- 16 Kasım 2013
- 1.066
- 750
- 123
- 35
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #43.161
Aynen canım vallahi bizde de durumlar böyle annem babam sagolsunlar yanlız kalmıyim diye geldiler ama stres yaratiyorlar bazen...arayanlar da bi tutturmus niye özele gitmiyosun diye.benim ilk doğumdan özelden yana kötü bi anim var akışına bıraktım şu an...bi de herkese laf anlatıyorum çok gerildimBenimkide öyle canım. İnan şuram ağrıyo demeye korkuyorum. Bana bakıp bakıp üzülüyo daha müsade etsem eminim ağlıcak. Yeter diye bağırmak istiyorum. Bide hergün arayanlar var tabi onları saymıyorum bile. Herkesin her yaptığı batıyo suan bana Allah ım su 4 gün hayırlısıyla geçseydi diyorum. Allah ım herkese kolay doğum versin. Gerci kolayda olsa zor da olsa miniği kucağımıza alınca unuturuz herşeyi
Benim bebeğimde çok ağlayan bi bebek ve şu an kv mlrr var onlar da gidrcek yarın. Annemden sonra 1 hafta yalnız kaldık ama o zaman ağlsmıyordu idare ettik. Şu an napacam hiç bilmşyorum yoruldukça veriyorum kv ye ayağında falan sallıyor sustıruyor biraz. Yarın biz de başbaşa kalcaz artık. Yorucu ama geçecek canım böyke düşünelim. Emzik alıyor mu bebeğin benimki birazcık emzikle sakinleşiyor. Bi de hamak mı alsam acaba diyorum dün eşimle battaniyede salladık öyle sakinleşip uyudu. Sevmediğim herşeyi deniyorum öyle kötü ağlıyorki:/Cocuguna tek basina bakan arkadaslar nasil basariyirsunuz bn sabahtan beri agliyorum bebegim bir haftadr hp agliyo bugunde saat 5 ten beri uyanik agliyo bu saate kadar kahvalti bile yapamadım cok agliyo annm gideli 4 gun oldu 4 gundur perisan haldeyim esimin ailesi eskiden yemk var desen toplu toplu gelirlerdi suan bi Allahin kulu arayip sormuyo dahi bebegim agliyo birlikte agliyorum nasil bakicam tek basima
Sana gün felan verdiler mi canım bana devlet 40+6 da yapıyoruz artık yatışı dediAynen canım vallahi bizde de durumlar böyle annem babam sagolsunlar yanlız kalmıyim diye geldiler ama stres yaratiyorlar bazen...arayanlar da bi tutturmus niye özele gitmiyosun diye.benim ilk doğumdan özelden yana kötü bi anim var akışına bıraktım şu an...bi de herkese laf anlatıyorum çok gerildim
Bu kv lari napmali posetleyip bi kenara koymali. Lazim olursa cikartiriz
Cnm bosver yaa. Benim kide dun tutmus diyoki sutujn tadina bi bak. Ee neymis aciysa cocuk ondan emmek istemiyomustur. Ee onduzelene kadarmama verirmisiz.Dedigine bak kadinin ya lohusaya dencek seymi bu.
Taze sogan dere otu tere vb kokuku otlar sutun tadini bozar acilastirir demisti bana emzirme kocu dogumdan once. Dogumdan sonrada bunlari yeme demisti. Aklinizda olsun kizlar.Yok artik sutun aci olabilecegini de ilk defa duydum. Cok dusuncesizler ya da bilerek yapiyorlar
Sen onun için en iyi annesin oyle dusunme...Gazi var büyük ihtimal sıcak tut gerekirse sar battaniyeye kucağında olsun kokunu alsın...deneme yanilmayla bulunuyor nasıl rahatladigi ayakta gezdir ya da yüzüstü yatir sırtını oksa.ya da bacaklarına yatir istersen ayaklarını hareket ettir...zamanla rahatlar insallahHepsi calisiyo kuzum ya ne yapsam bilemedim ki iyi anne olabilicekmiyim susturamıyorum rahatlatamiyorum yavrumu
Yok canım vermedi pazar aksami acile gel bebeğe bakalım dedi...pazartesi yine pokiklinige gel dedi belki o zaman bişey derSana gün felan verdiler mi canım bana devlet 40+6 da yapıyoruz artık yatışı dedi
Bizim köyde ineklere süt olsun diye bol bol ot yedirirler yeşilinden yeşilindenCnm benim dikisim vardi aldirdim senin icerdeki dikisini yapistirirken disari ya da cikmis olabbilir doktorunla konus krsin dikis isi onemli
Cnm benimde senin gibi gunduz aglaya aglaya uyuyor resmen. Gazmi kakami artik ovalaya dolandira yaptiriyorum rahatlayop emiyo sonra birdaha:))
Cnm bnde yanlislikla sut dokmust o gunden sonra capaktan gozunu acamadi bebek. Bn surekli ilik suyla pamukla gozjnu sildim. Bide masaj yaptim. Gecti gibi az az arada oluyor.
Ya ot ye cnm sut olsun ciddiyim :)) asil sutu artiran emzirmek bol bol ve guzel dusunmek. Bebeginle guzel guzel emzirmeyi dusun. Dogal ve saglikli beslen incir yiyebilirsin. O da iyi diyorlar. Ama kafana takma. Galactaco mu verdi doktor. Benim icinde ayni seyi dediler moralimi bozdular. Bide galactaco verdi bana. Bana biraz reklam oldu gibi geldide bilmiyorum. Ama bende tarti farki varmis ilk tatilfigim yere gittim gayet de iyi kilo almisti bebek. Bence cok takilma gunde 25-30 gr alsa yeter dusen degerden itibaren olucak.
Aynen benimki de öyle tuhaf tuhaf sesler çıkarıyor uyuyamıyorum o yüzden bir türlü hep bakıyorum ses çıkarınca bir şey yokKızlar benim kız gece boyu mizirdanarak sızlanarak uyuyo uyandı diyorum bakıyorum göz kapalı hep bi sızlanma var normal mk acaba
Sizinkiler nasıl
Öğlen hiç sızlanmadan uyuyor
Altına bakıyorum temiz acaba yattığımız oda sıcak mi geliyor anlayamadım
Annm bir ay yanimda kaldi hp yardmci oldu 4 gun oldu gitti gittiginden beri perisan haldeyim yavrumu elime alip evde geziniyorum oyle rahatliyo uyuyo biraktigim an gene ikinarak agliyo uyaniyo bu saate kadar bi damla su dahi icemedim canm bnm zoruma giden hamileyken esimin ailesi hp bana misafirlige gelir yemk yapmami isterlerdi suan onlarin hic biri taburcu oldugum gun gelmislerdi o gun haric arayip sormuyorlar ama bnm onlara yardmlarim dokunmustu hp yardmci olmustum insallah tek basima bakabilirim insallah iyi bi anne olurum ya suan cok kotuyumBenim bebeğimde çok ağlayan bi bebek ve şu an kv mlrr var onlar da gidrcek yarın. Annemden sonra 1 hafta yalnız kaldık ama o zaman ağlsmıyordu idare ettik. Şu an napacam hiç bilmşyorum yoruldukça veriyorum kv ye ayağında falan sallıyor sustıruyor biraz. Yarın biz de başbaşa kalcaz artık. Yorucu ama geçecek canım böyke düşünelim. Emzik alıyor mu bebeğin benimki birazcık emzikle sakinleşiyor. Bi de hamak mı alsam acaba diyorum dün eşimle battaniyede salladık öyle sakinleşip uyudu. Sevmediğim herşeyi deniyorum öyle kötü ağlıyorki:/
Destegin icin cok saol canm bnm elimde gezdiriyorum uyudu simdi pazar gunu konturolumuz var ozmn drya soylerim gene gaz şurubu yazsin cok zorlaniyo yavrum yaSen onun için en iyi annesin oyle dusunme...Gazi var büyük ihtimal sıcak tut gerekirse sar battaniyeye kucağında olsun kokunu alsın...deneme yanilmayla bulunuyor nasıl rahatladigi ayakta gezdir ya da yüzüstü yatir sırtını oksa.ya da bacaklarına yatir istersen ayaklarını hareket ettir...zamanla rahatlar insallah
Sicak suyu denemedim daha bugun denicam tatlim gaz şurubu kullaniyorum ilk hafta cok faydasi oldu ama bu gunlerde hic etki etmiyo ev cok sicak bi yane corap giydirdim karnini sicak tutmaya çalışıyorum banyo ettirdigim zmn da rahatliyo birazdan banyo ettiricem insallah rahatlar yaKuzum bende basından Beri yalnızım ablam geldi 2 hafta öğlen şimdi kopegimin durumu kötü alet bağlandı basından ayrılamadığı icin gelemiyor valla seni çok iyi anlıyorum
Sıcak suya tutmayı denedin mi alt kısmını
Sıcak su koy kovaya biraz batır beklet
Bana önerilenler bunlar doktor tarafından sıcak havlu koyup karin masajı
Acı elma yağıyla karin ve ayak masajı
Alt tarafı sıcak tutmak ev soğuksa gerekirse 3 çorap giydir ayagini hep sıcak tut dedi doktor 2 çorap giydir dedi 22-23 derece olarak ev dedi
Gaz ilacı kullanmayı deneyebilirsiniz
Ben de hala kahvaltı yapmadım tam koydum gözünü açtı
Boşver senin eşinin ailesi destek olmak yerine köstek olurlar neler yaptılar sen baş edersin zamanla insallahAnnm bir ay yanimda kaldi hp yardmci oldu 4 gun oldu gitti gittiginden beri perisan haldeyim yavrumu elime alip evde geziniyorum oyle rahatliyo uyuyo biraktigim an gene ikinarak agliyo uyaniyo bu saate kadar bi damla su dahi icemedim canm bnm zoruma giden hamileyken esimin ailesi hp bana misafirlige gelir yemk yapmami isterlerdi suan onlarin hic biri taburcu oldugum gun gelmislerdi o gun haric arayip sormuyorlar ama bnm onlara yardmlarim dokunmustu hp yardmci olmustum insallah tek basima bakabilirim insallah iyi bi anne olurum ya suan cok kotuyum
Bu gaz damlalari her cocukta ayni olmuyo canim.birine iyi gelen digerine gelmeyebiliyor.doktoruna danisip baskasina gec.insan ilk cocukta beceremeyecegim hissine cok kapiliyo.yanlizken zor oluyor haklisin ama anneler bunu basarabilecek gucte.hepimiz ayni durumdayiz bak benim 2.olmasina ragmen soluk borusuna sut kacinca komsuya kostumSicak suyu denemedim daha bugun denicam tatlim gaz şurubu kullaniyorum ilk hafta cok faydasi oldu ama bu gunlerde hic etki etmiyo ev cok sicak bi yane corap giydirdim karnini sicak tutmaya çalışıyorum banyo ettirdigim zmn da rahatliyo birazdan banyo ettiricem insallah rahatlar ya
Dogru söylüyorsun canm ne bilim annem gidince kendimi kimsesi yok yetim gibi hissediyorum bi yandan da esimin ailesinin gelmemeleri daha iyi yoksa beceriksiz biz baktik cocuga derler insallah alisirim cok iyi bakarim yavrumaBoşver senin eşinin ailesi destek olmak yerine köstek olurlar neler yaptılar sen baş edersin zamanla insallah
Ay inan tecrubeli anne olarak bu yazdigin cok iyi geldi demk her annede ister ilk olsun ister ikinci hepimizde bu korku emdiseler normalmiş insallah bnde başarabilirim gaz damlasinida doktora bi danisim desigin gibi etki etmiyo olabilir kuzum cok saol ya sakinlestim simdi bebisi yanina kuran actim uyuyo bnde kendime yemk yapiyorumBu gaz damlalari her cocukta ayni olmuyo canim.birine iyi gelen digerine gelmeyebiliyor.doktoruna danisip baskasina gec.insan ilk cocukta beceremeyecegim hissine cok kapiliyo.yanlizken zor oluyor haklisin ama anneler bunu basarabilecek gucte.hepimiz ayni durumdayiz bak benim 2.olmasina ragmen soluk borusuna sut kacinca komsuya kostum
Sen ne kadar sakin olursan bebege de o yansiyor
Benim bebiste ister gaz sancisi ceksin ister aglasin boyle yatirinca sakinlesiyor.Dun cok hoş bi seye sahit oldum.kizim hasta oldugu icin doktor buhar verip nabiz takibi yapti.nabzi yuksekmis 140 lara dusunce oyle cikaricam dedi. Bebegim uyurken yatagin ustunde 170 -180 leri buluyordu nabzı.kucagima alinca 140 lara dusuyordu.denemek icin tekrar biraktim hemen yine yukseliyordu.kucaga alistirmayin vs.diyenlere aldirmamak lazim.onlarin kendilerini guvende hissettikleri yer bizim kucagimiz
Valla hepsi bi tehaf yaaaa:)) doktoruna deseymişsin kıyı bucak temizleyip en son da içinin tozunu alsaymışYa benimki de daha doguma girmeden basladi, gorcenin sezeryaninda iciki cok iyi temizlemisler hic agrisi sizisi olmamis.ben de ona dikkat etmeliymiaim. Ne diyim doktora lutfen iciminiyi temizle dikkat et mi diyim. Neyse sezeryandan sonra bana gaz hapi verdiler her gun aliyorum o da cok karnimi agritiyor. Karnim agridikca kv diyor ki senin icini iyi temizleyememisler demek ki, benim kizin cok iyiydi. Ya gazim var gaaaaz diye bagiricam bi gun. Ben de sanki panik yapmis roluyle esime diyorum ki bak annen boyle diyor kardesinde hic olmamis bi acile gitsek mi diyorum. Esim de kardesim 10 gun yataktan kalkamadi daha ne agrisindan bahsediyor, sen geldiginden beri yatmadin bile diyor.
Sütun mü gelmedi kuzum yoksa senden mi emmiyor. Aman saatli düzenli beslensin de süt olmasa mama var şükürCAnm bnmki mamayla besleniyo gunde bi iez emiziriyorum ama emmedigi gublerde oluyo emizirmiyirum sayılır cok kotu gazi var bu bebisi ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?