- 3 Aralık 2010
- 2.898
- 1.294
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #51.021
Ankara canımSen hangi ildesin canim
Gaza geldim aldim bakalim. Ikinci bir starbucks faciasi yasamam umarimyoksa artik seda giremez diye kapiya tabela asacaklar
Zaten birbirimize gaz vere vere milleti zengin ettikguzel ama ayni panco gibi.kol kismini dikmisler tisort gibi oluyor uste.kumasta biraz kalin penye gibi.naylonumsu degil ama terletmez.
Ben boyle goz karari tarifleri beceremiyorum yahu :/ elimde patliyor hep.
2 aydan sonra süt bebeğe göre gelirmiş terbiye olurmuş bendede başladı.ikinci ayı geçtiysen çok normal benim artık hep yumuşak göğüslerim taşlaşmıyorBen de yapıyorum bunu daha dün yaptım içiyorum dünden beri. Ama benim sanki bu sıralar hiç bişey artırmıyor sütümü:/
Deniycem bakalim. Maksat degisik seyler yapalim.İnan ben böyle ölçüyle yapmıyorum. Size ölçü verdim yani. Bu göz kararı değil ölçülü halı.hem dedim ya tadına baka baka son halini olusturuyorum. Dene bence tadı çok hos oluyor. Ve sertleşmiş oluyor gogsum bunu icince.
Şaka ediyosun ama sasirmadim yani yobaz takımı annem hiç sevmez onları sinir olur o an orda olsa çenesini katiyen tutamazdı :) emzirme özgürlüğü diye bişey var yani bişey derdim de neyse sen ben basa çıkamayız onlarla:) haklısın aslında her bebek 3 ayda aynı kiloda olmuyo ama bunun bacak arası açık biraz aparatsiz nasıl olur ki a acaba denemeye korkuyorum markası momfort baby canimIcip icmemene birsey diyemem :) ben esime sevgiliyken sen sigara iciyorsun les gibi kokuyorsun opusesim gelmiyo ayrilalim demis ve bu vesile ile sigara biraktirmis biriyimama dene yinede sigara icmeyen birisi denesin biberon vermeyi. Doktora gidersende sonucu bizimlede paylas lutfen.
Tavsanliyi aldim ben onda stok vardi. Hatta arkadas ilk onerdiginde fillide de vardi sanirim.2 gun sonra o da bitmis. Tuniko dun gelmiş ama surtunce alamamisiz.bugun subeden alacak esim.
Valla brn disarida kim bakmis kim etmis umursamiyorum. Hani aslinda bu konuyu yazasimda yok ama gecenlerde kafede emzirirken cikciklayan bir carsafli kadina denk geldim. Yuksek sesle laf sokacak filan oldu. Telefonla konusur gibi yapip yuksek sesle agzina ettim. Anladi zaten sustu. Ha yine konusaydi yanina gider kavga ederdim. Cekinmem.
Kuzum ay olarak degilde lilo olarak olmasi mantikli. Cunku kimi brbrk 3 ayda 3 kilo olur kimi 6 kilo olur. 5 kilo dogan 7 kilo olur belli olmaz aya gore. Markasi ne kangurunun.
Dene bakalim. Bebisinde cok zayif degil oyle cok sarkmamasi lazim mantik olarak.o ensede kalan aski bende de gevsek bebise gore ayarlayinca takamıyorum.
Cik kiz. Ben ruzgar varsa pusetin ustune muslin ortuyorum sadece.
Evet cnm geçtik 3 aylık oldu. Şimdiye kadar hiç azalıyo diyr endişelenmemiştim ama bi iki gündür önce boş boş çekşyor sonradan süt geliyor2 aydan sonra süt bebeğe göre gelirmiş terbiye olurmuş bendede başladı.ikinci ayı geçtiysen çok normal benim artık hep yumuşak göğüslerim taşlaşmıyor
Oyalayinca yine iki uyku arası olmiyor mu oyalayarak 7 e mi getireyim uyumasını anlamdım :)Yok iki uyku arasinda hicbi zaman yikama. Cunku uykuyu acar banyo. Mesela bugun 5 de mi uyudu yarin uykusu gelince oyala 5 civari 5.30da uyusun. Ertesi gun 5.45 yap boyle boyle saati ac. Çünkü 5de uyuyup 7 de 8de kalkan bir cocuk geri uyumaz. O yuzden kaldirmadan emzirip gece uykusuna gecirmek lazim.
Ben o dedigini yapiyorum arada. Bugun baba kiz gunleriydi. Gece o bakti bebise şimdide emiklesin disari cikacaklar 1 2 saatligine.
Kızlar geldik doktora 8 günde 90 gr almış sadece. 2 gün daha gözetim altında tut olmadı hastaneye yatırıp biz takviye yaparız dedi. Ciğerini dinledi rengine baktı normal dedi bende kan ve idrar tetkiki yapmasını istedim. Enfeksiyona felan bakılacak sonuç bekliyoruz. Moralim çok bozul sütüm felan öyle azaldı ki dün 11 30 da emdi gece 4 te zorla kaldırdım tam 7 kere çekti uyudu ne yapsam emmedi sabah 7 30 da emdi. 8 saat ya az mı emdiği de 47 saniye. Kan verirken bebeğim ağladı ben ağladım. Hala da ağlıyorum bunu bile göz yaşım süzülerek yazıyorum. Nolur dua edin hersey geliyo aklıma. Hastaneye yatsa delik deşik olcak. Artık sütüm felan umrumda değil azmış çokmış. Tek mama yesin ama böyle olmasın yavrum
Kızlar eşimin kuzenin dugunu var Mayıs’ta bunu almıştım önceden büyük olduğundan henüz giydiremedim ama Mayıs’ta olur diye düşünüyorum 2/4 aylık olmasına rağmen hala 2 aylıkların kolu uzun oluyor
Altına kulotlu çorap alacağım kanatlı olanlardan ama renkle karar veremedim eşim beyaz al dedk beyaz stokta yok bende pembe ve gri arasında kararsız kaldım
Pembeyi her seyde giydiremem griyi siyah beyaz her şeyle giydiririm diye düşündüm
Eşimde yaz günü gri koyu olur dedi
Pembe elbise altına bence çorap abest olur diye de düşündüm kafam karışık
Bana fikir verebilir misiniz ?
Beyaz Harika ama stok yok
Bir de bebek arabası çantası alacağım alacaklar varsa fiyatı da uygun modelleri de güzel kedili ve tavşanlı arasında yine kararsız kaldımtavşanlı da çabuk kirlenir diye kediliyi alacağım sanırım :)
Aslında ayılı olan çok güzel en beğendiğim o ama erkek çocuk arabası icin daha uygun geldi
Bebek araba cantasini alinca banada söylesene. Skiip hop beğendim bir tane ama 125 lira cok geldi. Ici bölmeli puset cantasi ariyorum bende. Gezerken kahve mi koyayim o cantaya oyle gezebileyim istiyorum. Tek sartim icinde bölme olmasi. Aldiginda varmi kalite iyimi banada soylermisin?
Benim emerken olmuyor emdikten sonra vakit geçiyor kule arkadasım sut doluyordur dedi ama onda hiç olmamış olanda daha duymadım kol altım çekiliyor bazen oralara kadar çekilme oliyor böyle kas gerilmesi gibi çok acayip basende uçlarımı sızlatıyor ama ben silikonla emzirirken de oliyordu bu
Uyandı eşim uyuduğu icin banyo yaptıramadık z altını aldım karanlık oda da emzirdim ama tabi gazdan hala kıvranıyoruz uyumadık bu çocuk 10 dan asagi uyumuyor hiç de uyumayacak benceIste yine karanlıkta degistir bez emzir geri yatir. Uykusu cok dagilmasin. Parlik isik telefon isigi vs cok olmasin.
Dışkapı hastanesinde Yurdakul soyadı olan erkek bi çocuk doktoru varmış baya iyiymiş diye duymuştum bi araştır istersenAnkara canım
Aslında sürekli de beni istiyo kucağımda uyuyo. Ama acıkmıyo işte daha da ağırlaştırıyo uykusunuSeni alkışlıyorumbenim kız babasını tanıyor mu emin değilim. 5dk bak da mutfağı toparlıyım diyorum ağzına emzik sokmaya çalışıyor. Geliyorum elinde telefon çocuk emzikle yatıyor. Aslında eşim benden ilgilidir çocuklara karşı. Ama iletişim kuramadığından henüz ilgilenemiyor gibi. Kucağında gezdirip konuşuyor, gaz çıkarma işi de hep onda ama bazen az ilgileniyor gibime geliyor. 2saat dışarı çıkmayı bırak 10dk da eve geri gelir. Efsun 2saatte acıkmaz mı? Saatli mi emiyor?
Canım sakin ol öncelikle. Senin psikolojinden etkileniyor bebeğin de.nemesis in dediği gibi ten tene temas yapın mutlaka ve konuş bebişle. Emecek bence sadece biraz sakinleşmen lazım.
Biraz bekle istersen beyaz belki stoğa girer. Girmezse de gri güzelmiş. Pembe pembe çok boğar. Çantada da kedili güzelmiş
Canım kahve koyma aparatı takılır mı acaba arabanın sap kısmına? Bazı arabalarda oluyor. Benimki de mamas papas, belki uyan takılan vardır.
Canım benim de oluyor öyle. Süt birikiyor memeye ondan oluyor bence.
Tamam canım şimdide şükür 5 dk emdi. Olmadı arastırıyım cuma oraya giderimDışkapı hastanesinde Yurdakul soyadı olan erkek bi çocuk doktoru varmış baya iyiymiş diye duymuştum bi araştır istersen
Kızlar geldik doktora 8 günde 90 gr almış sadece. 2 gün daha gözetim altında tut olmadı hastaneye yatırıp biz takviye yaparız dedi. Ciğerini dinledi rengine baktı normal dedi bende kan ve idrar tetkiki yapmasını istedim. Enfeksiyona felan bakılacak sonuç bekliyoruz. Moralim çok bozul sütüm felan öyle azaldı ki dün 11 30 da emdi gece 4 te zorla kaldırdım tam 7 kere çekti uyudu ne yapsam emmedi sabah 7 30 da emdi. 8 saat ya az mı emdiği de 47 saniye. Kan verirken bebeğim ağladı ben ağladım. Hala da ağlıyorum bunu bile göz yaşım süzülerek yazıyorum. Nolur dua edin hersey geliyo aklıma. Hastaneye yatsa delik deşik olcak. Artık sütüm felan umrumda değil azmış çokmış. Tek mama yesin ama böyle olmasın yavrum
Neden ertelediniz cnm. Biz 6 ay gibi yaptırmayı düşünüyorduk. Aile dostu bi ürolog var memlekete gidince ona yaptıralım diye ertelemiştik şimdilik
Homely_angel canim bende daha sunnet yaptirmadim asiri gazlı oldugumuzdan 3 ayı doldur dediler doldurucaz yarin 3 ayı yekrar konusacaktım sen neden 7 ay erteledin cnm merak ettim
estherr canım yuregini ferah tut elinden geldigince ten tene temas yap insallah en kisa sürede toparlayacak yavrucum
Kizlar .merabalar.ben de subat annesiyim.en son gebeyken yazmistim sonra araya tatil matil girdi.ben kullanici adimi sifremi unuttum.sizi her gun okuyorum.sizi ve yavrularinizi cok iyi taniyorum.allahim ne guzel sohbet ediuyolar diyip diyip duruyorum.sonra bugun farkettim kendimi bildigim icin kullanici adimi sifremi telefonuma kaydetmisim.telefonuma kaydettigimi de unutmusumm
Bundan sonra sohbetlerinize beni de alin.
Canım bende de oluyor o sırada bakıyorum sut gelmiş oluyor göğsüme , sızlamasizlama olunca bi bak sut gelmiş mi diye. Bi de duygusal anda üzülünce filan farklı bi sizlama oluyor sanırım içten etkilenme denilen oSağolun kızlar içine su serptiniz bende anormaik var sanıyordum
Yani terbiye olması önceden az geliyorsa yine mi a gelir demek . Benim sütüm çok a . Artırmak için uğraşıyorum aartma olmuyor da terbiye olunca hiç mi artmayacak?2 aydan sonra süt bebeğe göre gelirmiş terbiye olurmuş bendede başladı.ikinci ayı geçtiysen çok normal benim artık hep yumuşak göğüslerim taşlaşmıyor
Neden peki ? Bize de fikri olur en azından?
Simdi soyle anlatayim. Senin bebe gunduz uykusunu 5den 7de uyuyunca dogal olarak uyku kanmis oluyor. Dolayisi ile 8de gece uykusuna gecemiyor saat 10 11 i buluyor tekrar uyumasi.o yuzden 5 den sonra 8 kadar uyumamasi lazim. Ama 5de uyumaya alistigindan direk 8 ekadar ayakta tutamazsin.hadi tuttun diyelim bu kez uykusuzluktan yorgunluktan uyuyamaz. O yuzden 5 sonrasi uykuyu yavas yavas 8e dogru cek. Yarin mesrla baktin 5de uykusu geldi. 5.30a kadar oyalamaya calis. Sonraki gun 5.45 yap. Sonraki gun 6 yap boyle boyle 15 dk arttirarak saati uzatmaya calis.zaten 5de uyumayi birakinca aksam 7 de 7.30da yikamaya baslar uyku rutini oturtursun. Oncelikli hedefin gece rutini olusturmak degil o 5den sonraki sekerlemeyi kaldirmak olmali. O kalkinca rutine geçersin.Oyalayinca yine iki uyku arası olmiyor mu oyalayarak 7 e mi getireyim uyumasını anlamdım :)
Ben o konuda cok korkuttum esimi. Eger uzak kalirsan seninle bag kuramaz diye.o yuzden ilk gunden sorumlulugu paylastik. Diyorum ya haftada 2 gun gece nöbeti esimde. Sutumu sagip birakiyorum biberonla o besliyor uyaninca. Gazini alip geri yatiriyor.boyle olunca bende dinlenmis oluyorum. Gündüz bensiz gezmeyi ilk kez yaptilar. Gunduzleri 2 2.5 saatte 1 emiyor efsun o yuzden 2 saatte geldiler geri. Efsunda gelince emdi.Seni alkışlıyorumbenim kız babasını tanıyor mu emin değilim. 5dk bak da mutfağı toparlıyım diyorum ağzına emzik sokmaya çalışıyor. Geliyorum elinde telefon çocuk emzikle yatıyor. Aslında eşim benden ilgilidir çocuklara karşı. Ama iletişim kuramadığından henüz ilgilenemiyor gibi. Kucağında gezdirip konuşuyor, gaz çıkarma işi de hep onda ama bazen az ilgileniyor gibime geliyor. 2saat dışarı çıkmayı bırak 10dk da eve geri gelir. Efsun 2saatte acıkmaz mı? Saatli mi emiyor?
Canım sakin ol öncelikle. Senin psikolojinden etkileniyor bebeğin de.nemesis in dediği gibi ten tene temas yapın mutlaka ve konuş bebişle. Emecek bence sadece biraz sakinleşmen lazım.
Biraz bekle istersen beyaz belki stoğa girer. Girmezse de gri güzelmiş. Pembe pembe çok boğar. Çantada da kedili güzelmiş
Canım kahve koyma aparatı takılır mı acaba arabanın sap kısmına? Bazı arabalarda oluyor. Benimki de mamas papas, belki uyan takılan vardır.
Canım benim de oluyor öyle. Süt birikiyor memeye ondan oluyor bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?