2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286

İnan ben böyle ölçüyle yapmıyorum. Size ölçü verdim yani. Bu göz kararı değil ölçülü halı. hem dedim ya tadına baka baka son halini olusturuyorum. Dene bence tadı çok hos oluyor. Ve sertleşmiş oluyor gogsum bunu icince.

Ben de yapıyorum bunu daha dün yaptım içiyorum dünden beri. Ama benim sanki bu sıralar hiç bişey artırmıyor sütümü:/
2 aydan sonra süt bebeğe göre gelirmiş terbiye olurmuş bendede başladı.ikinci ayı geçtiysen çok normal benim artık hep yumuşak göğüslerim taşlaşmıyor

Şaka ediyosun ama sasirmadim yani yobaz takımı annem hiç sevmez onları sinir olur o an orda olsa çenesini katiyen tutamazdı :) emzirme özgürlüğü diye bişey var yani bişey derdim de neyse sen ben basa çıkamayız onlarla:) haklısın aslında her bebek 3 ayda aynı kiloda olmuyo ama bunun bacak arası açık biraz aparatsiz nasıl olur ki a acaba denemeye korkuyorum markası momfort baby canim

2 aydan sonra süt bebeğe göre gelirmiş terbiye olurmuş bendede başladı.ikinci ayı geçtiysen çok normal benim artık hep yumuşak göğüslerim taşlaşmıyor
Evet cnm geçtik 3 aylık oldu. Şimdiye kadar hiç azalıyo diyr endişelenmemiştim ama bi iki gündür önce boş boş çekşyor sonradan süt geliyor

Oyalayinca yine iki uyku arası olmiyor mu oyalayarak 7 e mi getireyim uyumasını anlamdım :)

Ben o dedigini yapiyorum arada. Bugun baba kiz gunleriydi. Gece o bakti bebise şimdide emiklesin disari cikacaklar 1 2 saatligine.

Seni alkışlıyorum benim kız babasını tanıyor mu emin değilim. 5dk bak da mutfağı toparlıyım diyorum ağzına emzik sokmaya çalışıyor. Geliyorum elinde telefon çocuk emzikle yatıyor. Aslında eşim benden ilgilidir çocuklara karşı. Ama iletişim kuramadığından henüz ilgilenemiyor gibi. Kucağında gezdirip konuşuyor, gaz çıkarma işi de hep onda ama bazen az ilgileniyor gibime geliyor. 2saat dışarı çıkmayı bırak 10dk da eve geri gelir. Efsun 2saatte acıkmaz mı? Saatli mi emiyor?

Canım sakin ol öncelikle. Senin psikolojinden etkileniyor bebeğin de. nemesis in dediği gibi ten tene temas yapın mutlaka ve konuş bebişle. Emecek bence sadece biraz sakinleşmen lazım.

Biraz bekle istersen beyaz belki stoğa girer. Girmezse de gri güzelmiş. Pembe pembe çok boğar. Çantada da kedili güzelmiş

Canım kahve koyma aparatı takılır mı acaba arabanın sap kısmına? Bazı arabalarda oluyor. Benimki de mamas papas, belki uyan takılan vardır.

Canım benim de oluyor öyle. Süt birikiyor memeye ondan oluyor bence.

Iste yine karanlıkta degistir bez emzir geri yatir. Uykusu cok dagilmasin. Parlik isik telefon isigi vs cok olmasin.
Uyandı eşim uyuduğu icin banyo yaptıramadık z altını aldım karanlık oda da emzirdim ama tabi gazdan hala kıvranıyoruz uyumadık bu çocuk 10 dan asagi uyumuyor hiç de uyumayacak bence
10-11-12 böyle gidicek gibi

Aslında sürekli de beni istiyo kucağımda uyuyo. Ama acıkmıyo işte daha da ağırlaştırıyo uykusunu

Ben bile ağlamaklı oldum canım umarım hemencik iyileşir, cokcok emer.

Neden ertelediniz cnm. Biz 6 ay gibi yaptırmayı düşünüyorduk. Aile dostu bi ürolog var memlekete gidince ona yaptıralım diye ertelemiştik şimdilik

Canım adam direk dedi ki, ben torunuma ne yaptıysam size de onu öneririm. Şu an iğne ile uyuşturmam gerek ve dört taraftan dört kişi tutacak, ne olduğunu anlamadan korkacak, ağlayacak. Ben doktor olarak bile acı çektirdiğimi düşünüyorum. Zorunlu bir hal yoksa 9 ayı bekleyip, hafif uyutmak en güzeli dedi. Bunları duyunca yaptıramam zaten artık.

Canım önceki mesajımda da anlattım görürsün zaten ama oğlumu dört kişinin tutmasını ve o anda ne olduğunu anlamadan korkup ağlamasını gözümün önüne getirince daha doğru geldi geç olması. Sonuçta iyileşmesinde bir farklılık yokmuş.

Hoşgeldin :)

Sağolun kızlar içine su serptiniz bende anormaik var sanıyordum
Canım bende de oluyor o sırada bakıyorum sut gelmiş oluyor göğsüme , sızlamasizlama olunca bi bak sut gelmiş mi diye. Bi de duygusal anda üzülünce filan farklı bi sizlama oluyor sanırım içten etkilenme denilen o

Yani terbiye olması önceden az geliyorsa yine mi a gelir demek . Benim sütüm çok a . Artırmak için uğraşıyorum aartma olmuyor da terbiye olunca hiç mi artmayacak?

Oyalayinca yine iki uyku arası olmiyor mu oyalayarak 7 e mi getireyim uyumasını anlamdım :)
Simdi soyle anlatayim. Senin bebe gunduz uykusunu 5den 7de uyuyunca dogal olarak uyku kanmis oluyor. Dolayisi ile 8de gece uykusuna gecemiyor saat 10 11 i buluyor tekrar uyumasi.o yuzden 5 den sonra 8 kadar uyumamasi lazim. Ama 5de uyumaya alistigindan direk 8 ekadar ayakta tutamazsin.hadi tuttun diyelim bu kez uykusuzluktan yorgunluktan uyuyamaz. O yuzden 5 sonrasi uykuyu yavas yavas 8e dogru cek. Yarin mesrla baktin 5de uykusu geldi. 5.30a kadar oyalamaya calis. Sonraki gun 5.45 yap. Sonraki gun 6 yap boyle boyle 15 dk arttirarak saati uzatmaya calis.zaten 5de uyumayi birakinca aksam 7 de 7.30da yikamaya baslar uyku rutini oturtursun. Oncelikli hedefin gece rutini olusturmak degil o 5den sonraki sekerlemeyi kaldirmak olmali. O kalkinca rutine geçersin.

Ben o konuda cok korkuttum esimi. Eger uzak kalirsan seninle bag kuramaz diye.o yuzden ilk gunden sorumlulugu paylastik. Diyorum ya haftada 2 gun gece nöbeti esimde. Sutumu sagip birakiyorum biberonla o besliyor uyaninca. Gazini alip geri yatiriyor.boyle olunca bende dinlenmis oluyorum. Gündüz bensiz gezmeyi ilk kez yaptilar. Gunduzleri 2 2.5 saatte 1 emiyor efsun o yuzden 2 saatte geldiler geri. Efsunda gelince emdi.
Baedak koyma aparatini denemedim acikcasi aklima bile gelmedi. Balayim P Prime18 nin onerdigi canta olmazsa onuda denerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…