- 3 Aralık 2010
- 2.898
- 1.294
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #40.801
Hayatımda Geçirdiğim en değişik dönem. Eşim tecilini bozdurdu 3 gün sonra hamile olduğumu öğrendik hiç planda yokken. E sonrasında kanamalarım bi başladı doktorlae hep düşer yada erken doğar dedi. Riskten dolayı sürekli hastanede yattım ayağa kalkmam yasak stres yasak. Eşim askere gitti ona bile istediğim gibi ağlayamadım gittiği gün ağladım ardından kanamam bi başladı hastanede yatmak zorunda kaldım. Bu dönemde zaten hassasız benim psikolojim tamamen bozuldu. Zor günler geçiriyoruz ama inşallah bu zor süreç bununla biter Allah daha beter sınavlardan korusunCanım ne güzel kısa dönem yapma şansı varmış en azından..aslinda çok uzun bir süre olmamış canım ama insan hamile olunca cidden hormonlar alt üst oluyo diyolar doğru yalnızlık bi yandan duygusallık özlem..hamile olmasa insan bi şekilde katlanır ama en doğal hakkin bu dönenmde yanında olmasını istemek..bitmesine az kalmış zaten 2 ay kalmış izinde 20 gün kalirsa daha az ayrı kalmış olcaksınız ama ona zor işte anlıyorum sizi bırakıp gidecek alışmışken sabır ama az daha :)
Gönlünü ferah tut iyi olacak herşey .. sen güçlü ol ki bebeğin de orda güçlü olsun sütüne ihtiyacı var bol bol ona stok yap ki kavuşunca bebeğine hemen verirsin sütüm yetmiyor moduna girmezsin hem Allah şifasını versinBugün maalesef yoğun bakımdaki 4.günümüzdü hala birbirimize kavuşamadık.haftasonu diye göremedim bugün inanın kafayı yedim yarın ve perşembe görebilicem bebeğimi.kızlar bu akciğere az giden oksijen solunum sıkıntısı geçici bir süreçtir değilmi.delirmek üzereyim üzüntüden mahvoldum
Dün akşam da bal limon karabiber yaptım sirke ile gargara yaptım fayda etmedi benim 20 lik dişlerde yapiyo boğaz ağrısı hatta onlar bile hasta etmiş olabilir yine iltihap varsa kanal tedavili disim sizliyo bide sinir uçları yine canlandi galibaBende 4 gündğr grip le uğrasıyorum. Ya zaten kasılmamı hareket mi ayırt edemiyorum çünkü hareket ediyo ama karnım sert oluyo okuduğumdan yola çıkarak kasılma diyorum ama çok hareketli olduğu içinde olabilir bilmiyorum. Bu arada ballı limonda dene bende aenin gibi artık midem bulandı ıhlamur bal limondan
O hareketler bence dogum baslamasina sebep olmuyo canim. Dogumun kolay gecmesine yardimci olurdur insallah diye yapiyorum ben sahsenBen salondan mutfağa gidicem misal bişey almaya bi yelteniyorum geri düşüyorum ikincide kalkıyorum ihhlaya ihhlayaonlara komik geliyo tabi şimdi koca gobek top gibiyiz kapalı kutu simdi de bebeler çıksın içerden gorcem onlari anneme diyorum son zamanlarda bebek kanala insin diye çömelme hareketi yapıyomuş herkes aman sakın evde yalnızsın bide bişey olur suyun geliverir yapma öyle şeyler dio e yani suyum da gelirse gelsin artik aynen aslında ise yarar hareketler ama benim bazen kalp çarpıntim oluyo evin içinde bile bazen nefes nefese kalıyorum..benim ev de 1.katta biseye faydası yok benim merdivenlerin annemin 3.kat ama cikarttirmiyo asansöre bindiryo zorla ayağın kayar düşersin diye valla bal limon karabiber yaptım ama fayda etmedi sirkeli su ile calkalayacagim bide...evet hastalanmam pek iyi olmaz malesef
Deniyorum ama yok yani aklım bebekte dinleyip duruyorum sinirleniyorum
Eger panik aninda seri hareket edebilen biriysen sen bilirsin canim ama ben gibi eli ayagina karisan biriysen son zamana birakma benceBenimde daha çantam hazır değil ya , nedense sancı başlasın öyle çantayı hazırlayayım diye düşünüyorum
Çok geçmiş olsun canım hamilelik zaten zor hastalıkla da daha da zorlaşıyo. Benimde bi karın da o hareketlenmesi bide az bi sertleşmezi var oda kasılmamı değil mi bilmiyorum zaten. Ne bacak ne bel ne sırt suan hiç biri yok. Hatta hep sırt ağrım vardı 2 haftadıe oda yok kalca kemiğim ağrıyodu oda geçti. Bebekte midemde zaten biz böyle 42 yi bekleriz gibiDün akşam da bal limon karabiber yaptım sirke ile gargara yaptım fayda etmedi benim 20 lik dişlerde yapiyo boğaz ağrısı hatta onlar bile hasta etmiş olabilir yine iltihap varsa kanal tedavili disim sizliyo bide sinir uçları yine canlandi galibaçene ağrısı da var bas boyun ağrısı valla mumya gibi yatasim var hadi eyvallah doguma uyandırın diyip yatasim var...evet anında sertleşip saga kayıp sola gidiyo dalga dalga oluyo bide adet ağrısı bacağa vuran cinsinden ama belden yayilmadigi sürece rahatım bakalım şimdilik....
Canım zor sınavlardan geçmişsiniz Allah beterini göstermesin ama az kaldı artık sonuna geldik hamileliğin stresli döneme denk gelmiş haklısınHayatımda Geçirdiğim en değişik dönem. Eşim tecilini bozdurdu 3 gün sonra hamile olduğumu öğrendik hiç planda yokken. E sonrasında kanamalarım bi başladı doktorlae hep düşer yada erken doğar dedi. Riskten dolayı sürekli hastanede yattım ayağa kalkmam yasak stres yasak. Eşim askere gitti ona bile istediğim gibi ağlayamadım gittiği gün ağladım ardından kanamam bi başladı hastanede yatmak zorunda kaldım. Bu dönemde zaten hassasız benim psikolojim tamamen bozuldu. Zor günler geçiriyoruz ama inşallah bu zor süreç bununla biter Allah daha beter sınavlardan korusun
Normalde çok hareketli canım 19. Haftada kıyafetimden belli oluyodu düşün. Hatta herkes işin zor hiç durmuyo diyodu. Şimdi aslında hateketi yok değil ama eskiye göre az olunca insan korkuyo. Doktor bakıyo normal ama bana göre az. Şimdi şükğr 2 saattir felan hiç durmuyo içim rahatO hareketler bence dogum baslamasina sebep olmuyo canim. Dogumun kolay gecmesine yardimci olurdur insallah diye yapiyorum ben sahsen
Aman carpinti olunca dinlen. Bizim ev de 2.kat. Bazen yorgun argin doktordan filan geldigim halde esim zorla merdivene iteliyo beniannem olsa heralde asansore bindirir o da ayni seninki gibi. Yerden bi sey alincagi zaman comelip aliyorum. Annem sen alma dur diye atiliyo ortaya esim orda sus bitkisi gibi azcik odun ondan mi yoksa hareket etmem iyi olur diye mi yapiyo sormak istemiyorum
Bugun nasil bogazin iyi mi biraz?
Yeri azaldi dogum yaklasti diye dusun canim o zaman. Kotu dusundukce kotuyu cagirirsin derler allah muhafaza. Hem bak sakin bi bebek olur eger kurtlanmiyosa icerde
Eger panik aninda seri hareket edebilen biriysen sen bilirsin canim ama ben gibi eli ayagina karisan biriysen son zamana birakma bence
Neyi nasi alip cantaya koydugumu bilemem sanirim ben sanci baslayinca. Ne giyerim diye bile ayarlamam lazim yoksa oylece gitmeye kalkarim
Evet canım bu günlere gelmek hayaldi benim için. Kaç kere ağlayarak hastanelere taşındık kaç kere ağlayarak o wc den çıktım bilmiyorun. Şimdi eşimle hep onu diyoruz bu günlere gelceğz düşünemiyorduk bile şükürler olsun bu günümüzeCanım zor sınavlardan geçmişsiniz Allah beterini göstermesin ama az kaldı artık sonuna geldik hamileliğin stresli döneme denk gelmiş haklısınama aşmışsınız bu haftalara kadar gelmişsiniz artık korkacak bişey yok bence iyi düşün ıyi olsun kötü şeyler getirme aklına
Kizlar benim kv geldi 2 bucuk 3 ay bizde. Sagolsun yardimci cok ama o evde fir donerken ben oturunca olmuyor iste. Sabahtan beri mutfaktan cikmadi yemek borek kurabiye diceksiniz ki daha ne istiyosun ama Ben de yardim etmek icin mutfakta ayaklarima kara sular indi. Bi de ben yan gelip yatamiyorum da sirtima yastik koydum oturuyorum. Bi de biz esimle bazen oyle tepside tabakta yemegimizi yer hallederiz, bugun 3 defa sofra kuruldu, hadi afiyet olsun deyip kalkasim geldi. Insallah bebisim dogduktan sonra hicbiseyle ilgilenmemeyi planliyorum. Oyle bir icimi dokeyim dedim.
Canım araştır ve sadece güvendiğin doktora git. İnan doktor doktor gezmek kafanı karıştırmaktan başka bi işe yaramıcak. Şimdi bu da bekle dese için yine rahat etmicek. O yüzden emin olduğun doktora git ve tamamen ona göre adım at bence
Bugün maalesef yoğun bakımdaki 4.günümüzdü hala birbirimize kavuşamadık.haftasonu diye göremedim bugün inanın kafayı yedim yarın ve perşembe görebilicem bebeğimi.kızlar bu akciğere az giden oksijen solunum sıkıntısı geçici bir süreçtir değilmi.delirmek üzereyim üzüntüden mahvoldum
Aynen kızlar hep yaptı burda bişey olmadi o harekerlerden..ben artik iyice saldim canim bişey yapmak istemiyo...nefesim kesiliyo bazen carpinti da az bile yorulsam oluyo bebekten de oluyo o da carpinti yapiyo..bende bisey düşürünce çömelip alıyorum bakalım ama faydası olur mu bilmem..annemi benden evine bırakacağımız zaman bile 1.kattan asansöre itekliyo beni acele edip yuvarlanirsin diyeO hareketler bence dogum baslamasina sebep olmuyo canim. Dogumun kolay gecmesine yardimci olurdur insallah diye yapiyorum ben sahsen
Aman carpinti olunca dinlen. Bizim ev de 2.kat. Bazen yorgun argin doktordan filan geldigim halde esim zorla merdivene iteliyo beniannem olsa heralde asansore bindirir o da ayni seninki gibi. Yerden bi sey alincagi zaman comelip aliyorum. Annem sen alma dur diye atiliyo ortaya esim orda sus bitkisi gibi azcik odun ondan mi yoksa hareket etmem iyi olur diye mi yapiyo sormak istemiyorum
Bugun nasil bogazin iyi mi biraz?
Yeri azaldi dogum yaklasti diye dusun canim o zaman. Kotu dusundukce kotuyu cagirirsin derler allah muhafaza. Hem bak sakin bi bebek olur eger kurtlanmiyosa icerde
Eger panik aninda seri hareket edebilen biriysen sen bilirsin canim ama ben gibi eli ayagina karisan biriysen son zamana birakma bence
Neyi nasi alip cantaya koydugumu bilemem sanirim ben sanci baslayinca. Ne giyerim diye bile ayarlamam lazim yoksa oylece gitmeye kalkarim
Hayırlısı olsun canım illa beklicem diye de düşünme sağlıkla kavuşta erkenden çekersin kokusunu içine hiç canımı sıkma Allah şifa versinBence rahat davran canım, yani elimizden gelse zaten yapardık ki bunca zaman işlerimizi hallettik. Bugün evi bi süpürüp siliyim dedim yapamadım. Eşim yapacaktı ben uyuyunca o da ses yapmak istemedi tabi. Bir de korkuyorum bi yerime ağrı girer diye. Çünkü artık ağrı çekmekten cidden sıkıldım.
Haklısın. Ben şuan kendi hastanemdeki doktora randevu aldım direkt. aslında daha iyi hastanelere de dün baktım ama hiç birinde doktor yoktu. Pazartesiyi beklemeyi dahi düşünmüyordum devlet hastanesine gidicektim ağrım azaldığından gitmedim. Acil doktorundansa kendi uzmanlık alanı olan dr olsun dedim. Bakalım ne diyecek. İnşallah bekleyebiliriz der.
Canım doktorlar bişey demiyor mu? Bir de niye göremiyormuşsun ki, birbirinize ihtiyacınız var sonuçta. Geçici olacaktır tabi ki, gönlünü ferah tutmaya çalış. En kısa zamanda kavuşacaksınız inşallah.
Gobegi düştü ertesi gün yıkadık sanırımKızlar yenidogan bebeginizi kacinci gun yikadiniz?
24 ocak dogumlu canım 17 günlük suanCanım senin bebiş ne kadarlık bilmiyorum ama 15 ı geçmiştir herhalde. Ne kadar doğru bilmiyorum ama bizim çocuk doktoru sarılıkta 15 gün önemli dedi. 15 gün iki saatte bir emzireceksin biz de takip edicez dedi 15 gün sonra isterse 6 saat uyusun uyandırmayın diyor 15 günde beyinde zar olustugu için sarılığın tehlikesi kalmıyor emzirin besleyin düşer yavaş yavaş dedi.
Canım foto varsa koyabilir misin nasıl bsy nette göremedimCanim medikallerde satiliyor sadece. Ben medikalden aldim.
Masallah ne güzel allah nazardan korusun bizimki hastaneden çıktık sarılık için hasteneye yattık ordan donduk o akşam bi pilav avuc kadar et yapmış eşime de az oldu baban yedi sen başka şey yersin karin yesin demiş er eşime başka şeyi nasıl yiyecek yine ben yapacam sonuç olarak yaralı parmağa isemedi onu gönderdi 3 gün sonrada toplasan 10 dilim börek 17 günlük lonusayim daha da bsy görmedimKizlar benim kv geldi 2 bucuk 3 ay bizde. Sagolsun yardimci cok ama o evde fir donerken ben oturunca olmuyor iste. Sabahtan beri mutfaktan cikmadi yemek borek kurabiye diceksiniz ki daha ne istiyosun ama Ben de yardim etmek icin mutfakta ayaklarima kara sular indi. Bi de ben yan gelip yatamiyorum da sirtima yastik koydum oturuyorum. Bi de biz esimle bazen oyle tepside tabakta yemegimizi yer hallederiz, bugun 3 defa sofra kuruldu, hadi afiyet olsun deyip kalkasim geldi. Insallah bebisim dogduktan sonra hicbiseyle ilgilenmemeyi planliyorum. Oyle bir icimi dokeyim dedim.
Ben çok memnun kaldım bas agrisi va hiçbir şey yaşamadımKizlar epidural yaptirip da sonradan problem yasayan oldu mu aranizda? Sirt agrisi bel agrisi bas agrisi vs? Memnun musunuz halinizden? Ilk tercihim epidural normal dogum olacak eger doktor sezaryene ikna etmeye calismazsa. Epidurale uygun olup olmadiginiza ne zaman bakildi?
Of durup durup kafama bir seyler takiliyor. Dogursam da bu dertten kurtulsam cildiricam gercekten
Canım allah yardımcın olsun içini ferah tut bu günlerde geçecek allah beterinden korusun görememek zor tabi seni çok iyi anlıyorum benim yanındaydı ışıktan almayacaksınız istediği kadar ağlasın kriz geçirirse alacaksınız dediler besleme alt değiştirme bile ışık altında olacak elinize alamayacaksınız dediler o halde yanındayken elime alamamak bana nasıl koydu nasıl ağladım elini tutup kafami koydum o kuvezle öyle uyudum sonra sinirlendim dedim ben besleyemiyorum alt değiştirmek neyse bari beslerken alayım belim koptu dedim böylelikle beslerken kucağıma alıyordum çok zor seni çok iyi anlıyorum amq geçicek evinize sağ saglim döneceksiniz koynunda da yatacak gözüne de bakacak elini de tutacak dua et bol bolBugün maalesef yoğun bakımdaki 4.günümüzdü hala birbirimize kavuşamadık.haftasonu diye göremedim bugün inanın kafayı yedim yarın ve perşembe görebilicem bebeğimi.kızlar bu akciğere az giden oksijen solunum sıkıntısı geçici bir süreçtir değilmi.delirmek üzereyim üzüntüden mahvoldum
Sagol canimÇok geçmiş olsun canım hamilelik zaten zor hastalıkla da daha da zorlaşıyo. Benimde bi karın da o hareketlenmesi bide az bi sertleşmezi var oda kasılmamı değil mi bilmiyorum zaten. Ne bacak ne bel ne sırt suan hiç biri yok. Hatta hep sırt ağrım vardı 2 haftadıe oda yok kalca kemiğim ağrıyodu oda geçti. Bebekte midemde zaten biz böyle 42 yi bekleriz gibi
Cefa çekmişsin ama sefasını sürmeye az kalmış Allah herşeyin hayırlısını versin canım...daha dur kucağınıza alalım bakalım da en büyük şaşkınlık o olcak direk olarak ilk bebekte insanlar bu benim mi bizim mi oluyomuş:) ben şaşkın şaşkın bakarım heralde ben mi yaptım bunu diye :)Evet canım bu günlere gelmek hayaldi benim için. Kaç kere ağlayarak hastanelere taşındık kaç kere ağlayarak o wc den çıktım bilmiyorun. Şimdi eşimle hep onu diyoruz bu günlere gelceğz düşünemiyorduk bile şükürler olsun bu günümüze
HosgeldinMerhaba güzel anneler. 15 gündür ben de burayı okumaya başladım ve bazen mesajlara yetişemiyorum, birden artıyor :) herkesin durumu hakkında az çok bilgim oldu, çok tatlısınız, çok güzel paylaşmak... Bu arada durumu sıkıntılı olan herkese dua etmeye çalıştım, inşallah en iyi şekilde üstesinden gelirsiniz. Hiçbirinizle diyaloğum yok, sonradan geldim, kabul ederseniz :) nedense şubat sonu gibi doğuracağımı hissediyorum ama kısmet, mart başı da olabilir tabi ama mart anneleri topiğini takip etmiyorum. Dün doğuma girecek bi annemiz vardı,Birdilimkek . ona da dua ettim, inşallah yolunda gider herşey. Tecrübelerimizi paylaşalım isterim, günlerdir okuyorum ama artık geldim. Faydalı olabilmek ümidiyle, hayırlı bekleyişler güzel anneler....
Geldik doktordan3 cm açılmam var ntsdede sancılarım 100 96 70 65 falan çıktı bazende 3 lere 8 lere düştü. Doktor çatıların normal doğum için uygun bebekte kanala kafasını yerleştirmiş baya dedi. Doğumu başlatmak istemiyorum kendi gelsin istiyorum 1 haftası var daha dedi. Eli kulağında zaten dedi 2960 gram olmuş kilosunu artık hiç umursamıyorum herşey yolunda bizden haberler böyle.
Selam kizlar tek tek alıntı yapamadim. Merak eden soran herkese teşekkür ederim. Dün sezaryen oldum bugün anca kendime geliyorum çok ağrılı bir süreç geçirdim. Hala serumla ve agri kesicilerle idare ediyorum. Imkani olan kimse normal dogumdan kaçmasın sezaryen çok çok ağır biseymis. Şükür bebeğim iyi darısı dogurmayi bekleyenlerin başına
Kızlar hepinize çok teşekkür ederim. Hiç bir zaman umutsuz olmayın herşey Rabbim neyi nasip ediyosa öyle oluyor. Sabah doktora giderken bırakın açılmayla sancıyı bebeğimin kanala yakınlaşmış olma ihtimali bile yoktu aklımda. Öyle karamsardım. Ama demekki vakti saati dolanın bişeyler oluyor. Normal yada sezeryan bi şekilde evlatlarımızı kucağımıza alıcaz en önemlisi sağlıklı olmaları. Bugün çocuğu olmayn bi çift geldi kontrole kadının ve adamın perişanlığı gözlerinden okunuyodu. Kadın bana öyle bi baktı ki kim bilir yerimde olmak için nelerini vermezdi. O yüzden bol bol dua edin. Bütün dualarım iyi dileklerim sizinle inşallah Rabbim gönlünüze göre verir. Dipnot düşecek olursam yaklaşık 2 saattir de kanlı lök akıntım var. Ya doktor zorladığından yada nişanım geldi. Şuan ayırt edemiyorum bacağıma hafif vuran bi sancımda var çünkü. Gelişme olursa mutlaka haber veririm.
Kızlar yenidogan bebeginizi kacinci gun yikadiniz?
Amin canim Allah razi olsun koklamam mi birbirimize o kadar iyi geliyoruz ki simdiden dünyada ikimiz varmis gibiyiz :) tabi babamizi da cok seviyoruz kiskanmasin diye :))Göreceksin cnm. Sende erken ayaklanacaksın biliyorum seni. Kokladın mı oğlunu. Cennet gibi değil mi. Sen metanetli inançlı kızsın canım. Allah yardımcın olsun. Yalnız mısın
Canim su bak. Bebek besleme kadehi dersen medikallere anlarlar zaten. Internette videolarida var bu sekilde beslemesini ogretenGobegi düştü ertesi gün yıkadık sanırım
8. Gündü canım
24 ocak dogumlu canım 17 günlük suan
Canım foto varsa koyabilir misin nasıl bsy nette göremedim
Masallah ne güzel allah nazardan korusun bizimki hastaneden çıktık sarılık için hasteneye yattık ordan donduk o akşam bi pilav avuc kadar et yapmış eşime de az oldu baban yedi sen başka şey yersin karin yesin demiş er eşime başka şeyi nasıl yiyecek yine ben yapacam sonuç olarak yaralı parmağa isemedi onu gönderdi 3 gün sonrada toplasan 10 dilim börek 17 günlük lonusayim daha da bsy görmedim
Kıymetini bil bu sofraların kuzum
sen is yapmayacaksın istesende yapamayacaksın zaten takma bunları bebekle ondan ağırlamayacaksın zaten koşturmaktan bebeğin etrafında
Ben çok memnun kaldım bas agrisi va hiçbir şey yaşamadım
Canım allah yardımcın olsun içini ferah tut bu günlerde geçecek allah beterinden korusun görememek zor tabi seni çok iyi anlıyorum benim yanındaydı ışıktan almayacaksınız istediği kadar ağlasın kriz geçirirse alacaksınız dediler besleme alt değiştirme bile ışık altında olacak elinize alamayacaksınız dediler o halde yanındayken elime alamamak bana nasıl koydu nasıl ağladım elini tutup kafami koydum o kuvezle öyle uyudum sonra sinirlendim dedim ben besleyemiyorum alt değiştirmek neyse bari beslerken alayım belim koptu dedim böylelikle beslerken kucağıma alıyordum çok zor seni çok iyi anlıyorum amq geçicek evinize sağ saglim döneceksiniz koynunda da yatacak gözüne de bakacak elini de tutacak dua et bol bol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?