- 16 Haziran 2017
- 237
- 205
- 53
- 34
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #34.781
Tam tahmin ettiğimiz gibi çatı muayenesi demekki aşağı yukarı aynı prosedür. Ama sanırım doktor haklı çünkü doğuma hazırlanırken bile üç dört kez en az yapılıcak daha bir tanesini atlaatamazken hepsinde napıcaksınKiZlar bugün muayenemiz vardı girdim içeri doktor demez mi alttan muayene diye hazır değilim agdaya gitmemişim şart mi hocam geriliyorum ben o aletten dedim yok elle yapacağım dedi cati muayenesi mi dedim onun gibi bsy normal doğuma uygun musun ona bakacağım dedi ben alttan muayeneden nefret eden bu insanım bacağımı açamadım aç yavrum diyor ama açamıyorum hemşirenin elini tuttum neyse iki parmağı soktu ama ben elini kızın kıracaktım acı yok ama geriliyorum sonra 4 parmağını soktu o an elini cevirdi yumruk gibi ittiriyordu ki canım acıdı böyle yanma olunca iki kere bağırdım aşırı bi acı değil ama ben geriliyorum malum eşimle de zor iliskiye girmiştim neyse gerilme muayene dahi edemedim uzatmayalım dedi cekti elini tabi ben canım acıyınca ağlamaya başladım acı haricinde kendime sinirlendim rahat olamadım diye ağlamam devam etti tüm moralim bozuldu
Haftaya kendini hazırla gel yoksa başka şekilde konuşalım dedi ne gibi dedim sezaryen gibi dedi
Bu is takım isi dedi birbirimize güvenmemiz lazım dedi kimseye normal doğum yapamazsın demedim denmez ama bunlara hazır değilsen bence başka şekilde düşünebiliriz dedi
Bende sezaryen istemiyorum kesinlikle hocam bsy gelişmedikçe dedim ben iğneden bile korkan insanım kendimin kesildiğini düşünmek dahi istemiyorum normal düşünüyorum aslında dedim kendini haftaya hazırla dedi bakalım haftaya muayeneni olalım muayne dahi edemedim seni dedi
Hocam biz hiç iliski yaşamadık hamilelikte ondan olabilir mi dedim alakası yok tamamen psikolojik dedi psikojik anlamda kendini hazırlamalısın bunlar doguma kadar olacak şeyler son anda karar değişikliği olmasın son an süprizleri olmasın dedi tabi çıktık ben eve gelene kadar ağladım özgüvenim sarsilmis hissettim açıkcası bilemiyorum yapamayacak miyim diye de korktum ama doktor da haklı suyum gelmiş hastaneye girmisim hocam alttan bakmayın mi diyecem ya da kadın benim kasim kasim kasılma mi çekecek bilemiyorum kafam allak bullak eşim de istiyorsan başka doktor bakalim dedi
Esinle iliski sırasında kasılma vs yaşıyor muydun dedi bende hocam zaten bizim birleşmemiz zor oldu dedim şimdi kafamda oturdu dedi çünkü kanamam olduğunda Altan bakacakken de inanılmaz kasılmış ağlamaklı olmustum kadın artık 2. Kez görünce cozdu beni
Hemşiresi de su perine masaji mi ne onu yapalım haftaya sana öyle gir muayeneye dedi oda garibime gidiyor bi bayana kuku masajı yaptırmak
Gözün aydın cnmBebeğim doğdu kızlar ıkimizde ıyiyiz çok şükür haber vereyim dedim
@KelebekcikkkHomely_angel kızlar doktorunuz normal doğum konusunda ne söyledi benimki yapabilirsin sorun olmaz diyor ?
Epidural icin guvenli aralik igneyi biraktikta en az 2 hafta tercihen 4 haftaymis. Bunuda bir anestezi uzmani tanidiktan ogrendim. Doktorlara sorsan 1 hafta yeter diyorlar ama pek öyle degilmis.Normal Doğumla hiç bir alakası olmadığını çok araştırdık, buradaki doktorum da bunu söylüyor. Sadece epidural riskli, eğer iğneye devam ediyorsan epidural yaptırmamalısın ki bu ilacın prospektüsünde de yazıyor.
KiZlar bugün muayenemiz vardı girdim içeri doktor demez mi alttan muayene diye hazır değilim agdaya gitmemişim şart mi hocam geriliyorum ben o aletten dedim yok elle yapacağım dedi cati muayenesi mi dedim onun gibi bsy normal doğuma uygun musun ona bakacağım dedi ben alttan muayeneden nefret eden bu insanım bacağımı açamadım aç yavrum diyor ama açamıyorum hemşirenin elini tuttum neyse iki parmağı soktu ama ben elini kızın kıracaktım acı yok ama geriliyorum sonra 4 parmağını soktu o an elini cevirdi yumruk gibi ittiriyordu ki canım acıdı böyle yanma olunca iki kere bağırdım aşırı bi acı değil ama ben geriliyorum malum eşimle de zor iliskiye girmiştim neyse gerilme muayene dahi edemedim uzatmayalım dedi cekti elini tabi ben canım acıyınca ağlamaya başladım acı haricinde kendime sinirlendim rahat olamadım diye ağlamam devam etti tüm moralim bozuldu
Haftaya kendini hazırla gel yoksa başka şekilde konuşalım dedi ne gibi dedim sezaryen gibi dedi
Bu is takım isi dedi birbirimize güvenmemiz lazım dedi kimseye normal doğum yapamazsın demedim denmez ama bunlara hazır değilsen bence başka şekilde düşünebiliriz dedi
Bende sezaryen istemiyorum kesinlikle hocam bsy gelişmedikçe dedim ben iğneden bile korkan insanım kendimin kesildiğini düşünmek dahi istemiyorum normal düşünüyorum aslında dedim kendini haftaya hazırla dedi bakalım haftaya muayeneni olalım muayne dahi edemedim seni dedi
Hocam biz hiç iliski yaşamadık hamilelikte ondan olabilir mi dedim alakası yok tamamen psikolojik dedi psikojik anlamda kendini hazırlamalısın bunlar doguma kadar olacak şeyler son anda karar değişikliği olmasın son an süprizleri olmasın dedi tabi çıktık ben eve gelene kadar ağladım özgüvenim sarsilmis hissettim açıkcası bilemiyorum yapamayacak miyim diye de korktum ama doktor da haklı suyum gelmiş hastaneye girmisim hocam alttan bakmayın mi diyecem ya da kadın benim kasim kasim kasılma mi çekecek bilemiyorum kafam allak bullak eşim de istiyorsan başka doktor bakalim dedi
Esinle iliski sırasında kasılma vs yaşıyor muydun dedi bende hocam zaten bizim birleşmemiz zor oldu dedim şimdi kafamda oturdu dedi çünkü kanamam olduğunda Altan bakacakken de inanılmaz kasılmış ağlamaklı olmustum kadın artık 2. Kez görünce cozdu beni
Hemşiresi de su perine masaji mi ne onu yapalım haftaya sana öyle gir muayeneye dedi oda garibime gidiyor bi bayana kuku masajı yaptırmak
Benim cati muayenesi yarin :) bakalim neler olacak :) bakalim efsun sultan dondumu. Bana donmedi gibi geliyor esim dondu bence diyor. Bunun karnimi bastirdi bastirdi bak kafasi asagida diyor anlarmis gibi
Epidural icin guvenli aralik igneyi biraktikta en az 2 hafta tercihen 4 haftaymis. Bunuda bir anestezi uzmani tanidiktan ogrendim. Doktorlara sorsan 1 hafta yeter diyorlar ama pek öyle degilmis.
Gecmis olsun bir heyecan atlatmışsinız. Bende bu hafta temizligi halledip çantamı hazırlayacağim baslayacağim beklemeye.
Dur daha ne yaptın Bizimkiler küçük,tarihlerimiz aynı panik oldum okuyunca,ben daha önünüzdeki hafta yaptırıcam temizliği,misafir için hazırlıklarımız da yokbebişler de Bi 3 kg olaydı
O kadar yoğun bile olabiliyor demek ki. Heyecan atlatmışsın :)
Dün geceyi ben sebebiyle kötü geçirdim, bir ara dedim herhalde geliyor. Neyse dedim uyuyayım biraz daha, kasılmalar artarsa anlarım zaten :) neyseki artmadı ama sol tarafıma bile yatamadım. Şimdi de salak gibiyim, bugün valizi de yerleştirip beklemeye geçiyorum.
Canim yaparsin sen anasin ana :) hazirla kendini psikolojik acidan icimizde var bu oyle dusun perine masajini yaptircak misin yaparlarsa anlatirmisin bende evde kendim yapmayi planliyorum dogum yaklasincaKiZlar bugün muayenemiz vardı girdim içeri doktor demez mi alttan muayene diye hazır değilim agdaya gitmemişim şart mi hocam geriliyorum ben o aletten dedim yok elle yapacağım dedi cati muayenesi mi dedim onun gibi bsy normal doğuma uygun musun ona bakacağım dedi ben alttan muayeneden nefret eden bu insanım bacağımı açamadım aç yavrum diyor ama açamıyorum hemşirenin elini tuttum neyse iki parmağı soktu ama ben elini kızın kıracaktım acı yok ama geriliyorum sonra 4 parmağını soktu o an elini cevirdi yumruk gibi ittiriyordu ki canım acıdı böyle yanma olunca iki kere bağırdım aşırı bi acı değil ama ben geriliyorum malum eşimle de zor iliskiye girmiştim neyse gerilme muayene dahi edemedim uzatmayalım dedi cekti elini tabi ben canım acıyınca ağlamaya başladım acı haricinde kendime sinirlendim rahat olamadım diye ağlamam devam etti tüm moralim bozuldu
Canım onun için orada kalmam lazım. Oğlum varken çok zor. Okula gidiyor rahatlıyorum. İZmire gidersek kafayı yeriz. Keşke şansım olaydı. Ama jine de doktorun ismini öğrenmek isterdim. Sorabilirsen sevinirim. Sanki hiç olmayacak aptalca bişi istiyormuşum gibi bakıyor hepsi de. Hevesimi kırıyorlar. En azında arkadaşım izmirde şu doktorda ssvd yaptı hocam benimde böyle şansım varmı sizce diye sorayım. Sanki dünyada böyle hiçbir vaka yokmuş gibi konuşuyorlar. Sen onun risklerini biliyor musun. Şöyle böyle başlıyorlar. Yahu ben illaki yap demiyorum. Bi dene en azından sancı gelsin ozaman al. Neden hemen alacaklar anlamıyorum. Bugün birisi haftaya alacak oldu kızımı. Hocam bari 39+0 olsun ablamlar, yardıma gelebilecek olanlar hep o hafta gelebilecekler dedim. Ozaman dilekçe alırım senden 38 de almalıyım sonrası riskli dedi. Anlamıyorum ne var bu 38 de. Neden suyumun gelmesini nişan gelmesini 30 dk da bir sancı gelmesini bekleyemiyorlar. Bunların olmasından en az 3 saat içinde bebek zaten geleceğim diye tutturmuyor.Canım senin İzmir e gitmen kolay mı? Bir arkadaşımın. Yengesi İzmir'de
Özel oda olursa 700 e mal olacak doçentte sezeryan. Özelde de 2250 lira. Özel oda ayırmak yokmuş. Boş nereyi bularsan dedi hemşire kız. Ama öbür bölümdekiler ayırtın diye yolladılar. Yarın tekrar uğraşayımÖzel oda oluyor eylülde eşimin kuzeni gut hastası olduğu için ege üni.'de bir profesöre gitti ve orada dopum yaptı üç gece kaldı çokta konforluydu, sanrım yine ekstra bir ücret ödemen gerekiyo ama baktığında özel hastane parasını yine bulmayacaktır. Ben taşınmadım evimde nem oluşmaya başladı camlarda su birikiyodu yatak oda dolabımı özel yaptırmıştık bir tarafı yüklük gibi kullanılanlardan içi demleniyodu korktuk rutubet olur diye yüm o dolaplar boşaltıldı çekildi kurutuldu bekletildi ev bir hafta ayaktaydı salonda falan yattık rezalet geçti son haftamgüya bu hafta bebeğin odasını yerleştiririm diyodum herşey sarktı bu sefer. Evin o telaşında bide grip olsum şimdi kara kara düşünüyorum bu işler nasıl biticek diye
Doğuma hazırlıyor sanırım vücut artık. Baksana hepimizde değişik ağrılar oluşmaya başladı. Neyseki çabuk toparladın sonuç olarak başka bi ülke başka bi ev. İnşallah şubatı görürüz canım. İşlerimizde bitince rahatça beklemeye geçebiliriz :)
Canım onun için orada kalmam lazım. Oğlum varken çok zor. Okula gidiyor rahatlıyorum. İZmire gidersek kafayı yeriz. Keşke şansım olaydı. Ama jine de doktorun ismini öğrenmek isterdim. Sorabilirsen sevinirim. Sanki hiç olmayacak aptalca bişi istiyormuşum gibi bakıyor hepsi de. Hevesimi kırıyorlar. En azında arkadaşım izmirde şu doktorda ssvd yaptı hocam benimde böyle şansım varmı sizce diye sorayım. Sanki dünyada böyle hiçbir vaka yokmuş gibi konuşuyorlar. Sen onun risklerini biliyor musun. Şöyle böyle başlıyorlar. Yahu ben illaki yap demiyorum. Bi dene en azından sancı gelsin ozaman al. Neden hemen alacaklar anlamıyorum. Bugün birisi haftaya alacak oldu kızımı. Hocam bari 39+0 olsun ablamlar, yardıma gelebilecek olanlar hep o hafta gelebilecekler dedim. Ozaman dilekçe alırım senden 38 de almalıyım sonrası riskli dedi. Anlamıyorum ne var bu 38 de. Neden suyumun gelmesini nişan gelmesini 30 dk da bir sancı gelmesini bekleyemiyorlar. Bunların olmasından en az 3 saat içinde bebek zaten geleceğim diye tutturmuyor.
Tam tahmin ettiğimiz gibi çatı muayenesi demekki aşağı yukarı aynı prosedür. Ama sanırım doktor haklı çünkü doğuma hazırlanırken bile üç dört kez en az yapılıcak daha bir tanesini atlaatamazken hepsinde napıcaksınbenimde 22sinde muayenem hemen gelsede geçse diye dua ediyoruminşallah kolay doğumalrımız olur
Sabaha kadar rüyalarımda muayene olmaya çalıştım. Sanırım benim psikojim alttan bakma olayından bozuk bunu kendime hazırlamam lazım ama nasıl sezaryeni hiç düşünmek dahi istemiyorum kesme biçme isleriniNe çektin sen bu kuku durumlarından
Canım kendi psikolojini hazırlanan önemli, şimdi muayenede açamazsan Doğumda ne yapacağız diye düşünür tabi doktor. Bu konuda rahatlatmalısın kendini, o doktor günde onlarca kuku görüyor ve dokunuyor. Seninkinin de bir farkı olmadığını getir aklına, bebeğine kavuşmak için birinci yolun bu olduğu hep aklında olsun.
Ayrıca gerekirse sezeryanda bir yol ve zorunlu olarak da yapılabilir. Artık annesin güçlü olmalı ve en korktuğunun başına gelse de altından kalkmalısın. Bu hafta bunlara hazırlayacaksın kendini, be ek odası, hastane çantası hazırlar gibi
Gittim canm tansyonum iyiydi sekerde iyiydi uc gundur hic uyumamistim ondandr dediler agri kesici ilac verdi uykunu mutlaka al yat dinlen dedilerCanım gidebildin mi hastaneye, aklim sende kaldı?
Sabaha kadar rüyalarımda muayene olmaya çalıştım. Sanırım benim psikojim alttan bakma olayından bozuk bunu kendime hazırlamam lazım ama nasıl sezaryeni hiç düşünmek dahi istemiyorum kesme biçme islerini
Neden bu kadar kasıntı yapıyorum kendimi bilmiyorum ve çok sinir oluyorum kendimi boğasım geliyor
Rahat bi insan olmayı dilerdim
Ciddi ciddi sezaryen düşünmeye başlamalıyım sanırım
Cati muaynesi olmadan bugün suyum gelse de doğursam Hic daha fazla maruz kalmasam dedim bugün :/
Yalnız yanlış anlayıp kormayin kızlar muayeneden aslında cok acı veren bsy değil benim mi tamamen psikolojik korku kendimle alakalı
Gittim canm tansyonum iyiydi sekerde iyiydi uc gundur hic uyumamistim ondandr dediler agri kesici ilac verdi uykunu mutlaka al yat dinlen dediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?