2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Tam tahmin ettiğimiz gibi çatı muayenesi demekki aşağı yukarı aynı prosedür. Ama sanırım doktor haklı çünkü doğuma hazırlanırken bile üç dört kez en az yapılıcak daha bir tanesini atlaatamazken hepsinde napıcaksın benimde 22sinde muayenem hemen gelsede geçse diye dua ediyoruminşallah kolay doğumalrımız olur

@Kelebekcikkk Homely_angel kızlar doktorunuz normal doğum konusunda ne söyledi benimki yapabilirsin sorun olmaz diyor ?

Normal Doğumla hiç bir alakası olmadığını çok araştırdık, buradaki doktorum da bunu söylüyor. Sadece epidural riskli, eğer iğneye devam ediyorsan epidural yaptırmamalısın ki bu ilacın prospektüsünde de yazıyor.

Epidural icin guvenli aralik igneyi biraktikta en az 2 hafta tercihen 4 haftaymis. Bunuda bir anestezi uzmani tanidiktan ogrendim. Doktorlara sorsan 1 hafta yeter diyorlar ama pek öyle degilmis.

Ne çektin sen bu kuku durumlarından

Canım kendi psikolojini hazırlanan önemli, şimdi muayenede açamazsan Doğumda ne yapacağız diye düşünür tabi doktor. Bu konuda rahatlatmalısın kendini, o doktor günde onlarca kuku görüyor ve dokunuyor. Seninkinin de bir farkı olmadığını getir aklına, bebeğine kavuşmak için birinci yolun bu olduğu hep aklında olsun.

Ayrıca gerekirse sezeryanda bir yol ve zorunlu olarak da yapılabilir. Artık annesin güçlü olmalı ve en korktuğunun başına gelse de altından kalkmalısın. Bu hafta bunlara hazırlayacaksın kendini, be ek odası, hastane çantası hazırlar gibi

Epidural icin guvenli aralik igneyi biraktikta en az 2 hafta tercihen 4 haftaymis. Bunuda bir anestezi uzmani tanidiktan ogrendim. Doktorlara sorsan 1 hafta yeter diyorlar ama pek öyle degilmis.

Ben bu hafta bırakmalıyım ama hala iki günde bir yapıyorum, sonra istesem de iğnem yok:)

Gerçi iğneyi bırakınca 2 hafta da geçse ben dayanabilirsen epiduralsiz olsun istiyorum.

Dur daha ne yaptın Bizimkiler küçük,tarihlerimiz aynı panik oldum okuyunca,ben daha önünüzdeki hafta yaptırıcam temizliği,misafir için hazırlıklarımız da yokbebişler de Bi 3 kg olaydı

Doğum ecel gibidir diye boşuna demiyorum vakit saat geldimi küçük büyük dinlemiyolar canım. Üstelik ilk doğumum ve ne zaman doğar tahminim yok En son 1 hafta önce 2 buçuktu bakalım haftaya pazartesi kontrol var kaç kg olcak

Doğuma hazırlıyor sanırım vücut artık. Baksana hepimizde değişik ağrılar oluşmaya başladı. Neyseki çabuk toparladın sonuç olarak başka bi ülke başka bi ev. İnşallah şubatı görürüz canım. İşlerimizde bitince rahatça beklemeye geçebiliriz :)

Canim yaparsin sen anasin ana :) hazirla kendini psikolojik acidan icimizde var bu oyle dusun perine masajini yaptircak misin yaparlarsa anlatirmisin bende evde kendim yapmayi planliyorum dogum yaklasinca

Canım senin İzmir e gitmen kolay mı? Bir arkadaşımın. Yengesi İzmir'de
Canım onun için orada kalmam lazım. Oğlum varken çok zor. Okula gidiyor rahatlıyorum. İZmire gidersek kafayı yeriz. Keşke şansım olaydı. Ama jine de doktorun ismini öğrenmek isterdim. Sorabilirsen sevinirim. Sanki hiç olmayacak aptalca bişi istiyormuşum gibi bakıyor hepsi de. Hevesimi kırıyorlar. En azında arkadaşım izmirde şu doktorda ssvd yaptı hocam benimde böyle şansım varmı sizce diye sorayım. Sanki dünyada böyle hiçbir vaka yokmuş gibi konuşuyorlar. Sen onun risklerini biliyor musun. Şöyle böyle başlıyorlar. Yahu ben illaki yap demiyorum. Bi dene en azından sancı gelsin ozaman al. Neden hemen alacaklar anlamıyorum. Bugün birisi haftaya alacak oldu kızımı. Hocam bari 39+0 olsun ablamlar, yardıma gelebilecek olanlar hep o hafta gelebilecekler dedim. Ozaman dilekçe alırım senden 38 de almalıyım sonrası riskli dedi. Anlamıyorum ne var bu 38 de. Neden suyumun gelmesini nişan gelmesini 30 dk da bir sancı gelmesini bekleyemiyorlar. Bunların olmasından en az 3 saat içinde bebek zaten geleceğim diye tutturmuyor.

Özel oda olursa 700 e mal olacak doçentte sezeryan. Özelde de 2250 lira. Özel oda ayırmak yokmuş. Boş nereyi bularsan dedi hemşire kız. Ama öbür bölümdekiler ayırtın diye yolladılar. Yarın tekrar uğraşayım

Valiz de tamam :)

Eşimin yetişemeyeceği psikolojisine de hazırım. Bundan sonra gelirse de hazırım :) ama tabi Şubat ı görürse çok tatlış olur :)

Tabi ki öğrenirim, yarın Türkiye'de gündüz saati olunca yazıyım arkadaşıma. Onun yengesi de çok uğraştı bu konuda, doktoru son ana kadar ssvd yi onayladı, son anda döndü. O da kızdı, başka doktora gidip doğurdu :)
Ben de anlamıyorum 38.hafta neden sezeryan için bu kadar kritik. Herhalde bebek aşağı iner, sancı başlar, sezeryan için geç olursa diye korkuyorlar.

Sabaha kadar rüyalarımda muayene olmaya çalıştım. Sanırım benim psikojim alttan bakma olayından bozuk bunu kendime hazırlamam lazım ama nasıl sezaryeni hiç düşünmek dahi istemiyorum kesme biçme islerini
Neden bu kadar kasıntı yapıyorum kendimi bilmiyorum ve çok sinir oluyorum kendimi boğasım geliyor
Rahat bi insan olmayı dilerdim
Ciddi ciddi sezaryen düşünmeye başlamalıyım sanırım
Cati muaynesi olmadan bugün suyum gelse de doğursam Hic daha fazla maruz kalmasam dedim bugün :/

Yalnız yanlış anlayıp kormayin kızlar muayeneden aslında cok acı veren bsy değil benim mi tamamen psikolojik korku kendimle alakalı

Canım bu olay uzun süre tedavileri kapsayan bir süreç bile olabiliyor, kendini çok yıpratma. Senin ve bebeğin için hayırlı olan neyse o olsun. Unutma ki kesme biçme işleri normal Doğumda da olabiliyor. Ne günler atlattık, bunları da yapabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…