- 9 Şubat 2007
- 6.965
- 3.485
- 698
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #45.161
Eşin biraz abartmis dicem baya abartmis seni karanlıkta bırakması ne ya! Bebekle bı de.. ilk kizim çok ağlayan bir bebekti susmayan emzik almayan biberon almayan süt olsa da yumuşak memeyi tutmak istemeyen bir bebekti devamli kucakta olmak isteyen bıraktığımız anda uyanan ve derin uykuya dalamayan eşim benle gece 2 ye kadar Filan dururdu ama sonrası ben ise gidecem öğretmen eşim işte dersim full demeye başlardı bende napiyim git yat derdim ama bir yandan kızar bir yandan da zoruma giderdi ama yine elinden geldiğince durdurmaya çalışırdı ama bizimle beraber odada yatamadi çünkü horlama sorunu var ve kızım uyanirdi başka odada yatardı onunda işine geliyordu bu dönem böyle geçti kızım 3 yaşında. Oğluş olunca artık uykusuzluga alışmış bir anne baba var daha tecrubeli ve daha soğuk kanliyiz yine de çok yorgun düştüğumuz zamanlar oldu ve olacaktırda sımdi kizim genelde genelde benle yatmayı istiyor onunla beraber yatiyorum o uyuyunca bebeğe geliyorum kızı uyutana kadar bebeğe babası bakiyor uyuyorsa ne ala çünkü yavuzalp agliyorsa kızım anne gitme diyor .. eşim de bende iki oda arasında mekik dokuyoruz bu gece kaç kere oda arası sefer yaptım bilmiyorum ..Kizlar bugun aksam 7den beri berbat durumdaydik. Aglamasi hic bitmedi gazi cikartamadik. Ben en son kv e verdim cunku elimden dusurecektim artik ve koltukta oturarak uyumaya baslamisim. Yataga goturduler beni. Neyse kv sakinlestirmis uyutmus sonra nest in icine koyup bizim yataga getirmis aramiza koymus, cunku bizim yatakta uykuya devam ediyor kendi yataginda bazen aglamaya basliyor.ben bunlarin hicbirini hissetmedim bile. Sagolsun iyi yapmis, ben de biraz once uyandim emziricem uyandirmaya calisiyorum esim kalkti bir hisimla. Bu boyle olmaz ben uykumu alamiyorum sabah 8 de iste olmam lazim. Yatagina koy arada bununla nasil uyucaz falan diye cikisti. Zaten butun aksam da ben ne yedim de bebek gaz oldu diye beni sorgulayip suclamaya calisti. Tamam benim yedigim onemli de bu cocukta da elbet gaz olacak kac gunluk bebek.Iste emzirmeye calisiyorum koridorun isigi acik ordan az odaya geliyor, kalkti pat diye isigi kapatti. Isikta uyuyamiyormus. Yine bisey demedim zifiri karanlik bebegi goremiuorum kucuk el feneri gibi bisey var onu yaktim.Sonra aldi yastik yorgan ben salona gidiyorum boyle olmaz falan dedi.ben de istersen biz gidelim dedim. Yani galiba lohusa sendromu ben yerine esimde oldu. Sizinkiler nerde yatiyor? Sabah ise yorgun gitmek istememesine hak veriyorum ama bu kadar tepkiyi anlamadim yani.
Cok uzun yazmisim kusura bakmayin ama uzuldum cok paylasmak istedim.
Aşırı ağlama, gaz sıkıntıları, kabız yada ishal, mukuslu kaka, kakada kan, terleme, meme reddi vs. Bunlardan bi kaçı varsa dikkatli olmak lazım bence ama sadece huzursuzluksa gazdan da olabilirDişer belirtiler nedir canım?? Ben de 4 gündür süt ürünleri tüketmiyorum belki hUursuzlugu bı yüzdendir diye
Canım bizimki de aşırı terliyor. Ve yüğznde kızarıklık var. Ben bir haftadır süt ürünleri tüketmiyoruma ama terleme ve yüzündeki isilik giibi kozarıklık var. Aşırı ağlama mukuslu kaka yok.Aşırı ağlama, gaz sıkıntıları, kabız yada ishal, mukuslu kaka, kakada kan, terleme, meme reddi vs. Bunlardan bi kaçı varsa dikkatli olmak lazım bence ama sadece huzursuzluksa gazdan da olabilir
Canım belki onlar sıcaktan da olabilir. yine sen kakasını takip et. Bizim de aşırı ağlamalar vardı ama kaka bi kaç gündür değişti. En net kakadan anlaşılıyor durumCanım bizimki de aşırı terliyor. Ve yüğznde kızarıklık var. Ben bir haftadır süt ürünleri tüketmiyoruma ama terleme ve yüzündeki isilik giibi kozarıklık var. Aşırı ağlama mukuslu kaka yok.
Senin bebek kaç günlük canım. Bizimki 36 günlük. Başlarda kakası hardal rengi içersinde tortular vardı. Bir haftadır süt irünleri tüketmiyorum.Şimdi hardaladan koyu kahverengi gibi ve çok sıvı oldu. Sizin kaka nasıl?? Bir de süt alerjisi ve laktöz interölansı farklıymış sanırım. Nasıl ayırt edece onu da bilmiyoeum gerçiCanım belki onlar sıcaktan da olabilir. yine sen kakasını takip et. Bizim de aşırı ağlamalar vardı ama kaka bi kaç gündür değişti. En net kakadan anlaşılıyor durum
Benimki de emmek istemeyince telden elektrikli süpürge sesi açıyorum sakinleşip tutuyor memeyi. Seninki hiç mi emmiyor kaç dk bir memede duruyor??Günaydın kızlar
Benim bu sıralar gündemimde alerji var moral sıfır dolaşıyorum. Sürekli araştırıyorum araştırdıkça moralim daha da bozuluyor. Oğlum emmek istemiyor bazen en çok buna üzülüyorum. Dün gaita tahlili verdik sonuç çıkmadı daha. Zaten zorla çok az alabilmiştim çıkar mı onu da bilmiyorum. Ama çoğu belirti alerjiyi gösteriyor. 3 4 gündür süt ve süt ürünleri içinde bulunabilecek hazır gıdalar vs tüketmiyorum ama çok da bi düzelme yok durumda. Dün yine çok ağladı emmedi acaba başka bi besine mi alerjisi var diye kafama takıldı. Çok kötüyüm paylaşmak istedim sizinle de:/
2 aylılk olacak 5 gğn sonra. Biz kakada kan gördük cmrtsi. Sonra da sıklaştı yani önceden de her bezi kakalı olurdu ama az az olurdu. şimdi beline taşıyor sürekli ve mukuslu. Evet ikisi farklıymış tahlille ayırt edilir sanırımSenin bebek kaç günlük canım. Bizimki 36 günlük. Başlarda kakası hardal rengi içersinde tortular vardı. Bir haftadır süt irünleri tüketmiyorum.Şimdi hardaladan koyu kahverengi gibi ve çok sıvı oldu. Sizin kaka nasıl?? Bir de süt alerjisi ve laktöz interölansı farklıymış sanırım. Nasıl ayırt edece onu da bilmiyoeum gerçi
Bazen emiyor 5 6 dk. Ama bazen alıp bırakıyor, biraz emiyor ağlıyor. Sonra da ağlayarak emmek istemiyor hiç almıyoBenimki de emmek istemeyince telden elektrikli süpürge sesi açıyorum sakinleşip tutuyor memeyi. Seninki hiç mi emmiyor kaç dk bir memede duruyor??
Canım en başından beri böyle miysi yani hep 5 6 dk emerdi ?? Benim abimim 2 kızında da süt alerjisi var. Ama onun küçük kızı kusuyordu. Aşırı kusunca anladılar. Bir aylıkken bu şikayetler var mıydı canım??Bazen emiyor 5 6 dk. Ama bazen alıp bırakıyor, biraz emiyor ağlıyor. Sonra da ağlayarak emmek istemiyor hiç almıyo
Maşallah,yani çocuğun kilosuna göre anladın yettiğini,onun dışında Bi belirti yok diyorsun
Biz 30 günlükken çektik. Radyalog çekiyorkızlar kalça ultrasonunu ne zaman çektireceksiniz? Doktorlarınız ne zamanı daha uygun buluyor ve kim çekiyor bunu radyolog mu ortopedist mi pediatrist mi?
Aslinda esim hamilelikte cok iyiydi, dogum icin de 3 hafta izin aldi hep yanimizdaydi ama uykusuzluk ve geceleri bebegi susturamama beni de esimi de cok geriyor ve biz gerilince bebege de yansidigini dusunuyorumCanim bizim evde cift yatak odasi var birisi misafir icin esim ilk gunlerde çok uykusuz kalinca ben bu gece misafir yatak odasinda yatayim dedi. İstersen yat ama bebegin baglanmasi icin ayni odada uyuman onemli dedim. Ileride sana yabancilik ceker dedim vazgecti. Ayrica bu banane uykusuz kaliyorum hedesini anlamiyorum bende uykusuz kaliyorum nabalim. Ben bu konuda özveride bulunmuyorum. Esim 9 10 gibi gidiyor ise durumuma gore 6 da 7 de kaldiriyorum veriyorum cocugu eline ben yatiyorum 2 3 saat. Bebis acikinca getiryor bana emzireyim diye.
Bu topikte cok goruyorum esleri ile problem yasayani hamilelik basindan beri simdi iyice cogaldi.Esleriniz kose yastigi degil sizde zaten bolunerek cogalmadiniz sorumlulugu paylasin eslerinizle. Ve bunu yaparkende hiic vicdan yapmayin o insansa siz sokak kedisi degilsiniz. verin cocugu eline babaligi anlasin.ogrensin. zaten evlat sevgisi varsa zamanla alisacaktir sevecektir. Yok hic sevmiyorsa sepetleyin gitsin evladini sevmeyen adamdan kocada olmaz.
Canim zaten 2 cocuklulara ben ayri bir saygi duyuyorum valla ben bir tanesiyle bas edemiyorum su an. Ne zaman duzene gitecek bu uykular. Bizde kv var 3 aylik olana kadar kalicak o da bebekle ilgileniyor torun tecrubesi de oldugundan sakinlestirebiliyor. Esim biraz annesi de ilgileniyor 2 kisiyiz diye de rahat etmek istiyor. 2-3 yasina kadar boyle olursa cok kotuEşin biraz abartmis dicem baya abartmis seni karanlıkta bırakması ne ya! Bebekle bı de.. ilk kizim çok ağlayan bir bebekti susmayan emzik almayan biberon almayan süt olsa da yumuşak memeyi tutmak istemeyen bir bebekti devamli kucakta olmak isteyen bıraktığımız anda uyanan ve derin uykuya dalamayan eşim benle gece 2 ye kadar Filan dururdu ama sonrası ben ise gidecem öğretmen eşim işte dersim full demeye başlardı bende napiyim git yat derdim ama bir yandan kızar bir yandan da zoruma giderdi ama yine elinden geldiğince durdurmaya çalışırdı ama bizimle beraber odada yatamadi çünkü horlama sorunu var ve kızım uyanirdi başka odada yatardı onunda işine geliyordu bu dönem böyle geçti kızım 3 yaşında. Oğluş olunca artık uykusuzluga alışmış bir anne baba var daha tecrubeli ve daha soğuk kanliyiz yine de çok yorgun düştüğumuz zamanlar oldu ve olacaktırda sımdi kizim genelde genelde benle yatmayı istiyor onunla beraber yatiyorum o uyuyunca bebeğe geliyorum kızı uyutana kadar bebeğe babası bakiyor uyuyorsa ne ala çünkü yavuzalp agliyorsa kızım anne gitme diyor .. eşim de bende iki oda arasında mekik dokuyoruz bu gece kaç kere oda arası sefer yaptım bilmiyorum ..
En başından beri kısa emerdi 5 10 dk arasıydı ama 1 saatte bir emmek isterdi. Şimdi mesela 4 5 saat emmşyor hah iiyice acıktı emer artık diyorum 5 dk emip bırakıyor. Şikayetler 1 aydan sonra başladı bizim. 1 aydan önce çok sakindi. Sonra aşırı ağlamalar başladıCanım en başından beri böyle miysi yani hep 5 6 dk emerdi ?? Benim abimim 2 kızında da süt alerjisi var. Ama onun küçük kızı kusuyordu. Aşırı kusunca anladılar. Bir aylıkken bu şikayetler var mıydı canım??
Yok cnm az daha sabır 3 aydan sonra biraz dahs düzene girer inşallahCanim zaten 2 cocuklulara ben ayri bir saygi duyuyorum valla ben bir tanesiyle bas edemiyorum su an. Ne zaman duzene gitecek bu uykular. Bizde kv var 3 aylik olana kadar kalicak o da bebekle ilgileniyor torun tecrubesi de oldugundan sakinlestirebiliyor. Esim biraz annesi de ilgileniyor 2 kisiyiz diye de rahat etmek istiyor. 2-3 yasina kadar boyle olursa cok kotu
Cnm o adamına göre değişiyor. Kimi hizaya geliyor kimi gelmiyor. Benim eşim uyuyamadığı için sinir olmuyor ama uykusuz olunca çok gergin oluyor. Bide hafta içi tek başına koca evde sakince yaşamaya alışıyor haftasonu çocukların gürültüsü patırtısı kavga ediyoruz. Ben oğluma sabır gösterirken o gösteremiyor kavga ediyorlar mesela. Ben artık gelme alaşehirde kal sen gelince evin huzuru bozuluyor dedim bozuldu ama gene aynı. İlk çocuğa göre mükemmel ötesi. İlkinde resmen oğlumdan daha bebekti. Çoğu erkek böyle ama. Nemessis gibi bende bir ara sabah erkenden oğlumu ona bırakmaya başladım. Ama oğlum emekleyerek biryerlere tutunarak yatakodasına kadar geliyordu. Beyimiz tv izliyordu. Evde cips yerdi çocukta isterdi haliyle merak ederdi. Paçasına yapışırdı babasının. Bende kızııordum eşime git balkonda ye başka odada ye çocuğa neden gösteriyorsunki diye. Oda ben evimde rahatça cips yiyemeyecekmiyim diyordu. Şuan 5 yaşındaki oğlum yapmaz onun yaptıklarını. Daha çirkinlerini de yaşadık. Şimdi çok şükür bitti o dönem. Şimdi de dediğim gibi problemlerimiz var ama en azından karşımda yetişkin var. Eskisi gibi çocuk yok. Kızdığımda geri adım atıyor. Arkadaşlarımda hep 2.çocukta düzeldiklerini söylüyorlar. İnşallah sizde atlatırsınız. Bide ben anladımki çocukları biraz eski usül yetiştirmeli yoksa anne insanlıktan çıkıyor. Benim kv de nasıl yapıyorsa kadın daha bir güzel sakinleştiriyor.Kizlar bugun aksam 7den beri berbat durumdaydik. Aglamasi hic bitmedi gazi cikartamadik. Ben en son kv e verdim cunku elimden dusurecektim artik ve koltukta oturarak uyumaya baslamisim. Yataga goturduler beni. Neyse kv sakinlestirmis uyutmus sonra nest in icine koyup bizim yataga getirmis aramiza koymus, cunku bizim yatakta uykuya devam ediyor kendi yataginda bazen aglamaya basliyor.ben bunlarin hicbirini hissetmedim bile. Sagolsun iyi yapmis, ben de biraz once uyandim emziricem uyandirmaya calisiyorum esim kalkti bir hisimla. Bu boyle olmaz ben uykumu alamiyorum sabah 8 de iste olmam lazim. Yatagina koy arada bununla nasil uyucaz falan diye cikisti. Zaten butun aksam da ben ne yedim de bebek gaz oldu diye beni sorgulayip suclamaya calisti. Tamam benim yedigim onemli de bu cocukta da elbet gaz olacak kac gunluk bebek.Iste emzirmeye calisiyorum koridorun isigi acik ordan az odaya geliyor, kalkti pat diye isigi kapatti. Isikta uyuyamiyormus. Yine bisey demedim zifiri karanlik bebegi goremiuorum kucuk el feneri gibi bisey var onu yaktim.Sonra aldi yastik yorgan ben salona gidiyorum boyle olmaz falan dedi.ben de istersen biz gidelim dedim. Yani galiba lohusa sendromu ben yerine esimde oldu. Sizinkiler nerde yatiyor? Sabah ise yorgun gitmek istememesine hak veriyorum ama bu kadar tepkiyi anlamadim yani.
Cok uzun yazmisim kusura bakmayin ama uzuldum cok paylasmak istedim.
Ben oğluma çok üzüldüm bi kaç gündür dün resim yapmış kardesiyle beni çizmiş sen nerdesin dedim ben ikinizi çizdim sen onla ilgileniyorsun diye dedi aklıma geldikçe Ağlıyorum. ..sürüm etkileniyor sanırım telkin etmeye çalışıyorum kendimi inşallah toparlarBenim üzüntüden çok azaldığı günler oldu o zaman çok yumuşamıştı kendi halinde bırakınca artmadı. Süt arttıran şeyler tükettikçe eskisi kadar olmasa da toparlandı. Zaten baştaki kadar da sert olmaz demişti doktor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?