2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Nereye gittin cnm, hangi doktor?

Kan tahlillerimi yaptı benim Dr um da iyi dedi sonuçlara kan ilacı vermedi henüz dün de sağlık ocağına kayıt yaptırmaya gittim ilk kızimda iki kere oldum tetenoz 3. Dozdan devam edecez
5 dozdan oluşuyor bu tetenoz 5 ini de yaptırırsan 10 yıl seni koruyormus tabi aralıkları var bunu sağlık ocağı diyor hatta asi kartı veriyor sana bana 18. Haftamda yapacak öyle dedi dün hemşire .

Nereye gittin cnm, hangi doktor?
Canim biz tansiyon dusuklugunden dolayi doktor secmedik yıldırım doruk hastanesine daha once baska nedenlerle gitmistim cok teknolojik güzel bir hastaneydi. Eşime dedim oraya gidelim hem de trafik yoktur. Enbiye adinda bir nöbetçi doktor vardi. O kadar sabirla ve uzun uzun sohbet etti ki benimle resmen konusarak tedavi oldum. Eskiden yüksek ihtisas hastanesinde imiş genç bir kadın. Tahliller yapti yeniden ücretsiz olanlari burada yaptir ücretlileri saglik ocaginda yaptir para verme dedi şaşırdım.. Suhendam bana obez teşhisi koymuştu neredeyse tansiyon şeker hastasi yapmisti beni. Bu doktor boyuna gore vücudun gayet iyi kilolu degilsin dedi. İlk 5 aya kadar alma sonra senin boyuna göre her ay 1 kilo normal dedi. Saglikli beslenirsen zaten kilo almazsin dedi. Suhendam hanim iyi nir doktordur ama kuralları katıdır ondan dolayi korkmuş olabilirsin dedi. Ben de sizin gibi rahatlatacak ilgilenecek doktor bulamam zannediyordum bundan sonra sizinle devam edebilir miyim dedim tabi ki nasıl istersen dedi. Kalp sesini duymak istedim 16 haftadan önce dinletirsem bebegun kalp ritmi bozulabilir bu tehlikeyi göze alamam sabretmen lazım dedi.. Ayyy cok konuştuk cok tatli bir kadin ya bana zaten yıldırım dorukta iyi kadin dogumcular var diye soyluyorlardi

selamm kızlar gunaydınn bende bu sabah bulantılarla kalktım bu haftaya kadar ne bulantı ne kusma olmustu ama galıba baslıyo artık bır de kılodan bahsetmıssınız bende kılo almaktan cok korkuyorum sonrasında verememektende. ılk ogrenıdgımde 62,3 kıloydum 2 hafta snra 63,2 olmustum. ama 2 gun once tartıldım hala aynı kılodayım ne almısım ne vermısım. halbukı ole asırı da yemıyorum kılo almayanlardan tavsıyeler beklıyorum.. buarada calısıyorum duzensız beslenıyorum belkı ondanda olabılır dıye dusunuyorum.

Siskinlik gercekten fena. Tamam 1 haftadir mide bulantisindan dolayi sadece ekmek yiyebiliyorum ama onuda abana abana yemiyorum yani nasil bu kadar sisnis olabilirim :)

Benin doktorum 42 yi beklemedi bile, 4kg diye 40. haftada 0 acilmayla sezeryana aldi. ama simdi bende eger ki sartlarim el verirse sezeryan sonrasi nirnal dogum istiyorum. tabii biliyorum henuz cok erken bunu konusmak icin ama icimden gecen o bakalim :)

Sıcaklardanmı yoksa hamilelikten mi anlamadım sürekli yorgunum
Aynı şeyler bendede var .lavaboya gitsem nefes nefese kalıyorum şimdiden.Sanki dünden beri göğüslerim normale döndü hiç hassayetim yok.umarım kotu birsey olmamıştır .25 temmuzda ikili testim var.

Doktora kalsa beklemezdi. Normal doğum ısrarcısı annem bekletti. Çocuk kalan 2 hafta kg vermeye başladı annem gene aldırtmadı. Suni sancıya da çok karşı. Kendiliğinden gelir, onlar gününü hesaplayamıyor diye bekletti. Çocuk kakasını, tırnakları kocaman olmuş, kalp ritmi bozulmuş derken sezeryanla geldi kuzum. Yapı olarak iri bir çocuk halen. Benden yine aynı performansı bekliyor çevrem. Ben normal doğum yapıp 1 hafta oturamayanı gördüm, sezeryan olup 2. Gün yer sofrasında yemek yiyeni de. Çok ısrar etmemek hayırlısını dilemek lazım.

günaydın arkadaşlar, ben de tsh için endokrine gittim. Tekrar kan testi falan yaptı. Allah' a şükür 2,5'un altında çıkti. dr ilaç kullanmana gerek yok dedi. Aralıklarla hormon testi yapıp takip edecek. Tek derdim kaldı. O da Kalp atışı... SAT' a göre 8 hafta ama geç döllenme diye düşünüyoruz o nedenle 1 hafta geriden geliyoruz. Bu ctesi randevu var. Şu kalp atışını bi duyayım. Söz başka bi şeyi dert etmeyeceğim.. Bu arada kalp atışı olmayan bir gebelik geçiren hiç oldu mu ? yani bunun bir belirtisi var mıdır? Allahım sabır kafayı kıracağım valla. Bu ara mide bulantım falan da duruldu. Aklım çıkıyor

Bunun bir belirtisi yoktur fakat hemen hemen her hamile aynı endişelerle geçiriyor aynı haftaları. Kalp atışını duyunca da geçmiyor. Bu sefer kalbi durur mu, düşük olur mu telaşı? Paranoya hali hiç bitmiyor anlayacağınız. Midem bulanmıyor diye dert edenimiz bile var.

Bende hic pisman olmadim sezeryab oldum diye. Dogsaydi ne ala normal istedim Allah biliyo ama doktorum beni biraz korkuttu. yeri dar kilosu fazla kakasini yiyip zehirlenebilir diye. e oyle olunca hadi dedik. kontrol diye gitmistim sezeryan oldum :) Sezeyanin 3. gunu kizimla parka gittik, o kadar memnundum yani.
Ama simdi yurt dusindayiz ve burda sezeryan hakkinda hic iyi seyler duymuyorum. sezeryan olup 3 aydan once kendine gelen yok. o yuzden birazda normal dogum istiyorum acikcasi. ama dedigin gibi israr etmek manasiz. bakalim nolcak.

Dogunca bile gecmiyor ki o korkular :)

Canim kalp atışı olmamasinin disaridan hic bir belirtisi yokmuş. Ama sen bunlari düşünmemen lazım. Ne gerek var kendini strese sokup bebege zarar verebilirsin. Merak etme burada hepimiz kalp atışını duyana kadar hepimiz ayni strese girdik ama cok bosunaydi:))

Eskiden Türkiye için de sezeryan 40 gün yatak demekmiş.

Hayırlısıyla gelsin bakalım o günler.

Bende cumartesi gidicem doktora.en son 6+1de gitmiştim.cumartesi 9+2 olcak.kalp atışını duymuştum gittiğimzde.ama genede endişe ediyor insan.geliştimi kalbi atıyormu diye...

Ben oncesinde de kan ilaci kullaniyordum, sonrasinda tahlil yapildi, ilk aylar kan ilaci daha cok bulanti yapabilir eger zorlanirsan icmeyebilirsin dedi doktorum.
Tetanoz asisi icin de aile hekimligi bilgilendiriyor. Ben kalp atisini duyunca oraya haber vericem, onlar da asiya cagiracakmis.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…