- 1 Kasım 2012
- 5.531
- 1.676
- 198
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #51.041
Anladım cnm bakalım bizim dr ne diyecek nasıl yapacakCanım adam direk dedi ki, ben torunuma ne yaptıysam size de onu öneririm. Şu an iğne ile uyuşturmam gerek ve dört taraftan dört kişi tutacak, ne olduğunu anlamadan korkacak, ağlayacak. Ben doktor olarak bile acı çektirdiğimi düşünüyorum. Zorunlu bir hal yoksa 9 ayı bekleyip, hafif uyutmak en güzeli dedi. Bunları duyunca yaptıramam zaten artık.
Simdi soyle anlatayim. Senin bebe gunduz uykusunu 5den 7de uyuyunca dogal olarak uyku kanmis oluyor. Dolayisi ile 8de gece uykusuna gecemiyor saat 10 11 i buluyor tekrar uyumasi.o yuzden 5 den sonra 8 kadar uyumamasi lazim. Ama 5de uyumaya alistigindan direk 8 ekadar ayakta tutamazsin.hadi tuttun diyelim bu kez uykusuzluktan yorgunluktan uyuyamaz. O yuzden 5 sonrasi uykuyu yavas yavas 8e dogru cek. Yarin mesrla baktin 5de uykusu geldi. 5.30a kadar oyalamaya calis. Sonraki gun 5.45 yap. Sonraki gun 6 yap boyle boyle 15 dk arttirarak saati uzatmaya calis.zaten 5de uyumayi birakinca aksam 7 de 7.30da yikamaya baslar uyku rutini oturtursun. Oncelikli hedefin gece rutini olusturmak degil o 5den sonraki sekerlemeyi kaldirmak olmali. O kalkinca rutine geçersin.
Ben o konuda cok korkuttum esimi. Eger uzak kalirsan seninle bag kuramaz diye.o yuzden ilk gunden sorumlulugu paylastik. Diyorum ya haftada 2 gun gece nöbeti esimde. Sutumu sagip birakiyorum biberonla o besliyor uyaninca. Gazini alip geri yatiriyor.boyle olunca bende dinlenmis oluyorum. Gündüz bensiz gezmeyi ilk kez yaptilar. Gunduzleri 2 2.5 saatte 1 emiyor efsun o yuzden 2 saatte geldiler geri. Efsunda gelince emdi.
Baedak koyma aparatini denemedim acikcasi aklima bile gelmedi. Balayim P Prime18 nin onerdigi canta olmazsa onuda denerim.
Canim çok güzel anlatmışsın teşekkür ederimSimdi soyle anlatayim. Senin bebe gunduz uykusunu 5den 7de uyuyunca dogal olarak uyku kanmis oluyor. Dolayisi ile 8de gece uykusuna gecemiyor saat 10 11 i buluyor tekrar uyumasi.o yuzden 5 den sonra 8 kadar uyumamasi lazim. Ama 5de uyumaya alistigindan direk 8 ekadar ayakta tutamazsin.hadi tuttun diyelim bu kez uykusuzluktan yorgunluktan uyuyamaz. O yuzden 5 sonrasi uykuyu yavas yavas 8e dogru cek. Yarin mesrla baktin 5de uykusu geldi. 5.30a kadar oyalamaya calis. Sonraki gun 5.45 yap. Sonraki gun 6 yap boyle boyle 15 dk arttirarak saati uzatmaya calis.zaten 5de uyumayi birakinca aksam 7 de 7.30da yikamaya baslar uyku rutini oturtursun. Oncelikli hedefin gece rutini olusturmak degil o 5den sonraki sekerlemeyi kaldirmak olmali. O kalkinca rutine geçersin.
Ben o konuda cok korkuttum esimi. Eger uzak kalirsan seninle bag kuramaz diye.o yuzden ilk gunden sorumlulugu paylastik. Diyorum ya haftada 2 gun gece nöbeti esimde. Sutumu sagip birakiyorum biberonla o besliyor uyaninca. Gazini alip geri yatiriyor.boyle olunca bende dinlenmis oluyorum. Gündüz bensiz gezmeyi ilk kez yaptilar. Gunduzleri 2 2.5 saatte 1 emiyor efsun o yuzden 2 saatte geldiler geri. Efsunda gelince emdi.
Baedak koyma aparatini denemedim acikcasi aklima bile gelmedi. Balayim P Prime18 nin onerdigi canta olmazsa onuda denerim.
Incirle denemedim hic kucuk kucuk dogradin mi. Benim esimde yemiyor malesefnemesis yaptım senin tarifi şimdi. Üzüm yerine incir koydum ben. Bitirdik bile hepsini:))) biz sevdik eşimle ama kızım bi lokma aldı yüzüme baktı anne üzülmezsin di mi çok kötü olmuş midem bulandı dedi nasıl gülesim geldi
Benim de sağ göğsüm doluyor ama sol göğsümün dolması 6 7 saat alıyor. Hep solda süt çok azKızlar bi göğsü süt olup bi göğsünde olmayan var mı. En başından beri solumda daha fazla süt vardı. Ucunu sıkınca fışkırıyor. Pompaylada sağ az çıkardı sol biberonu doldururdu. Ama oğlum tek sağ memede doyuyordu yine. Bi kaç gündür sağımda süt çok azaldı. Emerken silikona dolardı hiç yok. Elimle sıkıyorum damla kayıyor sadece. Ve sağla ya doymuyor yada çok fazla memede kalıp çok hızlı çekiyor gelmediği için. Napayım ben. Her zaman sağ sol olarak emziriyorum. Birinde sağ emdiyse diğerinse sol veriyorum. Sağda niye süt azalır ki moralim bozuldu
Yok iki uyku arasi dedigim sen mesela 5de uyuyor 7de uyaniyor diyorsun ya 8de geri uyutmadan once banyo yaptırma demek istedim. Illa 5de uyuyorsa 7de uyandiginda uykusunu dagitmaman lazim ki uyanmadan geri uyusun. O yuzden bu saati arttirmaya calistigin donemde uyandigi saatten sonra karanlik odada emzir.mumkunse isik ses olmasin. Olabildigince kisik sesle konus. Oyle geri uyut.birde o 5 uykusundan once bez degistir ki kaka olmadikca gece degistirmek zorunda kalma. Bende 8.de bezini degistirip yatiriyorum. Kaka olmadikca gece bez degismiyorum. Hatta son zamanlarsa bakiyorum cisini hep sabaha karsi yapmaya basliyor. Bebekler cabuk ogreniyor aslinda. Zor kismi ogretmekte.Canim çok güzel anlatmışsın teşekkür ederim
Aslında baldan anneyi takip ediyor musun inatagramdan oda senin okuduğun kitapla eğitiyor sanırım
Mesela o gece kalktığı saatlerle gündüz ayni saatler diyo bizim ki gece 5 de kalkarsa 6 gibi uyuyor ya sabah 9 ya em geç sabah onda kalkıyor dolayısıyla aksamda ayni oluyor akşam da 5 de uyuyor 8 de 6 da uyursa 9 da kalkıyor gündüz ayakta durması gereken saati o arada duruyoe öyle olunca da 10-11 12 buluyor ha gaz varsa çok değişiyor tabi ama gaz yoksa bile uyanık kalıyorsa o saatlerde kalıyor bence babanın gelmesinden kaynaklanıyor gibime geliyor eşim 7:30 8 de geliyor
Zaten sesini duyunca uyanıyor gibi bsy oliyor :)
Bir de mesela ayına göre 1 mi 1:15 dk mi ne kalktıktan sonra uyuması gerekiyormuş bizimki ona aksama kadar uyuyor ama akşam 2 saatten önce uykuya geçemiyor
Suan unutabildik mesela 8 buçuğa doğru uyandı 1.30 saat adaligi geçmeden 10 da uykuya daldı aslında sistemimiz gaz olmazsa iyi fakat 7/8/9 da uyanması gece uykumuza geçişi zorluyor
O gün mesela akşam 6 da uyukladı yıkayacaktık oyalayamadim diye sonra kendi 10 dk da gözü açtı bende 7 e kadar oyaladım eşim erken geldi oyle banyo yaptırdık ama nafile 12 de uyudu sanırım uykusu gelip kalkınca tekrar uyutmam lazımdı oyalamak yerine değil mi ? Orda mi yanlış yaptım diyorum acaba
Bir de iki uyku arası dediğin gündüzle gece uykusu arası mi
Mantıken hepsi iki uyku arası değil mi ya
Şimdi en son anladığım kadarıyla 5 de unutmayıp 15 er dakika oyalayarak yatıracağım böyle böyle 8:30 u göreceğiz ve o arada 7 7:3 gibi banyosu yapılacak değil mk doğru anladim
Ama 1/5 saat uyanık kalıyorsa yine 7 de uyanmaz mi o arada yaptırmak zorunda kalmaz miyim
Onu bilemedim. O sizin aile yapiniza kalmis. Bebek icin soruyorsan ne kadar erken yatsa o kadar iyi. Ha niye illaki bebekler engec 9da uyumus olsun diyorlar onuda bilmiyorum :)Bi yandan da 8:30 da uyursa babayla sadece yarım saat en fazla 1 saat geçirmiş sonra baba uyutmuş olacak o yuZden de 10 da mi uyuşa diyorumnemesis
9 da buyume hormonu daha iyi salgilanir deniyor sekerim ogle duymustum :)Onu bilemedim. O sizin aile yapiniza kalmis. Bebek icin soruyorsan ne kadar erken yatsa o kadar iyi. Ha niye illaki bebekler engec 9da uyumus olsun diyorlar onuda bilmiyorum :)
Benimde dertliyim baya ailevi sorunlar evliligim bosanma yoluna dogru ilerliyor seyirciyim senin ne derdin var bacimCanım çok sıkkın
Artmamak degıl canım konu artar tabikide ama bebeğin tam ihtiyacı kadar gelirmiş.Yani terbiye olması önceden az geliyorsa yine mi a gelir demek . Benim sütüm çok a . Artırmak için uğraşıyorum aartma olmuyor da terbiye olunca hiç mi artmayacak?
Onu bilemedim. O sizin aile yapiniza kalmis. Bebek icin soruyorsan ne kadar erken yatsa o kadar iyi. Ha niye illaki bebekler engec 9da uyumus olsun diyorlar onuda bilmiyorum :)
Onu biliyorumda hormon saati nerden anliyor onu bilmiyorum. Karanlik olmasiyla alakaliymis. Buyume hormonu hava kararinca salgilanmaya basliyormus hava aydinlanana kadar salgilaniyormus. Maksimum verim icinde uyuyor olmak lazimmis. Gece lambasi va bile dengeyi bozuyormus.9 da buyume hormonu daha iyi salgilanir deniyor sekerim ogle duymustum :)
Canım çok sıkkın
Benimde dertliyim baya ailevi sorunlar evliligim bosanma yoluna dogru ilerliyor seyirciyim senin ne derdin var bacim
Aynen tatlim ki bu gece isigi mevzusu bize bile etkili.ben karanlikta uyudugumda uykumu tam almis oluyorum ama isikta yattigimda hep bir uyku hali oluyor cocuklari simdiden alistirmali bence aksam 9 da uyumus olmaliOnu biliyorumda hormon saati nerden anliyor onu bilmiyorum. Karanlik olmasiyla alakaliymis. Buyume hormonu hava kararinca salgilanmaya basliyormus hava aydinlanana kadar salgilaniyormus. Maksimum verim icinde uyuyor olmak lazimmis. Gece lambasi va bile dengeyi bozuyormus.
Surekli kavga surekli asaliyan bir esim var duzelicem diyen ama duzelmeyen ufak biside sinirlenip kufur eden. Ne kadar giderse artik isteHayirdir kizlar.
Ne oldu hayırdır Bebisle mi alakalıCanım çok sıkkın
Allah korusun canim ne oldu ya öyleBenimde dertliyim baya ailevi sorunlar evliligim bosanma yoluna dogru ilerliyor seyirciyim senin ne derdin var bacim
Bende hayatta isikta uyuyamam.uyku gozlugu takiyorum o guzden yillardir.Aynen tatlim ki bu gece isigi mevzusu bize bile etkili.ben karanlikta uyudugumda uykumu tam almis oluyorum ama isikta yattigimda hep bir uyku hali oluyor cocuklari simdiden alistirmali bence aksam 9 da uyumus olmali
O cok kötüymüş. Hem senin acindan hem cocuklarin acisindan. Ailen nasil yaklasiyor bu duruma?Surekli kavga surekli asaliyan bir esim var duzelicem diyen ama duzelmeyen ufak biside sinirlenip kufur eden. Ne kadar giderse artik iste
Rica ederim ne demek isine yararsa ne ala.nemesis Sancılarımız bitene kadar uyku saatini açmayı başarırsam sancılarda bitinde uyku saati rutini oluşturmaya kaklarım oda oturursa sancı bitince tadından yenmez :)
Teşekkürler tekrardan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?