- 28 Mart 2017
- 16.595
- 68.043
- 598
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #45.141
Gunde 1 kere kaka 5 6 kere cis yapiyorsa doyuyordur.Canlar eşimle sürekli tartışıyoruz bebek ağlıyor sürekli eşimde ac bu cocuk diyor bense 3 saatte bir 90 veriyorum ve doyduğuna emin olduğumu düşünüyorum acaba gerçekten doymuyormu sizce sizde sadece mama cerenle nasıl yapıyorsunuz
Benim üzüntüden çok azaldığı günler oldu o zaman çok yumuşamıştı kendi halinde bırakınca artmadı. Süt arttıran şeyler tükettikçe eskisi kadar olmasa da toparlandı. Zaten baştaki kadar da sert olmaz demişti doktorKızlar 2 gündür goguslerim çok yumuşak süt var ama bebis emerken çok sinirleniyor burda da konuşuldu gaza baglamistim ama normalde yapmiyor bi tek emerken ayaklarını vuruyor ağzına alıyor 5sn emiyor çıkarıyor. ..az mı geliyor sütun acaba..pazar gününe kadar çok iyiydi dolu doluydu hatta cuma Sağdım negatif dusunmek istemiyorum ama niye böyle oldu anlamadim...ara ara böyle olan var mı eskisi gibi dolar mi acaba
Süt içinmi stres yapıyordun?Benim üzüntüden çok azaldığı günler oldu o zaman çok yumuşamıştı kendi halinde bırakınca artmadı. Süt arttıran şeyler tükettikçe eskisi kadar olmasa da toparlandı. Zaten baştaki kadar da sert olmaz demişti doktor
Hayır ondan değil. Özel hayatta üzülecek şeyler oldu malesef o yüzdnSüt içinmi stres yapıyordun?
Canlar eşimle sürekli tartışıyoruz bebek ağlıyor sürekli eşimde ac bu cocuk diyor bense 3 saatte bir 90 veriyorum ve doyduğuna emin olduğumu düşünüyorum acaba gerçekten doymuyormu sizce sizde sadece mama cerenle nasıl yapıyorsunuz
Canm kac gunluk oldunuz sadecd mamaylami besliyorsun mamayla besliyorsan ilk bir bucuk hafta 3 saat arayla vermen lazim birde ilk gun 30 cc ile basliyorsun her gun 5 yukseltmen lazim mesela bnm bebegim 40 gunluk oldu yani 4 / 5 haftalik bebek icin 135cc veriliyo birde artik 2 saat arayla veriyorum bn mama kutusuna bak ordada yaziyo zaten eger hm emiziriyorsan hm mama veriyorsan ozmn 90 normal bnceCanlar eşimle sürekli tartışıyoruz bebek ağlıyor sürekli eşimde ac bu cocuk diyor bense 3 saatte bir 90 veriyorum ve doyduğuna emin olduğumu düşünüyorum acaba gerçekten doymuyormu sizce sizde sadece mama cerenle nasıl yapıyorsunuz
yok merak etme bitme diye bir şey olmaz,benim sütüm az olmasına rağmen oğlum 2 yaşına kadar emdi ve süt geliyordu,yalnız gün be gün miktar değişiyor yediğin içtiğinle alakalı olarakSende panik oluyormusum canım benimde aynen öyle bir emişte sönüyor ya azalırsa ya bittiyse diye kendimi yiyip bitiriyorum
Maşallah,yani çocuğun kilosuna göre anladın yettiğini,onun dışında Bi belirti yok diyorsunCanim ben hep tek meme emziriyirum bi kerede ilk 22 gunde 1000 gr almisti tam. Pek taş gibide olmadi ama geecekten tatli yiyince artiyi
Işte o alma çabaları esnasında hava yutuyorlarmis ve o da gaz yapıyormuş maalesefBiran önce öğrenir inşallah yoksa bi 45 dk alma çabamız var :)
O mide ağrıları Bend e de oluyor yaSipamin misil misil uyudugu bir gece. Ben mi mide ağrısından gozume uyku girmiyor
Ben 30 cc den fazla vermiyorum canım bazen 40 cc oluyo ma bence 70 fazla dr a bir sor Sen yine deMama veren anneler bi kerede kaç cc veriyosunuz mamayı. Ben 70 felan veriyorum ama hala aranıyo. İki göğsümüde emiyo boşaltıyo yine aranıyo dün istediği kadar doyurdum karnını sonra ağız dolusu kustu. Aç mı değil mi anlayamıyorum
Kesinlikle benim de onla düzeldi:) ama şimdi yine acıyor yine takmaya başlıycam:)Kızlar ben yaralardan silikon meme ucuyla kurtuldum 2 gün sadece silikon meme ucuyla emzirdim o ara kendi uçlarım iyileşti şimdi arada kendi meme ucumla veriyorum
Eşim diyo bunu icat edenden Allah razı olsun :)
Çok ağlıyodum emzirirken kanıyordu meme ucum şimdi geçti çok şükür
Ah canım bu akşam neler yaşadım bi anlatsam acırsın halimeKızlar bu gelen giden işi çok canımı sıkıyo benim. Ya eşim askerden geldi 6 gün annemde durdum ki oraya gelsinler diye. Dün evimize geçtik bugün eşimin akrabaları gelmeye başladı. Ya bide onlara hizmet ediyorum dikişim acıyo bi taraftan zaten bebek uyanmıyo saatler sürüyo emzirmem hatta emmiyo biberonla sağıp veriyorum herkes bi taraftan karısıyo. Onların yüzünden bebeğimi ihmal ediyorum bi baktım altına yapmış kim bilir kaç dk öyle geçtim odaya dakikalarca ağladım. Neden insanlar fikirsiz bu kadar ya
Canim bizim evde cift yatak odasi var birisi misafir icin esim ilk gunlerde çok uykusuz kalinca ben bu gece misafir yatak odasinda yatayim dedi. İstersen yat ama bebegin baglanmasi icin ayni odada uyuman onemli dedim. Ileride sana yabancilik ceker dedim vazgecti. Ayrica bu banane uykusuz kaliyorum hedesini anlamiyorum bende uykusuz kaliyorum nabalim. Ben bu konuda özveride bulunmuyorum. Esim 9 10 gibi gidiyor ise durumuma gore 6 da 7 de kaldiriyorum veriyorum cocugu eline ben yatiyorum 2 3 saat. Bebis acikinca getiryor bana emzireyim diye.Kizlar bugun aksam 7den beri berbat durumdaydik. Aglamasi hic bitmedi gazi cikartamadik. Ben en son kv e verdim cunku elimden dusurecektim artik ve koltukta oturarak uyumaya baslamisim. Yataga goturduler beni. Neyse kv sakinlestirmis uyutmus sonra nest in icine koyup bizim yataga getirmis aramiza koymus, cunku bizim yatakta uykuya devam ediyor kendi yataginda bazen aglamaya basliyor.ben bunlarin hicbirini hissetmedim bile. Sagolsun iyi yapmis, ben de biraz once uyandim emziricem uyandirmaya calisiyorum esim kalkti bir hisimla. Bu boyle olmaz ben uykumu alamiyorum sabah 8 de iste olmam lazim. Yatagina koy arada bununla nasil uyucaz falan diye cikisti. Zaten butun aksam da ben ne yedim de bebek gaz oldu diye beni sorgulayip suclamaya calisti. Tamam benim yedigim onemli de bu cocukta da elbet gaz olacak kac gunluk bebek.Iste emzirmeye calisiyorum koridorun isigi acik ordan az odaya geliyor, kalkti pat diye isigi kapatti. Isikta uyuyamiyormus. Yine bisey demedim zifiri karanlik bebegi goremiuorum kucuk el feneri gibi bisey var onu yaktim.Sonra aldi yastik yorgan ben salona gidiyorum boyle olmaz falan dedi.ben de istersen biz gidelim dedim. Yani galiba lohusa sendromu ben yerine esimde oldu. Sizinkiler nerde yatiyor? Sabah ise yorgun gitmek istememesine hak veriyorum ama bu kadar tepkiyi anlamadim yani.
Cok uzun yazmisim kusura bakmayin ama uzuldum cok paylasmak istedim.
Kizlar bugun aksam 7den beri berbat durumdaydik. Aglamasi hic bitmedi gazi cikartamadik. Ben en son kv e verdim cunku elimden dusurecektim artik ve koltukta oturarak uyumaya baslamisim. Yataga goturduler beni. Neyse kv sakinlestirmis uyutmus sonra nest in icine koyup bizim yataga getirmis aramiza koymus, cunku bizim yatakta uykuya devam ediyor kendi yataginda bazen aglamaya basliyor.ben bunlarin hicbirini hissetmedim bile. Sagolsun iyi yapmis, ben de biraz once uyandim emziricem uyandirmaya calisiyorum esim kalkti bir hisimla. Bu boyle olmaz ben uykumu alamiyorum sabah 8 de iste olmam lazim. Yatagina koy arada bununla nasil uyucaz falan diye cikisti. Zaten butun aksam da ben ne yedim de bebek gaz oldu diye beni sorgulayip suclamaya calisti. Tamam benim yedigim onemli de bu cocukta da elbet gaz olacak kac gunluk bebek.Iste emzirmeye calisiyorum koridorun isigi acik ordan az odaya geliyor, kalkti pat diye isigi kapatti. Isikta uyuyamiyormus. Yine bisey demedim zifiri karanlik bebegi goremiuorum kucuk el feneri gibi bisey var onu yaktim.Sonra aldi yastik yorgan ben salona gidiyorum boyle olmaz falan dedi.ben de istersen biz gidelim dedim. Yani galiba lohusa sendromu ben yerine esimde oldu. Sizinkiler nerde yatiyor? Sabah ise yorgun gitmek istememesine hak veriyorum ama bu kadar tepkiyi anlamadim yani.
Canım merhaba benim öyleydi hatta doktor 3 hafta bekler yan duruyor kafasi dedi ertesi gün suyum geldi benim gibi olacak diye bir şey yok ama yine de tetikte ol derimmerhabalar 38+3teyim cumartesi çatı muayenesi yapıldı kızımın kafası tam aşağı inmemiş kanal müsaitmiş çömelme egzersizlerini yapıyorum yarın tekrar kontrolüm var kafası aşağı inermi?
Çok geçmiş olsun canım iyi ki tekrar baktırdınızkızlar ter testi yaptırdık, hepinizün dediği gibi sonuç temiz çıktı. Öyle rahatladık ki. Allah kimseyi evladıyla sınamasın. Hepinize çok teşekkür ederim, bitanesiniz.
Hos geldin canım minik kız nasılallah razı olsun cnm benimde aklım sende ve diger arkadaşlardaydı ztn pek sosyal biri degilim çok arkadaş cevrem yok sizler varsınız işte :)
İlk zamanlar öyle oluyor kuzum maalesef esinde gideceği için sen yalnız kalmak istiyorsundur onunla yoruluyorsan gelen oldu mu odaya çekil anlayışlı olurlar bence olmazlarsa bile sallamaKızlar bu gelen giden işi çok canımı sıkıyo benim. Ya eşim askerden geldi 6 gün annemde durdum ki oraya gelsinler diye. Dün evimize geçtik bugün eşimin akrabaları gelmeye başladı. Ya bide onlara hizmet ediyorum dikişim acıyo bi taraftan zaten bebek uyanmıyo saatler sürüyo emzirmem hatta emmiyo biberonla sağıp veriyorum herkes bi taraftan karısıyo. Onların yüzünden bebeğimi ihmal ediyorum bi baktım altına yapmış kim bilir kaç dk öyle geçtim odaya dakikalarca ağladım. Neden insanlar fikirsiz bu kadar ya
Canım benim sert oluyor emince sünüyor resmen aa diyorum biraz once ki memeden eser yok dövülmus et gibi oluyor sönükBir de sütü yetenleri merak ediyorum göğüsleri sürekli şiş mi oluyor,benim nadiren şişiyor göğüslerim onda da bir emmede sönüyor zaten :) ikinci emmeye kadar da dolgunluk olmuyor,bu sütüm yetmiyor demek mi oluyor?kafamda deli sorular :) iki çocuğumda da böyle oldu onun için merak ediyorum "sütüm var yetiyor"un belirtilerini.
uyanıp istemesi için daha çok erken uyurkende olsa sok biberonu ağzına ben lansinolun biberonunu kullanmıştım emmese bile bi nokta var onu sıkınca bogazina gidiyordu hava da almıyor alan havayı deligi var çıkartılıyorduKızlar ben bebeği uyandıramıyorum kesinlikle alrını açıyorum topuğunu sıkıyorum neşer yapıyoruz yok ağzına biberonu sokarsam içiyo yoksa uyanıp ta istemiyo
Çok geçmiş olsun kuzum bununla geçmiş olsunCok sagol canim. Sorma genel anestezi oldu bide. Icim gitti. Allah korusun yavrucuklarimizi
Gaz olabilir inleme varsa gazdır kuzumKızlar bebeğim sürekli inliyo yüzü acı çekiyo gibi değil ama üzülüyorum gitsem mi doktora
Ben demiştim kuzum nette fotolar var bi bak doktor ilk kontrolde bakmadı mi bizim bakıp söyledi Yok diye doktorun soylemesi lazim teli varsa fotolarını çekip atAnladım canım, benimkide emsede mıkırdanıyo baya
silikonla emzirince hemen aranıyo, memeyle emzirince uyuyo rahat rahat, ama dediğin gibi rahat kesinlikle..bu arada geçen bi arkadaş dudak bağı dil bağı olabilir dedi bana meme yarasının sebebi, o nasıl olıyor bilen varmı?dudak bağından şüphelendim kafama takldı, sanki bebeğimin üst dudağından damağının diş çıkacak olan kısmına bağlı gibi o bağ..kafama taktım
Esin biraz abartmış canim her ise oda ortak olacak kaldıracaksın bana yardım et diyeceksin senin kokuna alışsın diyeceksin gerekirse yağla balla bak senden başkasında uyumuyor senin kokuna alıştı babasına asık vs onları deKizlar bugun aksam 7den beri berbat durumdaydik. Aglamasi hic bitmedi gazi cikartamadik. Ben en son kv e verdim cunku elimden dusurecektim artik ve koltukta oturarak uyumaya baslamisim. Yataga goturduler beni. Neyse kv sakinlestirmis uyutmus sonra nest in icine koyup bizim yataga getirmis aramiza koymus, cunku bizim yatakta uykuya devam ediyor kendi yataginda bazen aglamaya basliyor.ben bunlarin hicbirini hissetmedim bile. Sagolsun iyi yapmis, ben de biraz once uyandim emziricem uyandirmaya calisiyorum esim kalkti bir hisimla. Bu boyle olmaz ben uykumu alamiyorum sabah 8 de iste olmam lazim. Yatagina koy arada bununla nasil uyucaz falan diye cikisti. Zaten butun aksam da ben ne yedim de bebek gaz oldu diye beni sorgulayip suclamaya calisti. Tamam benim yedigim onemli de bu cocukta da elbet gaz olacak kac gunluk bebek.Iste emzirmeye calisiyorum koridorun isigi acik ordan az odaya geliyor, kalkti pat diye isigi kapatti. Isikta uyuyamiyormus. Yine bisey demedim zifiri karanlik bebegi goremiuorum kucuk el feneri gibi bisey var onu yaktim.Sonra aldi yastik yorgan ben salona gidiyorum boyle olmaz falan dedi.ben de istersen biz gidelim dedim. Yani galiba lohusa sendromu ben yerine esimde oldu. Sizinkiler nerde yatiyor? Sabah ise yorgun gitmek istememesine hak veriyorum ama bu kadar tepkiyi anlamadim yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?