2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kullandığın nasıl bir kundak? Şimdi hafiften havalar da ısınacak alsam 2 ay anca kullanırım ne yapsam bilemedim?
Owli kundak canim nemesis söylemişti terletiyordu şimdi kendi ana odamıza geçtik terleme olmadı ama sanırım o şimdi kundak değil de uyku tulumu kullanıyor
Yazın içine tek zıbınla kullanabilirsin aslinda ama o zaman kundak uygun olur mu bilmiyorum nemesis iki ay sonra kundak yapılamıyor demişti sanırım ama ben bir ay daha kullanırım gibi

Son düzenleme:
Olur ya bana uyar alistim artik bundan sonra paso gezerim ben zaten. Sirada ki hedef ankara

Valla resmen torpil yapti sipam bana. Sonraki sutler benden panpa dedim bende kendisine donus yolundayiz simdi bakalim. Gunduz uyudu gece ne yapacak.
Yol boyu uyur gibi bence hayırlı yolculuklar kuzum bir de iki aya yaklaştı ondan da uyku oturuyor olabilir uzun uyuması ondandır bence Ankara’da ben Varim müsait olursam buluşalim

Yok kiz cocuk duruyorsa hep yap.benim ki arrik korkutmuyor kendini ben biraktim yapmayi. Zaten owli artik kalin gelmeye basladi diye ben woolnata gectim.

Geliriz valla gezmeye az hava duzelsin. Istambulun havasi kazik atti bu hafta bize hem soguk hem yagisliydi cunku :)

Üşütünce kokar ve hafif yeşile dönük olur derler. Ama rezene felan bebeğe geçtiğine göre hersey geçiyo

Üşütünce kokar ve hafif yeşile dönük olur derler. Ama rezene felan bebeğe geçtiğine göre hersey geçiyo
Yeşil değil hardal rengi ama içinde nane gibi yeşimler oldu iki gün bugün yoktu bugün sarı tortu vardı
Bizimki hep kokuyor gazi

Yeşil değil hardal rengi ama içinde nane gibi yeşimler oldu iki gün bugün yoktu bugün sarı tortu vardı
Canm ayni anlattigin gibi gecen hafta bi kez bugun bi kez yapti aslinda sari renk ama icinde nane gibi yesilimsi seyde var azicik bnde bi doktora sorucam nette normal yaziyo

Canm ayni anlattigin gibi gecen hafta bi kez bugun bi kez yapti aslinda sari renk ama icinde nane gibi yesilimsi seyde var azicik bnde bi doktora sorucam nette normal yaziyo
Alla alla sen sut vermiyorsun o zaman son sütle alakası yok bu nanelerin
Peki su veriyor musun

Alla alla sen sut vermiyorsun o zaman son sütle alakası yok bu nanelerin
Peki su veriyor musun
Evet bn sut vermiyorum mama veriyorum canm haftada iki kez kaynatilmis ılık iki çay kasigi su veriyorum acaba sudanmiki? Ama internette arada bi boyle olmasi normal diyo

2 ay olsa da çok fark etmiyor yani annem 40 çıkınca uykusu da olur doymasi da olur dedi ama sanırım bişey fark etmeyecek benim kız huysuz biraz ya aynı anasina çekmiş meme ağzındayken bile sanki söylenip ağlıyor migirdaniyor çok sinirliyiz biz
Oyyyy maşallah onun çiçekli donunu yerim ben şapka da çok guzel çok süslüyüz maşallah size Rabbim güzellikler versin :)

Muhtemelen gaz canım ben doktora bugün 3.gün kaka yapmadı dedim çişte sıkıntı yoksa kaka yapar dedi kabiz değildir gaz çıkarıyor zaten dedi benim kız dün yapmadı bugün yapmadı muhtemelen yarın yapacak çünkü genelde öyle oluyo ve yaptimi da 3 gunluk yapiyo pacalara kadar bide saro sarı zor cikiyo :) bende her mama verişimde içine yarım çay kaşığı zeytinyağı katıyorum bide kimyon demleyip suyundan iciriyorum kendim de humana kimyonlu rezene içiyorum bazen evet çok ağlıyor bugün çok ağladı çünkü artık kaka yapmadığı için rahatsız oluyor ama yapar bence panik yapma

Dr hanim 3 aydan sonra yavas yavas bebislerimizi oturtturabilecemizi bebegin tepkilerine gore hareket etmemiz gerektigini soyluyor 2 aylıksaniz viraz erken ama 1 ay sonra yavas yavas denememiz gerekiyomuş
Cnm biZde de kuyruğu yamulur 5-6 aydan önce oturtmayın derler. Neme lazım. 1 ay geç oturuversin diyorum. Oğlum 4 aylıkken eğimli yatarken öne öne atılıyordu oturtsam otururdu ama garanti olsun diye 5 ayı beklemiştim

çok sevindim canım. inşallah düzelecek... hadi güzel büyümeler olsun bebeğine de
Amin canım hepimize guzel büyümeler olsun inşallah canım ama bu sefer de eşimle sorunlar çıkmaya başladı ve benim için gayet ciddi sorunlar bunlar
E göbekte yoksa bacaklar kolay geçer bence okadar dert etme..yetişmez zaten ben kendimi alıştırdım artık bu fikire yaza kilolu giricem malesef kilosu iyiyse elleme kız adamı:)
bende tam bugun bununla ilgili bi video izlemiztim.
dr hanima gore batmazmiş iyeleri
Valla ben bu konuda tarafsızım annem ananem der hep bugün ağlayınca karnı tok altı temiz gazi yok acaba iyesi mi batıyo canı mi acıyo kızım dedi ananem:) çok kucağa alınan çocuklarda olurmuş dediklerine göre:)

Ben elleri kendinden kapanan tulumlardan giydiriyorum. Ya da muslin bezle kundak yapiyorum. Benim aldigim hazir kundaklar cok terletti kumasindan olabilir onun icin yatarken hazir kundak kullanmiyorum.

Annem söyle o arkadaşına oturtmasin sakin dedi görünce gözleri yuvasından çıkacaktı:) maşallah çok iyi toplamış kendini ama toplu baya bi sor bakalım ne dicek...

Kız ne güzel kilosu vardı şimdi 10 kilo vermiş daha da zayıflarsa olmaz yanıma hadi kiloyu verdim mosmor çatlak var ben tatilde felan saklana saklama kıyafet giycekken o gerine gezmesin kıskanırım ben

SÜT ÜRETİMİ İLE İLGİLİ BİR TEŞHİS
Vücudunuzda hamileliğin 4. ayından itibaren bir aşçı işe başlar. Dünyanın en profesyonel aşçısıdır. Hem mükemmel yemek yapar hem de israf edip de vücudun malzemelerini boşa harcsmaz ( kalsiyum, protein, vitamin, mineral, karbonhidrat ve yağ) . Mutfağına gelir gelmez kolostotrum denen ilk mucizevi yemeğini yapmak için çalışmalara başlar. Onun derdi gücü bebektir ve onu en iyi şekilde beslemekten sorumludur. Mutfakta bebeğin doğumu için sabırsızlıkla bekler. Bebeğin geldiğnin işareti plasentanın ( bebeğin eşinin) vücuttan ayrılmasıdır.
Evet ve beklenen an gelir plasenta gitti mutfakta kırmızı alarm aşçımız heyecanlı. Kolostotrum çoktan hazır ve tezgahın üzerinde ( memede). Garsonu bekliyor gelip yemeği bebeğe ulaştırması için ( garson anne). İlk yemek olan kolostotrum sarı koyu kıvamlı ve içerik olarak, bebeği geldiği bu yeni ortamdaki hastalıklardan korumak için adeta bir zırh gibi. Bebek nihayet ağzına memeyi aldı aşçımız telaşlı üretim başladı yemek son sürat hazırlanıyor bebek asla aç kalmamalı. Birkaç gün bu kıymetli yemeği son sürat yapmaya devam ediyor. Gün geçtikçe artık bebeğin ihtiyacının değiştiğini bilmektedir kolostotrum sonrası ikinci yemek ( geçiş sütü) ve sonrasında olgun süt ( beyaz süt) hazırlanacak. Fakat aşçımız heyecanından ve bebeği koruma çabasından yemek miktarını epey abartıyor " aman fazla olsun az olmasın yemek, bebek katiyen aç kalmamalı, ben her ihtimale karşı bol bol yapayım da tezgahın üzerinde dursun" diyor . Garson gelip ne zam bebeğe yemek götürse aşçı panik içinde "çabuk hızlı daha hızlı olmalıyım bebek besleniyor"
Fakat ne oluyor aşçının canını sıkan bir durum var. Garson geliyor gidiyor" yemek yetecek mi? Var mı yok mu? Bebek aç mı?" Diye söylenip duruyor. Aşçı şimdilik bunlara kulağını tıkamış çünkü onu garsonun fikirleri değil sadece bebek ilgilendiriyor.
Bu kırıcı laflara aldırmadan yemekleri yapıp tezgahın üzerine koymaya devam ediyor. Yemek yendikçe tabi ki tezgahın üzerinde eski yemekler yığılmıyor fırında sürekli yenisi pişmekte ve saniyeler içinde de hazır. Her şey yolunda aşçı mutlu ne güzel yemekleri iştahla yeniyor taze taze büyük bir hızla tükeniyor ve o her seferinde daha fazla daha fazla pişiriyor. Tek sorun şu garsonun kaygıları.
Zaman içinde aşçı ve bebek arasında şöyle bir bağ gelişir aşçı bebeğin günlük yemek ihtiyacını öğrenir ve artık yemekleri tam bebeğin ihtiyacı kadar pişirir. Tezgahta gereksiz yere yemek yığılmaz. Zaten bu kadar kıymetli malzeme neden israf olsun ki? Bunlar vücut için hayati önem taşıyan maddeler. Artık ihtiyaç kadar yemek pişecektir ( meme terbiyesi)
Ama gel de bunu kaygılı garsona anlat. Tezgahta yemek yığılmadığnı gören garson birgün yemeği servis için almaya gelmez aşçı son sürat çalışmaktadır ama eee nerde hani garson yok. Demek ki bebek aç değil olsun ben her ihtimale karşı pişirmeye devam edeyim. Akıllı garson aşçıya güvenmediği için dışardan hazır yemek söylemiştir ( mama) bu da yetmemiş hazır yemeği bebeğe ulaştıracak ve bebekle aşçı arasındaki bağı yavaş yavaş yok edecek biberon denen plastiği işe almıştır. Garson artık doğru dürüst mutfağa uğramaz olur. Yaptığı yemekler yenmeyen aşçımız ise günden güne daha az yemek yapmaya başlar çünkü yaptıkları yenmemiştir demek ki kendisine ihtiyaç yoktur.
Pişman olan garson Emzirme Akademisinin uyarılarıyla mutfağa koşar. Aşçıdan özür diler ve yeniden yemek yapması için ricada bulunur. Aşçı " iyi de ne zamandır gelmiyorsun bebeğin ne kadar yemeğe ihtiyacı olduğun unuttum. Ben eskisi gibi sen götürdükçe yapmaya başlıcam ama dediğim gibi biraz zamana ihtiyacım var. Ben miktarı yeniden ayarlana kadar sen kısa bir süre kademeli azaltarak dışardan yemek söylemeye devam et ama sana tavsiyem önce bebekle aranı düzeltmek için hemen şu biberonu işten at."
Garson söylenenleri harfiyen yapar ve bir daha aşçının işine karışmaz. Aşçı zamanla eskisi gibi son sürat yemek yapmaya garson da onun işine bir daha karışmadan yemeği servis etmeye devam eder. Bebek ilk başta bu durumu yadırgasa da zamanla garsona barışır ve aşçının hazırladığı o mükemmel yemeklerle daha sağlıklı ve mutlu büyür.

Kızlar bizimki aptamil pronutra nın tadını hiç sevmedi zaten hiç te güzel değil kokusu tadı felan bana başka mama önerir misiniz bu çok rahatsız edici

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…