2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Ben de hep bunu düşünüyordum ama kaynanam sakin verme dedi. Ben de verecem banane :anne::KK48:
Ver canım çünkü mama veriyorsan eğer şekerli olduğu için içi yanar çocuğun mama vermesen bile pamukcuk oluyo vermeyince ben başta anneme karşı çıkmıştım verme diye ama şimdi kendim veriyorum:)

Cok korkuyorum yuksektır dıye sız Eskisehir'de mıydınız
Evet canim eskisehirdeyim stay strong26 stay strong26 da eskisehirde. Bebeler az buyusunde beraber bir kahve icelim. Hem bebelerede oyun grubu kurmus oluruz :)

Birde bildiğim kadari sarilik en yuksek degere dogumun 7.gununde cikiyor sonra dusmeye basliyor. Gecen sariligin tekrar yukseldigini duymadim hic

Yollayayim benimkini saana 1 haftada baba göbeği sahibi olur sayesinde :KK70:

Mide gazi coksa eger o zamanda fışkıran kusma oluyor. Ve o zaman karnina baacak çekip aglamiyor bağırsakta olmadığı icin.
:KK70:istiyo valla göbeğine yatırcakmis kızı :KK71:seninki senin gibi boyluysa kilo normaldir gördün ya hastahanede sen geldiginde ordaydı :-)

Gercekten duymamay calis kulagini tika. Benim kizim dogdugunda 3180 grdi bu yasamaz diyolatdi cok uzuluyordum sutum olmuyordu. Oglum 3500 gr dogdusimdi de diyolar bu cok ufak dogdu kizin bunda iyiydi. Aciklama bile yapmiyorum buyur onunde zaman cok diyor konuyu kapatıyorum. 1 gr bile umrumda degil
3 kg bebek yaşamaz diyenler kendileri 8 er kilo doğurdu heralde :) ya valla çok sinir oluyorum şu millete. Herkes çok biliyor bi doguran bizler salak sanki:KK11:

Kızlar dün gece bebiş hiç durmadı. Sabaha kadar uyumadı. Annem gece ılık duş aldırdı. Eşim hemen eczaneden braun kulaktan ateş ölçer almış. 37.2 çıktı. Sonra tekrar tekrar ölçtüm. Üzerine yattığı kulak 37.2 diğer kulak 36. 7 çıktı. Durduk yere ağladı. Meme de ağladı. Çok zor bir geceydi

Cok korkuyorum yuksektır dıye sız Eskisehir'de mıydınız
Kuzum sarılık bir ay sonra yükselmez gözlerden 3 ayda ancak geçermiş hasteneler aletle bakıyor 12 altındaysa yüksekse kan alıyorlar
Doktor maden öyle diyor kan alsaydı o ne demek onu söyleyip kenara çekilmek ayar oldum doktora sarılık artmış diyorsa bakacak insanın içine kurt düşürüyor

:KK70:olur valla yollasın azcik tombiklesin:-)verir ya genç nasıl olsa daha ekmeği kessin verir ben öyle vermiştim spora da gitmiştim ikisi beraber etkili oluyo zaten diyetle yeşil çayda içsin bol bol...
Ekmek arasina ekmek koyup yiyen bir kocam var malesef. Gecen sene diyetisyene gitti 2 ayda 10 kilo verdi ama sonra ekmeğe geri dönüp hepsini geri aldı.

Kızlar yarın 40 çıkıcak yavrumun ilk doğduğunda 2 gün yattı sarılıktan tedavi gördü şimdi sağlık ocağına boğazı için götürdüm doktor sarılık olabilir diyor tekrarlamış yukselmis olabilir diyor kilo alımı iyi gibi ama sizce yukselmismidir nr zaman atıcak bu sarılığı yavrum
Bizde sarılık geçirdik 1. Ay kontrolunde hala bıraz var ama sorun degıl dedı doktor şuan 2aylık olcaz geçti.kendı çocuk doktoruna sor saglık ocagını boşver

Ver canım çünkü mama veriyorsan eğer şekerli olduğu için içi yanar çocuğun mama vermesen bile pamukcuk oluyo vermeyince ben başta anneme karşı çıkmıştım verme diye ama şimdi kendim veriyorum:)
Mama 4-5 gündür vermiyorum canim. Ama yine de su vermeyi düşünüyorum annelerimiz bize hep veriyormus. Bu arada benim bebe hep uyuyo memede ya dünden beri bebeğimi önce emzirip sonra sagip biberonla toplu veriyorum. Yoksa hem süt akip boşa gidiyor hem de bebegim hep doymadan uyuyor sanki:KK64:

nemesis nemesis kuzum bizim kanguruda önde taşıma YOk mü bilgi bulamadım onla alakalı
önde taşımaktan kastın bebeğin öne baktığı posizyon mu canım. kendi sitesinde şöyle bir açıklama var.yani istersen taşınabiliyor ama önerilmiyor.

Bebeği yüzü dışarı dönecek şekilde taşıyabilir miyim?

-Sıklıkla sorulan bu sorunun yanıtı, teorik olarak evet ama pratikte sağlıklı olmaz. Çoğu slingde ve kanguruda bu pozisyonda taşımak mümkün olsa da önerilmez. Neden?

• Yüzü dışarı dönük bebek fazla uyarana maruz kalır, daha zor uyur, daha fazla yorulur. Arabaların sesi, ışıklar, etraftan gelen geçen insanlar birkaç aylık bebek için çok fazla uyaran anlamına geliyor.
  • Sırtı anneye babaya dayalı şekilde, yani yüzü dışarı dönük taşınan bebeğin omurgası ve boynu desteksiz kalır. Dışa dönükken, omurgasının doğal kıvrımına aykırı bir şekilde taşınır.
  • Uykusu gelirse boynunu destekleyecek bir kısım yoktur. Dışa dönük taşınırken uykusu gelen bebek, boynunu yamuk şekilde eğer ve kotu bir pozisyonda uyur. Tüm bunlar da bebeğin sağlıksız şekilde taşınmasına yol açar.
  • Birkaç aylık bebeğimize TV izletmiyorsak, lütfen dışa dönük de taşımayalım. Pek çok anne, bebeğin dışa bakmadığı zaman sıkılacağı iddiasındadır. Oysa bebek, kafasını rahatça çevirerek etrafı izleyebilir.

Kızlar yarın 40 çıkıcak yavrumun ilk doğduğunda 2 gün yattı sarılıktan tedavi gördü şimdi sağlık ocağına boğazı için götürdüm doktor sarılık olabilir diyor tekrarlamış yukselmis olabilir diyor kilo alımı iyi gibi ama sizce yukselmismidir nr zaman atıcak bu sarılığı yavrum
Benim kızımda uzamış sarılık vardı. 9 günlülken 18 di değeri hastanede yattıl düştü ama 20 li günlerde 12 ye çıkmıştı. Dr düşer artık bakmamıza gerek yok demişti. Baya uzun süre sarıydı sonra kendi kendine geçti. Ama bazı dr lar çok önem veriyor. Bi arkadaşın bebeğinin de düştükten sonra yükseldiği için dr bir sürü test yaptırmıştı bi hastalık belşrtisi olabilir diye. Sürekli kontrole gittiler falan ama sonuçta onların da bişey çıkmadı ve kendi geçti. Ama yine de bi çocuk dr u görsün cnm

Canim benim oglumda arada fazlasıni çıkarıyo ama her yediginde olmuyo bu genelde hıçkirık tuttugunda oluyo ama yengem benden 2 ay once dogum yaptı onun oglu surekli kusuyo dr danistiklarında kilo kaybi yoksa kusması sorun degil ama kustugu icin su kaybedebilir sik emzir demis aklinda bulunsun ama sende dr danis cnm
Evet aynen aynisini bana da soyledi doktor

Ya vallahi benim fizikte bi değişiklik yok ama hala şişlik var sanki bide 4 gün önce 69 doğum kilomdan 60 olmuştum az önce tartıldım 62 :silah:kilo almışım :confused:

Kızlar dün gece bebiş hiç durmadı. Sabaha kadar uyumadı. Annem gece ılık duş aldırdı. Eşim hemen eczaneden braun kulaktan ateş ölçer almış. 37.2 çıktı. Sonra tekrar tekrar ölçtüm. Üzerine yattığı kulak 37.2 diğer kulak 36. 7 çıktı. Durduk yere ağladı. Meme de ağladı. Çok zor bir geceydi
Canim büyük ihtimal gaz birikmesi vardır
önde taşımaktan kastın bebeğin öne baktığı posizyon mu canım. kendi sitesinde şöyle bir açıklama var.yani istersen taşınabiliyor ama önerilmiyor.

Bebeği yüzü dışarı dönecek şekilde taşıyabilir miyim?

-Sıklıkla sorulan bu sorunun yanıtı, teorik olarak evet ama pratikte sağlıklı olmaz. Çoğu slingde ve kanguruda bu pozisyonda taşımak mümkün olsa da önerilmez. Neden?

• Yüzü dışarı dönük bebek fazla uyarana maruz kalır, daha zor uyur, daha fazla yorulur. Arabaların sesi, ışıklar, etraftan gelen geçen insanlar birkaç aylık bebek için çok fazla uyaran anlamına geliyor.
  • Sırtı anneye babaya dayalı şekilde, yani yüzü dışarı dönük taşınan bebeğin omurgası ve boynu desteksiz kalır. Dışa dönükken, omurgasının doğal kıvrımına aykırı bir şekilde taşınır.
  • Uykusu gelirse boynunu destekleyecek bir kısım yoktur. Dışa dönük taşınırken uykusu gelen bebek, boynunu yamuk şekilde eğer ve kotu bir pozisyonda uyur. Tüm bunlar da bebeğin sağlıksız şekilde taşınmasına yol açar.
  • Birkaç aylık bebeğimize TV izletmiyorsak, lütfen dışa dönük de taşımayalım. Pek çok anne, bebeğin dışa bakmadığı zaman sıkılacağı iddiasındadır. Oysa bebek, kafasını rahatça çevirerek etrafı izleyebilir.
Ben dışa donuk olmasını sağlıklı bulmuyorum aslında ama Arkadaşımın bebeği dışa doğru uyuyor ya da duruyor kafayı göğüse hiç koymuyor oda kanguru alayım seninkinden alayım dedk sonra araştırmış dışa donuk yok başka marka bakayım dedi de bende o yüzden sana sorayım demiştim ne yaptığını göremediğim icin dışa donuk bana uygun değil aslında

Sanmam canim. Cunku cook cok az zeytin yagi almis olacak. Zaten 1 fis sikiyorsun 1 damlaya denk geliyor onunda ne kadari yag olacak ki. Ayrica her d vitamininde var yag. D vitamini yagda cozunen bir vitamin. Ya aycicek yahi ya zeytinyagi yada hindistan cevizi yagi var.
tamam canım çok sağol eşime söyleyeyim de alsın eczaneden eve gelirken o zaman. Bi de sen sut artırıcı damla söylemiştin ismini unutmuşum onu da yazar misin tekrar onu da alalım

tamam canım çok sağol eşime söyleyeyim de alsın eczaneden eve gelirken o zaman. Bi de sen sut artırıcı damla söylemiştin ismini unutmuşum onu da yazar misin tekrar onu da alalım
stillac canım. ama muadili damlalarda var.

P Prime18 sen yazınca baktım pek önerilmiyor o pozisyon. ama her kanguruda oluyormuş. istersen seninkinde deneyin bir.

Benim kızımda uzamış sarılık vardı. 9 günlülken 18 di değeri hastanede yattıl düştü ama 20 li günlerde 12 ye çıkmıştı. Dr düşer artık bakmamıza gerek yok demişti. Baya uzun süre sarıydı sonra kendi kendine geçti. Ama bazı dr lar çok önem veriyor. Bi arkadaşın bebeğinin de düştükten sonra yükseldiği için dr bir sürü test yaptırmıştı bi hastalık belşrtisi olabilir diye. Sürekli kontrole gittiler falan ama sonuçta onların da bişey çıkmadı ve kendi geçti. Ama yine de bi çocuk dr u görsün cnm

Canım biraz sıkıntısı çok bebegimin şimdi çok uyuyor bazen böyle gerinip kasiliyor ağzındada tukuruk çoğaldı gece uykusunda çok belinleyip korkup sıçrıyor uykulu olmasından midir bilmiyorum emme refleksinde bir sorun var gibi geliyor biberonla mamayı bitiriyor emzik emiyor ama eskisi gibi randımanlı değil bugün akşam acıbadem den sıra aldım götürcez bakalım allahım yavrularımızı korusun

Back
X