2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Az önce bir bakıcı adayı ile görüştüm. Hatun kişi asgari ücret+sigorta istedi. Çok fazla değilmi. Ablam esk. Te 1000 lira veriyor. İş arkadaşım 800 veriyor. Ben mi çok gaddar düşünüyorum diyeceğim de bu örnekler var. Ufacık bebek lan. Günün yarısında uyuyor zaten.
Arkadaşlar ben yanlış mı düşünüyorum. Eğer haksızsam gider yabancı uyrukluya yatılı 2000 veririm. 7/24 iki çocuğuma da bakar. Ay ben ek işe çıkayım bari. Zaten 6 ay yarım gün çalışacağım. Yarım günde taksicilik tercümanlık el işi pasta börek işi yapayım bari. :-) sinirlerim bazuldu

Yarım gün için mi istiyor bu parayı tam gün için mi? Ben de bakıcı bulacağım da yazin merak ettim. Şehir şehir de farkediyor ya büyük şehirlerde daha fazla istiyorlar.

Ohaa. E bırak işi kendin bak dimi. Yada yabancı uyruklu kırgız falan düşünücem. Kuzenim kırgızistanda. İngilizce rusça biliyormuş kız. 500 dolara türkiyeye gelip çalışıyorlarmış. Kaanın odası ebeveyn banyolu onu kıza vereyim. Kaanla kardeşi iki yıl beraber aynı oda da yatsın. Kaanı seneye devlet okuluna vereyim. E oldu benim iş :-) bilmiyorum yaa. 3 aylık bebeğe 4,5 saat bakmak için 1000 lira normal değil bence
Yarım gün gelecekse fazla ama 1 liraya tam gün geliyorlar ama bebek diyip sonra is yemek yaptıran cok oluyor diye de fiyati yüksek tutuyorlarmış
800 den asagi gelen olmaz sanırım sen hemen ise mi döneceksin ücretsiz izin almayacak misin

46 Gün olacagiz sabah canim.. Lohusaligi atlattim ama ben 3.5 senedir alisamadim bu insanlara malesef.. Bastan kabullenmediler beni öyle de gidiyor malesef.. Gectigimiz haftasonu geldi baktim kocami kenara cekmis fisir fisir birseyler tembihliyorm kocama sordum ne konustunuz diye. Hiç korunmasina firsat verme 40 cikti hemen ikinci çocuğu yap demiş .. Oha delirdim sinirden resmen ya ben bebegimin gazini bile cikarmaya alisamamisken ikinciyi planiyor.. Benim hayatimi planliyor aklisira.. Ay tansiyon yapacak bi kadin bana zorla.. Neyse öyle yani oraya bile karışan insanlar hayatimizda nelere karismaz ki sne düşün artik..
Ay canim seninki de zor valla allah yardımcın olsun insallah

Iyiyiz hayatim 2 gundur uykusuzum etrafa bakiyor hep uyku bitti nerdeyse
Yaptirdim cnm tek rotasini yaptirmadim siz nasilsiniz ozledim vallhi
ohh iyi sende atlattin asi evresini uyku bizdede duzensiz bi bakiyosun miss gibi uyuyo gece bi bakiyosun uykuda neymis kim icat etmis diyo pasa

Yarım gün gelecekse fazla ama 1 liraya tam gün geliyorlar ama bebek diyip sonra is yemek yaptıran cok oluyor diye de fiyati yüksek tutuyorlarmış
800 den asagi gelen olmaz sanırım sen hemen ise mi döneceksin ücretsiz izin almayacak misin
Döneceğim. Rapor falan kullanmayacağım. Hoş gelmiyo rapor almak bana. Ücretsiz alamam. Oğlum özel okulda. Eşim alaşehirde ayrı evde. Biz burda ayrı evdeyiz masraflar yok parası kira zorlanırız. Benim maaş zaten okul parası kira aidat doğalgaz faturalar derken gidiyor hemen.

Kaka yaptığı icin popoyu banyo da hafif şampuanıyla zaten vücut ve kafa şampuanın süngerle yıkıyorum sabun degmeyince kakanın mikrobu kalırmış zaten su pamukla siliyorum bayoda da sabunla yıkanmış oluyor
Ne kadar silsekte kakanin mikrobu kalırmış
Tıpkı ellerimizi sabunla nasıl yıkıyoruz o bu bulaştı mikrop kalmasın diye
Popoyu da yıkamak gerekliymiş
Zaten banyo yaparken sabunlu su kukuya akıyor oraya su döküyorum sıyırıyorum popoyu ekstra sabunlu süngerle yıkayıp yine su döküp sıyırıyorum

Ben mesela sanırım ilk sütten dolayı bebeyi İshak ettim iki emme arası 2/3 defa yapmadi bi kere yapti bi de emerken yapti ama 5 6 kez gün içinde kaka yapınca aha ishal dedim ki @-nemesis- kaka fotosunu görünce kesin ishalmiş dedim ama ertesi güne geçti
Antibiyotike bağlamıştım hala alıyorum antibiptik ondan suan sıkıntı YÖK
O ara kayısı incir kaynatmıştım @lulicik tarifini belki ondan da ishal oldu artık hangisiyse :D
Ateş yoksa ishalde de sıkıntı YÖK bizlerde ki gibi

Kaka yaptığı icin popoyu banyo da hafif şampuanıyla zaten vücut ve kafa şampuanın süngerle yıkıyorum sabun degmeyince kakanın mikrobu kalırmış zaten su pamukla siliyorum bayoda da sabunla yıkanmış oluyor
Ne kadar silsekte kakanin mikrobu kalırmış
Tıpkı ellerimizi sabunla nasıl yıkıyoruz o bu bulaştı mikrop kalmasın diye
Popoyu da yıkamak gerekliymiş
Zaten banyo yaparken sabunlu su kukuya akıyor oraya su döküyorum sıyırıyorum popoyu ekstra sabunlu süngerle yıkayıp yine su döküp sıyırıyorum
Söylediğin iyi oldu canım. O bölgeler sanırım kendini temizleyebiliyor bide. Mesela biz taharetleniyoruz sadece. Hatta avrupada elin gavuru onu bile yapmıyo. Peçeteye silip çıkıyolar

Yaptıramadım canim misafir vardı gece 2:3 da uyudu öğlen 4 deb beri ayaktaydı 10 ar dk 3 kere ancsk uyumuştur o saate
Eşimle bende sızdık geberdik en son emzirirken uyumuşum kolumdan düşürecektim az kalsın allahtan onun odasında yatağının içinde emziriyorhm düşse yatağa düşer O yüzden eşim hep ayakta kalıyor benle :/

Nasıl yabi aralıksız 6/7 ha bir de 10 saat mi uyuyor bacım ben şoke suan

2-4/6 ay da 3 doz yapılsın diyen doktor Da var 2 doz 3/6 ay da yapılsın diyende
Bizim doktor kendi oğullarıma 3/6 ayda iki doz yaptık 3. Ayda gelin dedi
Arkadaşımın birine 2. Ayda yaptılar
Birine 3: ayda
Kafalar karışık neden 2 veya 3 de ayrı şekilde yaanlar var anlamadım :)

Ben yıkasam da geçmiyor artık örtü diktirmeye karar verdim
Makinaya atıyorum ariel sıvı bir de leke çıkarıcısı ama fayda etmiyor su izi gibi kalıyor yine
Bsy öğrenirsen canim bende deneyim onu

Ben müdahele etmek istemiyorum demiştim doktor Da önermedi
Müdahale olmadan hiç yapmaz şartlı refleks üşür bu sefer oynansın da öyle kaka yapayım der çocuk dedi o yüzden de yapmadım sadece zeytinyağı sürdüm ki normalde de pişik va icin suruyirum cubku her gazda ufakta olda kaka çıkıyor oda tahriş edip kirmizilastiriuor iriterasyon oluyor ondan ara ara sürüyordum yine sürmüştüm
Çocukların kaka yeriyor cinsel organiyla oynamak işlerden piskojik sorunlar doğurduğu gibi farklı karakter huylarda olmasını ds sağlıyor
Cinsel sorunlar ds yaşayabiliyorlar büyüyünce
Mesela tuvalet eğitimi baskılı dayakla verilen kızarak bağırarak verilen çocuklar büyüyünce cimri ve pinti olduğu saptanmis
O yüzden ne popoyla oynuyorum ne kukuyla
Kukunun içine cok ellemeyin dediler hic ellemiyordum ama bu idrsr enfeksiyonu olayından sonra cok içine olmamakla beraber birazda olsa ıslak mendille değil ama ılık suya batırıp pamuğu sıkıp ılık pamukla üstünden siliyorum
Florası bozuluyormuş biz bayanlara ds mesela sabunla yıkamayın sadece suyla yıkayın derler onun gibi
Evet canm ya internettede cok karisik yaziyo hemsiremizin anlattigida ayri nasil yapsamki acaba

Söylediğin iyi oldu canım. O bölgeler sanırım kendini temizleyebiliyor bide. Mesela biz taharetleniyoruz sadece. Hatta avrupada elin gavuru onu bile yapmıyo. Peçeteye silip çıkıyolar
Sanırım onlar her gün duş alıyor ondan mi temizlemiyorlar ki :)
Evet canm ya internettede cok karisik yaziyo hemsiremizin anlattigida ayri nasil yapsamki acaba
Kuzum doktoruna danış bakalım ne diyecek

M miriab canim cok geçmiş olsun allah korumus sizi
ben gün içinde yüz üstü yatırıyorum gaz olayından bi mutfağa gidio geliyorum kafayı diğer tarafa çevirmiş artık bizimki çevirebiliyor ama gece ya da basında durmayacaksam öyle yatırmıyorum yinede

Sen emzirirken falan esin uyanık kalsın ben yatmadan bizimki o yüzden yatmıyor cunku kolumdan düşecek gibi oluyor ilk zamanlar da hep gece kalkınca kaldırırdım şimdi büyük yatakta emziriyorum düşürsem bile yatag düşer o mantıkla kaldırmadım eşimi sen baktın uykulu uyandın kesinlikle Esin’i kaldır
Yatarak Uyku salgılandığı icin ben asla yatarak emzirmiyorum kesinlikle yer değiştiyorum

M miriab canim cok geçmiş olsun allah korumus sizi
ben gün içinde yüz üstü yatırıyorum gaz olayından bi mutfağa gidio geliyorum kafayı diğer tarafa çevirmiş artık bizimki çevirebiliyor ama gece ya da basında durmayacaksam öyle yatırmıyorum yinede

Sen emzirirken falan esin uyanık kalsın ben yatmadan bizimki o yüzden yatmıyor cunku kolumdan düşecek gibi oluyor ilk zamanlar da hep gece kalkınca kaldırırdım şimdi büyük yatakta emziriyorum düşürsem bile yatag düşer o mantıkla kaldırmadım eşimi sen baktın uykulu uyandın kesinlikle Esin’i kaldır
Yatarak Uyku salgılandığı icin ben asla yatarak emzirmiyorum kesinlikle yer değiştiyorum
Bende yatarak emzirmiyorum korkumdan ama boyle birsey oldu.Esimde gorevde 3gundur yok cocukla yek basima iyice yoruldum sanirim birdahaki gorevinde annemlere gitcem baska sehirdeler ama olsun

Az önce bir bakıcı adayı ile görüştüm. Hatun kişi asgari ücret+sigorta istedi. Çok fazla değilmi. Ablam esk. Te 1000 lira veriyor. İş arkadaşım 800 veriyor. Ben mi çok gaddar düşünüyorum diyeceğim de bu örnekler var. Ufacık bebek lan. Günün yarısında uyuyor zaten.
Arkadaşlar ben yanlış mı düşünüyorum. Eğer haksızsam gider yabancı uyrukluya yatılı 2000 veririm. 7/24 iki çocuğuma da bakar. Ay ben ek işe çıkayım bari. Zaten 6 ay yarım gün çalışacağım. Yarım günde taksicilik tercümanlık el işi pasta börek işi yapayım bari. :-) sinirlerim bazuldu
Kutahyada arkadaslarim 300-500 civari veriyordu Ankarada bende 1000den asagi duymadim.Bakici işi zaten zor bide maddi kismi zor.Ama o bayan cok ucmus bence doktor falan bulsun kendine sen aramaya devam et

Ya kızlar prima kullanıyorum 2 numara 5 kiloyuz. 3 gündür sürekli çişimiz yandan dışarı çıkıyo sizce neden ki

Benimki de öyle Gazi çıkarken uyuyor ama gece öyle olmuyir akşam uykusunda

Yatağına koyup uyutma müzikle emzikle ş pat yaparak

Emzirme ödeneği icin aradığımda emzirme danışmanınız nosu yazılmış tek mi emzirme danışmanınız dedim evet dediler ha oysa hiçbir halta yaramıyor dedim onun yüzünden ikk günleri mama verildi hep cocuguma meltem ebe cok ilgilendi emzirmeye çalıştık uçla denedik iki uç damla gittiyse kursagina onun sayesinde gitti

Bende nerden başlayacağım bilmiyorum

Bizimkinin de kolları dışarda kalıyor ama kayıyor yan yayma yastığı olmasa iyice inecek

Tamamen benim doktorumun dediklerini demiş
Yedigimizden etkileniyorlar bizim de kaka renklerimiz tutmaz eğer ateş yoksa olabilir yeşillik mukus vs dedi
Kaka yapamama olayına da aynisini dedi tamamen sindirdiklerinden posa kalmayabilir kimi sütte 15 Güne kadar normal eğer çocuk cok küsüyor ben huzursuzsa kaka icin kendini ıkınıp ağlıyorsa fitil dedi biz öyle yaptık fitili emdigi ne varsa kusmustu çünkü

Erken Doğum olanlara öneriyor mu biogai valla biz bipgaia kullanırken kaka yaoanadik doktora dedim o mu yaptı diye yapması ishali de kabızı da düzenlenen bağırsaği düzenliyor dedi ama ben hala kaka yapamamamızı biogaia bağlıyorum onu bıraktık kaka yapmaya başladık

Ateşin yoksa hiçbir şey Yok demek bi nevi

Erken doğumu sormadım canım ama verdiği bilgileri yorumladığımda erken doğanların da kullanmasının faydalı olacağını tahmin ediyorum.

Back
X