- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #42.721
oyy kıyamam yaa yerim, eskiler ovarmış aslında süt tutmasın diye mi neydi, şimdilerde ovmayın deniliyor, bilmiyorum bazen eski kadınlar daha iyi bakıyormuş gibi geliyor yaa, kafam karışıyo, yavrum benim inşallah hemencik düzelir, canım benimEki Görüntüle 2113936 Merhaba arkadaşlar
Benim çirkin kızımın göğüsleri şişmilti gecem haftadan Doktoru hiç dokunmayın ovmayın dedi tutmadık
Tün bi gördüm sağ memesi daha da şişmiş kızarmış ve sertleşmiş o korkuyla acile geldik enfeksiyon için kana bakıldı kanda birşey çıkmadı ultrasonla bakılması gerekiyormuş şimdi poliklinikte sıra bekliyoruz
Kesik atıp iltihaplı mı akıtılıyormuş ben de yaşamışım bebekken doktor kesmiş göğsümü akıymış iltihabı ay ne bilim çok korkuyorum böyle ilerlemiş halini gören duyan var mı
Bence 1 2 güne normale dönecek.. doymasa memede de ağlar bence... kaç günlük oldunuz.. gaz sancısı değilse büyüyor bence.. bizimde 2 3 gün oldu dün gayet normaldi... bugün nasıl olacak bakalımKizlar sadece 1 saat uyudum. Yine aglamaya basladi meme-memede uyuma- kaka dongusune devam. Yerine koyunca ortaligi kaldiriyor.doymuyor olsa memede de uyumaz dimi? Kv diyo ki ya kucak arsizi yaptiniz ya da doymuyor. Daha 5 gun once dogan bebek kucak arsizi olur mu? Bilmiyorum cok kotu durumdayim.
Çok çok geçmiş olsun... çabucak iyileşsin inşallahhhEki Görüntüle 2113936 Merhaba arkadaşlar
Benim çirkin kızımın göğüsleri şişmilti gecem haftadan Doktoru hiç dokunmayın ovmayın dedi tutmadık
Tün bi gördüm sağ memesi daha da şişmiş kızarmış ve sertleşmiş o korkuyla acile geldik enfeksiyon için kana bakıldı kanda birşey çıkmadı ultrasonla bakılması gerekiyormuş şimdi poliklinikte sıra bekliyoruz
Kesik atıp iltihaplı mı akıtılıyormuş ben de yaşamışım bebekken doktor kesmiş göğsümü akıymış iltihabı ay ne bilim çok korkuyorum böyle ilerlemiş halini gören duyan var mı
Hay maşallahhh.... allah nazardan korusun... ben iki de 2.5 kilo doğdu. 36 haftada. Bugün 21 günlük bakalım bizde kilo alırız inşallahhh.. abimiz kiloluydu ondan mı nedir bu kız bana çubuk kraker gibi geldiiiİyi canım şükür öyleymiş gerçekten hızlı büyüyor 1 ayda 1,5 kilo aldı :)
Ben hiç duymadım canım Kıyamam bebise geçmiş olsunEki Görüntüle 2113936 Merhaba arkadaşlar
İlk defa görüyorum canım ya çok geçmiş olsun :/
oyy kıyamam yaa yerim, eskiler ovarmış aslında süt tutmasın diye mi neydi, şimdilerde ovmayın deniliyor, bilmiyorum bazen eski kadınlar daha iyi bakıyormuş gibi geliyor yaa, kafam karışıyo, yavrum benim inşallah hemencik düzelir, canım benim
Çok çok geçmiş olsun... çabucak iyileşsin inşallahhh
Ben hiç duymadım canım Kıyamam bebise geçmiş olsun
Ay kiyamam yavrum bnm ya cok geçmiş olsun Allah şifa versinEki Görüntüle 2113936 Merhaba arkadaşlar
Bebeklerin belli haftalarda büyüme atakları olurmuş... 3_4 gün yada 1 hafta kadar sürermiş bu durum.. ondan olmasın
Güzel haberlerle gel canım. Allah kolaylıkla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bekliyoruz haberleriniGünaydın kızlar hastahaneye geldik şimdi sünnet çocuğu gibi kaçasim var amaninnn
Çok teşekkür ederim kızlar ben bu korkuyla doktora gittiM hemen sabahtan girdik doktorun yanına doktor soydu bebeği bir baktık kızarıklık şişlik gitmiş kendimi yalancı gibi hissettim doktora fotoğraftan gösterdim O da haliyle olabilir böyle dedi gönderdi bizi :)))
İki gündür Allaha şükür yok yere git gel git gel yapmışız hastaneye teşekkür ederim hepinize demekki hakikaten dokunmadan geçiyormuş
Bizimki de bugün 1 haftalık oldu. Günü gününe tutmuyor. Geceden beri yatağına koyduğum an uyanıyor. Belim sırtım çok ağrıyo. Güvenli bağlanma için kucağa almanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bugünlerde geçecek deyip kendimi teselli etmeye çalışıyorum.Kizlar sadece 1 saat uyudum. Yine aglamaya basladi meme-memede uyuma- kaka dongusune devam. Yerine koyunca ortaligi kaldiriyor.doymuyor olsa memede de uyumaz dimi? Kv diyo ki ya kucak arsizi yaptiniz ya da doymuyor. Daha 5 gun once dogan bebek kucak arsizi olur mu? Bilmiyorum cok kotu durumdayim.
Canim bir yandan parmak bir yandan şırıngayı vermeyi dene istersen işaret ya da serce parmağını ağzına sokup damağına değdiriyorsun yandan da şırıngayla veriyorsun biz eşimle yapıyorduk ama emzirme danışmanı Anakucagina yatırıp kendinde yapabilirsin demisti ben yapmadım onu uçla emmeye başladım bir deBenim bebegim beni ısrarla reddediyor iyice biberon bağımlısı oldu şırınga le vereyim dedim ortaligi ayaga kaldiriyor aglamaktan kipkirmizi oluyor napicam ben ya
Çok şükür sağlıcakla kavuşmuşsun bebisine kuzum ne zaman isterlerse o zaman geldiler cidden sipalarBen de her şeyi kaçırıyorum, bazen emzirirken okuyorum ama her mesaja cevap yazamıyorum.
Benim suni sancı ile 8 şubat a Doğum planlanmıştı canım. Ama 2 şubat gecesi 3:30 da bir uyandım kasılmalar var ve arası en fazla 10 dakika. Oysa bir buçuk saat önce kitap okuyordum ve hiç bir şeyim yoktu. Sonra zaman tutmaya başladım ve iki saat boyunca kesilmedi ve giderek arttı kasılmalar. Sonunda kalktım hazırlandım, bizi hastaneye götürecek kişileri aradım. 7:30 gibi hastaneye gittik. O sırada iyice şiddetlenmeye başlamıştı. 3 cm açıklık çıktı ama henüz suyum gelmemişti. Tam patlatın suyu artık demiştim ki şarrrr diye boşaldı su :) sonrasında ben çok hızlı açıldım, hatta Doğum odası hazırlanıp epidurale karar verene kadar 8-9 cm açılmıştım ama bizim yaramaz aşağı inmedi. Açıklık tamamlansa da biraz bekleyeceğiz dediler ve o en doruk sancılarla 2-3 saat beklemeyi göze alamayınca epidural taktırdım. İyi ki öyle yapmışım yoksa o ıkınmalara gücüm kalmazmış. Bu arada epidural takıldıktan sonra bebeğin kalp atışları düştü, bir anda odada bir sürü doktor, hemşire doluştu. Bana oksijen filan verdiler. Neyse ki düzeldi her şey. 13:55 de doğdu minik adam. Yani toplam 10,5 saatte aldım kucağıma.
Kayınvalideyi gönder ben 2 gün kendi anneme dayanamadım yalnızlık yorucu ama en iyisiAa onu duymadim onu da bakayim madem vallahi bezdim ya. Ben lohusa kaynanam brnden lohusa. Stresten eşime bagirdim o da bama karsilik verdi naptim ben sana diye. Kaynana düştü aramiza sukretmeyi bilmiyorsunuz acikta misiniz kira mi veriyosunuz derdiniz de.... Anaaa ben şok konuyu nereye cekti anlamadim. Şimdi de bana tavırlı konusmuyor benle s......cacam böyle işe valla sinir etti beni. Sabir cekip duruyorum bakalim nereye kadar
Kuzum ben her meme öncesi deniyorum ama agzini açıp cekmiyor sütte geliyo ağzına da sikiyorum yok banamisin demiyor silikonu hissedince kocaman acıyor cekiyor enikliyor hemen mememi bi cekse ucumda çıktı fındık kadar olamasa ağzına tüm hareyi ittiriyorum ama banamisin demiyor mememi c şeklinde sisirip dolgun şekilde de ittiriyorum yine emmiuir iki çekip bırakıyor ona da çekme denirseSüreç çok çok normal. Bebekler en kolay yoldan beslenmeyi seçer ee biberonu görüncede onu ister tabi. Doktor bana doğasında beslenmek var ve şuanda biberonu tanıyor demişti. Senin göğsünden süt geldiğini bilmeli tek çözum bu. Ben şirıngayla yandna süt sıkıp göğsüme yaklaştırıyordum süt gelince yapısıyordu böyle böyle emmeye başlamistı. Pes etme 55 günlüktü bunu yaptığında hiç vazgeçmeden uğrastım. Sonrada 19 ay emdi kendi bıraktı ben 7 aylık hamileyken.
Çok geçmiş olsun canım bizimki de dahada sisti anlamadım ne zaman inecekEki Görüntüle 2113936 Merhaba arkadaşlar
Oha naptiniz bacim sis cocuk isilik dokecek.Bizim ev 22 derece 23 derede kızlar kolsuz yanda yarım çıtçıtlı body üstüne uzun kollu body alt çorap giydiriyordum üstüne battaniye basende üstüne tulum ve battaniye giydiriyorum
dün kv ayaktan soguk alıyor olabilir demiş eşime bir kat daha giydirin demiş
Yattığımız oda baya sıcak oluyo iki zıbın bi alt battaniye yetiyor ama aksama kadar salondayım salon da odaya göre serin yelek giydiriyordum tulum giydiriyordum
Dün eşim öyle duyunca iki çıt bi kısa kol bi ucun body iki alt çorap bir de tulum giydirdim
Çok mu giydirdim ki ben pijamayla evde geziniyorum bazen sabahlık geçiriyorum şimdi kendi iç çamaşırlarımız bir pijama düşününce kızında iki zıbın giydiriyordum bi üstünü giydirin dediklerinden tulum da ekledim ama iki alt giydirmek çok mu olmuş siz kaç kat giydiyorsunuz
Kaynananın dedigi gibi acaba üşüyorda mi gazlanıyor bu çocuk diye dusunmeye basladim gerçi hiçbir üşüme belirtisi görmedim
Ben bilerek de kat kar giydirmiyordun uyku halinde olduğundan genelde sarılık yüzünden sıcaktan iyice uyanmaz diye giydirmiyordum
Kızlar bizim doktor biogaia vermedi benim eltimin kendi çocuk doktoru onermis onlara çocuğu küçükken tekrar sordu doktor önerdi 12-2 arası öğlen versin 5 damla demiş onlarda öyle onermis 4. Gün bugün 12-2 arası veriyorum bazen 12 bazen 2 e çefrek kala
Ama anladığım kadarıyla geceye etkisi geçiyor çünkü yine gece 12 1 de ve sabah kaldırdığım da 5 de gaz sancısı gitmiyor dün 1.5 ondan önceki gün 2 saat ikindi Gazi çıksın diye uğraştık çıkmadı bile galiba sizdi mizirdanjrken acaba akşam mk damlatsam diyorum bilemedim bugün kendi doktorumuza gidecektik gerçi sarılık olduğunda yattığımız hastanenin takip eden doktoru degistirexegim aylık olunca ona da soramıyorum cünkü telefonunu vermiyormuş gidemeyince soramadım
Nette araştırdım uykudan önce verin diyen doktorlar olmuş öyle Yazan’lar var ne yapsam bilemedim
Bizim ev 22 derece 23 derede kızlar kolsuz yanda yarım çıtçıtlı body üstüne uzun kollu body alt çorap giydiriyordum üstüne battaniye basende üstüne tulum ve battaniye giydiriyorum
Yattığımız oda baya sıcak oluyo iki zıbın bi alt battaniye yetiyor ama aksama kadar salondayım salon da odaya göre serin yelek giydiriyordum tulum giydiriyordum
Dün eşim öyle duyunca iki çıt bi kısa kol bi ucun body iki alt çorap bir de tulum giydirdim
Çok mu giydirdim ki ben pijamayla evde geziniyorum bazen sabahlık geçiriyorum şimdi kendi iç çamaşırlarımız bir pijama düşününce kızında iki zıbın giydiriyordum bi üstünü giydirin dediklerinden tulum da ekledim ama iki alt giydirmek çok mu olmuş siz kaç kat giydiyorsunuz
Kaynananın dedigi gibi acaba üşüyorda mi gazlanıyor bu çocuk diye dusunmeye basladim gerçi hiçbir üşüme belirtisi görmedim
Ben bilerek de kat kar giydirmiyordun uyku halinde olduğundan genelde sarılık yüzünden sıcaktan iyice uyanmaz diye giydirmiyordum
aynen. ben de ah uh yattım, az bişey uyuyabilmişim. bebek kafasını sağ kasığıma dayadı sanırım o ağrı yaptı. ama sen daha yakınsın, hadi bakalım, inşallah güzellikle gelsinlerBenim yine geçmiş ki uyumuşum...Halbuki ne çok agrimisti. ..şimdi yine hafif var belki önümüzdeki 1 2 gün içinde olcaktir hazırlıktir...artık bişey demicem hep yanlış cikiyor
Cok fazla giydiriorsun.nasil alistirirsan oyle giderki,senin yaptigin abarti bence:)Bizim ev 22 derece 23 derede kızlar kolsuz yanda yarım çıtçıtlı body üstüne uzun kollu body alt çorap giydiriyordum üstüne battaniye basende üstüne tulum ve battaniye giydiriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?