2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Artık ikinci kesinlikle düşünemez oldum allah bilir tabi büyük konuşmayım ama ikisiyle basa çıkarken sıyırırım kafayı :)
Kolik bebek zor canim seni cok iyi anliyorum.bi de kolikler misafiri sevmez ondan aksam cok huysuzlanmistir seninki.oglum da kolikti misafir geldiginde yatak odasindan cikamadigim zamanlar oldu ne zaman gittiler o zaman rahatliyordu.Ama sonra alisti yavas yavas. Sen simdi koligin zorluguyla dusunmem demen normal ipek kizin okula gitsin kardesli resimler cizsin nasil isteyeceksin :)
Bi de insan yasadiklarini unutuyo.Gorumcem yanimdaydi benim ilk dogumumda.Simdi birer yas arayla bebekleri var Allah tan seninki gibi degiller o neydi iyi dayandin diyor.Hakketen ya oyleydi demi diyorum
Ama ben o zaman butun bebekler oyle olur saniyordum.Gece 11-3 arasi kesintisiz aglardi. 11 i 5 dk gecsin aaa bu gece tutmutcak kriz galiba derdik yine baslardi.

Eşim cok istiyor hemen 2 yas arası olsun diyor doktor da gaz verdi :) 3 yas varmış oğullarının arasında zor değil mi dedim başlarda çok zor ama onlar sonra birlikte oynarken sen keyif yapıyorsun dedi Benim korkum İpek gibi olması da değil daha beter olmasın :) çünkü kolik haricinde bizim sıkıntımız yok cok şükür Ha bir de meme almaması dışında
Korkum ikinci bebeğin uçla bile meme almamask kolik ve uyku sorunu olan bi çocuk olması çünkü İpek varken bunlara kolay koku göğüs geremem gibi geliyor kaldıramazmışim gibi
Çünkü baban yardım edecek kimsem yok
Annem yaslandı çalışıyor işten ayrılsa bile artık özel eğitimde çalışa çalışa kafa gitmiş kadının yaşlılıkta var 65 yasında Özgur gezmeyi sever acayip sosyal eve tıkılmak istemeyecektir kesinlikle e hal böyle olunca da iki çocukla Başbaşa kalacağım
Kayınvalide desen eltinin 3 yasında çocuğuna hafta da bir bakıyor ona bile söyleniyor ki cahil bi kadın çocuğa hiçbir şey veremez yan yana olsak kavga çıkar sürekli laf sokuyor dün akşam geldi misafirlerle birlikte kacirmadilar fırsatı misafir eline aldı biz bu kadar alamadık elimize anasının kucağından inmiyor ki diye laf sokuyir yanı anası kucağından indirmiyor ki diyor aslinda
Eşim Çalısmamİ istemiyor ikinci olsun onlarla evde ol istiyor ben Çalışmakta istiyorum evde oturup çocuk bakmak ev kadını olmak bana göre değil lise 1 deb beri çalısmaya alışmışım ev beni basıyor tv sevmiyorum gezmeyi desen öyle herkesi rahatsız etmem kendim takılırım bakalım İpek büyüdükçe fikirlerim değişir mi bilmiyorum

Cocuklar arasindaki yas araligi en ideal 3-3.5 diyorlar ama sunu ekliyorlar ailenin hazir hissettigi zaman onemli.Yas araliginin az veya cok olmasinin artilari ve eksileri var.
Sen yine akillisin ben o kolik cocukla bebek gormeye gelen arkadaslara nasilsa uyaniyorum birinin izninde digeri de buyusun hemen düsünuyorum diyordum onlar da az buyusun hemen karar verme diyorlardi. Sonra fikrim degisti tabi.Allah hayirli zamanda versin
bizim simdi 5 yas var sık olsa yapamazmisim benim de ekstra destegim yok senin gibi. Bi de alisan insan icin uzun sure calisma hayatindan geri kalmak cok sıkıcı. Kimsenin degil senin fikrin ve hazir olusun onemli

Mama agirmi geliyo acaba fışkırarak kustugu zmn biraz bklenmeli hmn emizirilmemeli diye biliyorum butun emdiklerini kustugubicin acıkmıştır yavrucak biraz bkle sonra emizirirsin canm belkide sutun yetiyirdur mama fazla geliyordur
Aranıyo ağlıyo ama. Ve gazı da çıktığı halde. Ben anlayamıyorum artık bide bu sorunumuz çıktı mama aptamil kullanıyorum acaba değiştirsem mi

Aranıyo ağlıyo ama. Ve gazı da çıktığı halde. Ben anlayamıyorum artık bide bu sorunumuz çıktı mama aptamil kullanıyorum acaba değiştirsem mi
Canm gazi oldugu zmn aranıyormuş bnmkids mamayi emdikten sonra yarim saatte gene istiyo emizik veriyorum emiyo uyuya kaliyo emizik kurtaricim oldu valla
Birde bebek o mamaya alistiysa degistrme derim bnmki cok zorlandi eski mamasina donduk istehle emdi

Ama gazını çıkarmış kakasını yapmış oluyo. Ve bacaklarını karnına çekmiyo hiç bende aç sanıyorum. Öncesinde aptamilin conformil kullanıyodum şimdi pronutra ya geçtim 1 haftadır. Ama bu mamayı sevmedi gibi zorla içiyo

İlk bebek evliliginizin de sanırım ilk 5 yılı içerisindesiniz büyük ihtimal .. eşinle konuşsan bişi yok ne olabilir ki diyecektir ki belki de o da senin için böyle düşünüyor :) normal geçecek bizom ikinci bebek eşimle kardeş olduk:)))

20 dk uyuduk yine ayaktayız dünden beri huysuzluk üstümüzde büyüme atagimidir nedir
Bugün tam ikinl aylık olduk
1 saat mızmız şekilde uyuduk ağlayarak uyandık sadece 3 den 7 e kadar olan uykuyla duruyorum bsyler yiyeyim derken bizim ki uYandi genzi dolu gibi anlamadım su da verdim

En dogrusunu yapmissin, bastan bile vermeseydin. Oyuncak bebek sandilar galiba. Kirilan kirilsin bence. Bir de canim sonucta o da cocuk kiskanclik yapar bilmeden de olsa zarar verir bisey olur.

Sonra hangi ayda gecti canim aglamalari. Bizim de saatimiz 8-11. Resmen yemegimizi yiyoruz, uzerimizi heran cikacakmis gibi giyiniyoruz ki bazen susturamazsak ancak arabada susturabiliyoruz hazir ve nazir sekilde saat 8 e hazirlaniyoruz. Allahtan her gece olmuyor bizim bazen 2 gece ara verdigi oluyor :)

Canm bnmkide gazini cikartiyo ama gene gaz sesi var bagirsaklarinda ozmn cok araniyo bnde bi kez ardi ardina mana verdim fışkıra fışkıra kustu cok korktum ozmndan beri dikkat ediyorum birde bnmkide hipp organikle basladi sonra bebelac golda gecmistik begenmedi 100 cc icen bebek 30 cc ye indi idrarida azaldi tuvaledi uc gun yapmadi doymuyordu dun tekrar hipp organike gectik oyle ictiki vicdan azabi cektim yavrumu ac birakmisim diye birde cok kotu gaz yapti bizde bi anda degl yavas yavas alistirarak gecmek lazimmis baska mamaya gecis yapmak istersek ama bn artik degistrmicem mamayi

Tam hatirlamiyorum canim da 3.ayda o aglamalar bitti de gece gazi 6-7.aya kadar devam etmisti sanki.Kayinvalidem 40 ni sayiyor diyordu 40 i bekledim yine sürmüstü onu kesin hatirliyorum :)

Alev hoca mi dedi kuzum Memnune hoca dedi bizede :d
Fayda olmadı zaten içirmiyorum artik canim
alev hoca, alev kutlu oğuz mu? o kadın ın youtube da kanalı var, çok akıllı ve bilgili bir kadın.merak ettiğimiz birsürü konuda video çekmiş bayıldım. izleyin derim kızlar bebek ve çocuk doktoru kendisi. Ankara da yaşasam ona giderdim. "Alev Kutlu Oğuz" yazın direk çıkar.

En dogrusunu yapmissin, bastan bile vermeseydin. Oyuncak bebek sandilar galiba. Kirilan kirilsin bence. Bir de canim sonucta o da cocuk kiskanclik yapar bilmeden de olsa zarar verir bisey olur.
Ben de çocuk ağlayınca vicdan yapmıştım. Az sevip bıraksa tamam da bezini bile açmaya çalışıyo yapmış mı diye.

Sonuna kadar doğru yaptın canım, hiç kendini üzme. Allah korusun bebeğin hasta olsa eşin o zaman nereye bakacak acaba?.
Bezini ben değiştiriym diyor. Bi baktım bebeğin altını açıyo kimse görmeden. Şok oldum. O da çocuk ağlayınca bu sefer de üzüldüm ama annelik işte içim gidiyordu bişey yapacak zarar verecek diye. Artık napıyım kırıldılarsa da yapacak bişey yok.

En güzeli konuşarak anlatmak bir daha öyle yapacağım. Evet onlar da çocuk ama insan tedirgin oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…