- 21 Şubat 2017
- 1.380
- 623
- 43
- 41
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #42.741
evet, bu konuyu ben de araştırmıştım, kucağa alışmak diye bişey yokmuş kızlar, özellikle ilk 3-5 ay hiç yokmuş, bebek anneyle ne kadar temas, o kadar güven, duygusal gelişim, sevgi bağı... bebeciğin kimi var anası babasından başka. sarılcaz tabi. ha bu arada şımartmaya prenses muamelesine de karşıyım, yer poposuna şevkatli bi pıt pıt büyüyünce, şımarmasınlar, nazlanmasınlar, o ayrıYok ya ne kucak arsızı ilk 3 ay olmazmış dr harvey karp ın dediğine göre bebek istediğinde kucağınıza alın diyor benm annemde dün bu kucakcı olmuş dedi ama ne bilsin küçücükler onlar için önemli olan anne kokusu
Yapışkanlı göğüs pedleri kullan ben atlet kullanıyor lansinoh un göğüs pedi yapışkanlı onu kullaniyorum sütyene gerek kalmıyorAma sutyen takmadan pedi nasil koyucaz. Benim ara ara akma oluyor.atlet giymek lazim o zaman
Geçmiş olsun Allah şifasını versin inşallah bir an önce düzelirEki Görüntüle 2113936 Merhaba arkadaşlar
Benim çirkin kızımın göğüsleri şişmilti gecem haftadan Doktoru hiç dokunmayın ovmayın dedi tutmadık
Tün bi gördüm sağ memesi daha da şişmiş kızarmış ve sertleşmiş o korkuyla acile geldik enfeksiyon için kana bakıldı kanda birşey çıkmadı ultrasonla bakılması gerekiyormuş şimdi poliklinikte sıra bekliyoruz
Kesik atıp iltihaplı mı akıtılıyormuş ben de yaşamışım bebekken doktor kesmiş göğsümü akıymış iltihabı ay ne bilim çok korkuyorum böyle ilerlemiş halini gören duyan var mı
Bizim ev 23/24 derece uzun kol çit çitli body altına tek pijama üstüne de alt üst takım giydiriyorum çorabı da altındaki ilk pijama üstüne giydiriyorum çorabı doğrudan ayağına giydirince hep çıkıyor ve ısıtmıyor gibi geliyordu .. ve penye battaniyeye sariyorum yarım kundak .. çok sıcak olunca isilik olur zatenBizim ev 22 derece 23 derede kızlar kolsuz yanda yarım çıtçıtlı body üstüne uzun kollu body alt çorap giydiriyordum üstüne battaniye basende üstüne tulum ve battaniye giydiriyorum
dün kv ayaktan soguk alıyor olabilir demiş eşime bir kat daha giydirin demiş
Yattığımız oda baya sıcak oluyo iki zıbın bi alt battaniye yetiyor ama aksama kadar salondayım salon da odaya göre serin yelek giydiriyordum tulum giydiriyordum
Dün eşim öyle duyunca iki çıt bi kısa kol bi ucun body iki alt çorap bir de tulum giydirdim
Çok mu giydirdim ki ben pijamayla evde geziniyorum bazen sabahlık geçiriyorum şimdi kendi iç çamaşırlarımız bir pijama düşününce kızında iki zıbın giydiriyordum bi üstünü giydirin dediklerinden tulum da ekledim ama iki alt giydirmek çok mu olmuş siz kaç kat giydiyorsunuz
Kaynananın dedigi gibi acaba üşüyorda mi gazlanıyor bu çocuk diye dusunmeye basladim gerçi hiçbir üşüme belirtisi görmedim
Ben bilerek de kat kar giydirmiyordun uyku halinde olduğundan genelde sarılık yüzünden sıcaktan iyice uyanmaz diye giydirmiyordum
Off ya valla korkuyorum iste inkar edemiycemkızıma kavuşcam somunda ama hep korkardım dogumdan kızken de korkardim... aslında acı hissetmiycem ama tuhaf yani alınmasınlar tabi canım ana olcam ben haklıyım ne desem izlemiştim orayı çok komikti canım yanınca bende sıraya dizerim herkesi valla
Kisin ortasinda cibinlik ne ise yarayacakmis ki acaba. Sinek olmaz bocek olmaz. Toz toplar anca. Yani ben oyle dusundum su an. O tarafin ilk torunu mu canim? Biraz abartili ilgileniyolar ilk heves oldugu icindir belkiEşime ablan filan arıyor her gün nasılsın var mı bişey bilmem ne, aramasın dedim. Bide bebek banyosunu içme suyuyla yapma mevzusu çıktı. Beni germesin her şeye böyle karışıp fikir mi belirtecek dedim. Daha doğmadan lohusa kafasına girdim galiba. Kayınpederim de her gelişinde bu yatağın cibinliği nerde diyor. Koymıcam cibinlik belki yazın koyarım dedim, aaa olur mu diyor. Bu yorumlar bana batmaya başladı.
Geçen haftalarda benim böbrek problemi çıkıp da dr haftaya alınır filan deyince ben direk ağlamaya başlamıştım. Hem gelsin istiyordum hem iatemiyordum. Değişik bir ruh hali. Allah yardımcın olsun, inşallah açılır da normal normal doğurursun.
Kontrolun ne zaman? Doktora bi sor istersen?Bende uyandım ama elimin ayağımın kaşıntısından. Son dakika kolestaz mı oldum nedir, deli gibi kaşınıyorum.
5 gunluk bebek kucak arsizi mi olurmus canim. Daha kendinden haberi yok minnakin. Yeni bi ortamda o da, kendini huzursuz hissediyordur. Bol bol al kucagina canim bence bu zamanlar. Op kokla misler gibi. Hem ilerde zaten sevdirmeyecekler kendilerini, goz acip kapayana kadar buyuyecekler hem de baglanma bag kurmayla ilgisi buyuk diye biliyorum.Kizlar sadece 1 saat uyudum. Yine aglamaya basladi meme-memede uyuma- kaka dongusune devam. Yerine koyunca ortaligi kaldiriyor.doymuyor olsa memede de uyumaz dimi? Kv diyo ki ya kucak arsizi yaptiniz ya da doymuyor. Daha 5 gun once dogan bebek kucak arsizi olur mu? Bilmiyorum cok kotu durumdayim.
Cok Cok gecmis olsun canim .iyi ki dokunmadan goturmussunuz direk.Çok teşekkür ederim kızlar ben bu korkuyla doktora gittiM hemen sabahtan girdik doktorun yanına doktor soydu bebeği bir baktık kızarıklık şişlik gitmiş kendimi yalancı gibi hissettim doktora fotoğraftan gösterdim O da haliyle olabilir böyle dedi gönderdi bizi :)))
İki gündür Allaha şükür yok yere git gel git gel yapmışız hastaneye teşekkür ederim hepinize demekki hakikaten dokunmadan geçiyormuş
Doktor kapanir dediyse korkma canim. insallah bi an once atlatirsiniz bunu da, kotu dusunme.Kardiyoloji randevumuzdan geldik kalbinde iki delik varmış prensesimin prematüre bebeklerde sık görülen bir durummuş , doktor kapanma aşamasına gelmiş ilaca gerek yok kilo aldıkça kapanır büyük ihtimalle dedi.. Tabi anne yüreği benim kafam kazan oldu şuan da inşallah kapanır
Kardiyoloji randevumuzdan geldik kalbinde iki delik varmış prensesimin prematüre bebeklerde sık görülen bir durummuş , doktor kapanma aşamasına gelmiş ilaca gerek yok kilo aldıkça kapanır büyük ihtimalle dedi.. Tabi anne yüreği benim kafam kazan oldu şuan da inşallah kapanır
Kirasını verince rahatlayacak mı kadın terbiyesiz bu zanda onu mu kakıyo kafanıza. Cnm dr browns kullanmıştım sanırım. Biberonla verirken göğsünü de uyar akmaya başlasın göğsünden. Arada göğsünü ver. Zor süreç kolay değil. Ama sen delikanlı becerikli kızsın. Evelallah yaparsın sen.Aa onu duymadim onu da bakayim madem vallahi bezdim ya. Ben lohusa kaynanam brnden lohusa. Stresten eşime bagirdim o da bama karsilik verdi naptim ben sana diye. Kaynana düştü aramiza sukretmeyi bilmiyorsunuz acikta misiniz kira mi veriyosunuz derdiniz de.... Anaaa ben şok konuyu nereye cekti anlamadim. Şimdi de bana tavırlı konusmuyor benle s......cacam böyle işe valla sinir etti beni. Sabir cekip duruyorum bakalim nereye kadar
cnm benimkini sıcak tutunca gazını daha iyi çıkarıyor. Uykusunda falan yapıyor kendisi. Uykusuda biraz daha uzun sürüyor. Acep büyükler ondan mı çok giydiriyorlar.Kızlar bizim doktor biogaia vermedi benim eltimin kendi çocuk doktoru onermis onlara çocuğu küçükken tekrar sordu doktor önerdi 12-2 arası öğlen versin 5 damla demiş onlarda öyle onermis 4. Gün bugün 12-2 arası veriyorum bazen 12 bazen 2 e çefrek kala
Ama anladığım kadarıyla geceye etkisi geçiyor çünkü yine gece 12 1 de ve sabah kaldırdığım da 5 de gaz sancısı gitmiyor dün 1.5 ondan önceki gün 2 saat ikindi Gazi çıksın diye uğraştık çıkmadı bile galiba sizdi mizirdanjrken acaba akşam mk damlatsam diyorum bilemedim bugün kendi doktorumuza gidecektik gerçi sarılık olduğunda yattığımız hastanenin takip eden doktoru degistirexegim aylık olunca ona da soramıyorum cünkü telefonunu vermiyormuş gidemeyince soramadım
Nette araştırdım uykudan önce verin diyen doktorlar olmuş öyle Yazan’lar var ne yapsam bilemedim
Kisin ortasinda cibinlik ne ise yarayacakmis ki acaba. Sinek olmaz bocek olmaz. Toz toplar anca. Yani ben oyle dusundum su an. O tarafin ilk torunu mu canim? Biraz abartili ilgileniyolar ilk heves oldugu icindir belkiilgi alaka gosteriliyor kendilerince ama karsidakinin hali nasil, bubkadar ilgi istiyor mu acaba diye akillara gelmiyor genelde
Gobegi dusene kadar yikamayin der doktor buyuk ihtimal. Bunu soylersen israr etmez heralde. Nemli bezle silersiniz isrardan kurtulamazsan canim.
Bu arada o senin için erken olabilir. Bide kadeh demişti kızlar. Medikalcilerde bebek kadehiydi sanırım. NemessisAa onu duymadim onu da bakayim madem vallahi bezdim ya. Ben lohusa kaynanam brnden lohusa. Stresten eşime bagirdim o da bama karsilik verdi naptim ben sana diye. Kaynana düştü aramiza sukretmeyi bilmiyorsunuz acikta misiniz kira mi veriyosunuz derdiniz de.... Anaaa ben şok konuyu nereye cekti anlamadim. Şimdi de bana tavırlı konusmuyor benle s......cacam böyle işe valla sinir etti beni. Sabir cekip duruyorum bakalim nereye kadar
Evet bebek kadehi. Medikallerde satiliyor.Bu arada o senin için erken olabilir. Bide kadeh demişti kızlar. Medikalcilerde bebek kadehiydi sanırım. Nemessis
Bizim evde aynı. sıcaklık odadan odaya değişiyor 22 24 arası. Ben de uzun kollu çıtçıtlı badi üstüne bi kat altını da iki kat giydiriyorum. Bazen serin gelirse uyanıkken yelek giydiriyorum. Bu dereceye göre iyi bence diğer arkadaşların evi daha sıcak olabilir. Çünkü bazen ben bile yelek giyiyorumBizim ev 22 derece 23 derede kızlar kolsuz yanda yarım çıtçıtlı body üstüne uzun kollu body alt çorap giydiriyordum üstüne battaniye basende üstüne tulum ve battaniye giydiriyorum
dün kv ayaktan soguk alıyor olabilir demiş eşime bir kat daha giydirin demiş
Yattığımız oda baya sıcak oluyo iki zıbın bi alt battaniye yetiyor ama aksama kadar salondayım salon da odaya göre serin yelek giydiriyordum tulum giydiriyordum
Dün eşim öyle duyunca iki çıt bi kısa kol bi ucun body iki alt çorap bir de tulum giydirdim
Çok mu giydirdim ki ben pijamayla evde geziniyorum bazen sabahlık geçiriyorum şimdi kendi iç çamaşırlarımız bir pijama düşününce kızında iki zıbın giydiriyordum bi üstünü giydirin dediklerinden tulum da ekledim ama iki alt giydirmek çok mu olmuş siz kaç kat giydiyorsunuz
Kaynananın dedigi gibi acaba üşüyorda mi gazlanıyor bu çocuk diye dusunmeye basladim gerçi hiçbir üşüme belirtisi görmedim
Ben bilerek de kat kar giydirmiyordun uyku halinde olduğundan genelde sarılık yüzünden sıcaktan iyice uyanmaz diye giydirmiyordum
Onun şuan sancıdan gözü bişeyi görmüyodur bencestay strong26 ne durumdasin canım ?
Üzülme canım benim çoğu bebrkte oluyo bu durum zamanla kapanıyo. Zaten kapanıyo demiş bak drKardiyoloji randevumuzdan geldik kalbinde iki delik varmış prensesimin prematüre bebeklerde sık görülen bir durummuş , doktor kapanma aşamasına gelmiş ilaca gerek yok kilo aldıkça kapanır büyük ihtimalle dedi.. Tabi anne yüreği benim kafam kazan oldu şuan da inşallah kapanır
Evin çok sıcak canım benim ev yazın bile zor o sıcaklığa gelir:))) bi de mesela biz yorganla yatarkrn nasıl tek battaniyeyle yatırıyım diye düşğnğyorum ben yazık değil mi:)) bi kaç kat örtüyorum o yüzdenSize bakıyorum da benim bebek ciplak sanirimsadece kisa kollu zibin ustune tulum giydiriyorum. Corap sapka vs sadece yıkayınca giydiriyorum.ev 26 27 derece filan bizim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?