- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #42.981
Ne kadar kilo kaybetti ve ne zaman kilo almaya başladi? Zaten ilk hafta kilo kaybediyorlar sonra alıyorlar. Yani 2 haftada ne kadar kilo almış o önemli aslinda. Doktor dpğum kilosundan hesap yapmış bence.Kızlar çocuk doktorundan geldik. 3.500 doğdu. 20 günde 3.700 olmuş. Doktorum 4.200 olması gerekirdi. 1 hafta müsade etti. Güzel beslen dedi. Süt arttırıcı ilaç verdi. Eğer 1 hafta içinde kilo alımı iyi olmazsa mama takviyesine başlıcaz. Kızlar önerilerinizi bekliyorum. Ne yemeliyim ne içmeliyim...
Çok söylendi ama uyku,bol su içmek ve emzirmek en önemlisi, humana still tea, malt içecekleri,tahin helvası, boza,bulgur pilavı da faydalı bence.Kızlar çocuk doktorundan geldik. 3.500 doğdu. 20 günde 3.700 olmuş. Doktorum 4.200 olması gerekirdi. 1 hafta müsade etti. Güzel beslen dedi. Süt arttırıcı ilaç verdi. Eğer 1 hafta içinde kilo alımı iyi olmazsa mama takviyesine başlıcaz. Kızlar önerilerinizi bekliyorum. Ne yemeliyim ne içmeliyim...
Kesinlikle kaybettıgı kılo dıkkate alınmalı.benim oğlum 2800 dogdu 1 haftada 2400e düştü ve şuan iyi kilo alımı.benim tavsiyem bol bol su iç başka birşey değilKızlar çocuk doktorundan geldik. 3.500 doğdu. 20 günde 3.700 olmuş. Doktorum 4.200 olması gerekirdi. 1 hafta müsade etti. Güzel beslen dedi. Süt arttırıcı ilaç verdi. Eğer 1 hafta içinde kilo alımı iyi olmazsa mama takviyesine başlıcaz. Kızlar önerilerinizi bekliyorum. Ne yemeliyim ne içmeliyim...
Bilmiyorum ki kafam karıştı ne yapsamKarnına direk sıcak uygulamak zararlı değil mi sanki ben ayaklarına uygulayın diye okumuştum
Bence direk havalandir cnm ters rüzgar yap camasir suyu heryerde kokar bence kullanma evin icinde daha cok küçüklerKızlar bebişim 20 günlük bebişin odası kapalı az banyo tuvalette birde yerleri çamaşır suyuyla silmiştim bebişin odasına girdiğimde koku gelmiş bişey olurmu etkilenirmi hemen
Bizim doktorda onu önerdi arkdaşımda varmış verdi bana gece yatmadan 5 damla verdim ilk gün ama geç etki ediyor sanırım sabaha karşı anca uyumaya başladı dün gece de 3 damla verdim iyi bir ilaç gibi ama saat kaçta vermem gerek tam çözemedim sen kaçta veriyorsunNurse harweys diye bir gaz ilacı daha varmış ilk kontrole gittiğimiz doktor bununla biogaia önerdi digerleri hep muadil dedi
Nurse’i kullanan var mi aranızda
Ayrıca kızlar ben bugün bi deneme yaptım 11 de 12 gibi 1 e dogru emdi yatırdık 1 de tabu zor daldı sonra 5 de kalkayım dedim bizimki tam 5e dogru vizirdandk ama uyurken böyle gözler açık dahil geriniyor gibi ben onları hep uyanma sanıyordum bıraktım kaldırmadım gozu acıkıp ağlamadıkça sonra 6:3@ da kendi uyandı ilk vizirdandi sonra agladi iki
Normalde 10 dk emen çocuk 40 dk yakın emdi gece uykusunu alsın dedim Sonrada 5:39 saat uzun bir sure gibi geldi
Normal mi sizce 1 aylık olacağız Cumartesi
Tavı sabahları artık 1 saat ancak uyumaya başladı 45. Dk 1 saat sonra öğlenleri uyanıyor emiyor geri uyutuyorum 1 saat sonra tekrar uyanıyor huy değiştirdi 3 gündür öğlenleri de guel uyurdu
Açıkcası gece uykusuna müdahale edip sonra öyle bir düzeni olsun istemiyorum ya ilerleyen aylarda bir de gece uykusu olsun diye alıştırmaya calismaktansa şimdi alışsın diye düşündüm
Canım benim de aynı şekilde oldu brbek doğduktan 5 gün sonra ateşlendi gittik knındA enfeksiyon çıktı 5 gün küvözde kaldı antibiyotik verdiler çok zor bir durum ilk 2 gün özellikle ağlamaktan mahvolmuştum ama onlsrın iyiliği için bu metak etme geçiyor hepsi sütünü sağ bol bol istiyorlar çünkü mümkün olduğunca srnin sütünle beslensin daha çabuk toparlarKızlar günaydın , salı günü yatış için hastaneye gittim. Muayene etti önce doktor suyu tam sınıra gelmişti bebeğin . 1 cm aciklik varmış . Suni sancı verilmeye başlandı ama açılma 2 cm olduğunda bebek çok strese girdi. Kalp atışları 70-80 e düştü ebe hemen doktora söyledi doktor geldi . Biraz bekledi düzelmedi daha da inmeye başladı. O sırada suyumu patlattı su yeşil gibiydi muhtemelen içerde kakasını yapmış fazla bekleyemeyiz dedi. Sonra kalp atımı normale döndü ama ben önermem sancı verilmesini artık bu sancı da strese girdi bebek açıklık 7-8 cm olana kadar ne olur bilemeyiz dedi. Bende zaten korkmuştum ekranda bebeğin kalp atışları yavaslayinca sezeryan dedim. Genel anestezi ile sezeruan oldum. O gece bebek ile hastaneydik. Hiç emmedi . Süt gelmedi şırınga filan kullandik.kanladi . Kaynanam aç bırakmaktan yanaydı üç gün aç kalsa bisey olmaz diyordu . Iyice sinirlendim mama verelim sarılık olacak diye . Neyseki uzun tartışmadan sonra mama verip doyurduk. Ama dün çocuk doktoru bebekte enfeksiyon olduğunu söyledi . Onu kuveze aldılar .bir hafta kalacakmış daha uzun da olabilir . Ben taburcu oldum evdeyim. Annem kaynanam var ve saçma şekilde yemeğe caya gelen misafirler olacak bugünden itibaren .
Cnm benim dikisim vardi aldirdim senin icerdeki dikisini yapistirirken disari ya da cikmis olabbilir doktorunla konus krsin dikis isi onemliKizlar cok enteresan bir sorunla karsi karsiyayim.
Sezaryen dikisimin ortasinda kucuk bir kabarcik vardi sivilce gibi. Kil donmesi sanmistim. Kasiyinca icinden misine gibi bir sey cikti.soldan saga cektim onu baya baya misine geldi.ama diger yarisi gelmiyor. Nerden cikti bu misine anlamadim. Benim dikisim yoktu. Yapistirma yaptim demisti doktorum. Dikisin filan alinmayacak dedi. Acaba iceriden bir sey mi bozdum ben.
Kızlar selam, bebekli hayatta heryere yetişemiyormuş insan onu anladim.telefonla arayanlar hep bir sitemli anne oldun sana ulaşamaz olduk diyeburaya dahi bakamıyorum artik biz 17 günlük olduk 1 haftadır gaz sancılarımız başladı gündüz kuş uykusu uyuyor resmen.gecede emzirmeye zor uyandiriyorum.oda emdikten sonra gazını alayim diye omzuma alıyorum uyanıyor geri tekrar memede uyuyor yalancı emzikte almadı hiç nolacak benim bu halim akıl verin
Cnm bnde yanlislikla sut dokmust o gunden sonra capaktan gozunu acamadi bebek. Bn surekli ilik suyla pamukla gozjnu sildim. Bide masaj yaptim. Gecti gibi az az arada oluyor.Bende sıkıyorum süt ama düzelmiyor biraz hafifledi gibi ama geçmiyor yapışıyor gözü kapalı sürekli
Kızlar çocuk doktorundan geldik. 3.500 doğdu. 20 günde 3.700 olmuş. Doktorum 4.200 olması gerekirdi. 1 hafta müsade etti. Güzel beslen dedi. Süt arttırıcı ilaç verdi. Eğer 1 hafta içinde kilo alımı iyi olmazsa mama takviyesine başlıcaz. Kızlar önerilerinizi bekliyorum. Ne yemeliyim ne içmeliyim...
Gorustum canım ic dikisin atmis olabilir dedi. Agri kanama yok. Yarin gel bakalim dedi. Yarin gidecegim.Cnm benim dikisim vardi aldirdim senin icerdeki dikisini yapistirirken disari ya da cikmis olabbilir doktorunla konus krsin dikis isi onemli
Cnm benimde senin gibi gunduz aglaya aglaya uyuyor resmen. Gazmi kakami artik ovalaya dolandira yaptiriyorum rahatlayop emiyo sonra birdaha:))
Cnm bnde yanlislikla sut dokmust o gunden sonra capaktan gozunu acamadi bebek. Bn surekli ilik suyla pamukla gozjnu sildim. Bide masaj yaptim. Gecti gibi az az arada oluyor.
Ya ot ye cnm sut olsun ciddiyim :)) asil sutu artiran emzirmek bol bol ve guzel dusunmek. Bebeginle guzel guzel emzirmeyi dusun. Dogal ve saglikli beslen incir yiyebilirsin. O da iyi diyorlar. Ama kafana takma. Galactaco mu verdi doktor. Benim icinde ayni seyi dediler moralimi bozdular. Bide galactaco verdi bana. Bana biraz reklam oldu gibi geldide bilmiyorum. Ama bende tarti farki varmis ilk tatilfigim yere gittim gayet de iyi kilo almisti bebek. Bence cok takilma gunde 25-30 gr alsa yeter dusen degerden itibaren olucak.
İyi hadi en azından belirsizlikler kurtuldun...Kızlar bugün 40+1 iz doktora geldik tabili sıpanın gelmeye niyeti yok alttan bakmadı doktor bende bakın demedim çünkü hiç sancım yok. 27 sine gün verdi bebek hala gelmem derse yatış yapılıp suni sancı verilecek. İçim biraz daha rahatladı tabi beklemek çok zor ama bi süpriz olmazsa ne zamana kadar bekliceği mi biliyorum. İnşallah bende sağlıkla kavuşurum bebeğime
İnşallah atlatir cabucak canım.Sağol canım ,
Sağol canım geçer inşallah. Idrar yolu enfeksiyonu ssanırım bendeki . Kakasini yapması da ihtimal dahilinde dedi ama . Ben sürekli idrar yolu enfeksiyonu oluyordum onun için yakın zamanda fitil filan da kullanmıştım odur dedi.
Kendini inek gibi düşünkahvaltıda bol yeşillik ye Dereotu Maydanozu daya gitsin. Akşam da yeşil salata yap ama turp koyma gaz yapıyo. Bide en az 3 lt su içtin mi inşallah sütler fışkıracakKızlar çocuk doktorundan geldik. 3.500 doğdu. 20 günde 3.700 olmuş. Doktorum 4.200 olması gerekirdi. 1 hafta müsade etti. Güzel beslen dedi. Süt arttırıcı ilaç verdi. Eğer 1 hafta içinde kilo alımı iyi olmazsa mama takviyesine başlıcaz. Kızlar önerilerinizi bekliyorum. Ne yemeliyim ne içmeliyim...
Ben humana steel Tea iciyorum bazen rezene çayı sallamali. Su tabi .. dereotu iyi getiriyormus sütu, ayrıca ben 24 saatte iki kere 30 CC Aptamil mama veriyorum 15 günde 500 Gr almış tabi ilerleyen günlerde ne olur bilememKızlar çocuk doktorundan geldik. 3.500 doğdu. 20 günde 3.700 olmuş. Doktorum 4.200 olması gerekirdi. 1 hafta müsade etti. Güzel beslen dedi. Süt arttırıcı ilaç verdi. Eğer 1 hafta içinde kilo alımı iyi olmazsa mama takviyesine başlıcaz. Kızlar önerilerinizi bekliyorum. Ne yemeliyim ne içmeliyim...
Maydonoz sütü azaltıyor deniliyorKendini inek gibi düşünkahvaltıda bol yeşillik ye Dereotu Maydanozu daya gitsin. Akşam da yeşil salata yap ama turp koyma gaz yapıyo. Bide en az 3 lt su içtin mi inşallah sütler fışkıracak
Siliyorum canım bende sürekli ama ne yapsam hiç bir şey farda etmiyor moralşm çok bozuk ağlayıp duruyorumCnm benim dikisim vardi aldirdim senin icerdeki dikisini yapistirirken disari ya da cikmis olabbilir doktorunla konus krsin dikis isi onemli
Cnm benimde senin gibi gunduz aglaya aglaya uyuyor resmen. Gazmi kakami artik ovalaya dolandira yaptiriyorum rahatlayop emiyo sonra birdaha:))
Cnm bnde yanlislikla sut dokmust o gunden sonra capaktan gozunu acamadi bebek. Bn surekli ilik suyla pamukla gozjnu sildim. Bide masaj yaptim. Gecti gibi az az arada oluyor.
Ya ot ye cnm sut olsun ciddiyim :)) asil sutu artiran emzirmek bol bol ve guzel dusunmek. Bebeginle guzel guzel emzirmeyi dusun. Dogal ve saglikli beslen incir yiyebilirsin. O da iyi diyorlar. Ama kafana takma. Galactaco mu verdi doktor. Benim icinde ayni seyi dediler moralimi bozdular. Bide galactaco verdi bana. Bana biraz reklam oldu gibi geldide bilmiyorum. Ama bende tarti farki varmis ilk tatilfigim yere gittim gayet de iyi kilo almisti bebek. Bence cok takilma gunde 25-30 gr alsa yeter dusen degerden itibaren olucak.
Aynen canım bunada şükürİyi hadi en azından belirsizlikler kurtuldun...
İnşallah atlatir cabucak canım.
Bende de bi kac gündür hafif yesilimsi bi akıntı var yarın gidip doktora soylucem
Bana verilen bebek takip kitapçığında 2 haftada doğum kilosuna ulaşması gerekir yazıyor doktor mu abartmış ne 1 haftada 200 gr azmı gelmişKızlar çocuk doktorundan geldik. 3.500 doğdu. 20 günde 3.700 olmuş. Doktorum 4.200 olması gerekirdi. 1 hafta müsade etti. Güzel beslen dedi. Süt arttırıcı ilaç verdi. Eğer 1 hafta içinde kilo alımı iyi olmazsa mama takviyesine başlıcaz. Kızlar önerilerinizi bekliyorum. Ne yemeliyim ne içmeliyim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?