- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #43.941
Zorlayınca benim de çıkıyor canım da işte çoğalır mı tekrar bilmiyorum 2 saat dolulukla doyuyordu şimdi 2 saatte biriken süt yetmiyor hiç ,en az 4 saatlik dolulukla doyuyor yetermiyorum ben de artık ne yapacağımı da bilmiyorum valla mama kaçınılmaz gibi görünüyor :/ hem anne sütü olduğu kadar işte hem de mama :/Bende aynen öyleyim sağ göğsüm en son dün baya uzun emdi sesleri vardı yutkunmanın bugun 5 dakıka emdi sıktım zorla cıkıyor sanki düzelırmı dersin?
Ya bende cok uzuluyorum o kadar guzel sütüm vardıki düşüne düşüne azaldı resmen memeyide çok seven bir çocuk isteyince veremeyince napıcam diye korkuyorumZorlayınca benim de çıkıyor canım da işte çoğalır mı tekrar bilmiyorum 2 saat dolulukla doyuyordu şimdi 2 saatte biriken süt yetmiyor hiç ,en az 4 saatlik dolulukla doyuyor yetermiyorum ben de artık ne yapacağımı da bilmiyorum valla mama kaçınılmaz gibi görünüyor :/ hem anne sütü olduğu kadar işte hem de mama :/
İkinci çocuğum ama ilk defa emziriyorum çok güzel bir duyguymuş erkenden bitecek diye üzülüyorum ben de , bnm kız da biberonla zor içiyor yadırgıyor beceremiyor boğazına kaçıyor hep sinir oluyorum biberona o yüzden ne yapcaz biz yaYa bende cok uzuluyorum o kadar guzel sütüm vardıki düşüne düşüne azaldı resmen memeyide çok seven bir çocuk isteyince veremeyince napıcam diye korkuyorum
Valla doktorun yalancisiyim. Bizim.ilk kontrolumuzde kilo verisi devam etmisti efaunun. 3.450 den 3.300 e dusmustu.doktor 2 gun sonraya 100 gr almasi lazim ona gore bol bol emzir dedi. 2 gun sorna 100 gr almisti.30-50 gr gunluk cok degil mio zaman gunde 100-150 arasi emmesi lazim ki onu alabilsin. Benimkinin kilosu kesin dusuk cikacak
Valla bolca yogurt corbasi.tavuk corbasi. Bol kimyonlu kofte. Tavuk. Patates puresi. Ispanak. Et urunleri vs.Ne yiyorsun bacım sen valla ne pişiriyorsanız onları yapacağım artık dün gece bugün ağla ağla helak oldum hala agliyor gazdan
.aynen degiller ben yinede dikkat ediyorum tabi herseyi yemiyorum ama az az bazi seylerden yiyorum dere otu sut yapar diye yiyodum senin yazdigindan sonra onuda kestim canım
Bence kurugasülye yeme yine de bize bile çok gaz yapıyor bebişe neler yapar. Bence ne yapsakta sonuc değişmez gazlı bebek gazlı bebektir ama tabi dikkat etmek gerekyinede dikkat etcez az az yiycez gazı kanıtlanmış seyleri yemiyorum mercimek lahana turp karnıbahar brokoli nohut yoğurt acı baharat domates salatalık yesil biber portakal vb
kuru bakliyat beslenmede çok onemli oldugu icin haftada 1 kere bol kimyonlu k.fasulye yiyorum
haftada 2 kere süt kalitesi için bol kimyonlu bulgur yiyorum
haftada 2 kere sut kalitesi icin ballı sut iciyorum buyuk bardak
haftada 1 kere sut kalitesi icin sogan yiyorum
yedigim sebzeler
kabak pırasa dolma biber patlıcan ıspanak patates
bunlardan pirasa ve patatesden sonrada kimyon cayı içiyorum
çikolatayida direk tuketmiyorum az çikolatali seyler mesela ekler gibi
SONUÇ: Hiç bitmeyen gazli bir bebek nerde yanlis yapıyorum acaba
Sizin gene gününüz fazla canım biz daha 20 günlüğüz kızımı 8 buçuk ay emzirdim bunda bir psikolojiye düştüm çıkamıyorum içinden çok üzgünüm daha dün akşam deli gibi çekiyorduİkinci çocuğum ama ilk defa emziriyorum çok güzel bir duyguymuş erkenden bitecek diye üzülüyorum ben de , bnm kız da biberonla zor içiyor yadırgıyor beceremiyor boğazına kaçıyor hep sinir oluyorum biberona o yüzden ne yapcaz biz ya
Canım benim bebekte zayıf hiç kilo almıyor gibi doğduğu gibi duruyor hatta doğduğunda şişti bari şimdi o da yok 25 günlük oldu bugün hala aynı gibi bakalım kontrolde ne çıkacak30-50 gr gunluk cok degil mio zaman gunde 100-150 arasi emmesi lazim ki onu alabilsin. Benimkinin kilosu kesin dusuk cikacak
Evet sanırım öyle olacak allah can sağlığı vetsin gerisi atlatılırnohuta gore k. fasulye bende gaz yapmiyo buda bunyeyle ilgili heralde kuru bakliyat cok onemliymis birini seç dediler onu sectim ama yemesemde olur gazi olasın yeter bu arada mamasida piyasadaki hazmi en kolay gaz yapmayan mama ama sonuç ayni degismiyo 3-4 ay bole devam edecek sanırımmaviucurtma33
Ben ilk günler dereotu sur yapar diye yedim şutum hala şekerliydi acı değildi bence deneyimlemek lazim da riske nasıl Aticaz bi arkadssima da bulgur acayip sut yapmış hiç gaz yapmamış biraz da bünyeyle alakalıValla doktorun yalancisiyim. Bizim.ilk kontrolumuzde kilo verisi devam etmisti efaunun. 3.450 den 3.300 e dusmustu.doktor 2 gun sonraya 100 gr almasi lazim ona gore bol bol emzir dedi. 2 gun sorna 100 gr almisti.
Valla bolca yogurt corbasi.tavuk corbasi. Bol kimyonlu kofte. Tavuk. Patates puresi. Ispanak. Et urunleri vs.
Bulgur pilavi filan yemiyorum hic. Mercimek corbasi içmistim o gece perisan olduk gazdan.
Birde iste cikolata. Ahh cikolata ahh.
.
Bende ayni sekildeyim. saglik ocaginda ebe diyor ki taze sogan dere otu sut yapar. Acibademde doktorlar diyor ki sakin yeme. Kafalar karisik yani
Canım şu da bir gerçek böyle kendimizi harap ettikçe daha azalabilir koyverme kendini canım lütfen rezene falan iç ben de rezene denemeyi düşünüyorum bir de yeşil soğan diyorlar :/Sizin gene gününüz fazla canım biz daha 20 günlüğüz kızımı 8 buçuk ay emzirdim bunda bir psikolojiye düştüm çıkamıyorum içinden çok üzgünüm daha dün akşam deli gibi çekiyordu
haklisin bazen diyorum eskiden herseyi yiyilarmis hic bisey olmuyomus yiyim diyorum sonra durdutruyorum kendimi ya biz dogruyuz ya eskiler annem bana çok kiziyo sende gazliydin ama ben her yemekte sogan yerdim diyo bulgur tahin helvası yerdim diyo aynilarini kardesindede yedim o hic gazli degildi diyo haklida bebekle alakali diyo kısacasıKiZlar hepinizin yazdiklarini okudum. Yemek konusunda emzirme sanatindaki yazilari okuyup okuyup gaza geliyorum. Ahanda iki gundur kahana sarmasi yiyorum. Napim hazir yemek. Bugunde nihut yedim. Aksami goruruz artik. Gerci nohutun ilk haslama suyunu degistirip oyle yemek yapiyorum ben . Gaz yapan maddesi yuzeye toplaniyor zaten onu ayirmak gerek. Sonra saracoglu sitil incir kuru yapmaya basladim.:)) her gun mutlaka protein almaya dikkat ediyorum. Kizimda sut alerjisi cikabilir kakasiproblemli ama ben yinede yogurtsuz ogun yapmiyorum cunku iyi geliuor) dereotu maydonoz yiyorum ama demet demet de yememek gerek gazi okadar cok yiyince yapar diye dusunuyorum. Canim isterse istedigini yemeye calisiyorum aklimda kalmasin yaaa:)) bu arada psikolojik olabilirmi surun yetmemesi. Benim memelerde sonuk ama sikinca icinden sut cikiyor. Emzirme sanatindakiler dolu meme iyi degildir sut uretimi durmustur sonuk meme terbiyelidir onda daima sut olur diyorlar. Bence iyi dusunelim iyi olsun. Bebek memeyle savasiyorsa gazi vardir baska sorunu vardir diyorlar. Ben gazimi aliyorum osekilde iyi geliyor valla :))
Aaaaa süpermis ben bozulmustur diye bir saat dolmadan kac kere dökmek zorunda kaldim sutumuDışarda 3 saat buzdolabında 3 gun dondurucuda 3 ay
Emmişti o göğsümü sağdım sonra 10 cc anca çıktı emdiği içinmi az yoksa bittimi ya herşeyi deniyorumCanım şu da bir gerçek böyle kendimizi harap ettikçe daha azalabilir koyverme kendini canım lütfen rezene falan iç ben de rezene denemeyi düşünüyorum bir de yeşil soğan diyorlar :/
Onunla cebellesmek dünyanın en güzel uğraşı:)) biz iki gündür yalnızız gayet da alıştık birbirimize şükürIyiyim iyiyim canım şükür evet benim de iki gün baya kötüydü sadece rahmin toparlanma süreci olduğu için biraz ağrı oluyor işte bide kedi ile cebellesiyoruz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?