiş olduğundan ama sonuçta kapanmış. Benim de sezeryanla ilgili bir çekincem var mesela. Ben kaybettiğim bebeğimde 14 haftalık olduğundan kürtaj geçirdim ve kazınmak zorundaydı. Sonrasında rahmin bir kısmı ince kalıyordu. Yani daha ağır olsa hamile kalamayabilirdim, çok korkmuştum. Dolayısıyla gerekmediği sürece rahmin kesilmesini istemiyorum ben de. İşte sezeryanda karşı olmamın en büyük sebebi bu. Bebeğin bir riski olursa tabi ki yapılabilir ama son seçenek olmalı gibime geliyor.
Buradaki hastanede duvarlarda ssvd ile ilgili yazılar var ama ilgilenip okumadım. Dur Çarşamba günü unutmazsam bir bakıyım.

bence sen hazırlıksız yakalandığın için de gerildiğini düşünüyorum, özellikle utanma da yaşamışsın /ağda olayın da seni rahatsız etmiş. 1 hafta olduğu için hem beynine de alıştıracaksın haftaya daha rahat geçicek Eminim.
Ben geçen hafta özellikle sordum ne zaman yapıcaksınız diye emin olmak adına. Hem ağda için hem de kendimi beyinsel olarak hazırlamak için, ben muayenelerde hiç sıkıntı yaşamadım gebelik öncesi. Çünkü yapılacağını biliyordum hazırdım,
sonuçta bir ilk olacak. Birinin tutup parmakla oraya müdahale etmesi kimse için rahatlatıcı olmaz:) anormal değiliz yani:)

Günaydın kızlar dün akşam mide bulantısı baş ağrısı tuttu beni bide yogaya gitmiştim eve zor geldim ama kalkmak imkansızdı bayılacak gibiydim. Yattım uyumaya çalıştım geçmedi, afedersiniz istifra ettim öğlen yediğim yemek dokunmuş galiba. Ama yine geçmedi en son acile gittik serum taktılar gece yarısı eve geldik. Biraz rahatladım uyudum. Aslında bu haftada böyle serum filan almak istemezdim ama nefesim bile daraldı. Bi yandan da belki komik gelecek ama nazar deydiğini düşündüm. Dün gezdirdiğim gruptaki iki öğretmen aman nasıl da hareketlisiniz şöyle böyle iyisiniz diye diye gittiler. Şurda 3gün kaldı işin hafiflemesine dedim ama bugün raporluyum kaldı 2 dün 400km yol yapmışım iş için. İnşallah şu iki gün çabuk geçer

Canım ben vajinal muayene hayatımda 1 kez oldum oda 12-15 haftalıktık galiba kananam olduğunda devamı var mı diye kontrol etti gerçekten çok rahatsız edici seni çok iyi anlıyorum ama ne yaparsan yap artık doğum başlAdı hastaneye dendikten sonra herşeye çok maruz kalacağımız öğretildi eğitimde . Örneklerde suyu geldiktan sonra 15 saat sancı çekenleri suyu hiç gelmeyen ve saatlerce sancı çekenleri gibi gibi , minimuma indirmek evde sancıları karşılamak bile yetmeyebilir sabredebilmek korkmadan bekleyebilmek zor öğrendim desemde korkuyorum ben . Sana hiç istemeyerek sezeryanı düşünmeni öneririm ablam epidural sezeryanda hem uyanık hem hiç bir şey hissetmeden hemde konforla bebeğiyle anında iletişime geçerek atlattı doğumunu . Endişelerin o sürecinde sana zarar vermesin. Lavaze eğitimlerinde bize hep bu öğretildi nasıl mutlu ve rahat olacaksan o.

Siz nasıl vakit geçirebiliyorsunuz kızlar. Oğlumu okula gönderdim. Bugün dinleneceğim hiçbişi yapmayacağım dedim. Yataktayım 1-2 saattir. Yatak beni dövüyo resmen. Tv de izlenecek bişi yok. Kitap okuyayım dedim az gözüm ağrıyor. Kalkıp iş yapayım çok iş var diyorum. anladımki boşluk bana göre değil. Buraya 50 defa girdim siz bişiler yazıyonuz mu diye az sonra milleti arayıp taciz etmeye başlayacağım artık

Bence uç örneklerle umudunu yitirme. Dün arkadaşa da söyledim. Normali denemek daha mantıklı. Bişi kaybetmiyorsun baktın olmuyor 2-3 cm açıklıktan sonra sezeryan olursun. Hiç olmadı bebeğinin isteğine saygın olmuş olur

Bende evdeyim bugün. Yatmayı düşünüyorum zaten elim kolum kalkmıyor. Annem ablam geliriz belki dediler ama bakalım.

9 a kadar uyudum, kahvaltı yaptım birazdan makineye çamaşır atıp dizi izleyeceğim sanırım

Ay ben hala kalkıp işe gitmesem 11 e kadar yatarım kesin. 12 de kalkarım içtiğim bütün ilaçlar Aksar. Haftasonu misal.
Şuan için Çalışmanın tek faydası Sabah 7 de kalkıp kahvaltı yapmak .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…